mamici de sept-oct2006 (52)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

MirabelaC, eu am depasit planul cu 2 kg. Ce-i mai ciudat: de 2 saptamani am 77 kg. Nu m-am mai ingrasat. Am fost harnica pana atunci.

GETY 27 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
http://bd.lilypie.com/1owFp3/.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

ionicahai ca esti haioasa.
Nu stiu .Uite din alte nume la care m-am mai gindit si mi-au placut dar sint deja pe la rude si prietene apropiate asa ca le-am eliminat:
Ilinca, Catalina, Miruna. Acum ce sa zic mai gindeste-te si cam ce gen de personalitate crezi ca va avea bb.Mai imi placea Claudia = dar inseamna schiop si l-am dat la o parte din start.

Monica 33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Monique

SOPHIA DUMONT mi se pare destul de apropiat culturii franceze,dealtfel pitica va avea cetatenie franceza si costaricana (drept de teritoriu), eu incerc sa-i alatur si un nume mai romanesc da nu prea se potriveste cu SOPHIA!

oricum glumeam in legatura cu Cosmin prietenul meu,sotul meu i-l accepta si-l respecta,eu nu prea am prieteni ....femei!!oopppsss

+31SOPHIA =Muza filozofilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Buna, burticutze!

Crisnemes, sunt sigura ca atunci cand vei dori sa scrii povestea nasterii ti se vor lega cuvintele fara pic de efort, in ciuda faptului ca zici ca n-ai talent la scris. Eu cred ca numai rememorarea acelor momente uimitoare te va face sa scrii o povestioara frumoasa, pe care noi celelalte s-o savuram.

Roxanae, in primul rand, in pat cu tine!!!!! In al doilea rand, ai toata intelegerea mea daca nu vei scrie povestea nasterii. Sper ca de data asta sa treaca totul cu bine si sa nu fie probleme. Iar dupa ce te vei vedea cu doi copilasi acasa poate vei gasi puterea sa ne povestesti cum a fost la cele doua nasteri.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 27 sapt cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Ionica Daca imi vine vreo idee iti spunSOPHIA(anca , ana) DUMONT. Nu mai am inspiratie acum . Eu ma mai gindesc inca la un nume de sfint. Sa vad poate ANA sau ANNA . Ana Cosmina sau Anna Cosmina.Inca nu sint definitiv hotarita cu primul.

Pupici si mai ai timp sa te gindesti

Monica 33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Multumesc tuturor fetelor pt. raspunsuri
Ralu, te tin la curent in legatura cu analiza. As vrea s-o fac la Synevo, care e laborator Medicover. Pentru restul analizelor o sa-mi iau trimitere de la medicul de familie.
In rest, toate bune, azi am reusit sa mananc ceva mai bine. Nu pentru ca nu m-ar mai fi durut burta, ci pentru ca m-am silit. Mi s-a facut atat de rau de la nemancare incat a trebuit sa ma silesc sa mananc. N-am avut incotro.

31+ I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev256pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns credo spune:

Buna Burtici
Ionica multumesc mult pentru compliment, cateodata sunt asa de stresata de zici ce-i aia, si cateodata ma apuca un sentiment asa - ni am cuvinte sa-l descriu. Ce-i drept e ca o iubesc necpnditionat.
Si cu siguranta toate suntem asa, dar fiecare se exprima intr-un mod diferit sau este mai mult sau mai putin modesta in exprimare.
Sunt sigura ca tu ai un suflet mai maaaaaaaaare , parca tu spuneai ca ai 3 catelusi si ai o poveste cu ei - imi plac animalele mult dar nu suport sa curat si dupa ele atata timp cat curat dupa sot "e neindemanatic taaaaaaare" si sigur ar face la fel cu animalele deci tot munca mea.
La mine baby shower a fost f intim doar cu prietenele apropiate, caci daca era sa vina toata lumea oboseam instant - oricum f emotionant.
Sotul tau are o functie care inevitabil se poate intampla ceea ce ai descris, si normal ca in astfel de cazuri sa fie f multe persoane.
Si aici se fac baby shower de genul a 50 persoane prezente - cu tot tacamul. Eu nu ma impac prea bine cand este aglomeratie asa mare si eu tre sa fiu in centrul atentiei - sunt f emotiva.
Fetelor legat de numele ales pentru bebei eu am ales Sophie Marie Theodora - si istoria este:
Theodor(a) era ales dinainte sa avem bebe
Sophie mi-a placut tare mult
Marie este pentru ca se va naste intre sf Marii si Maica Domnului a fost o f buna ascultatoare a rugamintilor si dorintelor mele.
Sotul zic ca "negociem" dar nu stie cu cine negociaza - eu nu renunt pentru nimic in lume chiar daca numele este f lung - si nu v-am spus numele de familie care le intrece pe toate .

Adina 34 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Ionica, mie imi place mult combinatia de nume Sophia Ioana si mi se pare ca se potriveste si cu Dumont. Acu' nu stiu daca o sa vrei tu, avand in vedere ca si tu porti acelasi nume . Noi de exemplu daca vom avea o fetita o va chema Maria Miruna, Miruna fiind si al doilea nume al meu. Dar nu pentru asta vrem sa o botezam si Miruna ci pentru ca era numele preferat al tatalui meu si in amintirea lui...
Azi am fost la Barza si ne-au placut mult carucioarele si patuturile asa ca de acolo le vom cumpara.

