Copiluti de mai-iunie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

OanaC, nu mi-a facut febra, a avut 37.7; i-au analizat o proba din gat ca era rosu si mi-au zis ca e un streptococ. a fost insa rezistent la primul antibiotic pe care i l-au administrat si de aici toata tarasenia ca a tinut-o o saptamana...a fost diaree+
vomitat.

multumesc pentru explicatiile pe care mi le-ai dat la intrebarea mea. si eu m-am interesat cum sa procedam cu ea cu 2 limbi diferite si am citit ca cel mai bine este ca un parinte sa ii vorbeasca numai intr-o limba si celalalt in cealalta pana la 5 ani (cel putin) ca sa poata ei sa deosebeasca limbile intre ele. nu conteaza in ce limba vorbesc parintii intre ei, dar e f important sa continue sa vorbeasca cu copilul fiecare pe limba pe care a inceput sa-i vorbeasca, tocmai ca sa-l ajute sa faca diferenta inte ele. noi asa procedam cu Olivia.

loreen, a mea se sperie de suportul de la prosop...

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am avut o dupa-amiaza atit de linistita, am facut plaja in curte, ne-am jucat cu apa, dupa ce am luat-o pe Agata ne-am jucat cu tot felul de ciini si pisici... e mai racoare si e tare bine. Am facut si citeva www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">poze, am intrat sa vad ce ati mai scris, am citit si ma intorc sa continui programul de seara. Vad ca sint multi copilasi care nu prea maninca, poate ca intr-adevar e o perioada in care se readapteaza la viata si la ce se intimpla in jurul lor. Tudora a descoperit astazi blueberries (afine... cred) si a mincat cite a vrut, nici nu stiu daca sint alergene sau nu. Asta vrea, asta ii dau! De fapt, si Agata a mincat tot pentru prima data proaspete, nu stiu de ce nu am cumparat pina acum. Sint tare bune!
Adriana, se poate sa ai dreptate cu fontanela, dar nici eu nu m-am exprimat prea bine, era vorba daca nu se inchide pina spre 18 luni-2 ani si se referea si la lipsa de Ca si la cea de vitamina D, dar nu am ascultat prea bine, ca la noi s-a inchis demult.
Pisik, ma bucur ca e bine bursucelul. Refacere rapida!
Stefania, deci tu stii mai bine ca mine ce inseamna sa stai cu mincarea la pinda! Asta e, i-am facut, tre' sa-i hranim cum, necum...
Beatrice, sper sa-si revina Alex, ca el minca bine. Concediu placut in continuare!
OlgaT, Cloreta... da, se poate spune ca Tudora maninca fructe. Dar ma intreb cum poate sa creasca sanatoasa numai cu fructe, lapte si un pic de apa!?!
Androix, stiu ca tie nu-ti arde de ris, dar asa de tare ma amuza mesajele tale, ai un stil haios de a face haz de necaz!
Monu, felicitari pentru bebelus! M-am bucurat si emotionat cind am citit ca totul a decurs bine la ecografie si ca l-ai vazut pe bebe. Iti doresc sarcina usoara si un bebelus sanatos tun!
Gusta, ai grija de tine! Sanatate si refacere grabnica!
Florentina, esti bine?

Ma duc sa-mi hranesc, spal si culca puiutele! Pa!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Pisik, ma bucur ca albastrica ta e mai bine; sper sa o tina tot asa, pina se reface de tot.
Despre limba vorbita am citit si eu, dar cu cititul am ramas, ca e cam greu sa aplic in parctica; asa ca vorbesc cu ea ce apuc si vad ca prinde bine. Ii las pe ai mei (care vor veni pe 16 august) sa vorbeasca exclusiv romaneste cu ea si sa o invete romaneste (ii aduc si carticele de povesti in romaneste); iar cind voi incepe si eu vreun serviciu acolo, sper ca mama sa ramina cu ea, asa va vorbi 8 ore/zi, cel putin, numai romaneste. Ca din partea mea, atita timp cit ne intelegem amindoua, nu imi prea bat capul ce limba vorbeste

