Mamici de iulie - august 2006 (77)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Buna dimineata la mamici si burtici!

Revin si eu pe forum, dar acum in calitate de mamica. Trebuie sa recunosc ca e mai greu decat mi-am imaginat, dar gazuta mica merita. Pe mine nasterea lui Luca m-a luat prin surprindere. Nu am avut nici un simptom, nici dop sau lichid pierdut, nici burta lasata. Nici nu ma gandeam ca nu voi duce sarcina pana in 25 iulie cand m-a programat doctorul la cezariana. Pe data de 19, inainte de a merge la controlul saptamanal am trecut pe la o prietena sa ii las niste scutece de finet. Sotul meu a venit sa ma ia sa mergem la dr. In masina era destul de frig de la aerul conditionat si am crezut ca asta e motivul pentru care m-a luat o durere de burta. Cand am ajuns de abia am reusit sa ma dau jos din masina. Aveama niste dureri foarte mari si imi venea sa ma screm, de parca eram constipata. Dr. meu era in antecamera cu o pacienta. I-am cerut voie sa merg la toaleta. S-a uitat la mine, a pus mana pe burta si mi-a zis: Tu nasti. Eu: Nu nasc!, El: Bine, stai jos liniste-te pana o vad pe doamna si vedem. Am stat cu sotul meu care nu prea mai avea glas si cu nevasta dr. care mi-e prietena. A venit dr. am intrat in cabinet, sotul meu m-a ajutat sa ma dezbrac (aveam niste dureri...) si am urcat pe masa. Verdict: dilatatie 3-4 cm, colul ca o foaie de hartie. Variante: atunci moment cezariana sau ma la as sa se declanseze travaliu si...Eu m-am uitat la Marius, el la mine si am decis pe loc. Tati s-a dus acasa dupa bagaj, iar mami cu nenea dr. la spital. Si in maxim o ora jumatate a aparut si Luca cu surpriza...circulara de cordon. M-am felicitat ca am facut cezariana, desi cu recupararea in primele 2 zile a fost mai greu. Am avut si depresii din cauza idioatelor de la neonato(Assa ai dreptate sunt niste cretine). Scuzati-ma ca vorbesc asa, dar nu mi-au zis nimic, nici daca bebe e ok, nici cat trebuie sa pape, nici cum sa il pun la san. In fine, sper sa-mi treaca in curand. De cand suntem acasa e mult mai bine. Am invatat sa papam la san si inca nu avem decat din cand in cand colici. Sper sa ramana asa, pentru ca citesc cu groaza cate probleme aveti voi cu nenorocitii astia de colici. Am slabit 10 kg si cred ca o sa mai slabesc intr-o luna inca 5, pentru ca sotul meu ma tine la regim (sa nu aibe bb colici).
Sper ca nu v-am plictist, dar simteam nevoia sa va povestesc cum am nascut.

Madyn te rog sa modifici la inaltime 53 cm si scorul Apgar este 9.

Consi si Luca meu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10721;31/st/20060719/n/Luca+/dt/8/k/2fb5/age.png

http://photos.yahoo.com/ph/roconsuela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Emiliapop, felicitari pentru cele 39 sapt, dar sa mai stea bebeul cateva zile sa revina si dr ta....
cat despre iesitul in oras...pur si simplu mi-a sila sa ies din casa pe caldurile astea...chiar daca o fac, inca, cu masina....

Eliza 37+ cu Ilinca si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

'neata fetelor,

am venit si eu scurt sa va salut. Is cheauna de somn. Desi am stat cu usa de la balcol larg deschisa si s-ar fi putut dormi eu am fost ca drogata si abia ce am mai atipit din cand in cand. Acum est iar ff cald si foarte umed, m-a cuprins asa o toropeala. O sa merg sa incercsa dorm dar nu stiu daca am sa reusesc.

Bebe se misca ff tare. Il rog pe bebe sa mai stea acolo cateva zile dar apoi dupa ce se fac 38 de saptamani sa vrea afara ca deja simt si eu ca nu mai pot. Ma intreb oare cum o fi mai bine pe caldurile astea pentru el, la mine acolo sau afara. Poate ar fi mai bine sa treaca intai caldurile si apoi sa iasa.

