Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 24
Mirona spune:
gata papa!
asa ... un ultim mesaj si fug la dush si la culcare.
Donia ai mama grija la vinete - sa nu le faci cu maioneza - cica cea facuta in casa nu e recomandata - nefiind pasteurizata.
Tifel - este vopsea lavabila pentru perete. Oricarei vopsea lavabila i se spune implicit tifel - dupa denumirea nemtzeasca ... asa cum daca te duci sa fotocopiezi ceva ii spui implicit ma duc sa fac un xerox.
Normal ca sunt ushor de facut norishorii ... si mai e si placere.
dandusa stiam eu ca ceva nu ai la lucru ... din aceea cauza nu esti decat seara cu noi ... ca e laptop sau net ... la mine era tot una ... zau ca nu am vrut sa te dezamagesc si sigur te citesc si te mai si pupacesc cate o data. Vazut si eu in sfarsit pozele cu Raluca. Faine fete, faine burti.
Dolores incerc acum sa-ti fac o pledoarie a pestelui ... daca e prea mult ... da cu scroll-ul. ![]()
Cu putina rusine va spun ca sunt fiica de pescar ... dar eu peste nu prea mananc.
Pot spune ca singurul peste care nu PUTE la mine este pastravul.
Asadar Dolores - retzeta mea:
mergi in METRO la raionul de peste si ii vezi pusi pe gheata. Eventual il intrebi pe nea Gigel cand i-a casapit, daca nu e prin preajma te uiti la branhiile pestelui si trebuie sa fie rozulii. Daca sunt albe ... spre maro ... FUGI.
Asa - acasa ii speli si cureti (daca nu sunt deja) ... dar noi preferam sa ii luam deja curatati.
Sarezi pestele exterior si interior si ii mai lasi putin - timp in care faci mujdeiul. Cateii de usturoi striviti, frecati cu sare si picaturi de ulei ... pana arata ca o maioneza. Putin zahar, putin otet si torni o caserola de smantana peste. Mesteci si gata mujdeiul.
pestele il dai prin faina pe ambele parti si se prajesc in tigaie cu ulei pe ambele parti de cateva ori - la foc potrivit.
De curatzat - la fel de simplu. Se incepe de la coada. Rupi coditza si incepi sa scoti parti din peste pana ajungi la sira spinarii. Astfel procedezi cu toata latura lui. Apoi se prinde sira spinarii de la coada si se trage spre cap ... si astfel ai scapat de toate oasele pestelui. Rar se intampla sa ramana ceva oscioare. Faramitzezi si partea cealalta de peste .. pui mujdei peste si bagi ca MIG-ul cu paine. Pofta buna.
Cam asa papam noi peste. Sotul papa si altfel de peste si conserve si tot felul ... dar stie ca nu cu mine la masa ... si nici pusi nu mai primste in aceea seara. Paranoia din mine ... nu poate suferi mirosul de peste.
Gata fetele ... ca ma apuca dimineata pe aici. Va pup pe toate si fug la dush si la culcare. 
Miro
24+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
alexandra_25 spune:
vai fetelor ce ma fac eu cu voi........uite asa stau eu acum in fata calculatorului....
....cred ca ma duc la culcare ...ca daca mai apuca careva sa povesteasca de ceva mancaruri......
....
Sa imi tineti pumnii maine.....ma duc la nani.....
noapte buna
23+
alexandra
ramsan spune:
Salutare fetelor... mai stau si eu putin pe aici ca imi va fi dor de voi in minivacanta, sunteti prietenele mele virtuale dragi.
Ruxandra pentru mine chiar nu este nici o problema sa-l numesti si tu pe bebe al tau Rares. Noi l-am ales pentru ca se potriveste foarte bine cu numele de familie Sandu Rares Mihai... hmmm.. ce spui?
