Nazdravani de oct-nov-dec-2003(76)
Raspunsuri - Pagina 6
adameasca spune:
Uitasem. Ana, merci de incurajarile referitoare la vaietele mele de femeie gravida. Pana acum 2 saptamani sunt convinsa ca aratam a femeie gravida, frumoasa, luminoasa, ca pomu' de craciun. Acuma gata, is hidoasa. Am picioarele asa de umflate ca abia mai merg. De burta nici nu mai zic, dar ea nu ma deranjeaza. Ma misc in reluare, am ajuns la perioada in care doar astept sa se termine. Kilograme am multe in plus, 22 pana acum. La Luk am avut 35 pana in final, dar la fel ca si acum am retinut foarte multa apa, eram tare umflata... Nu stiu cam cat va cantari Ilinca, tot ce imi spune dr e ca e in grafice si ca e bine. La drept vorbind, dc Luk a avut 3 kile 800, sper sa depaseasca si ea 3 kg.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
super mami spune:
Nuuuuuu, nu e asta. Mi-ar fi placut mie. Superstitii din astea n-am, cand o aparea ceva o sa strig in gura mare
Nu e nici pe departe atat de important....ma simt si eu dezamagita acum Ileana...schimba-i patul, adica ia-i unul mare...de copilas de 3 ani. In general functioneza. Nu stiam ca are inca patutul. Oricum aveti nevoie de el pt domnisorica, nu ?
Liliana...ma faci sa plang...zau... Esti tare dulce
Nanna...senchiu senchiu. Multumim, la fel si voua Gata ca merge la culcare familia.....somn usor vise placute ingerii sa va sarute pe toti
Alexandra si Isabelita Isabel
liliana csaki spune:
Ileana, chiar la asta ma gandeam si eu, cu siguranta si Ilinca va fi mare ca-mi aminteam de Luca.
Eu va citesc cu regularitate si cu mult drag, de scris n-am mai prea scris pe nicaieri.
Copiii sunt bine, Laura merge in toamna la scoala(deja) iar David la gradinita, noi l-am inscris la o gradi germana, sa vedem cum va fi, el e f. sociabil, l-am mai dus de cateva ori la Laura la gradi si n-a avut nici o treaba ca nu ma tinea de mana(desi e extrem de mamos), s-a dus cu copiii, a mancat cu ei. A crescut mult, vorbeste foarte bine, mananca numai singur(dar mai pune pe el), stie sa se dezbrace, cu imbracatul e ceva mai greu, face o multime de lucruri fata de Laura la varsta lui. Problema cea mare este insa pampersul, inca n-am scapat de el, de aproape 3 saptamani facem antrenament si incep acum sa se intrevada si rezultate. Inca nu cere singur sa faca pipi dar daca-l pui face, cu kk a inceput sa ceara(se pare ca i-a displacut cum se simtea cu el in pantaloni, ca l-am lasat de vreo doua ori asa). Noaptea, nici nu visez inca sa i-l scot. Si-si bea inca laptele din sticla la culcare.
In rest e fata mamii, ma dragaleste, ma ajuta sa dam cu aspiratorul, ii dau si lui cutit sa taie legume cand tai eu, ma ajuta, ce mai.
Am fost la mare(avem si poze), e inebunit dupa apa si e f. curajos. A avut si-o experienta de scufundator fara "aripioare", s-a dus pe marginea piscinei(desi il tot chemam "vino sa-ti pun aripioarele"), s-a bagat in apa, facea smecherii, se tinea cu-o mana, apoi cu cealalta de margine si-ntr-un final a disparut, si-a dat drumul la maini si evident ca s-a scufundat. Noi eram la doi metri, pe sezlong. Cand am ajuns eu la marginea piscinei(impreuna cu salvamarul care pazea tot timpul zona) el era aproape de suprafata apei, daduse din picioare si se ridica deja, l-am luat de-o aripa si l-am scos, n-a avut nici o reactie negativa, nu s-a speriat, n-a plans si culmea, nici n-a inghitit apa. Experienta i-a fost insa folositoare pentru ca de-atunci n-a mai fost tentat sa intre in apa fara aripioare.
Si noi am avut ceva probleme cu dormitul, de asta iarna, de cand plecati fiind, au dormit cu noi in camera si stateam langa el pana adormea, asa ca nu mai vroia nici acasa sa adoarma fara sa stau langa el, se mai trezea noaptea si-mi ordona "mami cuca-te aici cu mine". Pana acum vreo doua saptamani cand, la tara fiind, m-am enervat asa de tare intr-o noapte si m-am ratoit la el, i-am zis ca eu nu ma mai culc cu el si daca nu se potoleste ii incui si usa sa nu mai poata iesi din camera, sa te tii urlete vreo jumate de ora, a trezit-o si pe sor-sa, in fine, am ajuns la un compromis, eu las usa deschisa si raspund de fiecare data cand ma striga, asa de control, deocamdata vad ca functioneaza.
