Bebelusi insomniaci

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

treceti-ma si pe mine pe lista cu 1 bucata agitatura insomniaca, sex masculin, 8 luni jumate. eu sunt in plina criza : certat cu sotul, certat cu copilul insusi(adica dupa o noapte de chin, a doua zi va rog sa ma credeti ca nu imi vine nici sa ma mai uit spre el, ce sa mai vb de vorbit, gugulit, etc), certat cu mine insumi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Multumesc de vot fetelor. Chiar m-a surprins sa vad ca cineva a pus stelute la noi.

dienutzagraviduta nu face greseala asta. Te inteleg ca si mie imi venea sa-mi iau campii, ma certam cu sotul, copilul ma irita de-a dreptul pana cand am realizat ca il iubesc mai mult decat viata mea, ca momentele frumoase sau rele toate trec. Si atunci am invatat sa ma bucur de copilul meu cat pot si sa profit de clipele astea care nu vor mai veni inapoi. Da, unele pot cu adevarat sa se bucure de copii pt ca aia mici dorm, au ajutoare. Dar nu te lasa dusa de disperare si mai ales nu te certa cu sotul ca el saracul nu are nici o vina ca tu esti inuman de obosita. Gandeste-te ca viata merita sa fie traita cu binele si raul din ea.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Venim si noi in club!!! Cred ca ne situam, lejer, in top 5!!!

Matei n-a dormit noaptea, adica 22-7, decat de vreo 10 ori de cand s-a nascut.Si atunci, sedat cu Peritol sau Ketof, la care nu a rectionat decat primele zile, apoi puteam sa-i bag si 10 ml ca tot nu dormea.
Acum are 1 an si o luna si avem aceeasi problema. Se trezeste de 4-5 ori pe noapte iar de la 4.30 are chef de joaca. Pe la 5.30 reusesc sa-l adorm din nou si, cu putin noroc, pana la 7.30 nu-i mai aud glasciorul.

La fel ca voi, am luat-o gradual: nu doarme de la colici, dinti, burtica ...etc. I-am facut analize, i-am monitorizat atent mesele sa nu mai aiba pb cu burtica, l-am culcat despuiat cand era cald, imbracat cand era rece, i-am dat apa, ceai, lapte....etc
Am incercat sa-l culc cu noi: nu ne suporta in pat langa el!!!
L-am lasat sa planga, la fel, gradual....no way!!!

Am trecut prin toate starile, de la agonie la o si mai mare agonie, certuri cu sotul, certuri la serviciu, greseli din cauza oboselii la serviciu etc.Nu va mai spun ca sunt sb de misto la serviciu...dupa nosptile f dure, am fata de drogata, nici nu mai trebuie sa spun ca n-am dormit.

Chiar voiam sa discut cu voi o chestie pe care am descoperit-o dupa o lunga "psihanaliza"... la un moment dat, corpul meu il detecta ca pe un factor distructiv, chiar daca il iubesc la nebunie, primul impuls era sa-l arunc din brate sa scap cat mai repede de el.Aveam tot felul de impulsuri nebune: sa-l zgaltai, sa-i fac ceva rau, sa ma razbun.

Evident ca asta nu s-a intamplat si norocul meu a fost ca sotul m-a ajutat f mult, in momentele alea se ocupa el de Matei, chiar daca era la fel de obosit ca si mine.

M-am luptat f mult cu mine ca sa-mi reprim acele impulsuri, sa-mi repet la nesfarsit ca acest copil e cel mai frumos lucru pe care l-am facut in lumea asta, ca-l iubesc si indiferent de cum se comporta, trebuie sa-i acord tot sprijinul, rabdarea si iubirea de care sunt in stare.

Asa ca, se pare ca a functionat, m-am consolat, dorm putin, ma pregatesc psihologic in fiecare seara pentru o noapte de leganat, fac programare cu sotul meu: el sare la copil pana la 3 dimineata, eu de la 3 pana la 7.

SI ABIA ASTEPT SA PLEC IN CONCEDIU FARA COPIL....CA SA DOOOORM!!!!

Atentie - daca descoperiti solutia miraculoasa, bantui pe aici si v-o fur!!

Pupici si sa ne dea Dumnezeu multa rabdare ca...deja, copii minunati avem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fedo spune:

Fiica mea acum are 8 ani si totul e ok de la 2 ani. Pana atunci (mai exact de la 4 luni) nu dormea consecutiv mai mult de 3 ore, nici noaptea, nici ziua. Daca se intampla asa, intram in panica....insemna ca are febra. A avut o perioada, pe la 7 luni, cand se culca pe la 22.00 si se trezea la 2 noapte si pana la 5.30 - 6.00 avea chef de joaca. Dar chef chef....aprindeam lumina, luam jucariile si ne jucam....ca n-aveam incotro.

I-am facut toate analizele posibile, mi-a dat medicul fenobarbital, peritol.....aiurea, parca-i dadeam cafea.