Veronici hai nu mai exagera - stii doar ca ne-a fost dor de tine. Fiecare dintre noi este o picatura speciala din grup, asa esti si tu. Despre numele lui bebe al meu sa stii ca eu ma semnez de mai bine de 6 saptamani cu
Rares, pentru ca stiam de la 18 sapt. ca are shurubel, iar tu abia ai aflat sapt. trecuta ce vei avea baietei ale caror nume sunt oricum speciale, de domnitori moldoveni. Oricum i-am spus si Ruxandrei ca nu este absolut nici o problema pentru mine sa mai fie baietei cu numele asta, pentru ca este frumos, sonor. Eu ma bucur ca esti bine impreuna cu bebeii tai si ai grija sa te menajezi cat mai mult si sa te odihnesti.
Asizule ia uite aici masuratorile lui bebe al meu la 17 sapt. si 3 zile ca tu doreai sa ai macar o idee:
- cerebel 17 mm (17+2)
- DBP 40 mm (18+1)- diametrul biparietal
- PC 144 mm (17+4) - perimetrul cranian
- LF 23 mm (17) - lungimea femurului
- CA 112 mm (17+1) - circumferinta abdominala
- greutate - 183 g
- valori medii corespunzatoare la 17 s + 3 z
- placenta anterioara pe corp
- lichid amniotic cantitate normala
Bafta la echo si sa stea bine in poza ca sa elucidezi misterul dintre picioare.
Alexandra bine ca ai scapat de examen si bafta maine la interviu... tinem pumnii sa fie bine.
Fetelor multumesc pentru sfaturile voastre - fiti pe pace ca-mi iau casa cu mine (am spus de plapuma, perne, caciula etc.)
Laura esti o curajoasa... nu stiu care dintre noi s-ar mai incumeta sa se epileze pentru ca sensibilitatea este atat de crescuta acum ca... eu de exemplu nu as rezista la smuls.
Adinazot ce bine ca este bine acum pentru tine. Trebuie sa fii optimista ca-ti vei tine bebelina in brate sanatosa. Inca o
deci? Se ingroasa randurile fetelor... yuppyyy.. sa aiba si Rares cu cine sa se pupe cand o fi mare.
Lia (Dorsilia) esti binevenita pentru noi si chiar avem nevoie de experienta ta din prima sarcina. Ti-a aparut si acum linia neagra sau inca nu? La mine se prefigureaza asa, foarte fin, de jos, peste burtik, pana sub stern.
Donia
pentru
sa fie sanatos, papacios si sa iti aduca bucurii cu carul. Of... cu dr. astia care-si dau cu parerea, nu cred ca dr. de familie are competenta sa interpreteze un TT, parerea mea. Bine ca s-a terminat cu bine.
Miro ai terminat mami cu norishorii? Chiar vrei sa faca tensiune al tau barbat?
Fetelor cu stelutza... felicitari.. dar pazea ca vin si eu din urma!
Am vazut ca ati intrebat de Saryta si amniocenteza. Eu am vizitat-o la spital ieri si este foarte bine, de data asta au reusit sa-i preleveze lichid (ca data trecuta au tras in seringa si sange si nu au reusit sa identifice mare lucru), i s-a parut un pic mai dureroasa interventia si asteapta rezultatele pana vineri cand geneticianul pleaca in concediu. Imi permit sa scriu eu in numele ei pentru ca la ea acasa netul nu mai merge de vreo doua sapt. si nu poate intra sa ne citeasca atat de des pe cat ar dori. Va pupaceste pe toate

Ramona
24 +
Rares
Ramona
ramsan spune:
UAAAAAAAAAAAAU am shi eu stelutza mov !!! URAAA! 
Mai stau putin ca nu am somn, am dormit dupa-amiza destul si am sa va pove ca am ajuns azi la dermatolog sa se uite la bubutza mea de la gura (care e chiar in colt) care este ca o coaja care se crapa, se reface..si tot asa. Cica este din cauza anemiei din sarcina, ca este o chestie care apare frecvent in sarcina trim. 2-3, si ca voi scapa de ea cand trece si anemia adik dupa ce termin cu alaptatul
Eu ma gandesc cum am reusit sa ma anemiez cu tot Elevitul luat pana acum (ca am terminat si a 4-a cutie) si mancarea sanatoasa... branzica, outz, iaurt, legume, fructe, apa la greu? Cred ca din cauza anemiei am ametit eu la serv intr-o zi si am taiat-o acasa la nani.
