Copiluti de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

OlgaT, nici nu stii cat de mult ma bucur ca Tony doarme mult mai bine si de tonul optimist pe care il au mesajele tale. Felicitari vorbaretului si ptr. toate progresele pe care le face. Sper sa veniti cu rezultate bune de la doctor ca sa mai scapati de o grija.
Lasa ca n-au intrat zilele in sac si concedii vor mai fi.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna si de la noi! Sper sa fie si la voi, ca la noi e chiar buna. Ochisorii Tudorei s-au rezolvat fara o noua vizita la medic, de mincat maninca binisor, nici nu-i mai dau vitamine, i-am dat doar doua saptamini si ii voi da doar daca vad ca-i scade drastic apetitul. Dupa cum spuneam, nu sint deloc adepta vitaminelor pastile, natural si sanatos mi se pare sa le ia din ce maninca. Amindoua sint sanatoase, bronzate si fericite (sper!).

E ultima saptamina petrecuta 100% impreuna cu Tudora, de luni incepe gradinita! Inca nu intru in panica, pentru ca doua saptamini stau si eu cu ea acolo, in timpul iesitului afara de dimineata, sa vad cum se acomodeaza si se joaca cu copilasii, apoi o voi lasa doar cite o ora sau doua singura, tot la ora plimbarii (beau si eu, in sfirsit, o cafea fara sa ma sprijin de carut!), sa vedem cum reactioneaza. Se pare ca am reusit sa-i scot somnicul de jumatate de ora de la 11, de vreo patru zile doarme doar doua ore intre l si 3 (aproximativ), iar la 8.30-9 seara pica lata.

Am rezolvat si problema intarcatului. Nu o intarc, m-am hotarit aseara! Trebuia sa ma hotarasc, ca de o saptamina i-am facut capul calendar sotului: o intarc sau nu o intarc!?! Nu primeste altfel de lapte, nici suzeta sau biberon, nici macar canita cu cioc nu o mai vrea, bea din cana normala, dar orice, nu lapte! Ii voi da in continuare dimineata la 6 si seara dupa baie, mese integrale de lapte, la prinz, cind o iau de la gradinita, daca vrea, plus suptul de noapte. Iar de la 18 luni cind i se va mai diminua reflexul de supt, voi face cum va vrea ea, ori o intarc, daca nu o mai vad dornica, ori ramine doar dimineata si seara inca un timp, sigur trebuie sa o scot pe cea de noapte, sper sa reusesc cumva.

Daca simbata ne-am balacit in parcul obisnuit, la tisnitori, ieri am fost la piscina! Adica eu, ca sotul a pazit copiii la cea mica, pentru bebelusi si copii mici. Eu m-am lafait singura in piscina de alaturi, am stat la soare, m-am bronzat... ca vezi doamne am muncit toata saptamina si am nevoie sa ma relaxez. Dar simbata a fost ziua lui de relaxare, iar eu am fost de rind la copii, asa ca sintem chit. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa o facem macar cum se poate, cu schimbul, daca nu avem ajutor. Ca daca tot asteptam sa creasca copiii... vom fi prea batrini ca sa mai avem forta sa o facem.