O zi racoroasa!

Monica si 37 +

Mergi la inceput

Fetelor a nascut Angelli, asta noapte la ora 2.30, un baietel dulcic pe nume Andreas.

Sa va traiasca baietelul si sa va bucurati de el

Consi si Luca meu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10721;31/st/20060719/n/Luca+/dt/8/k/2fb5/age.png

Mergi la inceput

Felicitari tuturor mamicilor si bebe-ilor care s-au nascut!!!

Consi si Luca meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

consi, bine ca te-a apucat la spital, ai avut noroc;cat despre asis de la neonato constat ca sunt cam toate la fel, la orice spital;
adelapop, ma incearca ceva-ceva, dar inca nu cred ca trebuie sa-l sun pe dr, mai asteptam;va dati seama ca suntem multe care avem dpn-uri apropiate? eu tot am impresia ca o sa-l vad pe dr ca in filmul acela 9 luni si jumatate parca, alergand dintr-o sala in alta;
geliza, la fel ma intorsc si eu noaptea de zeci de mii de ori ca imi amorteste ba o parte, ba cealalta, si ma mananca burta, de la caldura;

anasia 38+ Alessia

Mergi la inceput

Consi, Angelli, Milikiki, oncicu...si alte mamici care au mai nascut sa va traiasca bebeii...sa va bucurati de ei, sa creasca mari si sanatosi

ati vazut ca in ultimul timp s-au nascut numai baieti? si mai zice lumea ca fetele ies mai devreme....

ticker bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

Angelli,felicitari, sa va traiasca baiatul!

anasia 38+ Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Felicitari mamicilor si bunvenit bebicilor!!!

Vai ce multi sunt deja!!! Si toti care mai de care mai scumpici!

Fetelor am si eu o intrebare, poate stie cineva sa-mi raspunda. De 2 nopti ma apuca asa spre dimineata dureri, nu mari(desi a fos azinoape o contractie mama-mama), dar care trec asa cam dupa o ora. In rest am doar contractii nedureroase. Alte simptome nu am, dar ce credeti, SE APROPIE?

Mihaela36+ Elena Maria

Mergi la inceput

ia uitati un exemplu de meniu al mamei in timpul alaptarii:
e de pe la mamicile de ianuarie-feb 2006:
Ora 8:00:- lapte/ceai de tei/contra colicilor/anason/sunatoare
- 2 sandwisuri cu gem de piersici/cirese Brinza/cascaval/sunca Praga
- Unt/ margarina
- Ou fier/prajit

Ora 10:00:- placinta sau strudel cu brinza dulce/mere
- compot cirese/piersici/mere

Ora 14:00:- supa pasata/cu galuste/cu taietei/cu fidea
- ciorbe( orice fel, nu cu rosii multe) cu borsul fiert de 2 ori
- pilaf/fasole verde/ mincare de cartofi/spaghete cu carne toccata de pui/vita( fara carne de porc tocata si fara suc de rosii sau bulion mult, fara piper mult)
- la gratar e voie porc si la cuptor
- friptura la gratar/piureu/musaca de vita sau pui
- nu este voie: fasole boabe/varza/mazare/salata verde/spanac/nici un zarzavat crud in afara de ardei gras

Ora 18:00:- 2 sandwisuri din cele de mai sus
- o cana cu ceai

Ora 22:00: gris cu lapte/orez cu lapte/macaroane cu brinza/fideluta cu lapte (cite o cana)

Nu este voie: struguri/prune crude/uscate/citrice/ciocolata (e permisa numai putina alba)/pepsi/cafea/suc natural de citrice/ visine(numai de piersici/cirese)

E voie numai 1 banana/1 mar/1para/zi

Iaurt este voie numai dupa un fel de mincare consistent

Intre mesele de lapte se poate da bb ceaiurile : „baby drink“ sau „baby calm“ numai 1 lingurita sau 2 intre mese.
dulciuri este voie prajituri gen alba ca zapada, nu din alea cu cafea, cacao sau ciocolata!

ticker bebe

Mergi la inceput