Si am rugat dr. sa se uite si la burtik despre care va spuneam ca ma mananca de numa.. si ca am un niste puncticele roshii pe ea.. si asta e normal in sarcina cica, si se numeste prurit de sarcina si este cauzat de schimbarile hormonale care se evidentiaza la suprafata pielii astfel. Mi-a spus sa ma dau cu o crema de galbenele cu flori de munte ca mai atenueaza senzatia de mancarime. Na ca v-am facut capul calendar.
Acum v-am lamurit si cu mancarimile si cu bubutza si va pup ca ma bag in pat la nani.
Ramona
24 +
Rares
Ramona
asiza spune:
Buna dimineata, burticutze dragi!!!!
Se pare ca tot eu sunt prima care postez...voi toate puteti dormi???
Canadiencelor,
...mersi pentru raspunsuri!!!!
Donia, of of bine ca ai scapat de griji...nu-mi venea sa cred pe masura ce citeam...oricum bine ca sunteti bine, vioi din nou! Felicitari pentru
! Lasa nu te necaji ca nu poti sa-l pupi inca, lasa-l pe tati acum, ca dupa ce s-o naste pui monopol pe el
. Stiam si eu de ton ca nu-i recomandat deloc, din cauza mercurului...
Mirona, dupa toate peripetiile prin care ai trecut si care m-au facut sa zambesc, norisorii au iesit SUPER...la tema zilei, trebuie sa-mi acorzi o
, deoarece mie nu-mi prea place pestele...ocazional mananc pastrav doar. Incerc sa compensez cu altceva!
Roxana, imi pare rau, insa nu prea stiu mare lucru despre listeria...
Dandusa, si eu m-am gandit sa nu ma agit prea tare cu caruciorul pana la primavara, pentru ca oricum in toiul iernii nu pot sa-l scot pe bb nicaieri, asa la plimbare cu carutul...Ce patisi de-ti incepusi saptaman prost??? Ia uite...
-ici multi ca sa-ti revii!
Ramsan,
pupici pentru raspuns...stiam eu ca trebuie sa fie cineva cu masuratori apropiate de ale mele...Ma bucur ca Saryta e bine...Doamne ajuta sa fie si rezultatele ok!
Fetelor, azi merg la cumparaturi si apoi rapid fac bagajele ca maine dis de dimineata mergem la munte....

Abia astept!!!!
Va urez o zi racoroasa...
Oana
17+
ruxandra_sb spune:
Buna dimineata!
Veronici, eu chiar m-am intrebat ce mai face "mamica eroina" cu 2 la purtator. Off, bine ca acum sunteti bine.
Si cum zisei, va las voua numele de Rares.![]()
Ramsan, multumesc frumos, esti o dragutza
. Dar nu-i bai, cred ca alt nume conduce la punctaj.
Tocmai ca este un nume sonor si la noi nu se prea potriveste cu cel de familie, care si el e destul de sonor. Ne trebuie ceva oarecum mai simplu.
Si da, la voi se potriveste bine cu numele de familie.
Cu anemia, incearca sa bagi carne rosie (preferabil vita) si galbenus de ou la greu. Poate ar trebui ca in afara de Elevit sa iei inca un supliment de fier?? Analizele cum au iesit?
Donia, imi pare rau ca ai tras asa sperietura cu spina bifida. Oricum valoarea e asa aproape de normal de nu inteleg de ce te-au stresat asa. Si eu stau cu frica-n gat pana la eco morfologica de la 23 saptamani, ca si mie mi-a iesit un risc pt defecte de tub neural. E in low risc, dar totusi...
Dolores, cum a iesit varza calita?? Facusi pofta si la altii.
