FIV 80
Raspunsuri - Pagina 6
Oana-Dana spune:
Salut, fetele!
Am sunat aseara pe Dr. A si m-a linistit. Dansul spune ca exista si astfel de cazuri si nu este nici o problema.Acum iau si calciu ca sa imi mentin endometrul la aceeasi grosime.Oricum fata de cum era inainte acum este nimic, cantitate mica.
Crinuta tratamentul l-am inceput in ziua 21.
Adelia bafta multa, nu ti-a dat si alt tratament. Mie mi-a zis ca trebuie sa am endometrul minim 9 pt. FIV.
Maine ma duc la eco II si pt. dozari.
Va pup!
Tineti-mi pumnii ca am un mare goooooool in stomac!
danutza_c spune:
Dragele mele,
In sfirsit am reusit sa vad lumina zilei dintre multele cutii, sa pun casa la punct in mare parte si sa am timp sa va scriu. Am ajuns in Seattle de vre-o 2 saptamini dar lucrurile noastre au ajuns abia duminica trecuta si pina mai ieri am tot aranjat, pus la loc, organizat totul ca sa putem sa ne vedem dintre cutii.
Am citit tot ce ati scris la acest capitol.
LACHI sa stii ca m-am gindit la tine mereu si sunt alaturi de tine.
M Oana, bafta multa dar oricum mai vorbim noi. Nu stiam ca ai inceput formalitatile pentru adoptie. Sincera sa fiu, stiu ca nu e frumos, dar te invidiez. Iar ma vad in situatia de a nu putea sa fac mare lucru, cel putin pentru moment. Am aflat insa de o clinica din Vancouver, care e foarte aproape de noi si am sa incep sa explorez aceasta noua cale, cine stie poate iese totusi soarele si pe ulita mea...
Liana, chiar asa: unde te-ai hotarit sa faci fiv? Eu iti doresc multa bafta si sa-ti iasa din prima!
Ma opresc acuma si va pup pe toate fetele. Vreau sa mai citesc putin din urma sa vad ce s-a mai intimplat...
Mony12 spune:
Buna seara!
va citesc cu interes de ceva timp, caci din pacate nici ptr. noi nu se intrevede alta solutie decat FIV-ul. Cochetez cu ideea de-a incepe din toamna aceasta si probabil il voi face la Giulesti. Deoarece inca nu am discutat cu Dr. amanunte depre intreaga procedura FIV, am o nelamurire referitoare la inceperea tratamentului ptr. FIV si anume in ce zi a CM incepe tratamentul, atat ptr. protocolul lung cat si ptr. cel scurt.
Va admir si sper sa ne vedem toate cat mai curand si cu bebei sanatosi!
Multumesc ptr. raspuns.
M Oana spune:
Danutza
Tabi sunt la datorie, cu intarziere, imi cer mii de scuze..........
Pe foita mea de azi, ziua 11, scrie astfel: OD 1 cg (adicalea un corp galben pe ovarul drept), iar endometrul de 7,5 mm, secretor.
In traducere, asta inseamna ca am ovulat ieri, iar azi la aproximativ 20-24 de ore se mai vedea doar corpul galben, Moisica spunand chiar :"abia se mai vede o urma".
Eu la Moisa dupa fiecare inseminare fac si eco, pana se vede corpul galben.
Inteleg ca tu ai facut o eco in ziua 15, la alt medic, si a vazut clar o formatiune de 12/17 mm.
La a 3-a inseminare am avut si eu o astfel de formatiune, exact de aceeasi dimensiune. Mai exact, a treia inseminare a fost dubla si in ziua 12 aveam un folicul de 20 mm (pe care s-a facut inseminarea 1 din runda 3), iar in ziua 13 aveam o formatiune de 12/17 mm (pe care s-a facut iarasi inseminare -nr 2 din runda 3).
Moisica a spus la vremea aceea, ca facem inca o inseminare (e vorba de cea din ziua 13), deoarece se mai vede inca, ceva din corpul galben , acel ceva avand o dimensiune demna de luat in calcul, nu ca cea pe care am avut-o azi.
Pana acum la ce dimensiune se spargeau foliculii la tine? Moisa ma intreba mereu lucru acesta inainte de inseminare. Si cum la mine foliculii pocnesc la 19-21 mm, atunci la mine chiar au fost facute la fix inseminarile, dovada fiind faptul ca a doua zi se vedea ca ovulatia avusese loc.
Daca insa foliculii tai se sparg si la dimensiuni de 25-26 mm, atunci s-ar putea sa fi fost cazul sa se astepte cresterea foliculilor, insa Moisa, in general, se cam grabeste cu inseminarea, pentru ca uneori risti sa nu faci inseminarea cand foliculul are 22 mm, sa ma astepti, iar el sa se sparga peste noapte si sa ratezi momentul.
Eu tocmai sunt in situatia in care nu m-am dus la eco in ziua 10, am asteptat ziua 11 si a fost prea tarziu, am ratat luna.
