mamici de sept-oct2006 (52)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

nicole2005 ti-am zis ca la mine au fost de la scarpinat. Acuma tot ma mananca dar nu mai am bubitele. Trebuie sa avem mare grija la ce mancam mai ales acuma vara.

Monique_new unei prietene care a nascut curand cu epidurala i-au dat de la spital anestezicul, ea si-a cumparat doar trusa, dar nu stiu exact ce contine.

Sephora incearca sa calculezi greutatea bebe-ului pe site-ul asta http://www.perinatology.com/ultrasound.htm

INTERESANT, eu am gasit un site care ne ajuta sa ne urmarim greutatea pe perioada sarcinii. Cu stupoare am aflat ca ma aflu in limitele normalului... http://www.neufmoisetplus.com/calcul/CalcWeight.htm

Mirabela sapt. 30
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Patzuruca, vad ca deja te-au informat fetele despre trusa de epidurala. Eu mi-am procurat-o acum 3 ani de la farmacia din spitalul Municipal, dar dr mi-a zis exact ce sa cumpar (adica am cumparat si trusa si anestezicul). Trebuie sa te interesezi exact, fiindca unele spitale dispun si de trese si de anestezic. De obicei, dr anestezisti au truse, ca doar asta le e munca si …. pt asta primesc banii… Eu, asa cum v-am mai scris si acum cateva ore, ma tot gandesc daca sa imi cumpar ori ba aceasta trusa. Mie mi-au facut anestezia abia la dilatatie 7 fiindca m-am dilatat mult mai repede decat s-ar fi asteptat si fiind noapte, pana s-a dezmeticit anestezista….ajunsesem la 7. Practic intr-o ora si jumatate de la anestezie am nascut….Avand problemele pe care le-am avut cu tensiunea si cu cele 3 lesinuri, dar si altele (mi-au paralizat picioarele complet pentru cateva ore asa incat nu m-am putut misca deloc si mi-a fost foarte greu sa colaborez cand a trebuit sa imping, fiindca nu simteam NIMIC! Si din cauza asta, dar si fiindca bebelina a fost f mare a trebuit aplicat forcepsul, lucru care nu a avut nici un efect negativ asupra copilului, dar care l-a determinat pe dr sa imi faca o epiziotomie f mare pt a incapea forcepsul) m-am intrebat daca nu ar fi fost mai bine sa mai indur contractiile inca o ora si ceva, dupa ce indurasem deja 6!? Ma gandesc ca daca nu imi voi cumpara de data asta trusa, voi vedea atunci daca ma dilat repede, daca durerile sunt suportabile (am avut data trecuta dureri f mari, dar nu insuportabile, de fapt, iti taiau respiratia si nu mai aveai timp sa realizezi ce se intampla) si voi decide pe moment. A fost nasol ca nu am putut sa merg la bebelina decat dupa 14-15 ore de la nastere, a fost foarte frustrant. Mi-au adus-o s-o vad la un moment dat, dar nici macar nu mi-au dat-o in brate, parca as fi fost ciumata, mi-au aratat-o de la distanta si GATA! As opta de data asta pt sistemul rooming in (parca asa ii zice?!), deci pt a sta in camera cu copilul, dar la Filantropia nu exista decat un singur astfel de salon si care arata cam jalnic…. In fine, v-am mai scris si zilele trecute ca nu mi-e clar daca nu cumva de la 1 sept nasterile de la Filantropia vor fi directionate spre alte spitale pt ca acolo ince lucrri de amenajare (apropo, stie cineva ceva????????????? Cam putine mamici de sept-oct nasc la Filantropia…). Revenind, daca s-o intampla sa nu aiba acolo truse de epidurala…inseamna ca asa a vrut Dumnezeu si cu asta basta. Am rezistat o data, oi mai rezista si a doua oara (s e spune ca ar fi mai simplu decat prima data, dar…pana nu vad, nu cred). Trebuie