Copiluti de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Salutare !!

Gata , m-am vazut acolo cu rosii si ma conformez !
Am fost in schimbari de job , acomodare , alea-alea .
Nu e stralucit dar macar aproape de casa .
Acu , ca tot m-am invatat , sunt iar in cautari , asa ca tineti-mi pumnii !

Freya a crescut bine , fara probleme majore , e un copil rasfatat si mancacios . Nu mai suporta borcanelele , in schimb mananca de toate . M-a speriat cat pepene si rosii baga in ea .
Inca mai bea Similac - seara , dimineata - lapte obisnuit .
Inca nu are dinti - decat 5 .
Dupa motz am tuns-o baieteste - acu mai arata si ea a domnisoara .

Promit sa va scriu si saptamana urmatoare !
Seara buna si weekend placut !

Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Loreen, mare ghinion pe micutza ta! Vai de sufletzelul ei! Va tinem pumnii sa fie bine! Poate unghia i-o rezolva numai cu anestezie locala! Cat despre cap, daca a dat ochii pe spate, neaparat eu zic sa o vada un doctor, sunt cu semnul intrberii loviturile care se lasa cu pierderi chiar si scurte de cunostinta....NU vreau sa te sperii, nu ma intelege gresit, pls. Va tin pumnii si ma rog pt voi sa fie bine tot!

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

nefertari, bine ai revenit! Ne bucuram ca sunteti bine! Sa ne scrii despre noul job, chiar daca cauti sa-l schimbi si bafta sa gasesti cat mai curand altceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si aici e foarte, foarte cald, am stat vreo ora afara, dupa ce am dus-o pe Agata la gradinita, dar la 10 am intrat ca nu se putea respira. Nu stiu cum va fi pe la 3, ca trebuie sa ies neaparat. Am un drum la banca de facut si il fac pe jos, ca inca nu mi-am luat abonament si trebuie sa trec pe la gradinita sa duc formularele de inscriere. De luni incepem amindoua gradinita! Le-am completat acum si m-a apucat o jale... of, doamne, unde duc eu fata, ce, asta e copil de gradinita!? Sint inca linistita, ca totusi, anul acesta va sta foarte putin acolo si imi fac curaj ca la virsta asta chiar are nevoie sa petreaca macar 2-3 ore pe zi cu pitici de virsta ei. Dar nu stiu cum vom face cu bolile, cu virusii astia nenorocit, chiar daca nu sta mult, pe astia ii va lua si asa. Si cin ma gindesc cit de rau reactioneaza la febra... mai bine nu ma mai gindesc! Vom sta vreo ora pe acolo, sa vada care e treaba, am mai fost eu de citeva ori, deja cunoaste locul, iar de luni cite doua ore in fiecare zi, de la 10 la 12, afara in curte, la piscinute, cu mami cu tot. Cica e cea mai mare din grupa de pitici! Cel mai mic are 6 luni! Cel mai tare ma bucur ca o va avea ca educatoare de baza pe Michelle, fosta educatoare a Agatei intre 2 si 3 ani si preferata ei in top. Este o negresa de vreo 40 de ani, nascuta, crescuta si educata sa fie educator. Eu nu am vazut asa ceva! Atita calm, atita suflet, atita daruire pentru fiecare copil in parte... are o relatie speciala cu fiecare copil din gradinita. Cind un copil era in criza, intrau toti in panica daca lipsea Michelle. Am vazut-o cum rezolva crizele (eu, care abia ieseam din perioada nasoala in care eram epuizata si fizic si psihic, in fata ei mi se facea rusine!) Era chemata de oriunde se afla in gradinita sa calmeze vreun copilas. Venea, intreba rapid despre ce era vorba si apoi se ducea la locul cu pricina. In timp ce se apropia de copil, ii vedeam transformarea pe chip, ii aparea o lumina si o stralucire in ochi... se apropia, se aseza pe vine la inaltimea lui, ii vorbea calm, il intreba ce s-a intimplat, intra in lumea lui si in suferinta lui. Atita fler eu nu am mai vazut la nimeni, gasea imediat un obiect, o propozitie, o activitate, simple, care erau la indemina oricui, ca sa-l deblocheze din criza si sa-i aduca din nou zimbetul pe buze. Ma credeti sau nu, am avut senzatia nu o data ca in acele momente e atinsa de divinitate, se simtea in aer. Iar pentru Agata a ramas dragostea ei numarul 1 din acea gradinita si de oriunde. De cite ori vine vorba despre educatori, cea mai si cea mai este Michelle, urmatoarea nici nu mai exista. In mod normal, ea este educatoare la grupa de 2-3 ani, dar anul acesta va fi la bebelusi. Norocul nostru! Sper sa o placa si Tudora, nu vad de ce nu ar face-o. Scuzati-ma ca m-am lungit, dar nu m-am putut abtine, oricum Michelle merita mult mai mult decit am putut eu sa descriu in cuvintele de mai sus.

