Bebelusi insomniaci

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Olga draga, pacat ca stam atat de deaprte una de alta. Ca daca nu, ne mutam aproape si stateam cu randu cu "bestiile" noctambule si super atomice. Si poate in felul asta mai prindeam si noi un pic de odihna.
Ce sa zic, al meu e ca al tau, atomic de pune jos 2 parinti si o bunica. Si n-are decat 9 luni . . . iti dai seama cum va fi mai incolo.
Ma scoala si de 4-5 ori pe noapte fie ca vrea tzatzi, fie ca vrea plimbat, fie ca o fi visat ceva, Dumnezeu stie care or fi motivele, abia astept sa vorbeasca sa stiu ce-l deranjeaza. Dar cert e ca simt uneori ca ma scurg de oboseala de nu mai pot.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

DanaMario dupa cate am inteles a functionat. Acu problema e ca el bea inca formula, combinat cu 150 ml de organic ziua. Formula am incercat o groaza ca credeam ca asta e problema dupa ce l-am intarcat. Din pat inca nu se da jos ca avem inca de ala cu gratii dar vad ca deja incearca sa-l excaladeze. No acuma cu somnul ziua poate fi o problema. El are 13 luni, deci inca e mic. Ziua doarme maximum 2 ore cumulate. Am incercat sa nu-l las sa doarma si era pur si simplu posedat. la un moment dat a pus capul pe covor si a adormit. Am si poza doveditoare. In perioada aia ajunsese sa doarma cate 7-8 ore in 24 ore. Ceea ce pt varsta lui e foooooooooarte putin. Atunci vazand ca doar cu somnul de ziua aduna bietul vreo 9-10 ore de somn am zis ca asta e. Plus ca e super chinuit. Nu prea pot sa-i cer la amaratul la 13 luni sa fie sus 12-14 ore in continuu. Cred ca incetul cu incetul am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma resemnez si ca decat sa-l vad pe el suferind mai bine sufar eu. La un moment dat se va potoli si el. Nu stiu cum, nu ma intreba ca habar nu am.

ralcat buna ideea. Ce zici, hai incoace.

Si azinoapte s-a trezit de 5 ori urland. Cum isi si scrasneste in draci dintii tind sa cred ca acum e mai rau decat de obicei din cauza dintilor. Tre sa iasa caninii, molarii si gingiile ii arat bietul tragic. Copilului asta al meu fiecare dinte l-a frecat de l-a rupt si i-a dat cu hematom.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Vai, cand va citesc am senzatia ca suntem totusi un caz fericit. Ne culcam pe la 9-9.30, si ne trezim pe la 8 (dar cu repetate treziri pentru suzeta)care ma cam termina. De aia face nani cu noi in pat.
Nici cu mancatul nu stam mai bine. Doar cand ii da mama mea, mananca tot. Are rabdare cred.... Iar de energie nu ducem lipsa nici macar la ora 20. Toata ziua are o energie....nu stiu cum poate fi asa...

Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

&

www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Noi papam inca san si noaptea eu n-am dormit legat 6 ore de cand s-a nascut.
Si daca nu vrea san, il iau sus, adoarme si il pun inapoi. De aceea doarme cu mine in dormitor. E chin. Nu vrea nici suzeta.
Am incercat sa-i dau completare 3-4 zile a papat 70 ml dim si seara si atat.Acum iarasi numai san.
Are aproape 9 luni 80 cm si 9700. E dezvoltat bine.
Avem si 5 dinti.
E un papacios si pofticios de numa......

Cat va mai dura asta????

PRAJITURI

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Nu stiu daca ce va povestesc eu este incurajator, dar eu sint un caz fericit care a scapat de nopti nedormite. Pe scurt, baietelul meu a fost un inger noaptea pina pe la 8 luni si de atunci a inceput chinul. Se scula la ora 2 si statea treaz pina la 6. Orele mai variau, dar trezirile erau noapte de noapte, nu gresea. Nu plingea, dar vroia companie linga patut. Ne mai calcam pe suflet si il luam cu noi in pat, unde se juca si ne dadea cu picioarele in cap pina dimineata. AM incercat si varianta asa zisului plins controlat, adica "poate plinge si cedeaza" :), dar n-a tinut.Pe la un an si trei luni a inceput sa sara din patul de lemn (care e foare inalt) si plingea linga patut daca nu mergeam la el. Pe scurt, mai aveam un pic si capiam (odihna mai venea in weekend cind o chinuia pe mama sau pe soacra-mea), imi venea sa pling din lipsa de somn. I-am luat de la farmacie Baby Calm, dar era frectie la picior de lemn, bani aruncati. Am intrebat-o si pe doctorita noasta si mi-a zis "unii copii asa sint, n-ai ce sa le faci" (nu-l durea nimic, n-avea febra, nu era iritat, pur si simplu nu avea somn).
Si atunci, amintindu-mi ca am citit ca viermisorii dau si insomnii, m-am dus si i-am luat Helmiflores si Propolis si am inceput sa-i dau. Nu stiu daca a fost coincidenta sau nu, dar din prima seara copilul meu a dormit 9 ore si asa o tine de atunci (intre timp nu i-am mai dat). Ma uit la el si ma minunez cum doarme de la 9 seara la 8.30 dimineata si 2 ore la prinz. EU cred ca ceva avea mititelul, ca se vede ca nevoie de somn avea si nu era agitat doar pentru ca "asa ii era felul".
Nu stiu daca v-am fost de ajutor, dar eu sper ca macar intr-un caz rezultatele sa fie la fel de odihnitoare :)

