in camara, pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by boubba

Fetele dupa 1 ora pe care am trecut-o in cautarea unei retete mi se invarte capul in toate partile si reteta tot nu am gasit-o...
Defapt ceea ce eu caut este o reteta de muratura-salata "absolument delicieux" pe care mama o facea : era ceva cu gogonele ceapa si un sos de mustar dar acru.
Stiu o sa spuneti ca pot sa o cer lui mama dar problema este ca suntem in "rece" de 6 luni...
Deci daca cineva o are pleaseeeeeeeeeeeeeeeee



Eu iti pot recomanda reteta pe care am postat-o la acest subiect, pagina 3, se numeste Salata Pickles. Iese foarte buna, am si o sugestie practica: mirodeniile, bobitele aromate, le pun in saculeti micuti de tifon, legati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Retete de conserve pentru iarna
Dory232002
Fetelor, ma-m gandit ca se apropie vremea de pus conserve pt. iarna, eu chiar am inceput deja sa pun, si sa scriem aici fiecare ce retete avem, de diferite conerve( fie ele conserve din fructe sau din legume).

Dory232002
Eu o sa incep cu o reteta testata deja de:


Castraveciori bulgaresti


Ingrediente:
-castraveciori
-otet Regal
-sare gronjoasa
-zahar
-boabe de piper + mustar
-catei de usturoi
-ceapa
-marar uscat floare

La 1 litru de otet se pune 3,1/2 apa, 1 lingura de sare gronjoasa si 2 linguri de zahar la litru de compozitie
Se amesteca sarea si zaharul in apa fara a fierbe compozitia pana se topeste.
Se aseaza in borcane castravetii, si restul ingredientelor, se toarma compozitia de lichid, iar deasupra se pune cate o floare de marar uscat, se infileteaza borcanele si se fierb la bain marie aproximativ 15 min.


miria_cristina
DORY - Nu ai si o reteta de castraveti in saramura?

Dory232002
Miria, nu stiu in saramura caci eu nu pun, dar o sa iau reteta mamei care este tare buna, ma refer ca tin ft. bine.


ame-mih

Miria, iti pot spune cum pun eu castravetii in saramura.
Asez castravetii in borcane, cu usturoi si floare de marar uscata, dupa care torn saramura rece peste ei. Saramura se face asa: la un litru de apa o lingura mare de sare grunjoasa. Cam asta este tot dar mie mi se pare cam devreme de pus castraveti in saramura pentru iarna. Eu nu pun acum decat din cei bulgaresti pentru ca tin, pentru cei in saramura este cam cald ca sa-ti reziste pana la iarna.

Dory232002
Eu inca nu am facut rost de reteta de castraveti in saramura, dar ia-m lasat mamei mesaj pe mes., sa mi-o scrie, cum mi-o da o postez.

ame-mih, poate Miria vrea reteta ca sa o aibe pt. septembrie-octombrie, daca a cerut-o asta nu inseamna ca o sa o si faca acum, nu?

Eu am deschis acest subiect in ideea ca se vor aduma mai multe reteta ca sa avem din ce alege la toamna.


ame-mih
Dory, ai dreptate ii poate manca si peste doua saptamani. Dar eu mi-am facut datoria de a-i spune ca poate nu stia si patea ca mine in primul an cand m-am maritat, de in iarna nu am avut ce castraveti sa mananc.
Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Off topic: Roxana, in curand s-ar putea sa experimentez singurica reteta cu pricina, la mica inspiratie in lipsa de indicatii de specialitate, pentru ca virgula cateaua din dotare ii soarbe din ochi cu orele pe locatarii acvariului din sufragerie - cativa carasi grasunei...

On topic: este binevenita readucerea acestui subiect pe prima pagina, pentru ca sunt aici postate o serie de reteta de exceptie, multe dintre ele executate cu succes de catre subsemnata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by akella

Off topic: Roxana, in curand s-ar putea sa experimentez singurica reteta cu pricina, la mica inspiratie in lipsa de indicatii de specialitate, pentru ca virgula cateaua din dotare ii soarbe din ochi cu orele pe locatarii acvariului din sufragerie - cativa carasi grasunei...


la fel de off topic: daca faci reteta si iese o postezi, daaa????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Miria, am aflat reteta:
La 1 litru de apa , 3 linguri de sare si una de zahar pt. gust, foi de dafin, piper , marar uscat, sau mama mai pune deasupra fie foi de vita de vie fie de visin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:



pepeni verzi muratzi

se aleg pepeni fara semintze (daca se poate )
se curatza coaja verde in strat subtzire ,se pastreaza cea vezuie.
2 maciulii de usturoi
1/2 ceapa
3-4 radacini de hrean
dafin shi piper,boabe de mustar daca avetz.
la un litru de apa 3 linguri de sare.
se taie pepenele in sferturi de felii se pune usturoi ptrintre shi hrean.
se acopera cu saramura se pune ceapa (aceasta se lasa 2 -3 zile) shi se scoate.

pepenele murat are un gust acrishor dulceag picant de la usturoi shi hrean.este f bun ptru a acompania fripturi de miel shi porc.



monica mami de printz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Conopida la otet
maru
Am si eu o mare rugaminte la chef-ele de pe forum: cum se pune conopida la otet?
e sezon aici la conopida, e plina piata de conopida de toate culorile, si tare as pune la borcan, ca m-am cam saturat de ea cruda cu dip

Multumesc mult


miria_cristina

CONOPIDA IN OTET

Ingrediente:

1 kg conopida desfacuta in buchetele,
250 g morcovi,
1 telina,
300 g ardei capia,
1 capatana usturoi,
1 l otet,
0,5 l apa,
sare.

Se tin buchetelele de conopida in apa rece cu sare aprox 30 min.
Se curata morcovii, se spala si se taie rondele. Se curata telina, se taie sub forma de baspunase, ardeii curatati se taie lamele.
Se aranjeaza in borcane, cate un rand din fiecare leguma, apoi usturoi printre ele.
Se fierbe otetul cu sare (25 g sare la 1 l) si cu apa, apoi se toarna fierbinte in borcane. Se leaga borcanele, se acopera cu o patura groasa si se lasa o noapte. A doua zi se aseaza in camara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

specialistelor
As vrea sa fac pt. fetita(are 1 an si 3 luni) suc de rosii pt. iarna dar fara sare si zahar. Se poate? Se conserva daca nu contine zahar si sare? Cum se procedeaza?
Pe net nu am gasit retete fara zahar si sare.

editare: sa fie fara conservant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sincera sa fiu, n-am incercat sa-l fac asa, fara nimic... Parerea mea e, daca vrei neaparat sa faci suc de rosii in stilul asta, sa-l pui in borcane sterilizate, inchise ermetic, pe care sa le fierbi bine la bain-marie. Sper sa-ti iasa. Spor!

P.S. Ai grija apoi cum racesti borcanele (in paturi) si unde le pastrezi, ca sa tina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Multumesc frumos Akella
Am sa fac o proba, sa vad ce iese. Ma gandeam sa le tin in frigider.

Mergi la inceput