Saptamana asta au ramas la tara fara noi, azi vorbeam cu el la telefon si mi-a zis "mami cand vii, mi-e "doi" de tine" si mi-a povestit cum o ajuta el pe Lucica(vecina noastra), stie numele(care au) tuturor animalelor din gospodaria vecinilor dar cel mai mult ii plac caii si-i place cu caruta, cred c-o sa se faca fermier.
M-am mai uitat si eu pe poze, Doamne ce mari s-au facut toti, parca ieri ne uitam la poze cu bebelusi.
Carmen, e super Matei cu palaria, mie-mi place mult poza din fata casei.
liliana csaki spune:
Alexandra, imi pare rau, n-am vrut sa te-ntristez, o sa vina si asta, oricum ramane motivul important si bun.
nanna spune:
Multumesc mult Adameasca pt modificarea listei
Si eu am luat tot 35 kg pana la finalul sarcinii!!! Nu vreau sa imi amintesc cum eram....
Pupici pt toate si pt pitici!
Ana68 spune:
'Neata mamicute....
Nanna,sa-ti traiasca frumoasa!Sa creasca mare si sanatoasa!
Alexandra...si eu,de as putea,as mai tine-o pe madra acasa,dar nu se poate si imi pare rau...Ca ea o ia de coada cu gradinita din septembrie si ea abia in 28 octombrie face 3 ani....Eu parca am mai scris ca din cate stiu eu treaba Isabelei cu pretenutii imaginari e o chestie interesanta si buna si ,parerea mea,zis sa nu-ti faci probleme....
Ileana....se pare ca Luk e cu toane....hehehehehehe....deh!E flacau!Uf,la chestia cu dormitul...si pe mine ma seaca situatia,insa acum e prea tarziu pentru mine.Nu am vrut sa repet experienta avuta cu Alex.... si cu Luana,insa nu am avut incotro si poate ca m-am si complacut in situatie din comoditate...Pana una alta accept situatia actuala,mai ales ca al meu barbat se calculatoreste pana pe la ore mici din noapte si mai e o chestie:sforaie de rupe.Chiar ieri imi povestea ca alaltaieri noapte s-a trezit ca a auzit niste bubuituri in perete si crede ca vecinul care are dormitorul perete-n-perete cu noi o fi bubuit....Iti dai seama in ce hal a putut sforai?Cu kilele in plus...ai cam pus ceva si la prima si la a doua sarcina...Ma gandesc la mine ca in prima sarcina am luat 25 de kile si cu a doua 30 de kile...Asta e cu retinutul apei,cam nasol.Si eu eram asa si tare greu e....asa ca te inteleg.Si copilutii marisori...Alex a avut 4 kile si Luana 4 kile 100...Sanatosi sa fie!Si tu la fel!
Liliana,chiar ca trece timpul asta si ramanem mirati cum cresc copilutii....de parca ar fi pomisori si i-ar uda careva la radacina...Pai citesc ca ai domnisorica si flacau nazdravan...Sa creasca mari si sanatosi si sa va aduca numai bucurii!Apropos:cum e treaba cu ajutorul la bucatarie?Ca si Luana a inceput sa aibe tendinte si cereri ca vrea sa participe la curatat de cartofi si morcovi,dar parca mi-e teama sa ii dau un cutitas in manuta sa incerce...In schimb e grijulie cu mine la culcare:aseara ma tot invelea cu paturica ei si ma mangaia si imi spunea:"haidi mami,fa nana...cuca-te".....Pe cat e de nazdravana ,pe atat e de dulce...
Pai pupici la pitici si la mamicute si sa aveti o zi excelenta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
paula2003 spune:
Ce va faceti atatea probleme de Kg??? Eu am luat la fetita peste 30 si am spus ca la baiat nu mai iau atatea si ma abtin...si am luat 45. La fetita le-am dat foarte repede jos in 1-2 luni si..am ajuns mai slaba ca inaite. Acum ....fac sport, regim, miscare...si cu greu am dat si mai am inca 5-8 kg. Ma multumesc cu cat pot da si asta este, sa nu mai fiu grasa si gata.
Paula cu Paul 03.01.2006 & Alexandra 13.12.2003
ciuf spune:
Salutare
dau si eu o fuga repede pe aici si plec.
Maine ne indreptam spre California asa ca am de pregatit bagaje peste bagaje, biberoane, etc.
Luca acum cateva zile m-a lasat paf. Mi-a strans fata de gat. Cel putin asa a zis el. O pusesem pe Eva pe un centru din acela de activitate, iar noi toti eram dupa colt, adica in bucatarie pregatind masa. Si o aud pe Eva plangand asa mai infundat. Ma duc repede la ea, Luca era langa ea si il intreb ce a facut. La care el imi zice "Am strans-o pe Eva de gat. Vezi ca doare?" Fetelor, am ramas masca. Ce gest criminal!!! Nu putea sa faca orice altceva, un deget in ochi, in ureche, gura, dar nu sa o stranga de gat?
