Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Crishtinutza - eu asa stiu, ca morfologia fetala se face intre 20-25 saptamani. Si eu sunt programata tot la 20 de saptamani, la Sanador, la dr Meclea (daca ati auzit de el cumva).

Anis - fara suparare, dar daca maternitatea Eliasului era in renovare, nu-ti dai seama ca toata doctorimea cu pacientura au migrat spre Municipal??? De aceea era atat de aglomerat. Cat despre curatenie, eu imi mentin parerea, adica mi se pare ok spitalul drept pt care l-am ales si pt a doua nastere.

Megbeng - eu am citit peste tot ca se intra in trimestrul al doilea atunci cand intri in saptamana 14.

Maria_Irina - saptamana trecuta m-a durut burta o zi intreaga. Am zacut in pat efectiv si chiar stand intinsa am simtit presiune in vagin si durere in partea de jos a burtii. Spre seara, am simtit bebele miscand mai bine ca niciodata, m-a lovit in toate organele posibile, m-a gadilat in dreptul ombilicului...A doua zi , cand m-am trezit, nu ma mai durea absolut nimic. Durerile usoare si trecatoare cred ca sunt normale si daca cedeaza la no-spa nu e cazul sa ne ingrijoram. Stiu ca tu nu esti in tara, imi pare rau ca nu stiu nimic despre sistemul medical de acolo...sper insa sa te poti adresa unui doctor la nevoie si sa fii tratata bine.

Pupici tuturor burticilor

ALINA 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, va pup pe toate si va urez sa fiti bine. Eu am venit de la serviciu si sunt cam rupta dar aveam doua intrebari super importante sa va pun.

1. Noaptea ma trezesc de multe ori si simt ca mi se intareste burta. Nu ma doare dar o simt tare ca o piatra. Daca ma intorc pe o parte parca se lasa. Stiu ca nu e bine sa dorm pe burta dar ... involuntar mai ajung asa ... parca mai zicea cineva ca i se intareste burta noaptea, help cu ceva idei daca puteti.

2. Cand am ramas gravida dra care mi-a facut stimularea mi-a zis sa pun mana pe telefon sa ma programez la Herghelegiu pt eco morfo. E, a uitat sa imi si zica sa fie macar sapt 20 si ma trezesc azi ca am auzit ca tre sa fiu in sapt 20 si eu am pe 16 programare cand sunt in 19 saptamani si 1 zi. Bine asta pentru ca stiu exact data conceptiei, pentru ca dupa data UM 31 martie cred ca ar fi 20. Stie cineva daca se poate face si la varsta asta a sarcinii? Adica e elocventa?

In rest parca a inceput si voinicul meu sa se mai faca simtit, mananca de rupe si din pacate ... e cam lenes la WC. Dar, asta sa fie tot raul ca ne descurcam noi.
Va pup pe toate

Cata 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ahh,cat am scris si am vrut sa-i dau lui megbeng linkul cu masuratorile si mi-a disparut tot

nu mai am chef,na!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Salina, asa e era aglomerat datorita migratiei, dar la capitolul curatenie e naspa.Cand ma gandesc ca pe langa sala de nasteri care era cu usa larg deschisa trecea cine voia..cu microbi de afara etc...si copii si parinti ..oricine.Asta e buba, prin Municipal bantuia ori conjuctivita ori streptococ de gr B, la cate perindari erau pe acolo.
dar Municipalul arata mult mai bine fata de alte maternitati groaznice de la noi, Pantelimon,Giulesti (desi Giulestiul are aparatura f buna in caz ca bb are nevoie de ajutor).
Eu spun ce am vazut...n-am vrut interes sa spun altceva.Pana la urma problema e de personal, de ex am stat la Giulesti internata, asta cand am facut FIV,mama mia daca nu bagai lovele nici nu se uitau.
Cel putin la Municipal am dat peste niste oameni mai ok, dar depinde cum nimeresti, prietena mea a nascut tot asa in acceasi perioada cu mine anul trecut si au stors-o de bani.

AniS 16+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara burticute,

Megbeng, bine ai revenit!

Marinar, iti sta foarte bine cu burtica!

Maria Irina, si mie mi s-a mai intamplat sa am intepaturi in vagin, eu le-am localizat in zona colului. Nu prea m-am impacientat, cred ca am mai simtit si alta data inainte de sarcina si conform analizelor nu aveam nimic. Poate exista explicatii, daca stie cineva, poate ne lamurim insa nu cred ca sunt probleme.

