Tort Richard
Raspunsuri - Pagina 2
adi69 spune:
BAROT Amestec ce rezulta din maruntirea ciocolatei, fondantului, nucilor, alunelor etc.
A BAROTA A imbraca unele torturi si prajituri pe margine si pe suprafata cu barot.
Asta ar fi .
Eu am folosit bombonele de alea maruntele(mici mici) de ciocolata ,ce se gasesc prin supermarketuri in pungute,pe langa raftul de esente si budinci.
Alunele le pui pe hartie de copt,nu conteaza ca sta cu ciocolata pe hartie,le pui pe aceeasi parte si pe tort.
Va astept cu alte intrebari sau cu impresii si poze dupa ce faceti si voi...
Adriana
papa-bun
Alynutza spune:
Adriana, multumesc de lamuriri. Revin cu inca o intrebare (dupa ce am uitandu-ma la pozele tale cu prajituri: poti sa-mi dai te rog reteta de brownies, cred ca asa se numeste, oricum pentru a fi sigura iti pun si poza asa arata
Multumesc frumos.
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
adi69 spune:
Brownies sant facute dupa reteta Nataliei de brownies cappuccino ,doar ca am dublat cantitatea la blat si in loc de crema de branza am folosit crema de finetti cu unt.
Adriana
papa-bun
Alynutza spune:
Poti te rog sa-mi spui exact cum ai preparat crema? Parerea mea e ca face 80% din prajitura, blatul nu e extrem de spectaculos (adica am mai facut si eu blaturi de genul asta, dar puneam doar glazura de ciocolata deasupra). Exact ce fel de Finetti ai folosit?
Multumesc frumos (scuze de baziatul cu tot felul de intrebari, dar si mie imi place la nebunie sa fac prajituri si as vrea sa-mi improspatez "repertoriul", sa nu mai spun ca retetele tale sunt cu cioco si eu sunt absolut topita dupa ciocolata).
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
adi69 spune:
Nu-i mare preparatie,spumezi 100(sau 150 ) gr de margarina sau unt si adaogi lingura cu lingura 400 gr crema finetti cu alune din comert.Este o crema pe care o folosesc des cand nu prea am timp sau nu am chef sa ma complic.
Adriana
papa-bun
Mik spune:
Adriana, m-am uitat la pozele cu torturi prajituri si alte creatii comestibile.
Arata foarte bine si scrii retete destul de rezonabile, asa ca 'te pun in urmarire' : ma voi uita destul de des la ceea ce postezi !
Intreb : cremele colorate cu care decorezi una-alta cum le faci ?
Mik. (o admiratoare)
adi69 spune:
Mik,poti face creme colorate din frisca batuta si diferiti coloranti,sau din unt batut cu zahar pudra si coloranti alimentari-dar numai pentru facut floricele si alte ornamente ca nu e prea grozav la gust,in schimb se intareste bine la rece si tine mult pana se "topeste". In general ma feresc de colorantii alimentari dar nu prea ai cu ce inlocui la colorat crema de unt...
Se mai folosesc: sofranul pt colorat in galben,sucul de sfecla pt culoare rosie,sucul de spanac pt verde..etc,dar astea merg la aluaturi,budinci,fursecuri,creme de vanilie..
Adriana
papa-bun
papadie spune:
quote:
Originally posted by adi69
Dupa cum spuneam ,am facut si o prajitura,(jumatate din cantitatea scrisa mai sus),am adaugat in compozitia de foi alune macinate(cam o mana buna),si-am copt un blat pe care l-am insiropat si peste care am pus crema-in care am amestecat alune macinate-,am glasat in ciocolata ,am taiat patratele si-am ornat cu aveline de crema si ghinde de alune.
Prajitura arata asa
Adriana
papa-bun
adisor in ce tava ai facut prajitura? (dimensiuni pls)
intelesei bine ca pt praji ai pus juma din com[pozitia de tort, da?
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
adi69 spune:
Da ,ai inteles bine,tava are 32 /24.
A doua oara cand am facut tortul,ca sa nu mai arunc din galbenusuri,le-am pus pe toate 8 si a fost ok.
Adriana
papa-bun
dalimana spune:
Arata excelent!
Am sa incerc si eu pentru inceput prajitura, cu toate ca tortul e spectaculos. Presimt ca si gustul e pe masura.