adormitul singur

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Al meu baiat incepe sa doarma si singur. Se cere singur in patutul lui, eventual intinde mana spre mama lui, care e pe canapeaua vecina si stau asa la povesti, unul langa altul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu nu mai zic nimic ca deja mi-e clar scenariul. Indata apar doamne cu simtul dreptatii defect care sa-i ia apararea bietei mamici, atat de greu incercata de copilul cel neascultator si de noptile nedormite. Care mamica, a venit sa ne ceara sfaturi, nu sa ne auda pe noi, mamele perfecte cum o judecam (IN-CRE-DI-BIL) pe baza celor 3 randuri scrise, fara sa avem cel mai mic habar despre ce se intampla in viata ei.
Si apoi, 17 pagini mai incolo revine in forta mama agresoare (sau victima, dupa unii) cu un mesaj lacrimogen care o tranforma pe loc in eroina si face sa cada pe spate forumiste pline de admiratie.
Si asta, in timp ce acasa copilul o incaseaza in continuare la greu.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu incerc de o saptamana sa o culc singura in camera ei, are 3 ani si a dormit doar cu mine pana acum, a venit timpul zic eu sa beneficieze si sotul de aceleasi privilegii. Cum am procedat: i-am explicat frumos ca e fetitza mare si are o camera numai a ei, cu jucarii, papusi si patul ei (asta e important de mentionat, o face sa se simta mandra); o duc in pat seara, ii citesc povesti pana adoarme, stau langa ea (sa nu fie asa rapida separarea); n-o cert niciodata si nici nu o duc inapoi daca vine la noi pe la 3-4 dimineatza (se mai intampla). Si mereu, mereu explicat ca e mare si ca e mai bine sa doarma singura, mami doarme cu tati, asa e normal sa fie. Pana acum a functionat. Rabdare si mult calm si fara bataie, ce sa caute bataia la un copil care nu vrea sa adoarma? Fir-ar...

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Hai maaai, lasati fata in pace...cred ca a fost o greseala de...tastatura, nu? A vrut sa scrie "pupici si tinut in brate" si a iesit "bataie"

In alta ordine de idei, fata mea la 2 ani si 7 luni doarme cu noi si doarme foarte bine. Cand o vad cum se baga in sufletul meu toata noaptea nici nu imi trece prin cap sa o trimit la ea in camera. Lasa ca pleaca ea cand e pregatita, nu-i nevoie sa o gonesc eu.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nu, nu asta e scenariul. Adica, sfarsitul nu e cel pe care l-ai zis tu, Anca :D.
De cele mai multe ori, mama batausa apare si:

1. da de pamant cu mamele perfecte
2. da o explicatie care sa contrazica ABSOLUT TOT ce zisese pana atunci .
Adica, nuuu, nu l-a batut pe copil, era vorba despre batutul albusurilor pentru budinca de seara, da' ierea grabita si avea tastatura defecta, de aia i-a iesit ce i-a iesit.
Si, fara exceptie, copilul batut este un copil respectat si fericit si sanatos si echilibrat si toata lumea care ii cunoaste, se jura ca asa copil nu s-a mai pomenit vreodata :)).

P.S. si, tot fara exceptie: "da' cum iti permiti tu sa spui ca sa ma bata barbate-mio, n-ai pic de rusine, ce fel de mama esti tu, imi inchipui cum te porti cu copilul tau daca esti in halul asta si spui sa ma bata barbau' meu, da' ce sunt io, copil? io sunt adult, asa sa stii" :-))))))))))))))))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Mai era una (asta dupa ce, invariabil ne roaga sa nu-i transformam subiectul intr-un camp de lupta): "s-apoi daca cu un adult va comportati asaaaaa, ma indoiesc ca sunteti asa de perfecte si intelegatoare cum vreti sa pareti".

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Mai era una (asta dupa ce, invariabil ne roaga sa nu-i transformam subiectul intr-un camp de lupta): "s-apoi daca cu un adult va comportati asaaaaa, ma indoiesc ca sunteti asa de perfecte si intelegatoare cum vreti sa pareti".