Adriana, cuscra, foarte faina tricicleta aia!!! Dar sta pe ea? Ca am incercat si eu una cu Eva, de proba, la Toys R US, dar nu se tinea de bara din fatza, tot gasea cite ceva de facut, uita sa se tina si se ducea cind pe-o parte, cind pe alta; asta a fost acum vreo 2 luni, dar nu cred ca s-a schimbat nimic in comportament, ca pare din ce in ce mai zvapaiata si neatenta - cind mai "alearga" de-a busilea in viteza, uneori uita sa puna ambele minutze jos, ca sa se miste mai repede si numai ce o vad cazind in nas, ca placinta, cu minutza sub ea

Nelia, ce nationalitate e educatoarea Agatei? Ca am vazut filmuletele de la ziua ei (sau a altei fetite, dar tare mai semana cu Agata) si cinta foarte haios "happy birthday"

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Gusta, multa sanatate, sa te faci bine cit de curind, sa iti poti tine puiuta in brate.

Monu, felicitari pentru bebe mic si sanatos! In legatura cu vaccinurile Alexiei, eu cred ca e bine asa cum spui si tu, sa mai astepti pina dupa nastere, ca sa previi orice reactie neplacuta.
Pe pizza pune si niste ardei gras, rosu, taiat feliute mici si niste ceapa, ca iese super buna; fa-i o poza dupa

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Androix, de unde ai descarcat pilatele? Crezi ca o sa ai mai mult succes decit cu madam Cindy?

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni

De pe dc++, daca vrei incerc sa iti trimit pe mail. Nu stiu cum e cu succesul, de fapt stiu: daca am vointa sa ma tin de ele o sa am succes. Daca o sa le las in parasire ca pe biata cindy logic ca n-o sa slabesc. Sper totusi ca fiind doar 20 de minute si explicat super misto cum sa faci exercitiile, sa ma tin de ele.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Gusta- insanatosire grabnica iti doresc
Monu - felicitari pentru bebele din burtica
Loreen- nu era capat de tara dar mai am doar 5 zile de co si le las pentru septembrie cand tot cu bia voi merge la un consult in tara vecina iar de medical cel putin la noi e exclus...

Ieri dupa ce am fost cu rezultatul la medicul de la urgenta mi a spus ca daca bia nu se hidrateaza si va merge in continuare asa ma interneaza in spital( in loc sa mearga mai bine de duminica de cand a vazut o mergea din ce in ce mai rau - atunci ma intreb de ce naiba nu mi a schimbat antibioticul?).
Asta mi a pus capac la toate si dupa amiaza m am dus la medicul pediatru al biei. Nu ma mai lungesc ca n are nici un sens a consultat-o si mi a spus frumos ca dupa parerea ei ar tb sa i schimb tratamentul. I l am schimbat de aseara si bia nu mai face febra si si a revenit.
Acum e bine si de dimineata cand am plecat de acasa inca mai dormea
Pentru fundic mi a prescris sa i se faca o crema in farmacie si mi a zis ca in 2-3 zile isi va reveni.
Am luat bephanten inainte si nu vazusem nici o imbunatatire- probabil depinde si de copii.
Va las acum ca ma apuc de treaba ...

Am primit acum telefon de la bona si o veste -acum Cristi are febra 39.3, simt ca explodez acum ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Gusta, multa sanatate! Sa dea Dumnezeu ca rezultatele sa fie bune!

Fetelor, Adina, multumesc mult. Din pacate am avut o noapte groaznica toti patru .
Inainte de culcare Stefan era in mare forma. A gasit o jucarie (parte dintr-o carticica) cu niste butoane desenate cu iepurasi si care facea diferite zgomote. Apasa pe un buton si se distra. Cand a apasat pe un alt buton, caruia ii corespundea alt sunet, s-a schimbat la fata, s-a uitat atent la poze si mi-a aratat cu degetelul "ama". A inceput sa planga, s-a urcat in patul Mariei si nu stia unde sa se "adaposteasca". M-a strigat si s-a aruncat la pieptul meu, plangand. Dupa ce s-a linistit p[utin, mi-a aratat spre geam cu degetelul, a zis "ama" si a inceput sa certe.

El, in ultimul timp, nu mai adoarme decat cu mama. Il ea ea si il adoarme la noi in dormitor, apoi il transport eu in patutul lui. La culcare, a bagat capsorul in mama si nu s-a mai clintit, nu s-a mai intors (el care alerga tot patul pana adormea), nu vroia sa se mai uite in jur. A aodrmit in vreun sfert d eora, timp in care nu s-a miscat.

