Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Buna fetelor,

Ieri m-am simtit destul de rau, m-a durut spatele si burtica un pic, plus ca simteam o presiune mare pe col si o burtica tensionat. Poate ssi din cauza ca am citit un subiect dureros, "durerea pierderii unei sarcini" si acolo zicea cineva ca unul dintre motivele unei nasteri premature e si placenta imbatranita si valorile mari ale IR-ului. Si e exact ceea ce ma framanta si pe mine acum. Poate de la ingrijorare s-a resimtit si burtica. Incerc acum sa ma linistesc si voi cauta din nou pe internet, poate pe site-urile in engleza, doar doar o sa gasesc ceva despre gradele de maturitate ale placentei si despre efectele crescute ale fluxului din arterele uterine.

anis, multumesc, raspunsul tau m-a mai linistit. Dar m-as linisti si mai mult daca as gasi pe vreun site ceva, o caracterizare a placentei din acest punct de vedere. Cat priveste IR-urile, imi poti spune te rog ce valori iti ieseau tie, de ti s-a dat sa faci pregnyl? Mie nu mi-a dat sa iau nimic.

Salina, eu la CMU imi fac programarea cu cel putin o saptamana inainte, altfel nu mai gasesc locuri. Multumesc de urari, iti doresc sa fie ce va doriti voi.

oana_b, despre placenta si valorile IR ale arterelor uterine, ti se poate spune in urma ecografiei, este suficient, mie cel putin detaliile astea mi le-a dat la fiecare ecografie. O sa ma uit sa vad exact ce lungime si ce greutate avea bebe la ultima eco. Stiu doar ca lungimea de la cap la coccis era de 12 cm, corespunzator varstei de 17 sapt si 5 zile, eu avand luni cand am facut eco, 16 sapt si 3 zile. Deci mai lunganca decat varsta sarcinii. Insa despre greutate nu-mi aduc aminte nimic.

In alta ordine de idei, am fost ieri si mi-am facut triplutest. In aceeasi zi, in doua locuri diferite, ca sa nu mai patesc ce am patit la bitest. Primul la genetic lab si imediat apoi la IOMC. Astazi deja am primit primul rezultat, de la IOMC abia miercurea viitoare il voi avea. Rezultatul primului este foarte bun, mi-a iesit negativ , cu niste valori foarte bune la toate: la Sindrom Down, spina bifida, trisomie 18 si talasemie. Sunt foarte fericita ca e totul ok, astept acum si rezultatul din partea cealalta.

Va pup, numai bine

Ruxi 16+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Burtica 25 iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Buna grasunici !!!
Eu sunt bine mi-am facut plinul cu fructe si legume(mi-am luat 3 kg de struguri si prunisoare),imi fac o supa de rosii cu multe legume si verdeata si lenevesc dupa.Sper ca toate sunteti bine....adika sigur ca sunteti bine ......
Cristinica eu nu am imunitate la toxo desii e negativa si asta e stresul meu .Asta inseamna ca trebuie sa ma feresec de pasta de mici,carne .Atat igm-ul cat si igg-ul le am negative .Doctora a zis zis ca e ok......
Va pup si aveti grija de burtici

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetika` spune:

Crishtinutza, intr-adevar se face un vaccin antitetanos (nu sunt sigura ca asa se scrie, scuze daca am gresit)..sora mea l-a facut acum, in luna a 8-a si i s-a spus ca trebuie sa-l repete. nu te ingrijora, nu este mare lucru.
Va pupic pe toate
17 + Miruna Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Fetelor, va rog mult sa va rugati pt mine sa fie bebe bine. Eu ma simt din ce in ce mai nasol. Am o MARE MARE presiune in toata cavitatea abdominala. De sub coaste pana jos. Nu stiu ce poate sa fie, in ultimele trei zile s-a accentuat si abia mai pot respira plus ca nu pot decat sa stau ff dreapta, jeneaza daca ma aplec.
Am sunat la medic despre intarirea burtii noaptea si m-a chemat de urgenta la CMU azi. Ma duc intr-o ora. Sper din tot sufletul sa fie totul ok, am cam inceput sa ma ingrijorez, mai ales ca simt presiunea asta din ce in ce mai tare.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Catalina Doamne Ajuta!

Alinatxa nu trebuie sa te feresti de carne ci doar sa ai grija ca ea sa fie bine preparata si sa fie proaspata.nu uita ca din carne iti iei fier,absolut necesar in sarcina!