31+ I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev256pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Tasia, de ce sa nu poti pune gheata? E contraindicata la bebelusi? Pune linistita, mami.

Mexxa imi pare tare rau de mama ta, sanatate multa si sper din tot sufletul sa se termine totul cu bine.

Lyana, ai doar contractii false, sunt absolut normale in sarcina dupa o anumita perioada. De regula ele apar I ntrim. III, dar nu-I batut nimic in cuie, le poti avea si mai devreme. Atat timp cat nu devin f dese, regulate (la distanta egala in timp) si dureroase, nu-ti face problema. Anumtie miscari, poziti iale corpului pot siele atrage dupa sine o contractie. Eu daca stau pe spate si incerc sa ma ridic in fund de pe spate (fara sa ma intorc pe-o parte) obtin garantat o contractie. Muchii burtii folositi intens la a ma ridica antreneaza dupa sine si o contractare a muschilor uterului.

quote:
Sincer, eu ma tem mai mult de cezariana decat de nastere normala...pana la urma de ce s-o fi numind "normala".

O numim noi normala, conventional, tocmai datorita majoritatii femeilor care nasc asa, dar ea de fapt se numeste nastere vaginala .
Iar nastere naturala e aia fara nici un fel de administrare de pain killer (anestezice, medicamente de reducere a durerii etc). Daca te folosesti de yoga, acupunctura, meditatie etc. tot nastere naturala se numeste.

Inni, aici saltelele de patutu pt. bebelusi sunt imbricate in plastic, nu-s ca saltelele de adulti. E foarte practice si ca sa nu fie cearsaful direct pe saltelutza de plastic i-am pus un cearsaf din material de-ala pufos (nu-sh cum ii zice, ca la pijamale). Daca a mai trecut pipi prin pampes, le-am spalat usor fara sa-mi pese de saltea (nu-ti zic c-odata am uitat ca alex e fara pampers si l-am pus asa la culcare, normal ca s-a trezit ud de la gat in jos). Mi-e greu sa cred ca-n Ro nu se gasesc deloc saltelute cu imbracaminte din plastic (aici imbracamintea nu-I detasabila, asa sunt ele imbricate din fabrica). Poate ca predomina cele din material, dar e imposibi lsa nu gasiti si din plastic.

Icrele n-au cum sa fie interzise in sarcina, eventual ti se recomanda sa le eviti, dar nimeni nu interzice nici un fel de aliment. Se fac doar recomandari. Eu n-am tinut cont de mai nimic din aceste recomandari, in afara de carnea bine preparata (nu in sange).

Mai fetelor, plecand de la mesajul lui mexxa care cerea interpretarea rezultatelor ecografiei, de ce nu cereti voi aceste lamuriri medicilor care va inmaneaza rezultatele? Nu mai plecati de acolo cu o simpla hartie si stati si va bateti capul acasa oare ce-o fi asta, o fi de bine, de rau? E datoria lor sa va lamureasca. Educatia se face plecand si de la pacienti. Daca toate pacientele arc ere explicatii/lamuriri/interpretari ale rezultatelor, poate s-or invata si medicii astia sa le dea. Nu sunt toti la fel, stiu, dar unii se simt tare ofuscati cand ii intrebi “da’ asta ce inseamna, cifra asta e de bien sau de rau?” cereti-le aceste explciatii n uca sic and v-ar face o favoare, ci ca sic and e dreptul vostru sa aflati. Oricat de binevoitoare ar fi fetle de pe forum, vecina sau amica cea mai buna care a trecut pri nasta, tot un medic este cel mai in masura sa aprecieze un rezultat.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mexxa sa-ti spun ce si cum, dar medicu lala trebuia sa nu-mi inmaneze hartia fara sa-ti ofere si o explicatie. E ca si cand ai vinde un aparat electrocasnic fara manual de utilizare…

.......in 28+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Tasia, bebelusul nu bea tot pana la zero din sani, intotdeauna mai ramane un pic acolo, dar cu pompa e si mai dificil de scos decat e capabil bebe s-o faca.
Dar in momentul i ncare tu in mod obisnuit mulgi o cant de lapte dupa ce suge bebe, corpul interpreteaza ca si cand aia e cant totala de care are bebe nevoie, deci productia se va regla in functie de cat suge bebe si vei mulge tu. Dar nu se intampla instantaneu, ci e nevoie de cateva zile de adaptare si vei vedea ca daca mulgi cu regularitate, vei reusi sa scoti din ce in ce mai mult. Di nacest motiv eu n uas recomanda mamicilor sa foloseasca mulsu lca metoda de golire a sanilor (practic stimulezi sanii sa produca si mai mult lapte). Dar daca e vorba de o masa a lui bebe pe care tu nu o poti da (si trebuie s-o dea altcineva) atunci e ok. Mulge-te si aduna acest surplus pentru mesele lui bebe cat n uesti tu acasa, dar citeste te rog toate regulile de stocare a laptelui muls pt. ca sunt importante.

.......in 28+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput