Bebelusi insomniaci

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

iu-hu, noi ma bifam o noapte buna !!! aceeasi reteta : papa mult seara si dormit singur in camera !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

fetita mea de 1 an jumatate doarme acuma relativ bine, rareori se treyeste noaptea si urla din toate puterile , ii dau laptic sau ceai , dupa care adoarme din nou, dar se treyeste tot urland, la fel dimineata cat si seara.
pana a cuma cateva luni credeam ca nu o sa am zile bune cu ea fiindca de fiecare data cand incercam sa o adorm imi ulra din toate puterile, desi era epuyata la maximum fiind foarte activa....imi lua ore intregi ca sa o pot adormi..am incercat toate metodele posibile spun eu,o luam in brate, dar nu vroia,nu e genul de copil sa stea in brate desi mias fi dorit mult,se indoia in toate partile si urla..o lasam pe jos fiindca o data avea chef de joaca, o data nu mai vroia,..o puneam in patut..nici atata,ce sa va spun, cand era obosita era chin pe amandoua ea nu stia ce vrea, urla, eu nu stiam ce metode de a o culca sa mai folosesc.am obisnuito doar cu intuneric in camera pt a o culca, fiindca de altfel daca ar fi dupa ea na/m mai adormi nici una dintre noi,o mai puneam in patut si apasam patutul pentru a o legana, sau pe o perina si o hintam.
am alapatato pana la aproape 1 an, noaptea se treyea de 6/7 ori..nu stiu daca de foame sau ca visa, sau pur si simplu nu mai vroia sa doarma,..in fiecare noapte mergeam sa o alaptey la fiecare scancet , altfel nu aveam pace cu ea....asa obosea si la un moment dat adormea...dar nu mai mult de 1 ora si dupa aceea iar o luam de la capat din nou cu alaptatul,parca nu se mai satura,daca ar fi fost dupa ea ar fi stat toata noaptea cu pieptul la gura.am incercat cu suyeta,dar o s cuipa...dupa ce am incetat cu alaptatul, a bia a cuma de 1 luna am obisnuito cu lapte,iar de cand cu lapticul inainte de culcare parca sa mai calmat....bea lapticul,se mai maraie nitel cateodata dar s pre uimirea mea a inceput chiar sa fredoneze melodii, sta linistita fara ca eu sa ma staduiesc so tin in brate sau so legan cu perina,dar trebuie sa stau neaparat langa ea..pana a doarme, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna dragelor.
Intru sa scriu pt ca sincer nu stiu unde sa scriu altundeva. Sunt asa obosita si chinuita ca simt ca mor iar. Sunt sigura ca din toata lumea asta voi sunteti singurele care cu adevarat inteleg. Azi noapte Tony a urlat de la 12 la 3.30 cand a ajuns in pat cu noi. A mai dormit 3 ore chinuite. Iar suntem rupti de oboseala, cu nervii prastie. Pot sa va zic ca am tras un scandal cu sotul azinoapte la 2; imi venea sa-i crap capul si pe Tony sa-l sedez in puii mei sa dorm si eu o noapte. Cateodata ma gandesc cat mai rezist. La fel cum zicea starchi am obosit sa lupt cu impulsuri si sa-mi tot repet ca totul va fi bine in conditiile in care incep sa urasc tot ce e in jurul meu.
Mancat bine si somn la ore fixe-am facut-o. Pana acum o saptamana cand la sugestia pediatrului i-am scos cerealele din laptele de seara. Ca cica s-ar putea sa nu doarma din cauza burticii. In alta oridine de idei imi bag picioarul si-n ovol si in orice medicament pt dinti care exista. sa nu-l pot linisti cu nimic, eu zic ca nu e normal.
Ideea e ca nici nu mai pot sa scriu la pagina de mamici ca m-am saturat sa tot zic cum nu dormim, nu mancam. Sa mai zic cum sunt deja mesajele mele date pe ignore? Inteleg ca atunci cand e bine e greu sa intelegi suferintele altuia sau te saturi sa auzi pe cineva planmgandu-se de aceleasi chestii de luni de zile. Totusi eu cred ca uneori tot ce avem nevoie e putina empatie si cuvinte bune.
Va pup si propun sa facem ca un grup de suport in care sa putem veni cele cu aceasta problema si sa putem sa mai dam afara din prea plinul din sufletele si mintile noastre.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu m am hotarat-maine ma duc sa i fac analize de sange lui cris...am fost la mare 1 saptamana,a fost cumplit...desi i placea la nebunie apa si statea numai in apa,pofta de mancare ioc,ba chiar l am dat peste cap,ca tocmai ce incepuse acasa sa manance mai bine...in ultimele 2 zile de stat la mare mi a facut si diaree,ca zgarcita de mine,n am vrut sa dau bani pe cazare,ca din salariul lui barbata meu de profesor,ce sa ti ma ramana,si am stat la o matusa in constanta...si matusa asta,desi patroana cu 3 masini la scara,avea in curte 2 namile de caini care puteau ingrozitor si pe care n a binevoit sa i lege,iar crisul meu a stat numai cu mana in gura cainilor si pe urma baga mana in gura,normal...si muste la greu,care se asezau pe rahatul cainilor,ca astia se rahateau peste tot si pe urma se asezau pe mancare...plus comentarii la greu-ca de ce nu i dau nu stiu ce varza cu carnati sa manance,si i baga ea in gura cand nu eram atenta,ca e asa mofturos din cauza noastra,ca noi l am invatat asa, etc...ideea e ca am venit de la mare si e f apatic,nu se mai joaca asa,ca inainte,sta mai mult in pat,are ceracane f adanci ,iar cu somnul pot sa zic ca e mai bine,adica nu se mai trez asa des,dar parca e prea somnolent....o sa va zic ce am facut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Olga am incercat si eu cind aveam probleme cu Quietude dar n-a functionat deloc la noi dar ii dadeam dar cite o zi (seara la culcare)

Ce pot sa-ti spun e ca te inteleg foarte bine si la noi a fost tot asa o perioada.
Eram la fel de disperata ca tine mi se pusese mie pata nu stiu nici acum daca a fost coincidenta dar eu aveam niste solutii de tot spalm cada , frecam mocheta si am stopat spalarea bailor cu orice fel de solutii frecam doar cu sapun !!!
De cite ori spalam cu solutiile alea sau daca se duceam la piscina nu dormea noaptea.
Eu am taiat si piscina un an.
Orice mi se parea dubios luam masuri.

In final nu mie prea clar ce-a functionat lapte organic, ceai de musetel , ceai de tei seara, elinarea solutiilor , piscina,

Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Draga Olga,

asa cum ai vazut si din mesajul meu, stiu prin ce treci si e f frustrant si obositor.

Eu i-am mai dat lui Matei Peritol si s-a calmat cateva nopti, n-a durat f mult ca devine imun la astfel de "sedativ". si nici nu se poate da mai mult de 10 zile.

Si i-am mai dat Ketof, la fel, functioneaza cateva zile pana devine imun. Sau, poate,Tony reactioneaza altfel, poate chiar ii regleaza somnul si isi formeaza obisnuintza de a dormi noaptea. Ketoful se poate administra mai mult timp si nu creeaza dependenta.

Binenteles, vb cu medicul lui si intreaba-l daca ii poti da unul dintre astea.

Partea buna e ca macar 2-3 nopti o sa reusiti sa dormiti si sa reeveluati situatia cu alti "ochi", nu ti se mai pare totul atat de negru!

Si alt lucru bun: amandoua ii cresc pofta de mancare, Matei nici nu prea mananca.

Sunt alaturi de tine si va tin pumnii sa va linistiti din toate punctele de vedere.

La noi, binenteles, situatia e la fel: dormin in schimburi si ne rugam sa treaca cat mai repede perioada asta.

Cu drag,

Mergi la inceput

Iar am avut o noapte cumplita. S-a trezit Tony la fiecare ora. Deja la 4 am cedat psihic si l-am luat in pat cu noi ca nu mai rezistam. Gingiile ii arata cumplit si se vede putin o bucatica de molar. E tot umflat si e clar ca se chinuie saracul. Am pus orajel,i-am dat tratament homeopat pt dureri de dinti, motrin. Nu se linisteste cu nimic.

DanaMario nici la noi nu a tinut minunea cu Qiutude. Incep si eu sa caut ce cauze ar putea fi. Mentionez ca el adoarme singur cu catelusul, avem rutina de seara: baita, mancare, spalat pe dinti, pus in pat. ce naiba sa mai stiu face?