Asa ca de atunci stau cu ochii pe el cand e in preajma fetei. Sunt convinsa ca a facut-o din inconstienta. Toata lumea imi spunea sa fiu atenta cu el ca s-ar putea sa fie gelos. Mie nu mi s-a parut si chiar credeam ca al meu e un copil aparte, bun la suflet care nu i-ar face nimic rau surioarei lui. Si iete ca na.
Atunci l-am batut ca nu am stiut cum sa reactionez pe moment (una palmita la popou), dar apoi am incercat sa ii spun ca nu e bine ce face, de fiecare data la culcare ii spun doua povesti: una cu baietelul rau si cealalta cu cel bun. Normal ca preferata e cea cu baietelul bun.
Asa ca mamicilor sa aveti grija cu bb doi. Cand imi spunea altcineva nu credeam. Dar uite ca ma convinsei pe pielea mea.
Nanna, bine ai venit. Ai o fetita frumusica foc.
Pup gasca.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
Ana68 spune:
Uau Ciuf....cam ciudat gest la Luca!Eu totusi inclin sa cred ca nu a fost gelozie,ci mai degraba curiozitate.Banuiesc ca a vazut undeva chestia cu stransul de gat,poate la TV si si-o fi spus in capsorul lui intrebarea cum e cand esti strans de gat...Cum el nu se poate strange singur de gat,iar pe parinti sa ii roage sa faca asta cred ca a realizat ca e un lucru rau....pe cine sa-i casune?Pe cineva mai mic ca el si care e lipsit de aparare.Momentul oportun?Pai cand nu sunteti voi de fata...Cred ca nu e rau ca l-ai admonestat cu o palma la fundulet...ca bataia e rupta din rai doar,insa eu cred(cel puin eu asa as fi dacut) ca ar fi trebuit sa ai o discutie serioasa cu el,sa te cobori la nivelul lui de intelegere ata cat poti si sa-i explici cumva despre gestul lui,ce inseamna si consecintele lui,eventual sa il atingi la coarda sensibila fata de surioara lui...A mai avut fata de cea mica gesturi de ...rautate,hai sa le spun asa?!
Sa aveti plimbare frumoasa in California si sanatate !
Paula...pai in unele cazuri luatul in greutate e o tragedie...Eu de fel sunt gurmanda.Dupa prima nastere abia in 5 ani am reusit sa revin la greutatea initiala,iar acum ma lupt disperata sa dau jos kilele in plus si nu resusec nicicum.Si ma abtin de la mancare si iau si ceva naturist si incerc sa fac miscare si incerc sa mananc putin si cat mai fara grasime....si greu,greu....abia de de am dat jos 5 kile intr-o luna...Poate ca eu visez si astept minuni,insa depun efort si ma gandesc cu nostalgie la timpul cand era subtirica si frumusica...
Sa aveti un weekend frumos!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
super mami spune:
Liliana....waw ce poze...absolut incredibile.
Ce au crescut copiii si ce frumosi sunt !!!!!
Iar pozele cu delfinul....n-am cuvinte, serios.
Primul gand care mi-a trecut prin minte....."eu cred ca plangeam de emotie in locul tau". Sunt cam plangacioasa ultimamente, dar e absolut superb...mai mult decat superb.
Oricum ultima data cand am fost la zoo la spectacolul cu delfini ( cu Isabel ) am lacrimat putin....ador delfinii. Nu stiu de ce am reactia asta cand e vorba de delfini. Adevarul e ca spectacolul de la zoo e super.
Eu n-am reusit sa-mi invat bulldogul intr-un an si ceva sa faca pipi afara, iar delfinii lor executau niste comenzi....ramai cu gura cascata ce sa mai.( asta a fost al doile gand )
Imi imaginez cat de fericita a fost ....O sa plecam si noi in Turcia vreo 2 sapt. Ca anul trecut, ne-a placut enorm.
Unde ai gasit delfinii ? Noi nu am iesit din hotel anul trecut....zi-mi si mie unde sunt.
Pupici si felicitari pt copilasii frumosi pe care ii aveti.
Paula unde-ai pus atatea kg ? Arati de nota 10, eu la 30 de kg ziceai ca m-a umflat cineva cu pompa.....pe bune.
Un picior era cat 5 picioare normale, fata era de 4 ori mai mare, gusa nu mai zic.....nici ceasul nu-mi mai intra pe mana....inca din luna a 5 a cred.
[red]Valeria.....de unde stie el de strans de gat ? Cred ca a fost o coincidenta....o fi auzit sau vazut ceva recent....
Oricum ar trebui sa fiti atenti.
El e inca mic....cred ca gelozia se manifesta altfel la varsta asta....nu mai imparte, e plangacios, face pe el, nu mai papa....suge degetul....chestii din astea.
Cred ca a fost doar o intamplare.
Banuiesc ca ati plecat deja, vacanta frumoasa si copilasi cuminti .Mi se cam inchid ochii si maine avem o intalnire cu niste prieteni mai de dimineata. Pariu ca ne trezim la 11 si ne fastacim la telefon...probabil o sa dau vina pe copil Avantaje, avantaje Pupici si noapte buna....adica buna dimineata ca deja doarme toata lumea...cred.Alexandra si Isabelita Isabel