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

CATALINA MA ROG SA FIE BINE!DE OBICEI RUGAMINTILE IMI SUNT ASCULTATE.TE PUP SI ANUNTA-NE CAND VII
BITS ASHA AM SA FAC THX PTR SFAT

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

catalina iti tin pumnii sper sa fie totul bine

nu am mai intrat aseara ptr ca eram foarte suparata am mers la eco dr ne-a zis ca e fetita sotul meu a avut o reactie foarte urata nici acum nu mi-am revenit ptr ca el voia baietel ; in fine sunt foarte suparata pe el pe felul cum a reactionat ; la voi cum au reactionat taticii de fetite ?

va pup + alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

dulcetika,nu cred sa fie ceva grav cu antibioticele,ca toate riscam sa luam ceva medicamente cand inca nu stim. sunt anumite medicamente care,daca le iei,se recomanda clar sa aplici o metoda sigura de contraceptie,ca nu cumva sa ramai insarcinata in perioada aia,si se face si un control inainte.ceea ce nu e cazul antibioticelor.nu sunt bune in sarcina,dar nu spune nicaieri sa iei asemenea masuri,deci nu sunt atat de grave.
eu zic sa stai linistita.
ralu,eu dorm la fel de rasucita in tot patul,pe o parte,cu o perna sub burta si un picior peste ea.ca si Oana.
criss68,imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat acum multi ani.probabil te-au influentat medicii.unii au boala mare sa te sperie .Nu stiu ce sa zic cu sanii,dar probabil nu e nimic rau,e din cauza tensiunii care se formeaza la cresterea brusca.

catalina
,ar fi mai bine sa mergi la un control.pt ca asa cum povestesti,par contractii normale,dar ingrijorarea ta parca nu e normala,asa ca poate e ceva si nu povestesti tu pe inteles.mai bine mergi si vezi cum e bebe.
Pe mine ma tinea asa cateva zile,cu contractii,nu am luat niciodata nimic,si imi treceau de la sine.dar nu stiu la tine daca e acelasi lucru.
maria,nu te speria cu sanii,e normal sa se modifice multe,atat timp cat ei cresc si cresc si cresc.si se pregatesc de laptic.
crishtinuta,de ce te chinui tu acum cu ideea ca exact analiza pe care nu ai facut-o e posibil sa iei virusul ala?? suntem multe care nu am facut-o,doar nu o sa ne gandim acum ca am luat toti virusii posibili pt care nu suntem vaccinate ! chinui si bebelusul cu gandurile astea.nu ai simptome,treci curand in trim 2 cand nu mai e asa risc ins arcina,dece te torturezi aiurea? iti dai seama cati virusi sunt pe pamant pt care nu avem imunitate si nici analize?? doar nu o sa ne gandim ca luam noi acum toate bolile!
ruxi
si tu iei bataita! acum nu va mai ganditi si voi la acei medici care gresesc,la neglijente..ca asa innebunim de tot daca le luam pe toate fetzele!
voua vi s-a spus cuvantul magic "bine" ?daca da,atunci stati linistite !!
cum sa te ingrijorezi atat si sa te doara apoi burta?? stai cuminte!
fii fericita ca testul e bine!

Alinatxa,doar de carne cruda sa te feresti,si salamuri,etc..

Catalina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!,vad ca ai scris mai jos ca starea ta s-a inrautatit.ai reusit sa ma sperii! sper ca totul e bine cu tine! sunt sigura ca e totul bine si ca te vei intoarce cu o sperietura!!
hai,intoarce-te repede sa ne spui,ca deja ma ingrijorez tare!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

quote:
Originally posted by adela2006

catalina iti tin pumnii sper sa fie totul bine

nu am mai intrat aseara ptr ca eram foarte suparata am mers la eco dr ne-a zis ca e fetita sotul meu a avut o reactie foarte urata nici acum nu mi-am revenit ptr ca el voia baietel ; in fine sunt foarte suparata pe el pe felul cum a reactionat ; la voi cum au reactionat taticii de fetite ?

va pup + alexandra

Adela,ce fel de reactie a avut?cum urata?pana acum ce ati vorbit,despre sexul copilului?iti mai spusese o data la ecografie altceva?

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

e prima oara cand ne spune cineva sexul lui bebe cu o aproximatie de 95% fetita ei bine avea o fata sotul meu cand i-am spus ..., in fine era de-a dreptul socat cum sa-ti spun ? era socat! toata viata lui si-a imaginat ca va avea baiat era dezamagit ca e fetita ; vezi tu sotul meu de felul lui e un tip super nu ma asteptam sa fie asa dezamagit ; am mai auzit si la altele povesti de genu dar nu ma asteptam la el a reusit sa ma supere ingrozitor a zis sa-i las timp sa se obisnuiasca cu ideea

a fost prima oara in trei luni de cand m-am lasat cand as fi fumat o tigara numai la aia ma gandesc de aseara

Mergi la inceput