Citesc sau aflu mereu de despartiri! Si atit de tare ma intristez cind aflu asa ceva, mai ales cind sint copii implicati. Ma uit la fetele mele, le vad cita nevoie au de prezenta lui tati, de iubirea lui, de momentele petrecute cu el si mi se rupe sufletul pentru copilasii care sint privati de asa ceva. Nu mai spus de lipsa mea de linga ele! Si orice s-ar zice si oricit efort ar face parintele ramas cu copiii sa-l suplineasca pe cel absent, tot va fi mereu e mare lipsa si nevoie de celalalt. Si asa ma apuca o ciuda pe adultii astia, mai ales pe barbati, ca ei pleaca cel mai des, care cred ca au dreptul sa faca asa ceva. Cind aduci un prunc pe lume, nu stiu zau daca chiar mai ai dreptul sa faci ce vrea muschiul tau! Adica ai, dar asa cum spune clar definitia filozofica a conceptului de libertate: esti liber sa faci ce vrei atit timp cit nu ingradesti libertatea celuilalt de face la fel!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Vai, Ema mea sta afara in gradina cu strabunica ei FARA MINE. Este prima zi de cand suntem in cluj, cand se desprinde de fusta mea. Poate voi reusi si eu in cateva zile sa ies prin oras singura.. As vrea sa ajung la reprezentanta Siesta shoes, poate gasesc niste adidasi draguti pt toamna, sa-i cumpar Emei. Azi cred ca nu o mai culc la 20:00, ca de obicei. Nu de alta, dar a dormit la pranz 4 ore!!! E racoare in casa. Vad ca ea a scapat doar cu mucozitat abundente, eu in schimb am amigdalele cat cepele.

Andutzy, vazut poze. Peripetiile insa...BRRRRRRRRRRRRR!

Cu andreea atanasiu nu ne-am intalnit. Am salutat-o intr-o zi pe YM, dar...Poate ca ea s-a rupt de tot de ce inseamna comunitatea DC..:(

Mergi la inceput

Am revenit, ca nu am chef sa fac treaba cit timp doarme Tudora... Na!

Am pus si niste www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">poze, sper ca se vad, ca mie mi-a dat eroare si nu mai am timp sa stau sa vad de ce. Sint facute simbata si duminica. Cele de simbata sint facute dupa o un dans in ploaie, pe balcon, numit de mine „bucurie de copil“, inregistrat intr-un filmulet, dar pe care nu pot sa-l pun ca am apucat sa-i promit Agatei ca nu o fac... la un moment dat i se vede funduletul de atita dans, ca era numai in chilotei si spre surprinderea mea, a insistat foarte tare sa nu il arat la nimeni ca ii este rusine. Erau in balcon si din senin a inceput o ploaie cu galeata, indreptata spre locul unde erau ele... Atit de tare s-au bucurat si au inceput sa tipe si sa danseze amindoua... ca mi-au dat lacrimile pentru bucuria lor, dar si pentru nostalgia cu care mi-am amintit de dansurile mele, copil fiind, in ploaia din curtea bunicilor si nu numai. Iar cele de duminica, de la piscina, sint facute dincolo de gard, pentru ca nu aveam voie sa fac poze in interior... Nu stiu de ce, nu au stiu sa-mi raspunda, asa e regulamentul si m-am conformat, dar zau daca nu as vrea sa stiu de ce au impus aceasta regula. E prima data cind mi se intimpla... Si tot duminica, Agata a facut singura, cu ajutorul lui tati numai la prima si la ultima veriga, cel mai inalt si mai lung monkey bar intilnit prin parcuri. Era atit de incintata de ea, ca de ieri se lauda la cine vrea sa o asculte (si la cine nu!) cu performanta ei! Adevarul este ca e o performanta, e de 12-14 ani, asa scria pe el!