Maryela, ma bucur ca s-a rezolvat cu sangerarea si esti bine. Legat de spitale parerile sunt impartite, cred ca si functie de cum nimeresti. Eu nu am avut nici o treaba cu spitalele din Bucuresti, dar cunosc doua persoane care au fost internate la Giulesti si au fost foarte multumite. Erau din alte orase, poate comparativ cu provincia era mult mai bine. Nu dpdv al curateniei, ci al oamenilor - dr-ii si asistentele cica nu stau numai cu mana intinsa si pana nu le dai nu fac nimic. Va imaginati cum e in alte parti!! La fel aici pe forum in aceeasi zi am vazut pareri opuse vis-a-vis de Municipal. La noi in oras de pilda chiar si in cadrul aceluiasi spital sunt aripi renovate, modernizate, altele- jale. Iar parerea buna ti-o lasa mai ales oamenii cu care ai avut contact - care pot dezvolta de asemeni simpatii si antipatii. Asta e!

In ce priveste analizele, intr-adevar era bine sa fie facute chiar inaintea conceptiei, inclusiv Listeria. Eu personal nici nu mai speram la vreo conceptie, deci nici analize nu am facut - cele mai recente acum 2 ani cu prilejul unui ultim tratament pt sterilitate. O sa ma credeti inconstienta, dar nici acum nu mi le-am mai facut, la sugestia dr-ei: daca era sa fie ceva se manifesta din primele saptamani. A fost de parere ca prea a decurs bine tot ca sa mai scormonesc in cautare de boli si probleme.

Anis, in concluzie dupa cerclaj nu ai mai luat nici un antibiotic? Parca doar o zi apucasesi! Poate nu se va intampla nimic, doamne fereste, doar s-a lucrat steril. Te-au mai lasat mancarimile? Pe mine saptamana trecuta m-au apucat niste mancarimi, fara urticarie, desi nu am schimbat nimic in alimentatie, nici medicatie nu am primit!

Monu, sa-ti traiasca fetita si sa-i aduci un fartior sau o surioara la fel de dulce, si sanatos

va pup si va urez numai bine

criss 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Pupici la burtici!
In primul rand, apropo de CFR2 -il recomand oricand cu placere. Eu am fost internata pana vineri acolo si vreau sa va spun ca sunt conditii foarte bune, doctorii si asistentele foarte atenti (si nu e nevoie sa cotizezi pentru asta) si in plus este curat si civilizat. Ca medic, eu o recomand pe dr mea Mihalache Florina de la CFR2. Este un medic deosebit. Poti sa vorbesti absolut orice cu ea, iti raspunde la toate intrebarile, daca ai vreo problema noaptea o poti suna fara probleme.
In al doilea rand, Catalina morfologia fetala se poate face intre sapt 18-24. Asa mi-a zis si dr mea si asa mi-au zis si cand am facut programari la Herghelegiu si la Iosup.

Vine barza
diverse aranjamente nunta

Mergi la inceput

Katerina asa e, CFR2 si elias sunt f curate asta fata de alte spitale.Si mie mi-a palcut cfr2...desi doar in vizita .

AniS 16+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Criss68, da mi s-a oprit orice fel de medicamentatie, mancarimi mai am, dr dermatolog a zis ca scap in 7-10 z sper mai repede.mi sa dat o mixtura solutie care sa calmeze mancarimile.Oricum puteam sa i-au si o juma de pastila ca tot asta pateam, alergia asta s-a dezvoltat acum in sarcina.Altceva am luat eu doar 1 z tratament ,dar m-am ales cu candida, cama sta se intampla de la antibiotice..dar oricum candida apare in trimII de sarcina f frecvent..trece ,nu e periculoasa dar e neplacut.

Vezi ca poti dezvolta alergii pe acre nu le aveai, de ex la frunze de flori, asta a fost la mine la prima sarcina, am m-ai auzit la vopsea de pe pereti,polen,praful din casa etc.

AniS 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Kateryna cum am mai spus si inainte eu merg la doua doctorite.Una e chiar Florina Mihalache.Eu am mers la dansa la indemnul unei prietene.Prima data mi-a lasat o impresie bunicica.Analizele de sange(toxa,listeria,si toate cele)dansa mi le-a facut iar rezultatele veneau cu 2 sapt inainte de programarea mea asha ca a trebuit sa sun dupa rezultate .Intr-o sambata dupa ce eu citisem ceva pe net despre toxo m-am impacientat si am sunaat-o disperata ptr a-i cere o informatie.Hmmmmmm nu iti spun cat de suparata era ca am deranjat-o sambata la ora 2 dupa amiaza asha ca mi-a raspuns ca programul e de luni pana vineri si sa suni luni la cabinet.Nu pot sa iti spun cam ce stare mi-a creat.Anyway cea de a 2 a doctorita este doamna Indiana Pelin la care eu merg de 1 an ptr controale de rutina.Mie mi se pare un super medic numai ca dansa colaboreaza cu giulestiul si nu cu cfr2 .Mai nou mi-a zis ca o sa inceapa sa colaboreze cu o clinica particulara cu preturi subtirele si ca am putea naste acolo...acum sa vedem ce si cum...Mie una nici giulestiul nu imi displace ptr ca pe mine ma interseaza aparatura si echipa de medici in primul rand dupa care conditiile.Si eu am un fix cu doctorii:DACA NU COMUNIC CU EI SI NU SUNT "OAMENI" POT AVEA CEL MAI INALT BREVET PTR CA NU IMI TREBUIE

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Haricleea,o idee ar fi saintri si la mamicile care au nascut deja,si sa iti faci o idee despre spitale si medici.
Monu,cand te doare burta,NEAPARAT sa te asezi in pat!! Gaseste o solutie sa impaci si burtica si pe Alexia!Nu te lasa solicitata rau de copil,pt ca e riscant.
Crishtinutza,parca intre 14 si 16 sapt se facea.
Prima data cand a ascultat inimioara aveam cam 16 sapt parca.Nici nustiu daca a masurat.
Maryela,cand vad asemenea medici..nu stiu ce sa mai zic! mergi la ecograf,oriunde,schimba medicul,ca sa fii sigura ca totul e bine!
maria irina,atat timp cat nu e dureros si nu tine multmnu e nimic.si as zice sa nu mai sari asa in fuga,precum capritza
anis,cum te mai simti?
Crishtinuta,nu te ingrijora pt o idee! Or sti ei de ce nu fac.in afara se ghideaza dupa niste norme,si fac toti medicii lafel,deci toate gravidele au acelasi regim.asa ca nu are ce sa ti se intample tocmai tie.
megbeng,nbine ai revenit.cum sanu imi amintesc cand am intrebat de tine?stiam ca ai plecat pt trei saptamani,dar trecuse luna!cum ai petrecut ? ma bucur ca ai intrat in 13 saptamani fara probleme! de acum incolo sunteti mari!
mie la 13 mi-a facut echo pe burtica,dar nu stiu cu iosupu asta al vostru cum e:) de baut apa mie nu mi-au spus nici la intra nici la extra.
TRIM 2 incepe dupa 12 sapt.era pe aici linkul ala pe care nu mai zic,ca am vrut sa ti-l caut si mi-a disparut tot mesajul azi,luuung cat capul meu de mare.asa ca nu il mai caut.era cred ,pe prima pagina,ala acare calcula saptamanile.parca tot tu mi l-ai dat odata .
marina,ce e Biomarin?am vazut pozele,esti frumoasa.dar pusei ochii pe fusta ta!
Terbitza,bine ai revenit si tu!
Helenutza,doctorita aia care iti va spune la telefon ca ce draga va speriati chiar asa din orice(care orice ea nu stie prin telefon ce e ) si mai ales formula magica:am 200 de gravide(de parca toate sunt calare pe masa la ora aia ),DE AIA SA TE FERTESTI !
Catalina si eu am avut perioade cand mi se intarea de cateva ori pe zi,apoi mi-a trecut.azi mi s-a intarit cam des,inca de cand m-am trezit.eu stau linistita,ma intind cu burta-n sus,si o mangai circular pana cand cedeaza.am observat ca mi se intampla la oboseala,cand in loc sa ma intind merg in continuare sau stau pe scaun.
azi a fost cam des,si eu ma sperii,mi-e frica sa nu cumva sa tina asa mult,ca e cam ciudata senzatia,parca nu te mai lasa sa misti,si ma gandesc daca e asa,ce am sa fac.dar trece repede,si ma linistesc.stiu ca e normal,atat timp ct iti trece,alarmant e cand ti se intampla la ore fixe,cam din 15 im 15 minute,atunci nu mai suni nici un ginecolog (ca voi sunati si ori sunt plecati,ori sunt ocupati ),fuga la urgente!

19+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;30/st/20061231/dt/24/k/de57/preg.png

Mergi la inceput