mamici de sept-oct2006 (52)
Raspunsuri - Pagina 26
MamiLili spune:
Buna ziua, burtici!
In primul rand, La multi ani celor care sarbatoresc azi ziua numelui!
In al doilea rand, am o intrebare care ma chinuie de ceva vreme: odata travaliul instalat, cum se face incizia pentru cezariana, orizontal sau vertical? Citisem undeva ca se face orizontal pana la aparitia contractiilor, apoi, daca travaliul a debutat, se face vertical. Mi se pare ca unele dintre voi au facut cezariana de urgenta (cred ca tu, Pufy) ..... cum e incizia? Si in cat timp te-ai refacut?
Mini_me, ce bine ca nu te-ai dus in Liban! Sper ca familia sotului sa fie bine si mai sper ca acest conflict stupid sa inceteze cat mai repede.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
27 sapt cu 
inni spune:
Eu am o alta intrebare mai ciudatica ![]()
In travaliu bb mai misca ? Simti ca misca ? Sau sta consternat ca nu stie ce se intampla ?
Poze
Poze tort si pizza
Inni
33+ cu
....
MamiLili spune:
Inni, buna intrebare! Chiar la asta nu ma gandisem. In mod sigur se misca sub presiunea contractiilor, ca sa iasa, dar cred ca miscari voluntare face mai putine, mai ales ca lichidul amniotic e mai putin. Sa vedem ce zic mamicile experimentate. Sper sa nu rada nimeni de "teoria" mea expusa mai sus, e doar rodul imaginatiei.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
27 sapt cu 
inni spune:
Intrebarea nr. 2
Daca ai venit cu bb acasa si peste 2-3 zile face icter, ce trebuie sa faci ? Sau nu e nimic de facut..astepti sa-i treaca ?
Poze
Poze tort si pizza
Inni
33+ cu
....
eloise spune:
Hihihi Inni, auzi, stă bebele consternat...mi+l si inchipui, cu o mutrishoară consternată, ridicand din umeri "ce se-ntamplă, fratilor? tz tz tz tz!!!"
Cu incizia de la cezariană... eu stiu ca tot orizontală se face, chiar dacă travaliul a debutat. Cea verticală nu se prea mai practică in prezent, cea orizontală e mai rezistentă si preferabilă din multe pdv.
Eloise
27+ cu 
EU
Virsta bebe
mephala30 spune:
Pe mine m-au luat niste dureri cumplite de spate, am sunat medicul la ora unu noaptea (ma aflam deja in spital, internata pt. retentie de apa), a venit si m-a bagat la cezariana (aveam in jur de 38 de sapt. si vreo 4-5 zile). Taietura , normal, pe orizontala. Parca 12 copci....nu mai retin.
Iustin a avut 3,300 gr si 51 cm, Apgar 9.
In legatura cu icterul, Iustin a avut icter prelungit (vreo luna jumate). N-am facut nimic, pur si simplu am asteptat sa treaca. Asa ne-a recomandat pediatrul (dr. Siminiceanu)
Carmen
(30+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
sofimic spune:
salutare fetelor
eu sant fericita ca de azi am intrat in saptamana 32 

. sant tarreeee fericita cand mai tai cate o saptamana din calendar.
in fiecare zi intru la mamici de iulie-august sa ma uit si vad ca apar bebeii ca pe banda.si
ma gandesc ca dupa ce incheie ele "cursa" o sa fim noi la rand si ma apuca si fericire si teama si o gramada de sentimente....
noi am terminat cumparaturile pt bebelusa iubita cu exceptia carutului care nu il luam inca ca ne dau doar 3 luni garantie la el si ziceam sa il luam cat mai aproape de termen.
sper ca in weekend sa reusesc sa spal toate lucrurile bebelusei(cu ajutorul taticutului....) pt ca apoi vor trebui toate calcate si asta nu prea imi place...
dar pt ea...calca mami ce sa faca 
deseara merg la eco si sant tare nerabdatoare

