N-am curaj sa conduc (4)
Raspunsuri - Pagina 20
marci spune:
Sper s-o conving pe directoare sa ma lase sa parchez masina in curtea scolii, altfel va fi jale. E tare rau cu parcarile in zona.
giul spune:
Fetelor,nu vi se pare ca am crescut mari si nu ne mai incadram la acest subiect?De 2 zile am fost plecata prin oras ,vre-o 40-50km ,nu mai simt nimic,din zi in zi ma simt parca as conduce dintotdeauna .Am inceput sa fiu amabila cu soferi care ies din stradute si nu le da voie nimeni (pentru ca stiu cum e ),am invatat pur si simplu cat sa ies la "cedeaza trecerea ",sunt amabila cu pietonii,sunt relaxata si cand sotul rontaie cartofi prajiti in urechiusele mele fine si sta cu picioarele desfacute pana in schimbatorul de viteze si cand duc soacra la cumparaturi,stiu sa injur,nu cat altii,am reusit sa-l sperii pe sot ca merg cam repede si pentru ca nu doresc sa mai traiesc groaza de la inceput,nu voi mai lasa volanul pentru perioade mari .chiar daca nu e "normal"ce am trait, eu am gasit sprijin citind acest subiect .La revedere .
marci spune:
Eu nu-mi iau inca la revedere, mai am mult pana sa invat.
Ca si tine, giul, am invatat si eu cat sa ies in intersectie, nu ma mai apuca revelionul, sunt mult mai stapana pe mine, dar tot nu plec de aici. Mai incurajez incepatoarele, mai invat cate ceva.
Stati sa ne vedem la iarna cum conducem. Eu nu am condus niciodata iarna si sincera sa fiu imi este cam frica.
sophie76 spune:
quote:
Originally posted by marci
Eu nu-mi iau inca la revedere, mai am mult pana sa invat.
Ca si tine, giul, am invatat si eu cat sa ies in intersectie, nu ma mai apuca revelionul, sunt mult mai stapana pe mine, dar tot nu plec de aici. Mai incurajez incepatoarele, mai invat cate ceva.
Stati sa ne vedem la iarna cum conducem. Eu nu am condus niciodata iarna si sincera sa fiu imi este cam frica.
Salutare soferitelor!!
Marci multi (sper ca iti mai aduci aminte de mine).Nu, nu v-am uitat, v-am citit tot timpul si m-am regasit in fiecare din postarile voastre, asa ca mi s-a parut anost sa mai scriu si eu fara sa aduc nimic nou sub soare.
Ce vreau sa spun acum e ca nici eu nu-mi iau la revedere de la acest topic, inca mai am muuuulteee de invatat si faptul ca acum "am curaj sa conduc" voua vi se datoreaza, dar de la a avea curaj de a te sui in masina si pina a conduce relaxat si fara greseli mai este, dar acum stiu ca se poate.
Marci, tie iti multumesc din suflet, pentru ca experienta si incurajarile tale mi-au prins f bine, ai avut perfecta dreptate: pina cind nu esti mai rabdator cu tine insuti, nu te incrincenezi ca ai ceva de demonstrat nimanui, nici macar tie insuti, nu poti face progrese, cel putin in cazul meu a mers.
Acuma nu va inchipuiti ca am facut progrese colosale si sunt pilot de Formula 1, dar merg mai relaxata, gindul ca trebuie sa plec cu masina nu ma mai inspaiminta atit de tare, fac mai putine greseli si incerc sa ma corectez, nu-mi mai trebuie spatiu de 3 masini pentru a face o parcare ci doar de 2 , dar probabil cindva o sa reusesc si eu o parcare ca la carte.
Va amintiti,poate, ca eu am zgiriat masina cind am bagat-o in garaj, si de atunci m-am blocat nitel , inca ma mai stringe in spate cind trebuie sa o bag in garaj dar am reusit sa fac din nou, singura, aceasta manevra.
Sincer , recunosc ca nu am abilitati speciale pentru aceasta indeletnicire , dar in acelasi timp imi dau seama ca doar conducind poti merge mai departe si poti avea progrese.
Am si eu o curiozitate: eu conduc 'ciclic' adica am perioade cind conduc bine (si-mi zic gata am scos-o la capat) si perioade cind conduc prost, fac pur si simplu niste greseli prostesti, azi de ex. am oprit la o trecere de pietoni si la plecarea de pe loc am bagat din greseala viteza a 3a, va dati seama ca s-a oprit motorul, iar m-au apucat toti dracii si mi-au revenit gindurile negre cum ca never ever nu voi reusi sa fiu un sofer acceptabil, spuneti-mi va rog daca vi se pare normal asa ceva, sau intr-adevar sunt o neavenita in lumea soferilor!!!!
Despre condusul pe zapada ,hm, si pe mine ma stringe in spate cind ma gindesc...Chiar ieri am avut o discutie ,nu foarte constructiva, pe tema asta cu sotul meu, care imi zicea ca nu crede ca ma va lasa iarna cu masina, ca eu nu stiu cum se conduce pe zapada, cum sa frinez ,cum sa opresc etc, ca nu e ca pe uscat etc. etc
Daca isi inchipuie ca eu voi ingheta de frig asteptind tranvaiul, se insala amarnic, chiar de ar fi sa merg cu 20 km/ora!! si ma rog, cum sa invat daca nu incerc?!!
Sincer nu am de gind sa ma las asa usor, trebuie macar sa incerc si daca simt ca nu e de mine ma las, daca nu... pazea toti cei ce circula pe strazi!!
Va pup pe toate, si mult curaj!!!!!
sophie
Aamu spune:
Am condus asta iarna aproape imediat dupa ce am luat carnetul. Si pot sa spun ca nu e greu, trebuie doar grija si atentie marita. Ce am retinut (invatat): miscari line, fara frine bruste (doar ABS in caz de nevoie - evitare obstacole), viteza adaptata situatiei (indiferent de limita legala de viteza), distanta de frinare mai mare, atentie la curbe.
Daca ploua torential vara si e apa pe sosea poate fi la fel de periculos de condus ca si iarna pe gheata..
Deci..atentie si curaj!
marci spune:
Sophie, nu-ti face probleme ca bagi in a treia in loc de a baga in antaia, se mai intampla.
Asa cum v-am zis, cumnata mea conduce f bine si i se mai intampla si ei sa bage in a treia. Preocupata fiind de altceva, duci maneta in fata, nu-ti dai seama ca tb sa o tragi un pic in stanga.
Preocupata fiind de alte probleme se intampla sa orpesti la stop in viteza a doua si sa uiti, dar nu asta e problema. E bine ca nu mai esti stresata la volan, ca nu-ti mai faci probleme ca nu ai un hectar la dispozitie pt a parca, ca nu tb sa vizualizezi traseul toata noaptea etc,.
Nici eu nu pot parca la limita, dar nu-mi fac probleme, important este ca ma pot orienta la fata locului si ca vad un loc de 2 masini ( pe mai putin nu pot parca nici eu), dar e mai "mult" decat un ha.
Briantis spune:
Am condus si azi pana la City Mall si nu a fost prea grozav.Adica nu mi s-a mai oprit motorul pe drum ci cand trebuia sa intru in parcarea subterana si trebuia sa trec printre omul care actiona barierele si doi oameni care treceau pe acolo.M-a enervat barbata-miu cu comentariile lui as de tare ca am zis ca data viitoare iau masina si merg singura .A ,si n-am parcart io masina ,a parcat-o sotul .Am vrut sa conduc si inapoi .M-a enervat rau de tot ,eu vroiam sa scot masina cu fundul spre stg ,el voia s-o scot cu fundul spre dreapta mea cum ar veni (nu stiu daca ati inteles ceva) ,da asta insemna sa merg cu spatele pana ieseam la 'cararea principala " a parcarii ,s-a ratoit la mine ,m-am dat jos si m-am dus pe bancheta din spate .
Asa ca ori conduc singura in masina ,ori il dau jos daca mai comenteaza ,el are carnet de 15 ani si ma boscorodeste pe mine care-l am de o saptamana .Si macar daca ar spune-o altfel cand face o observatie ,da are un stil...
Mama lui Andreiutzu
andre_ea spune:
Hehe, Briantis, bun venit in club! Toate avem problema asta. Fii tare si nu mai pune la suflet. Scopul tau e sa conduci ca sa capeti experienta. Succes!
Andreea, mami de Shurubar - 10.08.2005
POZE
aissa spune:
Nu esti deloc catastrofa si cu prima ocazie cand ne vedem zau ca ma cert cu tine daca mai zici asa. Esti doar fff la inceput. Ai sa vezi ca daca iti iei inima in dinti si pleci fara copilot, fara baiat, doar tu cu tine o sa mergi super dupa cateva drumuri. Greseli o sa tot faci, fac soferii exeprimentati, totul e sa ajungi la detasarea de a reactiona la claxoane cu un dat din umeri, un zambet si o ridicare a bratelor cu sensul "ce sa va fac, invat si eu". Eu una asa mai fac cand opresc motorul sau blochez strada pana parchez.
Era bine azi daca plecai, imi pare rau ca nu s-a concretizat intalneala ca aveai ocazia sa mergi. Desi...poate pe undeva e mai bine pentru ca eu am emotii mari sa plec doar cu Ale, fara tati care la nevoie sa treaca in spate.
Deci prinde o duminica in care sa ai ocazia sa pleci singurica si de dimineata poti bate orasul linistita, la 7-8 cred ca nu e nimeni pe strazi si poti sa te desfasori.
Cristina si ghighiloi