Loreen., sa stii ca de cite ori le dau voie fetelor sa faca ceva „nepermis“, ma gindesc la tine si zimbesc! Si mie mi se pare ca s-a facut si mai frumoasa Delia, oricum e mult mai expresiva. Imi place poza in care sta ea, usor incruntata, pe bordura (am incercat sapun lonk si nu merge)... eu cam asa o vad din povestirile tale. Nu mai spun ca poarta culoarea mea preferata si are niste hainuteeee...
Adina, eu am incercat sa le pun coli mari de carton pe pereti, le-am dat cutii mari de carton sa le picteze/coloreze, dar pentru cei mici tot peretii sint mai interesanti. Acum, sincer le inteleg, pentru ca la intrebarea eu, daca as fi copil, unde as desena: pe colile si cartonul dat de mami, unde am voie sau pe peretii albi si curati, unde nu am voie... inca nu stiu sigur raspunsul, dar il banuiesc! Dar in camera aia deja frumos colorata a Emei, nu le-as da carioci fetelor nici daca ar fi in joc fericirea lor! Dar daca la bunici ai curte, poti sa i le dai afara, sa iei niste coli de carton mari sau chiar un suport ca un sevalet pe care sa coloreze, ii cumperi culori nontoxice si lavabile, o imbraci cu ceva mai rau si ii dai liber o ora sa se simta bine!
Newmami, cum se numesc acele carioci? Eu am luat unele pentru baie, care nu merg decit pe faianta. Si stau si eu linistita, citesc ceva (pe capacul de la WC!), ca nu le auzi gurita, atit de preocupate sint sa murdareasca faianta. Si tot pentru baie am gasit si vopsele. Dar de altele nu stiu... si m-ar incinta pentru Tudora, ca Agata a depasit faza murdaritului de pereti.
Cloreta, de acum inainte sa te tii! Cind ti-o controla toata casa si va sti inaintea ta ce ai si unde! Felicitari pentru mers! Am vazut filmuletul si tare m-a emotionat.
Andutzy, am vazut pozele de la mare! Se pare ca v-ati distrat foarte frumos! Iar tu arati supeeer! Pacat insa ca ati avut episoadele cu spitalul, dar bine ca macar s-au terminat cu bine. Frumos gest ai facut cu catelusul, desi numai asta iti trebuia acum. Sanatate!
OlgaT, multumesc de pontul cu sapunul. Din pacate, tocmai pentru ca nu ne permitem finanicar, de vreo doua luni, nici eu nu-i mai dau,suta la suta organic, pentru ca maninca impreuna cu sora-sa aproape tot si le gatesc la fel la amindoua. Dar incerc totusi sa le iau la amindoua cea mai mare parte a legumelor, fructelor, lactatelor si ouale produse organice. In rest, incercam sa mincam cit de cit sanatos, chiar daca nu e certificat organic. Cu petele eu nu-mi mai fac probleme foarte mari, pentru ca am luat bunul obicei sa le imbrac cu tricouri vechi si deja patate la masa. I-am si luat Tudorei o bavetica lunga, care acopera tot. Dupa fiecare masa, arunc hainele la spalat, fetele in cada si cit se distreaza ele acolo, eu smotruiesc bucataria. Dar ma voi uita si dupa sapun, e mai bun decit Shout (parca), solutia aceea de scos petele? Ma bucur ca Tony doarme mai bine, se simte si din mesaje ca esti mai odihnita. In privinta lui bb2... fiecare face cum stie si cum crede, dar eu stiu exemplul nostru: daca am fi asteptat sa facem copii pina ne-am fi permis financiar, apoi nu aveam nici unul acum. Daca nu vi-l permiteti din punctul de vedere al sanatatii, asta e altceva, dar financiar e foarte discutabila problema. Stii situatia noastra financiara, nu e deloc de invidiat, nu avem de nici unele si nu a fost niciodata altfel. Dar dorinta de a avea copii (inconstienta, recunosc!) a fost mai mare decit restul. Si uite ca avem doua printese si inca ne mai gindim si la un printisor... sau o alta printesuca. Dar numai asa, ca sa ne faca placere... deocamdata!
Beatrice, cum e acasa? Sau nu ai timp sa afli din cauza desfacutului de bagaje si alte alea aferente? Imi pare rau de faza cu bagajele, sper ca il vei recupera intreg. Cred ca vitaminele pe care i le dai lui Alex sint cam aceleasi ca ale Tudorei. Si Tudora maninca bine de la ele.
Gabitzam, tinem pumnii miine. Sper sa fie totul bine si cu tine la servici, si cu Andrei acasa. Ramine totusi cu cineva cunoscut si, din cite inteleg, o place mult pe bona! Oricit de bine ar fi aranjate lucrurile, tot e greu sa te desparti de puiutul tau! Am vazut pozele de la mare, ca de obicei, superbe!
Androix, bravo tie! Sper sa te tina, ca pe mine ma apuca des, dar ma tine putin. Suna tentant programul pe zile, am zis ca il incerc si eu, dar ca sa o fac trebuie sa aduc casa la un nivel de plutire si dupa aceea sa o mentin cu ajutorul lui. Poate reusesc astfel sa le tin din scurt, fara prea mare efort, sa nu le mai las sa se adune, ca mie dea sta mi-e cel mai groaza. Ma bucur ca Filip nu are nimic la inimioara!
Elisor, inca o data si astazi: la multi ani fericiti impreuna! Va doresc o seara romantica!