Ma duc sa ma joc cu Tudora, e tot plictisita si mofturoasa. M-am uitat in gurita ei aseara, mi se pare normal sa fie asa, toate locurile maselelor sint umflate rau de tot, mai ales cele de jos, dintre care una chiar se vede un pic.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Sunt in Romania,am fost cu Cristian la mare a fost inebunit dupa nisip si apa,dar din pacate pt. mine a fost foarte nasol.Am a 3.a extrauterina si aici in Romania nu am asigurare medicala.Sangerez si ma gandesc poate s-o elimina singura.Va pupic pe toate si daca stiti ceva care sa ajute la scapare fara operatie,scrieti-mi un pm.Va multumesc mult ca-mi sunteti alaturi.

Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la un anisor
Cristian mot si chelut,poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

DENISAAAAAAAAA imi pare rau sa aud asta, ce se intampla de unde stii ca e extrauterina? Ai facut eco sau cum? Nu sta asa sa nu dai in alte alea, doamne fereste! Suna neaparat la numarul asta 0723.999.939 e al dr. TUTUNARU de la ELIAS si cere sa te vada de urgenta. Nu stiu daca esti in bucuresti Oricum sfatul meu e sa mergi la medic neaparat, lasa prostia cu asigurarea medicala ca doar sti cum stau lucrurile la noi.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Vai de tine Denisa. Ai grija si mergi la unmedic sa nu te trezesti cu trompa explodata sau septicemie. Sanatate multa.

Loreen eu am patit ca adult acum o luna o faza de aia cu infectat langa unghie si tarnit puroiul. Am folosit crema cu ihtiol ca sa traga tot afara si mi-a spus un prieten sa pun frunze de patlagina si sa leg. Pot sa-ti zic ca a functionat si in 2 zile a scos tot puroiul. Incearca, nu ai nimic de pierdut si vei fi surprinsa. De cucui... Vai doamne. Cateodata ma intreb cate cucuie, de cate ori si-or sparge capul, julii genunchi si rupe oasele la cat de agitati pot fi. Cred ca arata ca un veteran. Pupici la cucuiata. Rezultatele le primim in 2 saptamani si atunci mergem iar la pediatru.

Danelutza, Olga, Lucas, nelia, multumesc de sprijin. E tare rau sa vezi ca piticania sufera si nu ai incotro. Adevarul e ca ieri m-am panicat putin cand am auzit cuvinte mari gen rinichi, diabet, infectie. Eu ma rog sa fie doar firea lui de canutza om sucit de vina cum zice nelia si sa nu aiba nimic pe lume ca astronaut il face mama. Radeam cu sotul aseara ca ar trebui sa-l ducem la exorcist nu la medic.

Lucas merge masina, dar vorba ta daca le-ar si calca si ar mai si gati...

Azi noapte frate program artistic iar. Ce sa ma odihnesc Nelia? Cand? Ca mai sunt si insomniaca pe deasupra si deja si cand ma lasa nu mai pot. De 6 ori a fost sus urland de zici ca-l taiam si-l puneam pe iarna in congelator. Noroc ca si asa sunt la concurenta cu vecinii care pe care il termina prima data si nu-mi fac griji ca deranjez. Aia da copii, ai vecinilor,. Se culca intre 12 si 1 si aia e si ora lor de alergat, tipat, sarit. Cateodata mai ca-mi vine sa

Va pup si va doresc week end fain, la noi e lung, adica nu se lucra luni dar vom sarbatori prin munca. Ce fain, nu? Ma gandeam ca de relaxare sa fac niste branzoici maine. Poate apuc.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

A mai si am uitat.
Drum bun si distractie placuta Danelutza.Pe bune asta e ultima data cand zic.