La ora doua s-a trezit plangand. Plangea f. f. tare, inca nu stiu daca si de durere (m agandesc totusi la dinti - i-am dat si nurofen si gel de dinti). Se agata de mine, se baga in mine cu capsorul. Am aprins lumina. A fost mai bine o perioada, dar a inceput iar cu urletele, vroia sa se dea jos si sa plece, dar nu avea curaj si se arunca iar in bratele mele, unde nu avea stare deloc si tot incerca sa isi ascunda privirea. I-am vorbit, am incercat in toate felurile s ail linsitesc, i l-am dat lui Doru, crezand c a eceva in neregula cu mine, dar fara rezultat. S-a trezit si Maria, a venit si ea la noi (ca s aimi mareasca tensiunea mi-a si povestit un vis in care Stefan a cazut in mare, l-a luat vantul si "am ramas fara ftatior") La un mom. dat Stefan parea mai linistit si s-a intins langa Maria (vroia sa o atinga, dar nu a durat mult. L-am scos din camera mea (care se pare ca ii provoaca cele mai mari temeri) si am reusit intr-un final sa il adorm la Maria in pat.

Ca s aintelegeti, de ce sunt asa de impresionata (si poate nu interpretez eu bine lucrurile), cu Maria am trecut prin mamente f. f. grele, ajunsese s anu mai vrea s ase dea jos din pat, sa nu mai deschida ochii, absolut toate obiectele din casa mai ales, dar si de pe strada o inspaimantau, vedea ochi peste tot. Acum sunt f. ingrijorata sa nu se repete totul, plus ca Stefan e f. mic si nu imi poate spune ce simte, ce il sperie asa.

Mama si-a amintit ca acum vreo sapt - doua, cand il adormea, a auzit cainii latrand si s-a speriat. Mama i-a zis ca sunt catei, iar el a repetat un timp "ama". Si azi noapte a zis ama de cateva ori. Poate face legatura caini si teama de atunci. De caini nu ii e frica deloc! Acem o catelusa si se lumineaza la fata cand o vede, o trage d eurechi, ii baga degetele in ochi, se urca pe ea, far aproteste din partea catelului. S-ar duce si la alti catei pe strada, dar nu il las eu.

Nu stiu daca ati avut rabdare sa cititi, dar vreau si eu cateva pareri avizate sau nu, ca mi se pare ca eu nu pot judeca lucrurile corect. As vrea sa cred ca e doar o faza trecatoare, dar am mai trecut prin asta si lucrurile nu s-au rezolvat de la sine, dimpotriva, s-au agravat.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Dupa ce ca ieri noapte am dormit ca iepurele,azi noapte dupa mult timp,mi- a servit Delia niste treziri spontane de pe la 2 pana pe la 3...m-am dat putin ea ca nu vroia sa doarma singurica in patut daca nu eram si eu tolanita in camera la ea...si suspina cu boticu pus de ma umfla rasul si dragul de ea...pana la urma a adormit si cand plecasem eu la 8 nu era treaza...
Ieri in schimb a fost ciufuta tare,probabil simtea ca-i ceva in neregula prin casa, numai noi doua fara tac-su si fara Bibi...

Monu pentru mogaldeatza mica ,sa creasca mare mare si sanatoasa...tare tare mult as vrea sa mai trec odata prin aceste senzatii,chiar simt un dor cumplit,insa pentru mine trenul asta a plecat de mult ...cum a a iesit pizza?!

Gusta da-mi voie,desi nu te face sa te simti mai bine,sa raman consternata si interzisa in fata sistemului medical de-acolo...mi-as exprima si parerea intr-un limbaj corturaresc insa nu-mi permit si nici nu-i locul...adica cum inca o analiza peste 10 zile?!Pai sincer in timpul asta poti avea ceva care sa denatureze in altceva grav si sa nu mai poti face nimic...Stiu ca esti la mana lor si nu ai alta solutie...poate daca veneai in tara l a primele simptome pana acuma erai diagnosticata si investigata cu toata spaga de rigoara care se da aici...Este revoltator ce se intampla...Dar sa stai cuminte in pat sa bolesti ca asa poti sa te pui pe picioare...nu neparat pentru Marutu mic,acuma sigur fiind cineva care sa se ocupe de ea,ci pentru tine si moralul tau...
O mare imbratisare de la mine ...