Abia astept sa vad analizele joi sa ma linistesc. Oricum a facut 7 zile diaree, 3 zile nu a mai facut si ieri a luat-o de la capat. Eu ma gandesc ca totusi o fi si ceva la burtica.

Ce sa va mai spun? Multumesc ca mai intrati si mai scrieti aici. Eu cred ca la un moment dat ma voi retrage de tot de pe forum ca simt ca oricum lumea mi se prabuseste si ca nu stiu daca mai gasesc puterea sa scriu in conditiile actuale. Am inceput sa ma retrag si din viata sociala sa zic asa, nu-mi mai vine sa vorbesc cu prietenii, nu raspund la telefoane. Doar traiesc de pe o zi pe alta si astept ziua sa pot si eu sa dorm o noapte si sa poata fii bucuria noastra completa. Nu neg sunt fericita ca mi-e copilul sanatos, cel putin asa pare, frumusel, iute si din punct de vedere fizic e cu mult inaintea altora. E puternic, pupacios, cald, dragalas. Deci are plin de calitati. Daca mai incepe sa si doarma si sa manance cred ca voi fi in al noualea cer.

Va pup si sa aveti nopti linistite.

Olga

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Pai Olga, a avut 7 zile diaree si tu 'te gandesti' ca are ceva la burtica? Clar ca are. Saracutul.
Sa-ti spun de al meu. Dupa 3 luni de somn oribil si chinuri- gaze si dureri de burta, i-am dat un preparat naturist impotriva parazitilor. Dupa 8 zile a dat afara un ascarid de 24 cm. Era sa lesin, ca nu-i iesise la analize de scaun. I l-am dat ca nu mai stiam ce-i cu el.
Ei deja de atunci au trecut 2 nopti in care s-a trezit doar de 2 ori, in conditiile in care se trezea de minum 4 si statea treaz o gramada. Maine ii dau si Zentel.
Asa ca aveam dreptate. Insomnia are tot timpul o cauza. Vezi ca diareea poate fi si semn de paraziti intestinali sau de alte infectii bacteriene. Fa repede o coprocultura si un examen parazitologic si da-i un preparat probiotic, nu mai astepta!

Coraly si Sergiu

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

N-am citit toate mesajele, dar vad ca majoritatea ii culcati foarte tirziu pe bebei. Eu am doi copii si intotdeauna i-am pus in pat devreme, cel tirziu la 9. Dar de obicei la ora aia dorm demult.
Conteaza foarte mult un program regulat. Eu am constatat ca un copil foarte obosit doarme mai putin. Copiii mei se trezesc la aceeasi ora si daca adorm tirziu. Eu zic sa nu asteptati sa-i culcati cind dau semne vizibile de oboseala. Faceti-le un program de somn. De fapt copiii functioneaza cel mai bine cind exista ritm in viata lor. E bine sa manince, sa doarma cam la aceleasi ore.
Noi intotdeauna ne-am facut programul in functie de programul copiilor. E greu pentru noi dar le-a priit copiilor.
Fiul meu e in clasa intii si la 8:30 stingem lumina.
Micuta de un an si cinci luni adoarme mai devreme.
Nu toti copiii sint la fel, unii vor dormi mai putin. Dar programul fix e bun pentru toti.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramona eu i culc intre 8.30 si 9 si are program de mers la culcare foarte riguros. Adica face baita, mananca, se spala pe dinti si adoarme singur in patutul lui. Dar asta nu-l impiedica la 10.30 sau 11 sa fie sus pentru prima tura de urlete. Uneori programul nu e de ajuns, crede-ma. Bine ca avem si seri cand nu vrea si ajunge sa se culce la 10 si ceva si o tinem tot intr-o drama. Oricum serile astea sunt putine. La noi problema e ca se trezeste des si nu mai poate adormi, si plange mai bine zis urla si ca dimineata la 6 cel tarziu e sus. Cand zic cel tarziu ma refer la treziri la 4.30, 5. Dar cum ziceam asta nu mai tine de puterea mea omeneasca.
Coraly, i-am facut analize de scaun. Joi primesc rezultatele. Dar m-ai pus pe ganduri cu faza ca la al tau nu i-a iesit la analize...

Olga

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-

Mergi la inceput