A fost groaznic, mai ales ca stateam intr-o garsoniera, sotul meu era si student si avea si job....infiorator!!!!!!!!

La 2 ani si-a reglat singura somnul, dormea cate 10 - 12 ore noaptea si 1-2 ore ziua. Si de atunci totul a fost perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

mamicilor, va citesc de cind s-a deschis subiectul dar nu am apucat sa scriu. eu posed 2 bucati care nu dorm.

au dormit bine-merci fiecare in patul ei, amindoua in camera pina pe la 11 luni. apoi a inceput circul. Maya se trezea si o trezea si pe Livia, sau invers. stateau asa treze citeva ore, cind una cind alta. am pus pe seama dintilor, racelilor, burtii etc.

dupa o vreme am decis sa le separam, am luat-o pe Maya la noi in acmera. se tot trezea de citeva ori, o luam la noi in pat si ii bagam suzeta in gura la fiecare trezire. Livia a ramas singura la ea in camera si dormea ca ingerasul, de la 10 la 9. Maya, dupa ce ca e trezea din ora in ora, la 6 era in picioare. asta a durat citeva luni. de curind se trezeste si Livia si vrea joaca in mijlocul noptii.

acm programul meu e urmatorul: la 2AM se trezeste Maya, o iau la mine, adoarme pe la 3, incerc sa o pun la ea in pat, iar se trezeste, adoarme iar si abia pe la 4 e adormita bine si o pun la ea in pat. la 5 minute dupa ce o pun pe Maya in pat la ea, se trezeste Livia. ma duc la ea in camera, incerc sa o culc, ea vrea joaca, ii fac lapte cald si uite asa se face 6. pe la 6 adoarme. la 6:30 se trezeste Maya. o iau din pat (altfel tipa si o scoala pe Livia), se trezeste si mama, ii incalzeste lapte, o ia la ea si o adoarme iar.

eu la 7 ma trezesc sa plec la servici. ele dorm pina la 9, eu sint chiauna toata ziua. trebuie sa mentionez ca fetele mele au un senzor, vineri seara si simbata seara dorm amindoua duse, fara treziri. cum vine ziua de luni, parca ar sti ca eu merg la servici, incep amindoua programul de noapte care tine fix pina vineri.

Olga, am cumparat si eu Quietude. nu le place gustul, am incercat sa le dau in putin suc de mere sau in lapte dar nu l-au vrut. voi mai incerca dar dupa 3 zile nu se vede nici un efect. parca Livia se trezeste mai des decit inainte.tu cum i l-ai dat?

quote:
Originally posted by fetitie
ma trezeam si de 20 de ori pe noapte! Am fost atat de nebuna ca le-am numarat!Mergeam ca drogata prin casa, ca il tineam in patutul lui. Odata am dat cu capul de tocul usii... Iar ziua...dormea cate 10-15 min!!!! abia adormea, ma intindeam in pat si... se trezea!Am si plans de ciuda!eram bolnava de nesomn. Orice suport, foame , umezeala dar nesomn...
stiu ce spui. cind dormeau amindoua in camera si auzeam plins de la ele din camera, eram asa de chiauna ca nu mai realizam care plinge. ii inghesuiam suzeta in gura la una si de fapt se trezise si plingea cealalta.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Lorelai l-am pus in putin ceiutz. L-a baut fara sa comenteze. Dar efectul s-a vazut prin ziua a 5-a. Din pacate la noi nu a mers, s-a intors la obiceiurile cunoscute. Azi noapte s-a trezit de 6 ori, la fel si ieri noapte. Si faza e ca urla de mori. Acum nu-l mai pot calma nici in pat la noi. Pana la 1 an se trezea definitiv la 4.30. Acum cu chiu cu vai doarme eventual pana la 6, uneori 6.30.
Si pediatru mi-a zis ca neaparat sa nu-i mai dau lapte noaptea. I-am explicat ca nu a mancat noaptea pt 4 luni. Acum dintr-o data vrea o masa dar din cauza ca nu mananca ziua si atunci moare de foame noaptea. Oricum de cand incerc sa-i dau lapte doar la 6 se trezeste de nebun de suntem nauci amandoi. Plus ca-i dau si Ovol, niste picaturi pt colici ca cica s-ar putea de aia sa fie agitat-Nici o imbunatatire.
In 17 am rezultatele de la analize si voi vedea. Tare mi-e ca la noi sunt si alte cauze nu numai ca e el insomniac.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Olga, pt ce ii dai Ovol? fetele au luat Ovol cind erau mici si aveau gaze/colici. nu cred sa aiba lipsa de pofta de somn legatura cu Ovolul, dar mai stii. mai are colici la un an?