Nelia daca nu as fi atata de incorsetata in niste principii personale as face ce ti-a recomandat dr. ...insa,pentru ca mereu exista un "dar",eu una nu stau la cheremul copilului pentru ca asa vrea pielea lui, cand este vorba de masa...eu una pe mine nu ma vad alergand prin casa cu castronul si sa nimeresc lingurita exact in gura ei...
Mereu imi vine in minte fraza"ca mama asa facea cu mine cand era mica..."...idioata afirmatie...insa fiind adepta unei conduite la masa ma rezum la a ma vaita din cand in cand ca nu mananca Delia,dar sa respecte in proportie de 80% regulile impuse de mine...
Of nu stiu nici eu ce sa mai zic...ma vad transformandu-ma pe zi ce trece in ceea ce am urat mereu la mama mea...
Sa nu uit de unde am plecat,ma bucur tare ca Tudor adraga este bine cu analizele si ca totul este o stare impusa de transformarea lor in niste copilasi dragalasi...

Hai ca trebuie sa plec ca am convocare la 9 si apoi revin ca doar azi o frec original nevand sef...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cornelia am citit ce-ai spus si ma gandesc oare ce s-o fi petrecut in capsorul lui...spui ca voi aveti o catelusa care este bucuria lui Stefan...poate ca aceea catelusa fiind a lui o considera ca facand parte din anturajul lui,din familia lui si din cauza asta sa nu o asimileze ca fiind ceva terifiant...iar ceilalti caini,nestiind el ca fac parte din acelasi regn cu catelusa familiara,sa reprezinte amenintarea...sa produca teama prin latratul lor indreptat catre el...
Imi dau cu presupusul,poate Adina sa fie mai in masura sa emita o teorie de specialitate...
Nu as crede ca temerile lui Stefan sa fie din aceeasi gama cu ale Mariei,mai ales ca nu au avut aceeasi gama de declansare si dezvoltare...

Cuscra citind cu politistul si vazand tema convocarii"Codul etic si deotologic al politistului" m-a busit rasul ...si vin sa-ti spun ca toti sunt o apa si-un pamant...dar nu toti,eu fiind exceptia,doar cei de la pasapoarte,buletine si alte ghisee care implica lucrul cu populatia larga de toate categoriile...de fapt chiar nu inteleg de ce functionarul public,fie el si cu statul special,trebuie plin de siktir gretos curgand in valuri pe fatza lui...si eu desi sunt din sistem ma pocnesc de aceeasi atitudine si m afac sa devin la fel de critica ca si restul.Nu zic ca eu is mai altfel ca doar vad zilnic intre 100-150 de persoane pe zi,nu mai pun la socoteala si telefonele,insa mai selectez si eu limbajul in fuctie de capacitatea de perceptie a fiecaruia...

Vai da' ma doare capul de cate prostii scot din mine la ora asta...

P.S. Mercedes la mine-i liber la medicale...avand acel statul special ma pot lafai in medicale ca-s platite 100%...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna fetele.

Va multumesc in continuare ca va ganditi la mine.Eu debea ma misc nici dupa cezariana nu m-am simtit asa.De la prostia de tub pe care am avut-o in gura am iritat gatul si gura umflata.Cum v-am zis am 2 taieturi,una la butic cu 3 copci si una mai jos de cezariana dar acolo nu m-am uitat.Ca aia de la bucuric imi face necaz mai sangereaza,ca de Mara s-a gandit sa joace box cu mine.De dimineata sunt singura cu ea si nu va zis cum am coborat cu ea in brate pe scari.Saracul copil nu are nici o vina ca masa s-a imbolnavit.Sper ca tati sa isi ia liber vineri si sa stau si eu intinsa si sa nu o mai ridic pe Mara.Dar deja stiu ca am sa o las sa faca ce vrea ca eu cum merg cum parca imi cad toate din mine.Ieri nu am mancat nimic sa vad azi.

Imi cer scuze ca nici nu v-am citit dar sincer cum ma asez la calc si stau in fund cum ma inteapa toata burta.Dar recuperez eu.Iar despre colaj il voi face cat de curand .Sper sa nu va suparati.

Va pup dulce si sper sa mai intru sa mai scriu.

Miss Piggy mama lui Mara Augusta

Mergi la inceput