Copiluti de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

OlgaT-vai ce ma bucur ca doarme Tony! Bravo! Vezi ca pana la urma se da pe brazda baiatul. Succes miercuri la doctor!
Iti dai seama ce mi se strange mie stomacul cand aud de despartiri. Chiar daca relatia noastra merge bine acum, cred ca de acum inainte voi sta tot timpul ca frica sa nu se termine in orice moment. Azi noapte am avut un cosmar si am visat ca sotul meu mi-a spus ca vrea sa divorteze si m-am sculat foarte deprimata. Nu am uitat nimic si ma gandesc foarte des la ce a fost.

Clara-intr-adevar, sotul meu pare ca face efortul sa o uite si el zice ca in mare parte a si reusit. Eu sunt cam sceptica si mi-e teama si de umbra mea.
Ma bucur ca Teodorei i-a fost mai bine azi noapte.

Beatrice-ma bucur ca Alex se simte mai bine. Cat despre bagaje, nu-ti fa probleme. Mi s-a intamplat asta de foarte multe ori si de fiecare data le-am recuperat.

Andutzy-am vazut pozele si daca nu as stii despre peripetiile voastre as zice ca v-ati distrat bine la mare.

Gabitza-inceput bun maine la servici. Chiar vroiam sa te intreb daca il intarci pe Andrei. Cand ai inceput? Eu am inceput azi. Oricum, nu-i dadeam decat seara si azi vad ca s-a culcat fara probleme. Sper sa nu se scoale la noapte. Dar eu nu-i dadeam niciodata noaptea san, chiar daca se trezea. Mi-e teama sa nu mi se umfle rau sanii. Tu cum stai la capitolul asta?

Eli-pe tine te cheama de fapt Elinor? Ce nume frumos! Cand plecati la mare?

Nelia-am vazut pozele. Agata pare atat de fericita...

Am fost si eu in seara asta in Cora si am luat Parmalat (multumesc celor care mi-au dat informatii legat de laptele asta). Il voi incerca maine, sa vad daca merge. Oricum, in State nu gasesc asa ceva.

Sunt sigura ca am omis ceva, dar mi-e prea somn acum. Pe maine!

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Cloreta, Laura25, Elisor, Adriana (cuscra) si celelalte fete care m-ati sustinut moral pentru motan, multumesc mult de tot. ... Dar nu am rezistat fara el; citeva zile cit nu a fost acasa, am plins aproape incontinuu, nici nu am putut sa ma joc cu Eva, de dorul lui. Asa ca vineri seara i-am spus sotului raspicat ca, indiferent daca este sau nu de acord, eu merg sa aduc motanul inapoi, acasa. Zis si facut! Simbata dimineata am fost si l-am adus acasa. Acum stau si ma gindesc; nici nu-mi vine sa cred ca am putut sa il dam parca e un vis urit; bine ca s-a terminat ... cu bine!!!

In rest, noi sintem rau de tot! De duminica la prinz, Eva a inceput sa vomite tot ce a mincat, nu mai vrea sa manince deloc, are diaree nasoala, f urit mirositoare si cu mucus mult (ca atit a ramas in ea, daca nu maninca deloc) si temperatura a ajuns la 39,8 C in seara asta. Nu stiu ce sa fac! Idiotii de doctori de aici te primesc numai daca are copilul peste 41 C. Ii dau lichide electrolite, dar nici de-asta nu vrea sa bea; de la 5pm azi pina acum, 11pm (acum doarme), a luat numai vreo 2 gurite mici de Pedialyte (si intre timp a vomat o data si facut diaree cu mucus de 2 ori). Nu vrea nimic altceva, este foarte somnoroasa; azi a dormit de vreo 3 ori cite 2 ore, iar cit a fost treaza a motzait mai mult in brate la mine, in fata tv-ului, la desene animate, ca nu avea nici un chef de joaca (am incercat sa ma joc cu ea, dar se intindea pe spate sau venea la mine sa o tin in brate).
Exact acum o luna, cind a implinit 1 an, a avut cam aceeasi problema, cu diferenta ca atunci nu avea diaree cu mucus si accepta lichide. Acum nu accepta nimic-nimic!!!
Sper sa nu se deshidrateze de tot, mititica, sa fie nevoie sa mergem cu ea la urgente ...

Imi amintesc din ce am citit aici inainte, ca si alti copilasi au avut cam aceeasi problema, dar nu tin minte exact cine. Daca imi puteti da niste sfaturi ...
Noi incercam sa ii dam pedialyte, apa sau formula (mai putin, ca le vomita), ii punem comprese reci pe frunte si pe corp si ii dam Motrin (pentru reducerea febrei). Ce altceva putem sa-i facem ca sa o ajutam? Este rau de tot daca are febra 39,8 ??? Poate sa fie de la iesirea molarilor (are 2 deja, la care nu a avut probleme, doar ca nu putea sa doarma noaptea). Sau este de la un virus la stomac?
Ca toata ziua era numai de-a busilea, apoi cu degetele in gurita, iar cu ele pe jos, iar in gurita ...

Emaaimee, Laura25, multumesc mult pentru aprecieri si pentru mesajele frumoase. Si eu va citesc (in partea cealalta) si am vazut pozele cu Oani, Bianca si Rares, copiluti mari si frumosi.

Adriana, cuscra, am pierdut nr tau de tel. Trimite-mi-l pe messenger, te rog, ca sa te sun, cind mai am timp. Sper sa ne intilnim, daca mergeti la Washington; faceti o oprire pe la noi, linga Phila.

Mai sint 2 saptamini si vin ai mei!

Sper sa revenim cu vesti mai bune.
Pupici.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Danelutza, stai linistita ca eu nu am fata de intarcat! Atita timp cit ma simt in stare si nu ma oboseste prea mult, ii mai dau. Cind nu se mai poate, se va termina, usor nu va fi, dar vom vedea la fata locului.
Oana, pare un virus stomacal. 39.8 nu e o temperatura care sa te ingrijoreze daca:
- nu tine mai mult de 5 zile;
- semnele vitale sint in regula;
- reusesti sa o hidratezi bine - important in aceasta perioada nu este cit si ce maninca, ci cit bea si sa faca pipi; citisem pe undeva ca se poate trai fara mincare 3 saptamini - o luna, dar fara apa nu se poate mai mult de 3-4 zile, la bebelusi si mai putin, de aceea e foarte important sa bea.
- sa scada la fiecare antitermic dat macar cu o liniuta sau doua, dupa 30 de minute de la administrare;
- sa nu faca convulsii, sa nu dea ochii peste cap, sa nu stea nemiscata, apatica tot timpul;
- cu mincarea nu trebuie sa o fortezi, trebuie sa o iei incet, ca la diversificare, cu citeva lingurite, pe linga lichide, de: zeama de orez, zeama de orez si morcovi, supa de pui cu orez si morcovi, apoi carne, brinzica, banane... Repet, important este sa bea si sa faca pipi, ca va minca ea cind isi va reveni.
Daca refuza orice fel de lichid si gasiti pampersul mereu uscat, eu zic sa va duceti totusi la Urgente, ei au posibilitatea sa-i puna perfuzii si sa o hidrateze astfel. Macar la Triajul de la Urgente, ca acolo nu va poate refuza si infiermiera de garda poate hotari daca are nevoie de perfuzii dau nu (sint mai multe semne dupa care isi dau seama daca e hidratata sau nu: pielea - mai ales cea de pe abdomen, daca o iei intre degete si nu-si revine la normal dupa ce ii dai drumul decit dupa citeva secunde; gura - limba, cerul gurii si buzele, au o uscaciune specifica in cazul unei deshidratari; palmele si talpile, ochii etc.)

Pericolul cel mai mare in aceste cazuri si la copii atit de mici nu e nici vomatul, nici diareea, nici febra, ci deshidratarea. Mai ales pe caldurile astea, riscul se dubleaza. Daca nu primeste lichid, incearca macar sa-i umezesti buzele foarte des.