Mergi la inceput

Am vesti super bune. Copilul meu a inceput sa doarma 9-10 ore pe noapte cu cate 3-4 treziri. Asta vreau sa va zic ca e un lux pentru mine. Nu am mai dormit atat....de secole.
Acuma sa va spun ce am aflat. I-am dat un medicament homeopatic pentru reglarea somnului pentru 10 zile. In timpul tratamentului nu am observat ceva schimbari. Dupa ce l-am terminat a inceput copilul sa doarma din ce in ce mai mult. Pentru cele care vor sa incerce se numeste Quietude si e facut de firma Boiron. Cica nu are efecte secundare si la cat de disperata eram voiam sa incerc sa fac ceva. Acuma nu stiu daca e de la medicament sau e doar coincidenta. Cert e ca molarii sunt tot pe iesite deci in mod normal trebuia sa-mi darame noaptea casa.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Eu am venit sa va arat lumina de la capatul tunelului! Posed una bucata copila pentru care somnul a fost intotdeauna pierdere de vreme, drept pentru care, cu indarjire, n-a vrut sa doarma. Nici bebelus, nici mai marisoara. (eu am tot scris pe aceasta tema cateva mesaje bune...).

Acum are 2 ani si 3 luni si am ajuns la "performanta" de a se trezi maxim de 2 ori pe noapte (acum e la faza cand ma striga sa o scarpin...; si pana nu ma duc sa o scarpin nu tace) si de a dormi cam 1 ora si jumatate la pranz (nu chiar in fiecare zi, dar in majoritatea). Spun "performanta" la numai 2 treziri pe noapte, pentru ca am plecat de la 5-6 treziri pe noapte.

E drept ca sambata s-a trezit la 6.30 dimineata (la 8 eram la piata, noi doua si cu pensionarele din cartier, am luat numai legume super-proaspete) si aseara s-a culcat la 11.30, dar doarme frate cate 4-5 ore legate!!

Asa ca fruntea sus, o sa vina vremuri mai bune!!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

A fost alarma falsa. Tony s-a intors la rutina lui aiuristica de somn. Nu ma intrebati ce e diferit de saptamana trecuta ca nu am habar. Suntem obositi morti si eu si sotul. Am fost cu el la pediatru si a decis ca trebuie sa-i faca o serie de analize. Ce suspecteaza el avand si problema cu mancatul si cearcane sub ochisor:
-paraziti
-rinichi
-glicemie mare
-infectie urinara-ceea ce eu una nu cred ca e posibil
-probleme de digestie si a aparatului digestiv

Vom vedea in 2 saptamani cum ies analizele si in functie de asta mergem cu investigatiile mai departe.

Voi cum mai sunteti? Ai vostri au schimbat ceva?

Gabrielama chiar ca e luminita de la capatul tunelului. Sper sa se schimbe si la noi ceva. Pana atunci... Rezist ce naiba sa fac. Oricum sotul zicea ca probabil ca analizele vor iesi bine. La care eu razand intreb daca in acest caz trebuie sa mergem la exorcist.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Olga,imi pare rau ca ati ajuns de unde ati plecat.:(
eu acum am descoperit subiectul si ma inscriu pe lista mamelor cu copii insomniaci; la noi somnul vine doar dupa tipete si urlete, insa problema somnului de noapte am rezolvat-o oarecum lasandu-l sa doarma cu noi in pat. nu e o solutie fericita, dar e singura care functioneaza la noi, nici el nu mai e bebe, asa incat pericol de sufocare nu mai exista, se simte in siguranta alaturi de noi si se trezeste maximum o data/noapte ca sa bea apa, adormind apoi imediat. daca asta ii confera lui comfort psihic, atunci ii facem pe plac,cu atat mai mult cu cat nu mai rezistam la urletele si trezirile lui nocturne.
oricum, am desprins cateva idei utile de la acest topic(drept pt. care l-am si votat).

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

Ma trezeam pt Darius din ora in ora ca sa il alaptez. Cand s-a lasat de san(2 luni) am sperat sa dorm . dar trebuia sa-i prepar biberon sau sa-i bag suzeta in gura. ma trezeam si de 20 de ori pe noapte! Am fost atat de nebuna ca le-am numarat!Mergeam ca drogata prin casa, ca il tineam in patutul lui. Odata am dat cu capul de tocul usii... Iar ziua...dormea cate 10-15 min!!!! abia adormea, ma intindeam in pat si... se trezea!Am si plans de ciuda!eram bolnava de nesomn. Orice suport, foame , umezeala dar nesomn...

treptat, a inceput sa doarma mai mult, fara ca eu sa fac ceva.acum are 2 ani si doarme de la 23 la 8 dimineata. si ziua cate 2 -3 ore.
dar asta e o poveste cu happy-end.

m-as bucura sa aud ca va puteti odihni mai mult!

Mergi la inceput