Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)
Raspunsuri - Pagina 29
ALINATXA spune:
DULCETIKA eu nu am tinut cont de ovulatie in luna cu pricina numai ca intamplarea a facut sa am doar 2 contacte toata luna .Asta se intampla imediat dupa ciclu.Deci atunci am ramas fara doar si poate.Ampicilina este unul dintre antibioticele safe in sarcina deci nu e cazul sa intri in panica sub nici o forma.Referitor la doctorul de familie eu nu prea as lua de buna afirmatia lui ci mai degraba spusele ginecologului si anume ca nu trebuie sa iti faci griji.Te pup si fii mai optimista .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
Catalina spune:
Neata fetele,
Aelita, iti multumesc pentru ca incerci sa ma linistesti dar din pacate in dimineata asta ma simt si mai rau. In noaptea trecuta burta mi s-a intarit si daca dormeam pe spate. Cand se intampla asa, ma trezesc si ma duc la toaleta si dupa aia parca e mai bine dar tot ma ingrijoreaza - pana acum nu s-a intamplat. Bebe e din ce in ce mai "simtibil" mai ales seara.
Acuma, de dimineata cand m-am trezit, ma simteam grea, grea de tot. In sensul propriu al cuvantului. Sunt f obosita pt ca nu dorm bine si cred ca si asta contribuie. Am insa o senzatie ca si cum am febra musculara la coaste, parca ceva ma impinge pe dinauntru constant si simt nevoia sa stau f dreapta sau sa trag aer adanc in piept din cand in cand. Voi aveti asa ceva?
Azi il sun pe doctor sa vad el ce zice de intarirea burtii noaptea ... Va dau si voua de veste.
Numai bine tuturor
Cata 18+
Helenutza23 spune:
dulcetika` sunt de acord cu fetele si anume ca nu trebuie sa iti faci griji. si cum a zis si oana, mai du-te la un medic sa ai si o a doua opinie. oricum, eu zic sa stai linistita, nu e problema!
criss68 si eu am niste "buburuze" dar micute. la tine mi se par un pic cam maricele, mai bine sa vezi ce zice medicul. cat despre imensitatile de sani... nu i-ai vazut pe ai mei! am 85D la sutien
oh, god! a, si iti mai zic o chestie, daca ii ai mari nu e obligatoriu sa si produca mult, stiu cazuri. dar sa stii ca e mai bine, atat cat ii trebuie la bb, va fi si mai usor de intzarcat, de oprit lactatia. 
12+
Salina spune:
Catalina - si mie mi se mai intareste burtica in timpul noptii. Mai rar parca in ultima vreme...Si tot asa si eu, merg la toaleta, apoi iau un no-spa si ma chinui sa adorm la loc. In sarcina anterioara am avut contractii din luna a 5 a si dr m-a trecut pe tratament...acum imi pare rau pt ca-mi dau seama ca poate de la atatea pastile anti-contractii in momentul nasterii colul meu nu s-a dilatat mai mult de 4 cm in 7 ore
si uite cum am ajuns la cezariana. Asa ca de data asta am de gand sa nu mai iau pastile ca bleaga, mai ales ca am inteles ca daca nu dor contractiile nu sunt periculoase. Ce mi se pare si mie ciudat rau e faptul ca burtica se intareste noaptea cand sunt absolut relaxata si nu in timpul zilei cand nu stau o clipa... Asta voi intreba si eu cand voi merge la dr. Pana atunci no-spa la nevoie. Si cu bebe la fel e si la noi, tot seara e mai activ, azi-noapte simteam cum ma gadila in burtica...oricum sentimentul e superb!!!!!
ALINA
19+
Salina spune:
[quote]Originally posted by ralu74
Spuneti-mi voi cum dormiti noaptea, ca eu una nu imi mai gasesc locul, cel mai bine dorm cu fata in sus , dar am inteles tot de pe aici ca nu ar fi prea bine, voi cum faceti?
Ralu - de obicei cel mai bine dorm pe burta. Acum deja burtica a crescut si simt ca-l deranjez pe bebe asa ca ma perpelesc o groaza pana sa adorm. Stiu ca cel mai bine este sa dormi pe-o parte, ideal chiar pe partea stanga deoarece se iriga placenta mai bine. 
maria72 spune:
Buna dimineata burtici!
Cris68 sa-mi spui si mie ce ai facut la medic. Eu am un nodul la san de 10 ani, pe care il urmaresc constant. Deci pana acum nu mi-a dat motive sa ma sperii. I-am spus si medicului, care m-a examinat si a zis ca e OK. Dar, eu sunt "paranoica" si studiez tot timpul textura pielii sanului, ma palpez, etc. Acum de ceva vreme mi s-a parut si mie ca la ambii sani sub aureola in partea de jos, parca e pielea mai intinsa si mai groasa si parca porii sunt mai adanci, pe o suprafata de 2-3 cm. Ma tot intreb, o fi normal? Sanii s-au marit cu un numar, sunt tari si acum nu mai sunt asa de durerosi cum erau pana in saptamana a 12-a. Cand pun dusul cu apa calda parca isi revine pielea. Voi v-ati examinat sanul cum este? Am eu ceva sau sunt doar pitici pe creier?
