Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Dulcetika ... in general se considera ovulatia ca fiind la jumatatea perioadei dintre menstre dar nu este o regula...
Doctoritza ce ti-a zis vis-avis de utilizarea antibioticului in perioada mentionata?
Marinar mersi...aveam impresia ca bebelul meu ar trebui sa aiba cativa cm...vreo 4...dar sunt incantata sa aflu ca e asa de maricel. Doctorul mi-a zis ca e in grafic, deci ok, dar nu mi-a dat valorile iar eu eram prea aeriana ca sa intreb.

Eu si Noi
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Buna burticutze,

va citesc in fiecare zi dar nu indraznesc sa scriu pentru ca voi cam toate sunteti in tara si imparatasiti aproape aceeasi medici si informatii deci .....doar va citesc si mai aflu info de la voi.

Oana eu dupa odiseea sarcinii in 40sapmt de aici ma ghidez, vezi mai jos:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=sap15

Spuneti-mi voi cum dormiti noaptea, ca eu una nu imi mai gasesc locul, cel mai bine dorm cu fata in sus , dar am inteles tot de pe aici ca nu ar fi prea bine, voi cum faceti?

Aveti grija de voi si de burtici,
Ralu 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetika` spune:

Oana, tocmai asta e problema. Ca nu stiu ce sa mai cred. Doctorita de la eco mi-a spus ca nu-i nicio problema cu antibioticul, ca nu face parte din categoria medicamentelor periculoase....a spus ceva de genul ca "era mai bine daca nu-l luam" dar..ca nu este cazul sa ma ingrijorez foarte tare. In schimb, doctorita de familie mi-a parut mai ingrijorata decat mine. Eu ma incurajez cu ideea ca totusi ovulatia nu se poate decala chiar asa de mult. Tinand cont ca eu am CM de peste 30 zile, in mod normal bebelina mea a fost conceputa dupa ce am luat antibioticele...dar cine mai stie???cat de mult se poate decala ovulatia???? in loc sa ma bucure ca bebelina mea e mai dezvoltata, m-a pus pe ganduri doctorita care a spus ca probabil a fost conceputa imediat dupa menstruatie. asa cum mai spuneam, am inteles ca vasrta cea mai precisa a sarcinii se da in primele 4-7 saptamani. Atunci, intr-adevar varsta de la eco corespundea cu calculele mele...dupa aceea a inceput sa se dezvolte. Habar nu am ce sa mai cred...incerc sa ma linistesc..sa ma gandesc ca este ok oricare a fost data conceptiei, dar nu pot sa uit ingrijorarea medicului de familie...spuneti si voi..ce sa mai cred????
17 + Miruna Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

dulcetika, iti spun parerea mea: nu mi-as face nici o problema din cauza antibioticului. Singura data cand am mai ramas insarcinata pana acum a fost in urma cu 12 ani, probabil prin a 8-a zi, tot sub tratament (dar ceva parca mai periculos - absolut interzis in sarcina) moment in care am renuntat la sarcina. Ulterior mi-a parut extrem de rau vazand cat de greu se poate obtine o sarcina, as fi preferat sa fi riscat atunci decat sa raman fara copii. De-a lungul anilor, in cursul investigatiilor, semne de ovulatie aveam prin a 7-a si a 16-a zi (nici una din aceste zile nu conduceau insa la formarea unui ovocit), dar ideea e ca DA, se poate si foarte devreme imadiat dupa menstruatie. Incearca sa te linistesti, sunt atatea mame realmente inconstiente care consuma cate si mai cate si nasc bebei perfect sanatosi, in timp ce mamici foarte grijulii se intampla sa mai aibe cate o problema.