Uite si o solutie pentru rehidratare, gasita de mine nici nu mai stiu pe unde, atunci cind au avut fetitele mele febra foarte mare:
- 1 litru apa
- 2 lingurite de zahar sau miere (la copiii care au peste un an)
- zeama de la o lamaie
- 1/2 ceasca suc de fructe (optional)

Sanatate multa si sper sa treceti cu bine peste aceasta incercare. Imi pare atit de rau!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Oana C off, imi apre asa de rau ca Eva e bolnavioara! Si mie mi se pare a fi un virus stomacal. Ai mei nu au avut probleme de astea, dar am citit si eu ce au mai spus alte fete in situatii de astea. E aiurea tare in momente e astea acolo in state, eu in sec. 2 cand vedeam ca are febra, puneam mana pe telefon si sunam periatra si in max. 24 de ore o vedea un doctor. Stiu ca acolo e ideea asta ca febra pana in 40-41 e ok, dar daca face convulsii poate fi nasol. Cum spunea si nelia, incearca sa o hidratezi. Daca vomita si are diaree, in seamna ca nu e prea eficient sa-i dai antitermice, ca nu stii cat ajunge in organism. Pentru scaderea temperaturii poti incerca metode mai babesti, gen cartofi pe frunte, sosetele inmuiate in otet in picioare, impachetari cu cearsaf ud in apa rece.
Pupam fata dulce, sa se faca repede bine, Poate reusesti totusi sa o vada un medic! si tie, sa ai putere sa o ajuti sa treaca peste boala!

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna dimineata!

Mi-e rusine sa mai ies cu Bianca in parc, numai si numai de manuta vrea, eu imi ascund mainile si ea le cauta, cand pune mana pe ele ma trage sa ma ridic si sa mergem, numai ca energia ei e neostoita, mai vreau si eu sa stau pe banca si ea sa se joace linistita, ei dar partea urata incepe cand o pun in carucior, efectiv urla si se zbate, se arunca, se scurge asa fac/au facut si ai vostri? Care e solutia? Am incercat ieri cu pufuleti, asa cum zicea Laura, dar daca ii dau ceva in mana e si mai inversunata sa se arunce din carut.
Pe de-o parte mi-e mila de ea cand ii vad lacrimile siroaie pe obraji, dar nici asa sa faca numai ce vrea ea.
Trebuie sa gasesc o solutie s-o fac sa inteleaga ca partea cu caruciorul nu e chiar atat de nasoala.

In primul rand OlgaT, Clara, Daniela si Nelia va multumesc pentru urari , fericiti suntem (chiar de ne mai certam), sa fim si sanatosi

OlgutaM brrrr ce vis, e normal sa visezi divortul la cat te-ai stresat, dar parerea mea e sa incerci sa te relaxezi altfel nu vei putea fi fericita, avand gandul tot timpul la "daca nu va merge relatia?" Incearca sa traiesti pentru ce aveti acum, pentru incercarile pe care le faceti impreuna si nu te gandi prea mult la viitor, gandurile si incertitudinile te vor eroda si vei obosi la un moment dat, dorind chiar tu sa parasesti relatia.
Stiu ca e greu, iar spus din afara pare foarte usor...eu de cate ori ma certam cu sotul gandul ma ducea la divort si asta nu din cauza scandalului in sine ci pentru ca asa sunt construita eu ori alba ori neagra si daca nu-i totul perfect incerc sa stric mai mult decat e cazul, asa am fost la inceput, dar incet, incet am realizat cat ma oboseam singura si ca in orice cuplu (aproape) se mai intampla si certuri. No, fiind si balanta pentru mine totul trebuia sa fie in echilibru si la cea mai mica inclinatie era dezastru, dar am invatat in timp sa accept ca la echilibru se ajunge prin balansari.
Nu pentru paralela am scris ce-am scris ci ca sa iti argumentez relaxarea ce ti-am propus-o si aruncarea gandurilor negre.
Scuza-ma daca am sarit calul...
Da, asta e prenumele meu...desi multa lume se uita cam ciudat cand il aude, ma cheama si Adriana dar nu ma recunosc in el catusi de putin. Multumesc pentru compliment la adresa numelui.
Joi noaptea plecam la mare.