dulcetika` spune:
Fetelor, multumesc mult pentru incurajari. Sunt mai linistita acum, am inteles ca ampicilina nu este periculoasa in sarcina...mai mult decat atat, se pare ca am ramas totusi mai tarziu. Se ia de baza eco. facuta in primele saptamani (atunci bebe meu parea intr-adevar mai mic)si am inteles ca ovulatia nu se poate decala chiar asa de mult fara un motiv serios. Eu de cand ma stiu, (excetptand perioadele in care luam anticonceptionale desi nici atunci nu-mi venea imediat ce terminam pastilutele ci numai dupa 4-5 zile )am avut CM de peste 30-32 zile..chiar mai mult de cele mai multe ori..sansele sa fi avut ovulatie imediat dupa menstruatie sunt minime.
Voi unde stati mai mult la povesti??? De ce nu functioneaza chat-ul??
Pupici la mamici si burtici!!!
17 +
Miruna Maria
bits spune:
Salina nu e obligatoriu ca dormitul sa fie pe partea stanga!asta depinde de pozitionarea placentei:daca e pe pozitionata pe dreapta e bine sa dormi pe partea stanga iar daca e pozitionata pe stanga invers.
fetelor incercati sa nu mai dormiti pe spate!din cate imi amintesc oxigenarea fatului devine deficitara.
octy
17,KENZO(1nov 2004)
anis spune:
"neata
Noi suntem bine, vad ca scap si de macarimi.In rest nu prea am pofta de mancare deloc.Ieri am stat numai cu fructe.Nu-mi vine deloc sa mananc.
Dulcetika, nu e periculoasa amplicilina.Eu am luat antibiotic si sarcina trecuta sia cum.
Criss, cum le simti ca niste boabe de porumb? Si areola e marita si mai inchisa de culoare? Ca asa sunt sanii care se pregatesc de laptic, dar si pe parcursul sarcinii datorita fluctuatiilor de hormoni tot apare una alta.In curand o sa apara si linia pe mijlocul burtii.
Mie nici nu imi trecuse bine de la prima sarcina..![]()
AniS
16+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Crishtinutza spune:
Buna fetelor! Ce faceti astazi? ![]()
Eu ma simt ok... de-abia astept sa vad ca trec cu bine de "bariera" celor 12 saptamani. Uff, pana la urmatoarea ecografie mai sunt inca 2 saptamani si ceva...
Da, ma cam enerveaza si pe mine ca nu am facut test pentru listeria. Am citit totusi pe net ca daca faci listeria sunt o serie de simptome... dureri de cap, febra, greata, varsaturi, durere abdominala, diaree, frisoane, dureri in tot corpul. Nu ca ar trebui sa le ai pe toate, dar sper ca mi-as da seama...
M-am gandit ca in cele din urma, chiar daca ma testez astazi...cine imi garanteaza ca nu iau listeria...maine sau peste 2 luni?!
Oare expunerea anterioara sarcinii iti da imunitate, ca la CMV si toxo?
Oricum, m-am mai linistit putin...dar tot o sa incerc sa il fac. ![]()
Mai am si stresul ca eu nu am anticorpi pt varicella-zoster... ![]()
Salina, multam de raspuns. Raman programata tot in saptamana 20 (19s+2z)... dar vad ca sunt multe opinii... si sunt convinsa ca fetele spun bine ce spun... oare doctorii au preferinte si de aici diferentele?
Terbitza , multumesc mult, chiar ma intrebam daca stie cineva cand te pune Iosup sa vii la eco.
Asa ca m-am linistit de tot... Acum ma intreb daca imi trebuie trimitere de la ginecolog CMU, avand in vedere ca sunt arondata CMU, sau nu? (fiindca e clar ca trebuie sa fac aceasta eco). Cred ca trebuie sa sun sa intreb...
Alinatxa, multumesc de sfaturi...eu le pun in aplicare. De cateva zile chiar ma simt mai bine din punctul asta de vedere.
Gio, sa ne povestesti cum e la cerclaj... eu sper ca la urmatoarea eco sa imi masoare madam-doctora si colul. Ca pana acum a zis ca nu e necesar... mai ales ca eu fac in continuare ceva sport.![]()
Am vazut ca voi folositi mai multe tipuri de vitamine... Biomarina, etc. Mie mi-a dat ca optiuni Materna sau Pregnacare. Am gasit Pregnacare si am ramas la ele. Imi place ca au betacaroten si nu Vitamina A....
Dulcetika, sigur iti faci prea multe probleme... oricum implantarea se face la 7-10 zile dupa ovulatie. Zau ca nu trebuie sa fii stresata. Sa ma vezi pe mine, care am fost la sauna! tocmai atunci... chiar nu credeam ca sunt insarcinata luna respectiva. In plus, din cate stiu eu, in primul trimestru principiul este "totul sau nimic"... asa ca daca esti inca cu bebe in burtica, sigur e ok.
A propos, sa nu uit... am auzit ceva cum ca prin luna a 7-a gravidutele fac nu stiu ce vaccin obligatoriu????
S-auzim numai de bine! 
Cristina
, 11+