31 fix
Sofia
putzuruca spune:
Fetelor, am gasit cate ceva despre incidentele fiziologice din perioada de acomodare a nou-nascutului:
"In aceasta perioada de trecere de la viata intrauterina la viata extrauterina, au loc o serie de modificari adaptative ale organismului. Ele trebuie cunoscute pentru a nu fi interpretate ca fenomene patologice, ci ca fenomene fiziologice, fara vreo implicatie nociva pentru copil:
1- involutia bontului ombilical este datorita uscarii treptate a acestuia, deoarece nu este vascularizat. bOntul devine negru, dur, incepe sa se separe de piele si in final se detaseaza in ziua 7-10 de la nastere. Nu este permis sa se efectueze nici un fel de tractiuni asupra lui, deoarece se desprinde singur. Dupa caderea bontului, la 24 de ore, cand plaga a inceput sa se epitelizeze, urmeaza prima baie generala.
2- scaderea fiziologica in greutate se produce din cauza eliminarii meconiului din intestin si a aportului alimentar redus din primele zile.
3- icterul fiziologic apare la 2-3 zile de la nastere, fara ca mucoasele sa fie icterice. Nu necesita investigatii si nici tratament. Durata medie este de o saptamana dupa care regreseaza spontan. Durata maxima admisa este de 21 de zile. Peste acest termen, icterul este considerat patologic si necesita investigatii.
4- criza genitala a nou-nascutului este produsa de hormonii materni care au ajuns in circulatia fetala in ultima perioada a vietii intrauterine. La baieti se manifesta prin tumefierea testiculelor si mic hidrocel iar la fetite printr-o secretie vaginala rozata, in cantitate mica. La ambele sexe are loc o tumefactie a sanilor, insotita de cate o picatura de secretie. Sanii nu trebuie storsi in nici un caz si nu necesita tratament.
5- eritemul alergic al nou-nascutului apare in prima sau a diua zi de la nastere. Este datorita albuminelor placentare ajunse in sangele fetal. Nu necesita tratament.
6- febra tranzitorie a nou-nascutului este ascensiunea tremica pana la 38 de grade celsius produsa de hidratarea redusa din primele zile de viata. Nu necesita tratament ci numai adaos suplimentar de ceai slab zaharatsau solutie de glucoza pe cale orala, sub care temperatura redevine la normal."
M-am gandit ca aceste informatii vor fi utile pentru fiecare dintre noi si vor indeparta temerile patologiei fatului, prin identificarea acestor incidente fiziologice pe care le vom observa pe timpul spitalizarii si dupa.
putzuruca
29+ cu
Andreea-Maria
poze cu dragoste
inni spune:
Sofimic si eu mi-am facut un calendar. Sunt ca puscariasii aia care au atarnat calendaru pe perete si abia asteapta sa se scoale de dimin. ca sa mai taie o zi. ![]()
![]()
![]()
Felicitari pt. intratul in sapt. 32.
Putzuruca.. util ce ai gasit tu despre bb.
Poze
Poze tort si pizza
Inni
33+ cu
....
laliq spune:
,
La multi ani de Sf. Ilie! celor care-i poarta numele sau derivate.
Pacat ca iar a iesit zarva pe topic! Pen'ce sa se iroseasca energia de gravidutze in dispute? "Latins need drama".
Try, nu fii asa drastica, vino inapoi pls.
Ma bucur pentru toate fetele care au venit cu vesti bune de la doctor.
Ref. la camasile de noapte - ieri am fost si eu la Cocor sa cumpar si aveau din acelea pt alaptare (fara nasturi, dar cu doua taieturi ascunse pe dreapta si pe stanga, in dreptul sanilor). Sunt din bumbac si au imprimeuri haioase. Aveau doar doua modele, dar erau dragutze: una cu ursuleti, cealalta cu flori. Pret 35 RON. Aveau si pijama pt alaptare (bermude + bluza) - 45 RON. Pt ca mi s-au parut prea mari masurile disponibile am renuntat, dar nu m-am abtinut si am cumparat camasa obisnuita (in bretele) pt ca mi-a placut desenul: doua capete de girafe mirate. Pe punga primita de la ei scrie ca au magazine (Alessya fashion) in Unirea, aripa Calarasi et. 1 si 2, Cocor (et II) si Big - Berceni et. II.
Ralukutza, chiar dupa nastere e recomandabil sa folosesti camasa pe care ti-o vor da la internare pt ca se va murdari cu sange. Abia cand vezi ca nu mai curge mult e mai bine sa folosesti ce duci de acasa.
Inni, ca mi-ai amintit... caldura mare in saloanele de la Municipal, dar pana in septembrie se mai racoreste, asa ca voi o sa aveti noroc. In salonul in care am stat eu era un ventilator, dar oricum nu facea fatza. Iar daca vrei sa faci curent lasand usa salonului deschisa, sigur e cineva in salon care se opune 
Mostra din romanul nesimtzit: ieri in statia de metrou ma indrept spre un scaun si cand mai aveam 1 sau 2 pasi pana la el se aseaza un pustan (nu stiu daca avea 18 ani) uitandu-se tamp la mine. M-am intors cu spatele la el, nu cred ca era mai mult de 1 m intre fundul meu si fatza lui si am ramas in acea pozitie pana cand a venit metroul; macar i-am obturat privelistea

Larisa
25+
Horia Matei