Gata, ca m-am lungiiiit! Ca daca as mai scotoci, sigur as mai avea ceva de spus. Sper numai sa nu fi incurcat raspunsurile si numele, ca am citit repede si am raspuns la fel de repede si din amintiri. Mi s-a terminat pauza, pe care mi-am luat-o cu de la mine putere de altfel, ca altfel as fi avut la treabaaaaa... ca nu cred ca vreti sa stiti cum arata casa mea dupa doua zile in care amindoi „ne-am relaxat“! Va pup si va doresc o zi/seara si o noapte superbuna!

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Tu nelia nu m-ai inteles. sapunul asta e de spalat fructele si legumele. Pui o cantitate mica in apa, le speli acolo si apoi le clatesti. E facut din ceva chestie de la porumb. Deci nu speli babetele sau mainile ci fructele. Ca cica scoate pesticidele.
Sa stii ca eu petele , apropo de pete, le scot cu detergent de vase. Curata cel mai bine.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

OlgaT, aha... Si cariocele despre care vorbea Newmami si sapunul descoperit de tine, sint noi pentru mine, se vede ca nu prea umblu prin magazine... Mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Clara cum poate un copil de un an sa manance nectarina sa frumos?!M-am topit toata...iar Teodora este o superba si raman la parerea mea...are un aer aristrocratic...

Nelia are hainute frumoase ce-i drept,multe adevarat...poate tot din cauza traumelor suferite de mine in copilarie...azi i-am mai luat doua perechi de incaltaminti(sau incaltaminte) ca erau reduceri la noi si nu ma puteam abtine pur si simplu...ca doar n-o fi foc sa fier fata scoasa din nekerman si ma-sa cu toale de acum o suta de ani...dar noi sa fim sanatosi...

Monu eu am luat lapte Humana acuma direct de la importator,adica de la Vavian Pharma,filiala din Braila...la telefon mi-a spus ca ma costa 46 de lei...dar cand imi ajunge acasa iti spun ce era scris pe factura...in farmacii va fi scump...poate doar la Metri sau Selgros sa gasesti mai ieftin...

Hai ca va las amu' ca ma duc sa adorm maimutza urlatoare si sa-mi trag o tarta si-o ciucalata-n bot ca nu am facut de mult si mi-e o poftaaaaaaaaa.....

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

mooooooama, carioci care nu scriu oriunde, sapun de spalat fructele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gabitza vreau sa-ti urez un inceput cu dreptul al vietii sociale,sa fie de bun augur(ma sperii ce filosofie am in mine la ora asta) si pentru tine si pentru Andrei,readaptarea sa se faca repede si de la sine...SERVICI USOR...

Apai Newmami carioci din alea mi-as lua vreo 20 de baxuri ca la cum imi cunosc deja progenitura vai mama mea ce ma asteapta... unde mai pui ca am si tapet in camera la ea...adica invitatia e clara pentru pictura...talent sa fie ca restul e ca mersul...mai greu pana-si da drumu'...

Adina chiar ma gandeam oare numa Delia are atractia namoalelor,oare Ema inca nu le-o descoperit ?!