sa recunosc ca am si o curiozitate feminina….vreau sa vad cum e…. Stiu ca suna masochist, dar cateodata ma gandesc ca atatea femei au nascut fara anestezie de-a lungul timpului si …bine, unele au mai si murit, dar nu de durere, ci din cauza conditiilor medicale de atunci. E o experienta cu siguranta unica si nu stiu daca vreau sa o ratez. Asta zic acum…atunci….om vedea. Si legat de nasterea trecuta si de tot ce a urmat dupa – nopti nedormite, dureri de sani, constipatie, dureri de perineu etc etc – am realizat ca intr-adevar tot ce nu te omoara, te intareste. A fost cea mai grea perioada a vietii mele, cu cele mai multe dureri fizice, cu cel mai mult stres, cu cele mai mari temeri, dar am realizat abia atunbci cat de nesimnificative erau toate problemele pe care le avusesem pana atunci, cum durerile de la dentist sunt floare la ureche, cum problemele de la serviciu care mi se parusera pana atunci cruciale, erau in fapt niste fleacuri, niste pseudo-probleme. In fine, fara sa filosofes, cred ca a trece printr-o nastere cu tot ce implica aceasta inseamna intr-adevar un pas inainte in maturizarea oricarei femei. Am simtit intr-adevar ca SUNT altfel, ca gandesc altfel, mai bine, mai aproape de realitate.
Mephala30, eu spuneam ca nr de scaune ridicat si consistenta semifluida a acestora DE REGULA apar la bebeii alaptati la san. De regula si ini nici un caz intotdeauna. In plus, stiu ca o cauza a avut-o si faptul ca eu ferindu-ma f mult de constipatie am mancat pe rupte iaurt cu musli, cereale cu lapte si tot felul de alimente indicate in prevenirea constipatiei….Si cum tot ce mananca mama trece in lapte si apoi la bebica…nici bebica nu a avut deloc probleme cu constipatia. Nu in ultimul rand, e si o problema constitutionala sau organica (nu stiu cum sa ii zic). Ana mea nu a avut niciodata pr cu constipatia (iar de un an nu o mai alaptez, deci nu mai poate avea legatura cu ce mananc eu) si intotdeauna a avut un scaun ceva mai moale. Asa e ea. Fiind asa, am avut nevoie de acele aleze pe care I le-am indicat lui Inni. Acum poate ca va fi altfel si voi scapa de spalat body-uturi si cersefele de 5 ori pe zi! Doamne ajuta!
Mirabelac, unde lucrezi de ti s-a dat asa un raspuns dulce in privinta salariului pentru nastere??????????? Mi tot mi se zice ca depinde e fiecare institutie, unele adera la CCM la nivel national, altele nu! Ciudat, eu aveam impresia ca CCM la nivel national e obligatoriu pt toata lumea si ca de la el se pot face alte CCM pe unitati in care sa fie adaugate alte drepturi. Fetelor, care mai aflati….scrieti aici, sa nu ne lasam trase in piept!
In legatura cu colul deschis, eu ce stiu e ca la prima sarcina la ultimul consult (cu aproape o luna inainte sa nasc) mi s-a spus ca am colul deschis si ca I se simte capul….De atunci am stat asa bine merci si am mers la serviciu pana cu o zi inainte sa inceapa contractiile. Dar, sigur, nu va luati dupa mine, cu siguranta fiecare organism se comporta diferit, iar la mine nu ar fi fost oricum nici o problema sa nasc atunci, fiindca copilul deja (ecografic) avea 3,200 gr. E, in 3 saptamani a mai pus 1,200 gr de carnita….
Hai ca iar m-am lungit ca o zi de post! Nu scriu eu des, dar si cand scriu…. Stati sa vedeti ca poate poate se indura sotul si ne punem internet prin cabul si atunci sa te tii!
Toate bune,
Marina+30 MARUCA si ANA (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

