Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)
Raspunsuri - Pagina 22
TERBITZA spune:
Draga Ckristina, imi pare nespus de rau pt tot ceea ce ti s-a intamplat! Ma rog la Doamne Doamne sa depasesti durerea cat mai repede si sa iti implinesti visul in cel mai scurt timp!
Maria_irina si eu simt uneori intepaturile in vagin, parca ar fi la nivelul colului iar doc mi-a zis ca si alte gravidutze i-au semnalat treaba asta iar la control erau ok; deci pune asta pe treaba vascularizatiei puternice din zona resp....
Meqbeng , la 11 sapt Iosup mi-a facut eco pe burtica.Tot atunci a vazut si sexul lui BB.
Noi ne-am intors de la munte aseara, a fost f frumos la Lepsa insa drumul f obositor.Abia astept sa plec de la birou si sa trag un pui de somn.
Va pup!
15+ 
megbeng spune:
terbitza, mersi mult de info!!inca ceva..ai baut multa apa inainte, in mod special?
of, sper sa fie bine bebelica al meu, ca nu l-am mai vazut de la 8sapt si avand o sarcina oprita in evolutie anul trecut sunt usor anxioasa..dar numai usor, ca ma tratez cu doze maaari de optimism de la prieteni si mai ales de la sot
in rest totul pare bine, greturile au diminuat in intensitate,am vreo 5 zile de cand nu am mai varsat, sanii au crescut si cresc in continuare, s-au pigmentat mameloanele si incepe sa se zareasca un contur de burtica...am luat un kg in greutate, dar totusi nu mai pot incheia nici o pereche de pantaloni si nici o fusta, asa ca mi-am luat o pereche de pantaloni speciali, cu o bata elastica in talie (am sa pun mai indata si o poza..sunt f f comozi!)
am citit aproape tot capitolul 12..am ras ca de obicei citind postarile aelitei, m-a amuzat teribil replica pe care i-a dat-o dr. T adinushei..am inghetat citind intamplarile nefericite din capitol..m-am emotionat cand am vazut cate mamici din generatie cu mine stiu deja sexul bebelusului ( eu nu-s curioasa deloc, vreau in primul rand sa aud sambata ca sarcina evolueaza normal si bebe e sanatos..), m-am bucurat sa vad si multe nume noi...
crishtinutza, nici mie nu mi-a numarat bataile inimioarei lui bebe, ca la fel a zis, ca important e sa bata
monu, nervi de otel iti doresc pentru perioada in care se fac lucrari la tine in bloc, ca alt remediu eu nu am descoperit!
anis, citisem inital pe sarite si am crezut ca pic cand am citit ca ai facut cerclaj, ma speriasem ca ceva nu e in regula, bine ca e doar preventiv, uf!
marinar, mai bucuresti-pantelimon, abia astept sa iesim impreuna cu bebelusii! eu stau chiar la intrarea in sos. pantelimom, intre cele 2 magazine albinutza
vine bebe!
Helenutza23 spune:
Maryela zi-ne si noua la ce doctora ai fost ca sa stim sa ne ferim de ea! incredibil ce ti s-a intamplat. bine ca acum esti ok. auzi, are "200 de gravide si nu poate sa te vada" 

TERBITZA, megbeng bine ati revenit si sper ca v-a priit vacanta!
Haricleea eu am la ora 17 prog. mi-ar placea sa ne vedem dar nu la modul asta, adica sa stai 4 ore ca s-a intarziat cu programarile. 

anis chiar mi-ai dat de gandit cu CFR2 ca are putine locuri... hm! mai zi-mi o data ca nu am inteles exact: pe tine te-a vazut un medic de la cfr2 si din cauza aglomeratiei ai nascut la municipal? cu alt medic decat cel ce te-a supravegheat??
va pup
12+
Helenutza23 spune:
crishtinutza am facut eco sapt trecuta si nu mi-a zis decat ca bate inimioara. am si vazut-o acolo, draga de ea!
12+
megbeng spune:
stiam eu ca vroiam sa mai intreb ceva! scumpelor, cand incepe trimestrul 2?? eu stiam ca dupa 12 saptamani, cand se incheie organogeneza si bebe devine fat, promovat de la statutul de embrion...dar din ce am citit pe desprecopii.com la sectiunea "sarcina" am dedus ca "granita" ar fi al 14 saptamani
vine bebe!
anis spune:
helenutza,medicul meu era de la Elias, spital care era in renovare.Prima data a fost sa mergem cu tot cu dr la CFR2,dar nu erau paturi si asa am ajuns la Municipal tot cu dr meu cel care m-a supravegheat.
AniS
16+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
monu spune:
Megbeng, eu am facut echo la 12 sapt, la Iosup, cand eram gravida cu fetiza, si mi-a facut normala si mi-a zis de atunci "ca o sa ne traga curentul"![]()
![]()
12+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
marinar spune:
anis merci de raspuns.
megbeng eu stau la elecroaparataj, deci aproape, asa ca sigur ne vom plimba bebeii impreuna.
Marina
16+
burtika
oana_bucur spune:
Megbeng diferenta de 2 saptamani o reprezinta perioada de la ultima menstra avuta pana la data aproximativa a ovulatiei. Practic cele 12 saptamani la care se refera sunt ale bebelui de cand a fost conceput insa tu trebuie sa iei in considerare faptul ca sarcina este calculata de regula de la ultima menstra , nu de la data aproximativa a aparitiei samburelului...care e cu 2 saptamani mai tarziu decat prima.
Asadar trimestrul doi incepe o data cu terminarea saptamanii 12 din varsta bebelului ceea ce inseamna terminarea saptamanii 14 asa cum e calculata de la ultima menstra.
Eu si Noi
15+
Crishtinutza spune:
Buna fetelor,
Monu, am uitat sa iti spun ca ai o fetita superba! Ca sa nu mai spun ca are 2 dintre prenumele mele preferate: Alexia si Ioana! ![]()
Maryela, sper sa fie totul bine, mai ales ca nu mai sangerezi.
Megbeng, cum sa te uitam... eu te stiu de mai multa vreme, ti-am citit cateva postari... bine ai revenit!
Multumesc de mesaj, Helenutza si Megbeng, m-am mai linistit... asa inimioara i-am auzit-o, am vazut cum pulseaza, dar nu mi-a zis doctora nimic de 1xx batai/minut. Data viitoare nu mai scapa de mine!
Cat despre Trimestrul al II-lea.... am citit pe site-ul pregnancy.about.com cum ca din Saptamana 13 de la UM intram in Trimestrul II.
Vad inca ca Oana_bucur are alta parere... asa ca sunt si eu confuza acum. Teoretic si eu ma asteptam sa fie Trimestrul = 3 luni, deh... Mai asteptam pareri.
Fetelor, voi cand stiti ca se face ecografie morfo fetala? In saptamana 20? Ca eu asa m-am programat la Iosup, dar as vrea sa ma verific cu voi inca o data... mai ales ca o sa vin in tara special pentru asta. 
Cristina
11+