Cu dilema fata/baiat; nici nu stiu ca sa-ti urez: o fetita dragalasa sau un baietel voinic.. ne povestesti duminica ?
Dandusa, Asiza, dar de ce sa nu folositi carucior iarna ?? Matei s-a nascut in ianuarie si de cand a facut 10 zile l-am plimbat prin parcuri. Eu una recunosc, mi-ar fi greu sa-l car pe bebe in cos. In carut mi-e mai comod.
Alexandra, bafta la interviu!
Mirona, eu recunosc ca nu prea ... sti tu .. peste. Decat ceva somon afumat. Dar bine ca mi-ai deschis ochii si o sa ne straduim sa recuperam.
Asiza relaxare racoroasa la munte va dorim!
Intalnire burtici bucurestene, duminica 23.07.2006, ora 11
Intrarea de la Arcul de Triumf
(nu este cea de la pavilionul H. Se poate ajunge:
- cu tramvaiul 41, statie manastirea Casin si mers cateva minute pe jos
- autobuze: 282, 131, 331, cred ca si 135 si 335, statie Arcul de Triumf, e chiar la intrarea in parc)
- Monica (Aka)
- Dolores
- Raluca_u
- Ruxandra_sb
21+
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Dia1609 spune:
Miro, raspund si eu la apelul cu pestele... din pacate negativ... eu eram mare amatoare de peste inainte de a ramane insarcinata, dar acuma, numai cand ma gandesc.... iakkkk... am mancat de 3 ori in sarcina si de 3 ori l-am dat afara... asa ca nu mai incerc :(( ...
Donia, mare atentie, ca nu numai tonul nu e indicat in sarcina din cauza mercurului, ci orice fel de peste oceanic !!! asa ca mancati si voi peste autohton: pastrav, somn, etc + pestele din conserve e interzis iarasi
Fetelor, solicit idei pt. nume de fetita ca se pare ca noi suntem in pana :(( .... idei de nume romanesc care sa mearga cu numele de familie: FLorea
Dia
20+ cu
Dia1609 spune:
fetele din Timisoara, nu vreti sa urmam si noi exemplul celorlalte fete si sa ne intalnim la un suculetz pe o terasa candva?
Dia
20+ cu 
ramsan spune:
Buna dimineata mamici cu burtici! Ce fain e azi.. ca plec deh... sa aveti grija de voi sa nu cumva sa stati in soare, sa beti muuulte lichide ca vine canicula din nou.
Azi noapte nu am prea dormit ca mi-am facut o mie de griji, asa mi se intampla de cate ori trebuie sa plec undeva. Panicoasa mai sunt, of!
Ruxandra mie imi place foarte mult si Serban ca nume de baiatel si mi-as fi dorit sa se potrivesca cu numele nostru de familie... este o sugestie...poate se asorteaza cu numele vostru mai bine decat cu al nostru 
toate burticile si va doresc oz i superba
Ramona
24+
Rares
Ramona
asiza spune:
Ruxandra_sb, eu nu m-am gandit sa-l plimb in carucior de panicata ce sunt: daca raceste copilul...ce ma fac???? il scot la geam si poate asa cate putin in brate in fata blocului pana mai da caldura...si m-am gandit sa cumpar ceva ca sa-l transportam cu masina in rest...da' daca tu zici ca l-ai plimbat pe Matei si iarna...si cum il imbracai...nu va era frig????? Io l-as scoate si iarna, da' ia uite ce mic e...
!!!!
...si multumim de urari!
Dia, nume de fetita zici...pai mie imi place Alexandra, Ioana, Maria, Andreea, Patricia, Alessia...acuma io ce fac aici...iti zic numele la care m-am gandit io si daca si io am fetita?????????? Lasa ca le poate chema la fel...nu?
Sa ne anunti cand gasesti ceva ce-ti place....
Chiar fetelor...tema 2 a zilei: va veti scoate bb-ii la plimbare cu caruciorul, chiar daca suntem in toiul iernii????
Oana
17+