Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)
Raspunsuri - Pagina 24
aelita spune:
megbeng,uite aici :
http://www.medicalinfo.ro/menu.php?s=gineco
esti in trim II ,felicitari !!!
Prima zi a ultimei menstruatii: 14-May-2006
Inceputul trimestrului al 2-lea:
06-Aug-2006
Inceputul trimestrului al 3-lea:
26-Nov-2006
Data la care nascutii au cea mai mare sansa de a supravietui:
26-Nov-2006
E cel mai probabil ca nasterea sa apara intre aceste date:
28-Jan-2007 ----- 04-Mar-2007
De cat timp exista sarcina:
12 saptamani si 2 zile
Cat timp a mai ramas pana la nastere:
27 saptamani si 5 zile
Data nasterii: 18-Feb-2007
19+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;30/st/20061231/dt/24/k/de57/preg.png
Catalina spune:
Aelita, avand in vedere ca este noaptea, nu prea imi pot da seama cat de des este. Estimez ca ma trezesc cam la 2,3 ore. Dar e doar o estimare. Voi fi mai atenta, iti multumesc de precizari, ca intotdeauna de aici aflu mai multe ca la dr. :-) Eu prin natura serviciului stau mult la calc asa ca ... am de ce ma teme.
Deocamdata sunt ingrijorata cu stomacul ca nu merg ca lumea la toaleta si de mancat mananc ca porcu'. Nu stiu ce sa fac, sotzu zice sa mananc mai putin, mai ales ca nu ies afara dar imi e mila de asta micu, cum sa il las nemancat ...
Fetele, vreo idee despre ce v-am intrebat cu eco morfo? Repet intrebarea pt cine nu a vazut. Eu am programare acum pe 16, facuta din aprilie, la Herghelegiu (asa m-a pus dra care mi-a facut stimularea). Ieri am vb la Sanador si imi zice tanti ca se face dupa 20 si eu o sa am cam 19 jumate. Cine a mai facut, credeti ca e elocventa la varsta asta a sarcinii? As amana-o dar nu as vrea sa il pierd pe Herghelegiu ... Help!
criss68 spune:
Catalina, daca ai 19 sapt jumate esti deja in saptamana a 20-a. Eu insa am vazut afisat pe usa cab dr-lui la care merg, a 2-a eco morfo se face intre saptamanile 21-23. Am discutat si personal, practic atunci sunt organele deja formate si se poate studia cam tot, cm cu cm. Insa 23 sapt nu este o limita, mi-a spus ca dupa 21 sapt se pot face tot inainte, oricand. Pobabil insa ca cu cat stii mai repede daca ceva e in neregula, cu atat e mai bine - desi solutii nu sunt decat... renuntarea la sarcina.
Nu stiu ce sa zic in cazul tau, mare diferenta pentru cateva zile nu poate fi, mai ales ca de multe ori copilul e mai dezvoltat cu o zi, doua, trei. Insa daca vrei sa fii sigura poti face ecografia si dupa sapt 23 (in caz ca nu prinzi loc acolo unde doresti) - e la fel de elocventa. Daca suni acolo nu te poate informa cineva mai bine?
criss
16+
ALINATXA spune:
Pentru Catalina si fete cu probleme de tranzit:SEARA AMESECATI 2 LINGURITE DE MIERE CU 3 DE TARATE PESTE CARE ARUNCATI 200 ML DE APA PLATA.BETI DIMINEATA PE STOCMACUL GOL AMESTECAND.Incercati sa consumati compot de prune fetelor si apa multaaaa.ASTEA SUNT REMEDII VERIFICATE DE MINE SI CARE M-AU SCOS DIN IMPAS.VA PUP!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
ALINATXA spune:
Fetele aveti grija ca tranzitul puturos da dureri in zona ovarelor (mai mult in partea dreapta) uneori doare tot abdomenul si in zona anusului.Asta sa nu intrati in panica ca s-ar intampla ceva .Eu o am pe mama cu un tranzit deficitar de ceva timp ,diagnosticat.Cand se constipa acuza dureri asha cum v-am zis.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
megbeng spune:
aelita, multumesc mult de link...cu ala calculasem si eu ca as fi in trim 2, DAR pe pagina DC-ului, la sapt 13 de sarcina zice: "Pe masura ce va apropiati de trimestrul al doilea - nu veti mai incapea in hainele normale asa ca e timpul sa planificati o tura pe la magazinele cu specific prenatal.", de unde am dedus ca inca nu sunt in trim 2..oricum, pana sambata la eco nu am decat sa sper ca bebe creste si e bine!
vine bebe!
anis spune:
'neata
Aelita,merci de intrebare,ma simt mai bine,parca incep sa scap si de mancarimi.
Catalina eco morfologica de trim II se face intre sapt 21-23.
AniS
16+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
roandre spune:
Neata!
Catalina, e ok ecografia morfologica la 19 sapt jumatate pt ca esti deja in sapt 20. Si eu tot in perioada aia vreau sa fac eco morfo.
Eu am gasit ca "a treia examinare ecografica se practica la 18-22 saptamani de gestatie – asa-numita ecografie de morfologie fetala, care urmareste prezenta sau absenta malformatiilor fetale, apreciaza cresterea si dimensiunile fatului, prezenta unor eventuale anomalii ale anexelor fetale, stabileste sexul fatului "
Fetelor, de gio stiti ceva? Asteptam sa vad ce a facut la eco la Medsana si vad ca nu a mai aparut pe aici!
Pupici!
Helenutza23 spune:
anis merci pt lamuriri.
si sper ca estin din ce in ce mai bine.
le multumesc si celorlalte fete care mi-au raspuns cu privire la cfr2.
aelita vroiam sa stiu cum o cheama pe doctora respectiva si chiar sa ii sugerez sa scrie la subiectul "doctori de care sa te feresti", sa ii dea numele.
12+
gio spune:
In primul rand Cristina imi pare tare rau de pierderea ta...Iti doresc sa treci cat mai repede peste asta...
V-am citit, bun venit fetelor noi!!!
Intepaturi am simtit si eu si ca "rezultat" colul meu e undeva pe la 2,5 cm. Asa a fost si sarcina trecuta, intepaturile respective erau un semn ca se scurteaza colul. acum nu bag mana in foc ca e asa la toata lumea.
La eco am fost la Herghelegiu si el mi-a spus ca morfologica se face intre 22 si 26 sapt. Data trecuta am facut la 23 sapt, acum m-am programat la 24.
Ca intreba cineva, Iosup la CMU din cate stiu face 2D.De fapt si mie Herghelegiu mi-a facut tot 2D, pt ca a zis ca la 14 s 3 D e irelevant. Ramane sa o fac pe cea de 24 asa si o sa avem si un spectacol pe cinste. Tot el mi-a zis ca ar trebui sa fac cerclaj si dr mea e sapt asta in concediu...Sper sa fie in regula pana sapt viitoare ca n-am chef sa ma duc in alta parte.
Legat de discutia despre spitale; eu una as naste la Euroclinic
, dar cum probabil nu voi castiga la loto pana atunci raman la Polizu. Neonatologii sunt cei mai importanti pt mine, iar spitalele cu conditii bune de la noi din pacate stau f prost la capitolul neonatologi. Cel putin la Elias sau CFR 2 daca nasti prematur te redirectioneaza spre alte spitale. Ma tot gandesc sa rezerv o camera la Polizu din aceia cu plata, dar oricum mai e pana atunci si mai vedem.
Va pup, vb
14 +