Inca nu va spun noapte buna ca nu am gatat ciocolata...da mi-o iesit o tarta de milioane

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

In sfirsit reushesc si eu sa intru sa mai scriu si bineintzeles sa citesc.

Elisor casa de piatra in continuare si multzi, multzi ani fericitzi.
Olga M cum a fost, ai reushit cu intzarcatul, ca eu sigur o sa sufar la capitolul asta.
Teddy sanatate Alyssei. Cit despre mame, a mea miriia azi dimineatza ca ar vrea sa vina aici, sa se plimbe pe marginea lacului... i-am taiat-o scurt, ca vreau sa ma duc eu, sa-mi arat odrasla la prieteni si rude. Asha ca, a spus intr-un tirziu, atunci ramine pentru anul viitor...
Am vazut micutza dansatoare, e bine ca o mai potzi tzine in patutz, a mea doar cind doarme sta, altfel nici nu se uita la patutz.
Gabitza am vazut pozicile cu Delia si Andrei, scumpi amindoi. Ia lamuritzi-ma aveau pampers sau chilotzei speciali pentru apa ? Itzi doresc o zi ushoara miine, sa treaca repejor sa te intorci acasa la fecior.
Cloreta felicitari pentru mergareatza, sa te tzii bine de-acum ca s-a dus linistea ta.
NewMami multzumesc de intrebare, la cit orez am bagat in ea, s-a strins la burtica, vad ca face normal.
Andutzy sanatate multa la totzi
Olga T multzumesc, Isa se simte bine, mamasa e mai nebuna... in rest toate-s bune. Si Isa da semne de gelozie, dar doar cind vede ca pup papusha si-i spun ca ea face kk la olitza (adica papusha), se supara Isa, o trinteste cit colo si se aseaza ea pe olitza, sa-mi arate ca-i fetitza mare...
Nelia daca treci si tu pe intzarcat, ramin numai eu in zona cu tzitza in gura fetei. Succes la scos tzitzuca noaptea, eu am pacalit-o de pe la 9 luni, asha ca suge dimineatza, asta ca mic dejun, mai trage un pic la prinz ca sa adoarma si bineintzeles inainte de culcare seara, ca sa se odihneasca bine toata noaptea.

Fetelor sint stresata, obosita, nu mai rezist psihic, drept pentru care azi... ufff, mi-e si rushine sa va povestesc, am lasat-o pe Isa pe olitza ca a zis ca face kk, am plecat in bucatarie, timp in care ea s-a ridicat, l-a facut alaturi, a calcat in el si da-i batai sa vina sa-mi spuna ce-a facut, asha ca erau pete peste tot... i-am dat o palmutza cam tare ce-i drept , am bagat traversa de pe hol si tot din baie in mashina la spalat, am ars instalatzia la curentul electric toata casa, ca deh, gasisem porumb intr-un lan si m-am apucat sa-l fierb, asha ca a curs apa pe aragaz si ... s-a ars instalatzia. Il sun pe barbat sa vina sa repare curentul electric, iar eu... da-i bocete pe pat ca am plesnit copilul, ea mititica ma mingiia, imi zimbea si tot spunea mamma, mammma, mi se rupea sufletul de neghioaba ce sint.
In seara asta, a spus ca vrea kk, am pus-o pe olitza si... a stat cuminte, dupa care ... a facut la olitza, am batut amindoi din palme, am laudat-o, dupa ce a terminat, s-a dus la tatsu in bucatarie, batea din palme, astepta din nou aplauze Iote, asha mama denaturata ce sint, sper sa-mi revin in concediu, inca vreo citeva zile si ma duc la soare, poate-mi ies gargaunii din cap.
Gata, ca m-am lungit ca o zi de post.
Pupici la toate , sanatate si somn ushor la copilashi.

Daniela si capsunica lu'mami
Ingerasul nostru, de la 6 la 10 luni, Isabella la un anishor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea micutzei printese

Mergi la inceput