Eu daca deschide cineva un subiect cu tema "adormitul singur" ma gandesc ca sfaturile pe care le cere ar trebui sa vina de la alti parinti ai caror copii adorm singuri, nu? Sau, de la parinti care considera ca nu e nicio crima si nicio maltratare si niciun abuz facut asupra copilului daca il lasa (de bunavoie, ca despre ASTA VORBESC!!!!!) sa doarma singur... Dar exista pe aici niste persoane carora si daca relatezi ca-ti hranesti copilul cu lingurita de metal si nu de plastic te vor ameninta ca suna la Protectia Copilului...
Ma rog, revenind. Laura, sunt si eu de parere ca acum e cam tarziu sa-l dezveti de a adormi cu tine. Cel mult poti incerca un ritual de joaca inaintea adormirii, ca sa...oboseasca mai repede, dar in niciun caz nu merge sa-l lasi singur in camera urland. Treptat-treptat se va intampla intr-o buna zi si sa adoarma fara tine, acum insa e un moment si o varsta delicata-nici macar nu-i poti da o explicatie pe care sa o inteleaga, de ce pleci, iar pe de alta parte e suficent de mare ca sa fie perfect constient de prezenta ta, nu-i e totuna. Nu am o reteta sa-ti dau...fetita mea s-a nascut f prematur, a stat la incubator o luna si jumatate, in care nici nu s-a pus problema vreo clipa ca la culcare cineva o tine in brate, o leagana, etc. Cand am adus-o acasa dormea singurica bine-mersi, ba din contra, daca simtea pe cineva langa ea nu reusea sa adoarma si asta se intampla si acum. De cand e mai mare si se si ridica in patut, se mai foieste ea pana adoarme, ma mai "cheama" si ma duc, o mangai, ii soptesc o rugaciune la ureche si apoi o pun la orizontala, dar tot singura adoarme. Niciodata nu i-a fost teama; nu plange, nu se trezeste noaptea. E greu sa spun ce simtea cand era un bebelus nici macar adus la termen, din motive evidente insa nu a existat alternativa (desi ma rog, probabil se vor gasi 2-3 persoane sa spuna ca incubatorul a maltratat-o psihic si nu a ajutat-o cu nimic).
Ideea e ca la micutii astia ritualul, obisnuinta, rutina si mai ales "cum au apucat" conteaza mult. Tu gandeste-te DE CE vrei sa adoarma singur: ca ti-e tie greu din varii motive (de ce nu?!) sau pt ca asa ai auzit ca trebuie, sa doarma singur?-aceasta a doua varianta ar fi o prostie, esti mama copilului, faci cum simti ca e mai bine si lasa gura lumii sloboda!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Citat:
Ma rog, revenind. Laura, sunt si eu de parere ca acum e cam tarziu sa-l dezveti de a adormi cu tine

Cred si eu ca e cam tarziu Postul Laurei e din august 2006.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
Ma rog, revenind. Laura, sunt si eu de parere ca acum e cam tarziu sa-l dezveti de a adormi cu tine

Cred si eu ca e cam tarziu Postul Laurei e din august 2006.

Vaaai, ce chestie, nu observasem, ma interesase doar ideea de la care s-a plecat...rusine mie!
Vezi mai, Ancutzo, tot ai gasit tu ceva cu care sa ma combati!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Anca, ai uitat categoria mamelor sensibile la persoane, nu la idei .

Citat:
Eu daca deschide cineva un subiect cu tema "adormitul singur" ma gandesc ca sfaturile pe care le cere ar trebui sa vina de la alti parinti ai caror copii adorm singuri, nu? Sau, de la parinti care considera ca nu e nicio crima si nicio maltratare si niciun abuz facut asupra copilului daca il lasa (de bunavoie, ca despre ASTA VORBESC!!!!!) sa doarma singur... Dar exista pe aici niste persoane carora si daca relatezi ca-ti hranesti copilul cu lingurita de metal si nu de plastic te vor ameninta ca suna la Protectia Copilului...

Iar eu, daca vad ca o mama povesteste ca-si bate copilul fiindca acesta nu vrea sa doarma (singur), sar in sus de 7 metri.
Oare unii de ce raman indiferenti si nu le vine sa vomite cand vad ce pot face unii parinti cu ai lor copii?
Bine ca vomita cand vad ce scrie Anca_a, care e totdeauna de partea copiilor.
In fine, lume multa...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput