in camara, pentru iarna
Raspunsuri - Pagina 22
laura72 spune:
castraveti in otet nefierti
5 kg de castraveti
1 l otet
3 l apa
2 linguri zahar
4 linguri bune sare mare(80-90g)
pirer boabe,enibahar,dafin,floare de marar.usturoi,rondele de ceapa si morcov,cate o bucatica de hrean.
castravetii in borcane se aseaza printre ei mirodenii si ceapa,morcov,deasupra o floare de marar.din otet,apa,zahar,sare se pun la fiert si clolotit se toarna peste castraveti.se leaga,sau capac cu filet imediat.pana a doua zi se lasa unde au fost pusi.
ies un pic mai acri si pe acestia ii prefer la salata beuf.cand torn lichidul fierbinte am toate borcanele asezate pe tava metalica si torn cate un polonic alternativ in fiecare borcan.
ies cate 11 borcane de 8oo g din 5kg castraveti.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
violeta29 spune:
Laura, esti o scumpa!
Deja imi lasa gura apa... si o sa dau fuguta la piata sa cumpar macrou. Si fiindca luasem si niste gogosari sa pun la otet cred ca o sa incerc si reteta ta "Gogosari cu conopida" . Suna tare bine!Mersi tare mult, o sa iti spun cum mi-a iesit.violeta
korinna spune:
Alt fel de gogosari...
5 kg gogosari (spalati si apoi taiati feliute)
1 cana de zahar(250 ml)
1 cana otet(250 ml)
1 cana sare( 250 ml)
1/2 cana ulei
se pun toate intr-un lighenas si se lasa pana a doua zi.Apoi se repartizeaza in mod egal in borcanele de 800 grame asa incat sa va intre toata zeama.La gust seamana cu ardeii copti cumva..sunt foarte buni va garantez!Nu se pune conservant...si nici nu se sterilizeaza borcanelele.
mcm spune:
S-a intamplat un dezastru la mine in bucatarie....am pus pentru iarna castraveti dupa reteta bulgareasca care este cu usturoi. Am pus 2 catei de usturoi (aratau normal, albi) in fiecare borcan si dupa ce le-am sterilizat, usturoiul din borcane s-a inverzit - este mucegait......
Ce pot sa fac acum? Ma gandesc sa desfac borcanele, sa scot usturoiul si sa le sterilizez din nou.
Cristina
Dianami spune:
Cristina, dar cum sa-ti mucegaiasca usturoiul in borcan? Eu nu am auzit de asa ceva si nici nu mi s-a intamplat vreodata. De ce nu a prins si altceva mucegai? Esti sigura ca despre asta e vorba? Pt. siguranta, poti desface un borcan si vezi despre ce-i vorba.
Poate doar si-a schimbat culoarea, este posibil sa fi fost crud cand l-ai pus in borcan (adica nu din planta matura) .
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
mcm spune:
Sotul mi-a spus ca s-a inverzit ca era turcesc si ala asa se face...oricum mi s-a facut rau cand am vazut ce culoare avea - te duce cu gandul la mucegai. N-am mai patit niciodata. Sper sa fie ok pana la urma.
Cristina
laura72 spune:
mcm fii linistita ca nu se intampla nimic.eu am patit-o asa cu el in saramura si mai aveam si musafiri.nu stiu ce are dar la temperaturi inalte se inverzeste.dar nu are gust ciudat sau sa se strice.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
lizy spune:
Vinete murate :1 kg de vinete, 2 capatani de usturoi, otet, zahar, sare apa, foi de dafin
Se curata de coaja vinetele,se taie felii si se pun in borcane alternand straturile de vinete cu cele de usturoi.Se toarna peste ele otetul fierbinte( ca la toate muraturile ), se leaga borcanele si si se lasa sa se raceasca.Puteti face orice cantitate.
roxanaz spune:
Muraturi asortate in otet
geaninaelena
Trimis la - 09/10/2006 : 13:59:14
--------------------------------------------------------------------------------
anul acesta as vrea sa pun un borcan de muraturi asortate (gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, gogosari, castraveti) dar nu stiu nici o reteta; pe cine am intrebat pana acum mi-a raspuns ca nu stiu nici o reteta pt astfel de si ca ei pun in saramura.
Ce parere aveti? am sanse sa iasa gustoase? stiti o asfel de reteta, o reteta probata???
astept raspunsuri...deja salivez cu gandul la ele!!
DidiAlex
Trimise - 09/10/2006 : 15:21:59
--------------------------------------------------------------------------------
Nu am pus niciodata dar de mancat, DA.
Muraturile astea le pui ori intregi ori taiate miki numai bune de mancat. Am mancat in 2 locuri si erau fff acre. Adika concentratia de otez era de 50%. Sare neiodata 1 lingura la kg de apa.
Aici mai gasesc in comert muraturi asortate la otez dar io pun doar la saramura.
Cam atat!
strumfi2004
Trimise - 09/10/2006 : 18:28:16
--------------------------------------------------------------------------------
Muraturi asortate (reteta de la mama mea. sunt nemaipomenite, grozave la friptura, dar si la mancarea de post).
pt 1 litru otet:
2 litri apa
3 linguri de sare
piper boabe
foi dafin
15 linguri zahar (dupa gust, se pot pune si mai multe)
vinete taiate felii de 1 cm grosime
ardei capia taiati pe lungime in 2 sau 3, depinde de marimea lui
varza taiata sferturi
morcov - felii mai groase
telina - la fel
conopida rupta buchetele
daca vreti si fasole verde lata, gogonele
frunze de telina cu lujerul mai lung
mujdei
mai intai se oparesc toate legumele, inclusiv frunzele de telina, in compozitia obtinuta din otet, apa, sare, zahar, piper. apoi se fac sandwich-uri din 2 felii de vanata unse cu mujdei, intre ele o felie de ardei si se leaga cu frunza de telina. apoi se aseaza un rand de varza, unul de vinete-sandwich, unul de telina, conopida, unul de morcov, si tot asa pana terminati legumele. la sfarsit se adauga compozitia de otet in care le-ati oparit, sa le acopere. capac si la camara.
PS: nu e obligatoriu sa puneti toate legumele enumerate mai sus, insa eu intotdeauna pun varza, morcov, conopida si desigur, vinetele-sandwich, care au cel mai mare efect.
boubba spune:
Fetele dupa 1 ora pe care am trecut-o in cautarea unei retete mi se invarte capul in toate partile si reteta tot nu am gasit-o...
Defapt ceea ce eu caut este o reteta de muratura-salata "absolument delicieux" pe care mama o facea : era ceva cu gogonele ceapa si un sos de mustar dar acru.
Stiu o sa spuneti ca pot sa o cer lui mama dar problema este ca suntem in "rece" de 6 luni...
Deci daca cineva o are pleaseeeeeeeeeeeeeeeee