criss 16+

Mergi la inceput

Ralu mersi ptr link.
Desi inainte nu obisnuiam dormitul pe burta...acum de cand cu sarcina il practic dar numai cu ajutorul unei perne. Nu stiu de ce nu pot dormi doar pe o parte sau spate dar oricum ma bucur ca am o pozitie agreabila de dormit. Folosesc o perna mai lunguiatza nu prea umflata pe care o pun sub jumate din mine incepand de la sani pana sub coapse si practic ma proptesc in ea. Nu e acelasi lucru cu a dormi simplu pe burta caci asa chiar nu pot sta nici o jumate de minut...totusi burta mea este deja foarte mare ( ca a prietenei mele care e in 5 luni). Fara perna nu stiu cum as dormi...bine ca mi-am amintit cu ocazia asta ca in concediu tre sa plec cu ambele perne dupa mine.
Dulcetika imi pare ca solutia cea mai buna este sa nu-ti mai faci griji (caci oricum nu te ajuta cu nimic) si sa fii increzatoare in ceea ce va da Dumnezeu. Nu are rost sa te ingrijoreze reactia unui doctor caci dupa cum ai vazut si tu pana acum unele reactii ale doctorilor pot fi foarte usor de condamnat ...si pe de alta parte as lua mai degraba in calcul reactia ginecologului. Daca chiar vrei un plus de certitudine fa-ti o programare la un alt ginecolog caruia sa ii ceri parerea. Dar in principiu...tot ideea de incredere ar fi binevenita din toate punctele de vedere.

Eu si Noi
15+

Mergi la inceput

De data asta aveam si eu o problema, nu stiu daca reala sau inchipuita. De cand mi-au disparut greturile si in sfarsit mananc si eu normal, am constatat ca se vede burtica, ba chiar si sanii au mai crescut in volum. Nimic neobisnuit pana aici! De cateva zile ma cam deranjeaza si sutienele - mi-au ramas mici, m-am gandit eu. La o examinare intamplatoare, cred ca m-am vazut in oglinda si mi s-a parut ceva suspect, am observat ca niste tumefieri in zona areolelor mamare (si acestea devenind de dimensiuni astronomice in acceptia mea). Tumefierile nu cuprind intreaga areola si nu ambii sani in mod simetric. Este ca o intepatura de insecta, zona e mai tare si parca mai fierbinte. E brazdata de niste santuri adanci, e mai dureroasa decat restul areolei, dar nu exagerat. Se mai confrunta cineva cu asa ceva? Ar fi cazul sa ma alarmez?

Am avut o perioada stresanta, dar parca nu vad legatura. Nici pofte nesatisfacute (in care oricum nu cred).

Eu nici nu ma gandesc la prenatal, ma simt inca tare usurica desi nici nu ma da vantul jos, iar cand imi vad burtica nu-mi vine sa cred ca-i a mea. Serviciul nu-mi da prea multe batai de cap, eu ma gandesc mai mult la facultate, unde probabil va trebui sa merg pana in ultima zi, cu laboratoarele nu-i gluma. Indiferent de motiv, trebuie sa mi le fac, altfel nici examene nu pot da atunci cand va fi cazul. Sper sa nu fie multa zapada iarna asta, macar sa ma pot deplasa fara insotitor. In fine, depinde de serviciu, poate stiti voi de ce aveti nevoie de prenatal cele care sustineti ca nu mai faceti fata. Mai e si transportul, sculat dimineata, diverse alte probleme.

V-am pupat, noapte buna

criss 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

criss, cred ca sanii tai se pregatesc sa devina papa pentru bb

12+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Criss...nu-mi dau seama daca este acelasi lucru. Dar de cand cu sarcina si marirea sanilor, pe aureola mi s-au marit cateva "buburuzele" care initial erau insesizabile. Nu sesizez insa o textura diferita a pielii pe ele, e la fel ca restul aureolei poate usor mai intinsa pielea. Si nici nu sesizez o sensibilitate diferita pe ele.
N-am idee, totusi, daca vorbim sau nu despre acelasi lucru.

Eu si Noi
15+

Mergi la inceput

oana_bucur, cred ca nu vorbim de acelasi lucru. Nu stiu daca "buburuzele" s-au transformat asa, oricum boalfele au un diametru de 3-4 cm.
Daca as sti ca e o problema as zbura la dr, desi abia am fost si ma strange in spate sa mai pierd alte cca 2 ore cu asta. Poate imi fac curaj sa o sun pe dr, abia vad si eu cum se comporta cand o deranjez in afara cabinetului.

Oricum, bebe va avea ce manca din greu, as putea avea gemeni din considerentul asta. Ma intreb cum o sa arat in luna a 9-a, deja am niste imensitati de sani.

Pa pa!

criss 16+

Mergi la inceput

Criss clar nu vorbim de acelasi lucru. Buburuzelele mele au cativa milimetri in diametru. Nu strica sa dai un tel. doctoritzei. Cu ocazia asta (vorba ta) ii testezi si reactia.
Somn usor.

Eu si Noi
15+

Mergi la inceput