eu am mai observat ca Livia se trezeste mai des cind nu a facut kk in ziua respectiva. ea facea de cite 2-3 ori pe zi dar de la o vreme nu mai face decit la 2 chiar 3 zile. eu cred ca daca ar durea-o burta ar plinge. o fi posibil sa se scoale pt kk si apoi sa uite de ce s-a sculat si sa aibe chef de joaca? stiu ca suna stupid dar acum sint deschisa la orice fel de sugestii.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

fetelor, noi am avut o noapte mai buna; am luat urmatoarele masuri : Calma Baby, de 3*zi, cum scrie in prospect + in laptele de seara i-am pus grisulet, si vreau sa zic ca nici apa n-a baut noaptea + ne-am culcat noi doi in sufragerie si l-am lasat singur in dormitor (noi avem 2 camere).
nu stiu daca de la sirop, sincer am impresia ca burticuta plina si faptul ca a fost "nederanjat" (in ghilimele fiindca noi stam langa Podul Grand, si noaptea pana pe la 2 se sparge cu pick-hammerul la greu, habar n-am de ce noaptea ...) l-a facut sa se trezeasca numai de 2 ori, o data la 12 si o data la 4; i-am cantat si i-am facut masaj, apa n-a vrut, si nici nu l-am ridicat din patut, s-a foit el nitel si pe urma s-a culcat.
dimineata, ca in vremurile bune, s-a ridicat singur pe gratii si radea ... daca doarme bine, e vesel la trezire ...
sa vedem la noapte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiastefan24 spune:

ceau la toata lumea,eu am doi baieti.alex e mai mare si e cel rasfatat,nu a dormit pina la doi ani,dupa care s-a listit singur.La el ma trezem din 5 in 5 minute si cum dormea singur in camera , ma pindea sa nu plec de linga el.Am aplicat si eu toate metodele , dar cea care a dat roade a fost asta:l-am adormit seara , iar cind a inceput sa plinga l-am lasat sa plinga pina s-a linistit singur dupa vreo 4 ore.in urmatoarea noapte a facut cam tot asa.dupa o saptamina si ceva se trezea noaptea de vreo doua ori,pilngea 2 minute si se culca la loc.iar pe la un an jumate am schimbat locuinta si am inceput iar sa merg la el noaptea sa nu se sperie in casa noua si necunoscuta,dar ma trezeam doar de doua-trei ori pe noapte.dupa ce a implinit doi ani nu am mai avut treaba cu el.dormea de la 9 seara pina la 7 dimineata si la prinz vreo doua-trei ore.Dani,cel mic a fost cuminte pina la 5 luni,dupa care se trezea noaptea sa manince.cum eram foarte obosita l-am luat cu mine in pat.Cel mai rau a fost cind am stat cu Alex in spital doua saptamini si Dani a ramas sa doarma la mama...in pat...cu ea.Nu are rost sa va povestesc cit de obosita am fost dupa spital,dar cind l-am adus acasa nici nu mai voia sa vada patutul.m-am chinuit cu el vreo doua trei saptamini,si cind nu am mai putut de oboseala l-am lasat si pe el sa plinga pina nu mai poate.Si de data asta am avut noroc si acum dormim linistiti.Alex se mai trezeste o data la doua trei saptamini si vine cu perinita la mine in pat.Dani se trezeste o data sau de maxim de doua ori pe noapte,prima data ii dau suzeta,daca nu se linisteste ii dau apa si daca nici dupa aia nu adoarme il las sa plinga .plinge doua trei minute si adoarme la loc pina pe la 7-7,30 cind trebuie sa-i dau lapticul.
Asa ca ....cite bordeie ,atitea obiceie...fiecare cum poate.Mie mi-au prins bine si pastilele antistress pe care l-am luat ca sa nu mai ma enervez pe ei ,ca sint mici si nu au nici o vina.Acum sint in stare sa rezist de zece ori mai mult numai sa-i vad sanatosi si voiosi. Bafta multa , sanatate si mai ales putere la mamicile "somnambule" , ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Mamici de bbei insomniaci, va deplang pt. chinurile prin care treceti... Trebuie sa fie cumplit...
Si eu posed una bucata copil (acum e mare, avem aproape 4 ani) care se comporta la fel de cand s-a nascut pana la 6 luni (cand s-a intamplat minunea).
Solutia pe care am adoptat-o noi (eliminand pe rand colici, dinti, etc) a fost somnul la ore fixe impreuna cu mancatul serios seara.
Si cand ne-am intors de la soacra-mea (Adi facuse 6 luni) unde am vazut ca adormea si fara sa-l legeni, sa-i canti, etc. am pus piciorul in prag.
Sotul a decis sa-l lasam singur in camera si in patut si asa am facut.
In trei seri a plans, dar apoi a adormit singur si ii lasam biberonul cu ceai caldut (neindulcit, ca asa il invatasem) in patut sa il bea.
Si am scapat de problema trezirilor reptetate. Somn intins de la ora fixa (pe care o respectam si acum, la aproape 4 ani) si pana la aceeasi ora dimineata.
Ceea ce va doresc si voua !

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput