Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)
Raspunsuri - Pagina 26
Helenutza23 spune:
dulcetika` bine ai venit si sarcina usoara! eu imi calculez data sarcini dupa UM si am vazut ca si fetele cam la fel fac.
12+
Catalina spune:
Buna fetele, va multumesc mult pentru toate sfaturile, stiam eu ca pot conta pe voi.
O sa incerc si eu cateva din remediile propuse pentru constipatie. Alina, sa stii ca chiar ca am intzepaturi. Acuma, sper sa fie de la asta si nu de la col cum am citit mai sus.
Am sunat la Sanador si mi-am decalat cu inca o saptamana ecografia. Deci sa ma duc la 20 de saptamani si 3 zile. Sper sa fie ok. Mai tarziu nu se putea ca intra in concediu doctorul. Pe 21 am programare la medicul meu si il mai intreb si pe el.
Va pup
marinar spune:
anis ai dreptate, o sa nasc la Elias. ai fost la T cu rezultatele de la eco de la Iosup? cand te-a mai chemat?
mai fetelor se pare ca sunt norocoasa din punctul asta de vedere, eu nu sunt constipata. nu stiu daca are importanta, dar mananc pepene verde in fiecare zi, piersici, rosii...
Marina
16+
burtika
oana_bucur spune:
Dulcetika bine ai venit printre noi. Eu am lasat tigarile brusc in prima sapt in care am aflat de sarcina...si cafeaua pe care o mai beau rar. Cu constipatia mai neplacut la inceput dar in timp am trecut la fructe pe stomacul gol si mai nou actimel si s-a rezolvat.
Eu si Noi
15+
ruxi spune:
Buna fetelor,
Noi am fost ieri la eco la Iosup si ne-a confirmat ce ne spusese cu o mica marja de eroare inca de la eco de 12 saptamani, si anume ca vom mai avea o FETITA. Clara e super incantata ca va avea surioara ce si-o dorea tare mult. Bubulina e cu cateva zile mai mare decat varsta sarcinii, cel putin ca lungime, e cu 9 zile mai mare. Poate o sa am de data asta o lunganca ca taica-su, Clara a fost si e micuta ca si mine. In rest, totul bine, mai putin ca se pare ca deja am placenta grad de maturitate 2, ceea ce , zice dr mea, inseamna ca e imbatranita. Plus valori crescute in continuare in artera uterina stanga. Chiar, aveti idee unde as putea citi cate ceva despre gradele astea de maturizare ale placentei?
Azi am fost si mi-am facut si triplu test, ma rog sa fie totul bine.
Cat priveste intrebarea daca eco la aceasta varsta e pe burtica sau intravaginala, va pot spune ca eu prima eco am facut-o la 6 saptamani de sarcina si a fost pe burtica, de atunci am mai facut inca 3, si toate au fost pe burtica. Plus ca ultimele 2, cea din sapt a 13-a si a 17-a au fost de morfologie fetala, cu toate masuratorile necesare.
Va doresc multa sanatate si sarcini usoare! Si sa auzim numai vesti bune!![]()

Ruxi 16+
si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Burtica 25 iunie
romaria spune:
Buna burticutzelor,
Aseara, mai degraba azinoapte ceva ciudat la mine in burtica, adica niste mici zgomote ca o "ragaiala" (nu erau gaze)..off nici nu stiu cum sa explic, in fine nu ma durea nimic dar m-a trezit zgomotul.
M-am sucit de cateva ori tot am auzit iar dupa vreo 10 min au disparut . Ce sa fi fost habar nu am, vi s-a intamplat???
Azi merg la eco ,am niste emotii, sper bebe sa fie bine. Mie azi cred ca-mi face eco morfologica, nu stiu de ce asa devreme, cred ca asa se fac aici.