Si apropo de intarcat. Eu l-am intarcat la aproape 8 luni si aveam lapte multisor. L-am intarcat ca ma musca bestial si nu voiam sa raman fara sfarcuri. Mie mi s-au facut noduli groaznici, cu toate ca am facut-o treptat, tot am scos cate o masa si am inlocuit-o. Refuza sticla, pana la urma de foame a acceptat-o. No si-mi explodau sanii. Mi-am mai scos cu pompa sa reduc din presiune, doar cate putin lapte, am timut apa calda pe sani pt noduli, am masat in continuu. De asemenea mi-am pus foi de varza zdrobita si asa am scapat de noduli si lapte si toate. V-am zis asta in eventualitatea in care aveti lapte mult inca.
Sa va zic ca-si aminteste de tzitzi si acum? Si uneori ma trage de bluza si miauna sa-i dau? Credeam ca nu au asa memorie lunga. Acum mi-e tare dor sa-i vad fatzuca aia mica la san. Raman amintirile frumoase sau dureroase si ei se schimba si cresc si parca nu mai ramane nimic din bebelusul ala mic si neajutorat.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Denisa, cum a treia? Si eu sint de parere ca nu trebuie sa astepti, este adevarata ca sarcinile extrauterine se pot desprinde singure, dar exista riscul ca acest lucru sa se intimple cind e deja mare si locul unde s-a fixat nu mai suporta greutatea. Si daca e fixata de trompa, de exemplu, poate rupe si trompa si in timp ce se elimina resturile, pot afecta si multe altele pe acolo. Si chiar daca se elimina singura, exista riscul de a nu se elimina tot si ce ramine pe acolo poate produce o infectie foarte urita, de care sa nu stii pina in momentul in care crapa. Si sa stii ca vorbesc din experienta mamei si surorii mele, care au suferit foarte mult si cu consecinte, fiecare la vremea ei, de sarcini extrauterine de care habar nu au avut pina in momentul in care au ajuns de rau la medic. Te rog eu din suflet, du-te la un doctor... asa cum spunea si Androix, din pacate sau din fericire, in Romania se pot rezolva cu bani situatii de genul asta. Sanatate!

Am facut la curatenieeeee! M-am rupt! Asa imi trebuie, daca las sa se adune. Androix, sa stii ca e tare buna metoda spusa de tine, nu mai stiu cine facea asa, bunica ta parca. Alaltaieri am spalat si intins rufe aproape toata ziua (de calcat si de impaturit inca nu le-a venit rindul!), ieri am gatit, astazi am facut curatenie... Facind asa, nu te obosesti, iti ia parca mai putin timp si le faci si mai pe indelete, stiind ca numai asta ai de facut toata ziua (ma rog, pe linga copii si alte alea).

Tudora a papat un pic de fasole cu carnita la prinz, nu mult, sa nu ne ingrasam, i-am facut o baita si acum doarme in balcon. Dupa-amiaza mergem la balaceala, ca nu se mai poate, ne intilnim cu nasa ei si cu baiatul pe la 5 si cred ca mai venim acasa la 9, la ora de somn. Tare cald mai e! Si miine avem zi de piscina... toata ziua!