Nelia tie iti spun de pe acum, ca nu voi fi aici si poate voi uita, virtual cel putin, sunt alaturi de tine luni cand vei face primul mare pas pentru Tudora. E greu sa te desparti de pui, dar tu ai avantajul ca o faci treptat.

OanaC, Nelia ti-a spus foarte bine tot ce trebuie sa faci, ar mai fi un dus cu apa calduta (mai mica decat temp. corpului) si accentuez si eu pe hidratare care e foarte importanta, chiar si cu tamponarea buzelor. Fiind cu febra mare si simtindu-se rau e explicabila starea ei proasta si somnolenta.
Sanatate multa puiutului si refacere cat mai rapida.
Ai un sustinator aproape de sufletul tau in persoana motanului , cum il cheama?

Andutzy am vazut pozele de la mare, dar chiar i-a placut piticului sejurul, l-am vazut cat de cuminte s-a jucat la nisip, cu jucariile inclusiv cocoselul din dotare, imi place poza cu voi doi in telegondola (apropo cat e un traseu?)
Cum se mai simte catelusul?

Daniela vacanta placuta! Vai, mama lui de porumb cate probleme a cauzat. special Isei, cred ca te-ai topit cand te-a mangaiat si certata si tot ea iti intinde o mana, a mea ar sta botoasa mult si bine dupa o palmuta la pampers.

OlgaT e prima oara cand doarme atata Tony, nu? Sper sa fie inceputul unei etape nocturne mai somnolente

Gabitza acomodare usoara la servici si o zi usoara!

Bianca's Birthday

Eli si puiutii: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Vai capul meu ce racnete mi-a tras Delia de dimineatza...nu-i place mecla femeii si cu asta basta...s-a trezit mai devreme decat era in plan si a trebui sa-i dau eu laptele...ei bine cand a vazut-o si pe mamaie dai cu scandalu si a tinut-o tot asa pana am iesit eu pe usa...asta inseamna o zi de marti plina de evenimente...ca doar e Belgia...

Oana la viroza interstitiara ma gandeam si eu cand ai zis de mucus...ai primit toate indicatiile necesare...vorba Laurei25 eu pana acuma ateizam la doctor insa cu conditiile de-acolo nu ai ce fac decat sa te adaptezi...insa poate o ajuta pe Eva un sac cu sanatate de la noi...
Am citit povestea cu motanul tau,am vrut sa-ti zic ceva si am uitat...si eu a trebuit sa dau pisica mea de suflet,avea 6 ani...insa ea fiind o ea,desi castrata era sub orice critica de rea...mi-a zgariat-o pe Delia de vreo 2 ori in mod voit,plus ca-si facea nevoile numaiin zona Deliei si atunci m-au apucat niste draci incat am azvarlit-o afara fara nici un pic de regret la momentul ala...iar dupa nu am vrut sa ma gandesc sa nu ma apuce remuscarile... dar mai am un motan cumintenia pamantului si pisicu mic al Deliei care l-a primit cand a facut anul...www.dropshots.com/day.php?userid=89999&cdate=20060605&ctime=100855" target="_blank">aici e trupa de soc...
Iti inteleg pe deplin reactia si sper ca si motanul sa invete sa convietuiasca cu Eva pentru ca le prinde bine amandurora...

Daniela am citit relatarea ta cu Isa si ciccci pe jos si am zambit...am patit-o si eu cu Bianca...si iti inteleg cu palma la fund si remuscarile ulterioare...cu riscul ca mi-o iau la rosii si eu faceam sicred ca voi face la fel,poate...am constatat ca vorba buna este relativa la ei,insa frica de ceva ce-i doare sau ii deranjeaza este cel mai bun pedagog cateodata...atata timpcat este folosita cu masura...asa ca ia si partea buna a lucrurilor: unde da mama creste ...atata timp cat exista si dragoste la mijloc...

Olguta din America trage linie...si inainte cu sufletul curat...este greu sa incepi sa ai din nou incredere si sa faci compromisul trecerii cu vederea ca de uitat nu se pune problema,dar pentru linistea ta interioara trebuie...nimic in viata nu este intamplator si daca ceva este sortit esecului atunci acolo se va ajunge,insa de cele mai multe ori sunt doar cumpene care nu fac altceva decat sa intareasca...
Bucurati-va de relatia voastra si de ceea ce ati realizat pana acuma ca si cand ar fi ultima zi...
Iar restul sunt vise de noapte ...o refulare a subconstientului...

Elisor Delia la fel mi-a facut cu caruciorul vechi...cu asta nou este oricum mult mai indulgenta decat m-as fi asteptat...poate-i va place asta de imprumut...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Am vazut pozele cu Delia si Andrei, Agata si Tudora.
Nelia ce zi minunata ati petrecut la strand...Agata in rochita verde si Tudora in cea alba sunt adorabile. Ai doua fete minunate, frumoase, destepte, naturale...
Spune-mi si mie, pls, cum ai facut colajul? Asa, in mare...Ce program imi trebuie?
Laura de abia astept sa vad micul tazmanian, imi place poza pe bordura cu boticul pus, de Oana ce mai stii?
Cum mamma ei sa nu-i placa caruciorul, ca are doua si il schimb alternativ, multumim de oferta, am intors-o pe toate partile si cel mai bine e sa plecam cu caruciorul nostru, nu stim exact cand plecam de la mare si sa stai dupa c.... nostru nu se cade.
Cu carucior/fara carucior vreau sa ne vedem.
Cu Fran banuiesc ca nu v-ati vazut...

Va pup si o zi buna va doresc!

Bianca's Birthday

Mergi la inceput

Tot eu...
Laura e prima oara cand nu o agreaza pe mamaie? S-o fi rastit la Delia si de aici animozitatea pentru ea.

Pot sa ma laud ca ieri mi-a baut 500 ml lapte, cred ca sunt luni de cand nu a mai pompat asa cantitate. Si a adormit si in 5 minute fara proteste prea vehemente, daca o fi la mare la fel cum a fost seara de ieri ma declar de pe acum multumita.

Adina voiam sa-ti spun si am tot uitat, asa face si Bianca cu baltile, oriunde e de balaceala si ea, plici, plici, partea nasoala e ca isi duce manuta la gurita, chiar ma mir ca nu avem intrusi, zic eu.

Bianca's Birthday

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, sint la servici. Pina acum e bine, am sunat-o pe bona o singura data Andrei s-a trezit exact cind dadeam sa iesim pe usa la opt fara zece, dar era asa adormit ca nu s-a prins ca plecam. Iar cind a dat cu ochii de Dora nici nu s-a mai uitat la mine. M-am tinut tare si n-am plins, dar imi statea in gat.

Mi-am recuperat biroul si calculatorul. Acum incerc sa-l aduc la zi, sa fac curatenie pe el, sa instalez update-uri, sa-l scanez, etc.
Nu stiu ce are Yahoo, o fi de la mine sau si la voi e la fel? Se conecteaza/deconecteaza intr-una. Nici pe Meebo n-am reusit.

Deci...pina acum e bine!

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Gabitza, pai serviciu usor si sa fie la fel ca azi mai mereu!

Nelia, e bine acasa ce sa-ti zic. Multa treaba si spal intruna... Ba geamuri, rufe, parchetul si calcat! Ca mai am ceva..
Apoi pe 16 august vine socrela in vizita 2 sapt si ma pregatesc intens...

Omustata, sotul meu mai glumeste si imi zice... lasa ca ne dau astia vre-o 200 kr sa ne luam si noi o pereche de ciorapi si gata... io-te acuma! Si eu nu vreau sa ma gandesc ce inseamna sa nu-mi vina bagajele.. Am asa un feeling naspa de nu vreau sa ma gandesc!

Beatrice, mami de Alex pifos

www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">

MERG SINGUREL

Mergi la inceput