Pupici 
,
Romaria ,
18+
dulcetika` spune:
va multumesc pentru tot, dragele mele !!!!astept sa ma vad si eu in lista ..cred ca am verificat de 1000 de ori:P daca sunt acolo. va trebui sa ma corectez un pic: pana acum, toata ziua am avut impresia ca este joi. nu stiu de ce sunt asa aiurita . dupa UM joi fac 18 saptamani fix, deci pana acum "m-am dat mare":)))
nu am decat 17 sapt. si 5 zile:P poate o sa radeti de mine, dar am o nelamurire: eco morfologica este tot una cu eco 3 D? lamuriti-ma si pe mine plsss.
pupici la burtici
17+
Miruna Maria
Salina spune:
dulcetika - bine ai venit printre noi. Avem cam aceeasi DNP, si acelesi dileme
. Adica si mie medicul gineco imi zice am termenul pe 12 dar ecograful zice altceva si anume 01.01.2007. Asa ca, vom vedea. Dar eu voi naste prin cezariana asa ca mi-o voi programa ceva mai devreme, parca nu as vrea sa fac sarbatorile prin spital... Daca ti-e frica si de o injectie si daca totul decurge bine pana la final , eu zic sa incerci nasterea naturala (naturala in conceptia mea inseamna si fara epidurala) pt ca cezariana presupune mai multe injectii
plus taietuta de rigoare...asa ca mai gandeste-te. Esti tanara si daca ai norocul de un bebe angajat ca lumea si pregatit sa iasa in lume natural merita sa incerci. Parerea mea.
Ruxi - ma bucur mult sa vad ca te intorci cu vesti proaspete si minunate!!! Mi-au dat lacrimile citindu-ti randurile, pt ca si eu sper din tot sufletul sa mi se confirme ceea ce mi-a zis Iosup la 13 saptamani. Inca imi fac curaj sa merg la Corina Grigoriu, dar sigur ma voi duce saptamana urmatoare , dupa eco morfologica de 20 de saptamani. Apropo, stii cumva cu cat timp inainte trebuie sa sun pt programare? Am mari emotii, sper sa fie draguta si sa vrea sa ma ia in grija.
toate burticile
ALINA
19+
TERBITZA spune:
Meqbeng, la eco pe burtica un trebuie sa mai bei apa inainte.
Christinuta, mie, Iosup mi-a zis sa vin la eco morfologica la 20 de sapt.
Dulcetika, bine ai venit printre noi! Si eu sunt tot din Constanta.La ce doctor mergi?
Astazi am vorbit cu shefii mei si voi intra in concediu in jurul datei de 15 sept;adica voi sta acasa si imi voi plati asigurarile la stat pana la data cand am dreptul sa intru legal in concediu prenatal; abia asteeeeeept!
15+
dulcetika` spune:
quote:
Originally posted by TERBITZA
Meqbeng, la eco pe burtica un trebuie sa mai bei apa inainte.
Christinuta, mie, Iosup mi-a zis sa vin la eco morfologica la 20 de sapt.
Dulcetika, bine ai venit printre noi! Si eu sunt tot din Constanta.La ce doctor mergi?
Astazi am vorbit cu shefii mei si voi intra in concediu in jurul datei de 15 sept;adica voi sta acasa si imi voi plati asigurarile la stat pana la data cand am dreptul sa intru legal in concediu prenatal; abia asteeeeeept!15+
TERBITZA pupici si bine v-am gasit pe toate
Eu merg la dl. doctor Rusa Ioan si sunt super-super multumita. mai am putin , si la 20 sapt. voi merge la 3D la d-na Lutescu . Treaba asta cu plecatul inainte de prenatal vreau sa o incerc si eu deocamdata nu mi-au gasit inlocuitor:((( dar sper sa plec si eu cat mai repede ca deja simt ca nu mai pot:))) ma simt foarte obosita. ma bucur mult ca v-am gasit, gravidute dragi, si ca mai am si eu cu cine schimba cate o parere. Pupici dulci la mamici si la burtici
17+
Miruna Maria