Nefertari, bine ai revenit! Mult succes la noul job si bafta in schimbarea lui!
Loreen, pupici pe cucuiul Deliei! Se poate sa fi dat ochii peste cap si de soc, de sperietura. Of, mititica, nu-i ajungea degetelul, ii mai trebuia si cucui acum!
Adina, am vazut albumul Emei! Foarte reusit, ai ales bine pozele, se vede schimbarea, si de fizic si de personalitate, de la o poza la alta. Mi-ai luat-o inainte, originala ca intotdeauna, pentru ca si eu sint in pregatirea unor albume asemanatoare, cu cite 30 de poze fiecare, de cind erau in burtica pina in prezent, albume pe care vreau sa le fac si online, dar sa le si tiparesc. As vrea sa le fac cite o supriza, sper ca placuta, bunicilor, nasilor si prietenilor foarte dragi. Daca tot nu am bani sa le trimit din cind in cind cite un cadou, cum mi-ar placea sa fac, am zis ca ar fi frumos sa le trimitem cite un album de-al fetelor, ca sa-l poata rasfoi cind li se face dor. Imi plac calculatoarele, desi nu sint o fire tehnica, nu stiu ce m-as fi facut fara ele, dar parca tot hirtia e sfinta. Asa ca, in timpul liber ramas din cel liber, pe linga printesele Disney si Pooh&friends (pe care le redesenez in Adobe Illustrator dupa pozele gasite pe net, tot din lipsa de bani, ca sa le pot decora camerele fetelor), mi-am mai gasit inca o ocupatie...
TDI, de ce spui ca ti-e rau?
OlgaT, esti bine? Te-ai mai linistit?
OlgaM, si eu am avut si am aceeasi problema cu Agata. Eu cred ca poti sa o pui un pic la regim, nu de slabit, dar sa-i scoti din alimentatie lucrurile care stii sigur ca ingrasa sau macar sa i le reduci: cerealele, cartofii, dulciurile (daca ai inceput sa-i dai). Pentru ca daca nu o faci acum, cind creste e mai greu, te bati ca mine cu Agata la usa frigiderului. Daca te uiti in primul album, unde e Agata mica, vei vedea ca erau cam la fel si nu-i dadeam cereale, nici macar piine, cartofi, dulciuri... Am tot asteptat sa slabeasca, am zis ca atunci cind va merge in picioare, cind va alerga (si daca nici Agata nu alearga si nu e energica, apoi nu stiu cine e!), cind va merge la gradinita... ei, bine, nu a slabit de la sine. A trebuit, dupa 3 ani, sa-i fac un regim foarte strict, sanatos pe cit se poate, dar din care am scos alimentele periculoase. Bineinteles, cu explicatiile de rigoare, am incercat sa o sensibilizez la acest capitol, cintarul e de baza... Acum are 22.5 kg de vreo 8 luni, la 1.13m, cu vreo trei kile mai mult decit maximul la fetitele de virsta ei, dar sint multumita ca am reusit si atit. Si cum trece de 22.5, taiem din bunataturi. Cum si eu sint grasa in aceasta perioada, ne stimulam una pe alta.

Gata, ma duc la banca si la gradinita Tudorei! Apoi ma intorc acasa si iau mincare, o iau pe Agata si in parc cu noi! E tot foarte cald, dar nu am incotro! Si am un cheeeef de mers prin soareeee...

Ah, uitam, am pus www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">pozele si www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmuletul cu maimutica mare!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Denisa,da-mi un PM daca vrei nr doctoritei mele, e o fata super de treaba si lucreaza in spitalul de urgenta Floreasca, acolo si opereaza insa orice interventie facuta in cabinet (tot in spital) are un tarif mult mai mic decat in alte parti si pentru ca este cu plata, nu iti trebuie trimitere de la medicul de familie sau asigurari, chestii de-astea. Mai nasol e ca in we nu este in spital, dar vorbim cu ea si vedem ce si cum. Curaj si nu lasa nebunia aia sa avanseze!
Multumim pentru raspunsurile cu borcanasele de rigoare, vom incerca cateva sortimente pana plecam la munte si asta e.
Loreen, ce ai facut cu Delia? Asteptam vesti bune!
Azi cred ca a fost cea mai fierbinte zi in Bucuresti din ultima vreme! Da doamne ploaie! Dar daca s-ar putea fara tunete si fulgere pentru ca am oroare de ele si-mi sperie si catelul mic de pe balcon pe care apropos, l-am facut bine si am reusit si sa-l socializam incet incet cu cei mari, cred ca in 2-3 nopti nu-l mai iau sus in balcon. Dragoselul insa vad ca e mai viteaz decat mami, inca nu se sperie la astfel de fenomene meteo...
Noapte buna!

Mergi la inceput