ionicaEu m-am uitat la etimologia numelor. Eu cred ca o sa-i pun Cosmina care inseamna cam asa:
Desi acest prenume induce purtatorului dorinta de a fi o persoana responsabila si de incredere, ii confera, in acelasi timp o fire insensibila, care ii indeparteaza pe ceilalti. Independent, increzator si sigur pe sine, are atat rationamentul, cat si abilitatea de concentrare necesare pentru a-si conduce gandurile spre o concluzie logica. Placerea de a contracara conceptiile altora il conduce invariabil la fundamentarea unor puncte de vedere proprii si chiar la initiative de pionierat, marcate de lansarea unor noi moduri de gandire. Individualist prin excelenta, are rolul de lider asigurat. Orice ar fi, ramane independent si nu accepta nicicum ca ceilalti sa se amestece in treburile lui. Asta nu il impiedica, insa, sa se amestece el in treburile altora.

Asta am gasit pe http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=2270&nume=Cosmin&pag=7&page_nr=1&litera=C cine vrea sa mai caute si alte nume

Monica 33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

INCERC

GETY 27 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
http://bd.lilypie.com/1owFp3/.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Gety, lasa numai http:bd.lilypie.com/1owFp3/.png ca e suficient! Nu te mai chinui!
Sephora la al 2-lea link nu ti-a aparut nici un calculator pt ca era un alt link pt a descarca de acolo un programel cu care sa calculezi greutatea, introducand datele. Si sa stii ca Microbu daduse tot linkul pe care ti l-am dat si eu (primul). Microbu e acum la mare (Sandra, pupici!), fericita!
Itzy-Bitzy ma tot gandesc la tine de vreo 3 zile. Ma tot intreb ce faci. Hai mai da-ne un semn sa stim ca esti bine! si ai grija de voi!

Eloise 26+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

cucuoancea ai dreptate, CCMN este cel care spune clar ca acest drept este obligatoriu si se aplica la toate firmele. Mai mult, art. 100 spune ca "Drepturile prevazute in contractele individuale de munca nu pot fi sub nivelul celor stabilite prin contractele colective de munca." Insa majoritatea patronilor incearca sa ne fure acest drept si singura solutie este sa-i dai in judecata. Dar sa fim serioase, cite dintre noi ar umbla prin tribunale pt. un amarat de salariu? si ei profita de chestia asta si nu-l dau. Insa acoperire legala este 100%. Eu lucrez la o firma producatoare de medicamente, dar nu are importanta asta, legea e lege si trebuie respectata.

Mirabela sapt. 30
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

ROXANAE,stai linistita in patut ,daca ai colul deschis asa tare.Eu tot nu stiu in ce saptamana este,mi se pare ca nu iti apare la semnatura.Eu l-am intrebat pe dr meu daca pot sa iau Gynipral cind ma mai chinuie contractiile si mi-a spus sa nu iau pt ca se dau doar la iminenta de nastere.Vad ca multe dintre voi luati deja destul de devreme,eu,la 23 sapt iau numai no spa si scobutil pt contractii.Dar am zile cind nu am decit 2,3 contractii nedureroase,si zile cind sunt mai dese.Nici nu stiu ce mai e normal si ce nu,incerc doar sa ma incarc cu multa rabdare sa treaca timpul.
pusici

Adina 23

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Este un nume superb COSMINA,
optasem pentru dar un prieten bun al meu se numeste COSMIN;nu crezi ca sotul l-ar fi banuit de altceva daca-i puneam numele lui?

quote:
Originally posted by Monique_new

ionicaEu m-am uitat la etimologia numelor. Eu cred ca o sa-i pun Cosmina care inseamna cam asa:
Desi acest prenume induce purtatorului dorinta de a fi o persoana responsabila si de incredere, ii confera, in acelasi timp o fire insensibila, care ii indeparteaza pe ceilalti. Independent, increzator si sigur pe sine, are atat rationamentul, cat si abilitatea de concentrare necesare pentru a-si conduce gandurile spre o concluzie logica. Placerea de a contracara conceptiile altora il conduce invariabil la fundamentarea unor puncte de vedere proprii si chiar la initiative de pionierat, marcate de lansarea unor noi moduri de gandire. Individualist prin excelenta, are rolul de lider asigurat. Orice ar fi, ramane independent si nu accepta nicicum ca ceilalti sa se amestece in treburile lui. Asta nu il impiedica, insa, sa se amestece el in treburile altora.

Asta am gasit pe http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=2270&nume=Cosmin&pag=7&page_nr=1&litera=C cine vrea sa mai caute si alte nume

Monica 33 sapt

+31SOPHIA =Muza filozofilor

Mergi la inceput

Eloise, gata, m-am linistit, o las asa si gata!
In legatura cu ce a scris Cucuoancea, mai ales ca ea mai are o nastere "la activ", cred ca spitalele au trusele respective numai daca au bani destui sa le cumpere. Si in sistemul nostru sanitar subfinantat.... Eu am auzit ca sunt spitale care-si trimit pacientii sa-si cumpere si materiale sanitare, din cauza lipsei fondurilor.
Si totusi, mie mi-e tare frica de acul ala pe care ti-l introduce in maduva spinarii!! Ma apuca frica numai cand imi imaginez, daramite sa mai ajung acolo. Plus ca am auzit ca poate afecta fatul negativ. Nu stiu daca este adevarat, asa am auzit. Alta modalitate de a amorti cat decat durerea oare nu este?

GETY 27 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA

Mergi la inceput

Eloise, nici nu stii cate mesaje am scris si am sters apoi, ca sa incerc sa scriu numai "varsta bebelina"

GETY 27 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA

Mergi la inceput