E o loterie!!!!!!!!!!
In ceea ce priveste temperatura bazala eu nu m-as ghida dupa ea si, crede-ma, am stat cu termometrul in manuta ani de zile pana sa pricep ca nu e relevant. De exemplu, eu chiar si in ziua 1 aveam TB de 37,2.
Deci, la ce dimensiune se sparge foliculul la tine, in general, desi la mine, in ultimele luni surprizele au fost maxime..... Numai valori ciudate, dupa care nu ma pot ghida, nu mai pot face o regula! La mine regula e data insa de mucus si de intepaturi. Ieri, dupa mucus si dupa intepaturi puteam sa jur ca ovulez, dar am asteptat sa vad ce spune ecograful si am gresitus........ Asta a zis si Moisa, sa ma iau dupa ce simt, mai ales ca am asa un organism care imi spune la fix MOMENTUL. Asta cat o mai vrea si el sa-mi spuna..........
Si unde ai facut echo din ziua 15?
Cat despre sanse, gandeste pozitiv, ai credinta si incearca sa lasi matematica pe mana doftorilor, iar tu VISEAZA FRUMOS, nu se stie niciodata.
Mony la Giulesti exista 3 protocoale: scurt, lung si scurto-lung (asta e exprimarea lor, eu doar am reprodus). Cel scurt incepe in zilele 2-3 de CM, asa am auzit, eu insa nu merg pe el, datorita varstei, deci fetele iti pot spune mai bine.
La 31 de anisori si FSH de 3,88 (in trecut 7,05) merg pe protocolul lung care incepe in ziua 21 de la CM. Cel lungo-scurt se incadreaza intre cele doua, dupa cum vrea Sefu' Marinescu.
danutza_c spune:
M Oana, merci de primire. Am citit acuma ultimul tau mesaj: mie mi se pare ca endometrul tau, mai ales acuma dupa ovulatie e un picutz cam subtzirel. Tie ce ti-au spus? Eu as vorbi cu Diana Cocei de tratment si ca sa o ai embriolog. Stii de la mine ca ea e cea care conduce tratamentul, sigur cu stirea profului, dar ea are mana mai buna...
Mony, eu am facut fiv la Giulesti. Asa cum ti-a raspuns M Oana exista cele 3 protocoale. Pentru cel scurt, pe care l-am facut eu, am inceput in ziua a 2-a cu Diphe si a durat 12 zile. Cel lung se incepe in ziua 21. Sunt mai multe fete care l-au facut pe cel lung si pot sa-ti dea mai multe amanunte. Dar daca vrei sa faci la Giulesti grabeste-te sa iti faci programare pentru toamna, in august toata lumea e in concediu si nu mai poti face programare. Iti doresc succes din prima incercare!
M Oana spune:
Danutzule endometrul meu de luna asta, s-a dus pe apa sambetei, ca am ratat si contactul natural si inseminarea, din cauza ovulatiei timpurii.
La mine endo e micut in general,dupa cum bine stii, voi lucra la el la greu , cand va sosi momentul FIV-ului, nu scapa el.
Cat despre echipa de medici, iti dai seama ca i-am spus Getei, ca eu fara Cocei nu fac nimic. A inceput sa rada, mi-a laudat-o si ea si mi-a promis ca pe mana ei ajung, dar asta pe 4 septembrie, ca nu are sens sa ne agitam pana atunci.
Cat despre primire, eu vreau sa ne intalnim in Herastrau si sa stam la taclale in libertate, dar sunt atatia kilometrii intre noi.....
Vezi ca in toamna suntem gasca serioasa de FIV-oase, poate nu stai cu ochii pe noi.
danutza_c spune:
Oana, stiu de povestea cu endometru' de asta ti-am si spus. Dar daca ma gindesc acuma bine, cu neuronul meu medical care a mai supravietuit dupa intemperii, daca ai ovulat asa de devreme probabil ca tot ciclul de luna asta e zapacit si nici endo nu a putut sa se dezvolte prea mult. M-am linistit acuma daca mi-ai spus ca ai vorbit cu Geta de Diana Cocei.
Am vazut ca o sa fiti gasca mare in toamna. Sigur ca o sa stau cu ochii pe voi, crezi ca o sa imi stea mintea la altceva?! Vreau sa explorez si eu clinica din Vancouver poate fac si eu in paralel cu voi, mai stii?
Crinutza, ma bucur si eu sa te "vad"! Ce mai faci?
puiramy spune:
Va multumesc fetelor pentru incurajari!!!!
M-am convins si mai tare ca nu am nici o sansa sa raman normal.Trompele mele sunt infundate.Macar nu-mi mai fac iluzii deocamdata.Pupicei dulci.
AndicuMultumesc.Zi-mi te rog mai pe larg tratamentul de care ai pomenit, ca ma intereseaza .Sunt ceaiuri?Previn chisturile care pot aparea dupa un FIV?Pupici.
CristiniciCartea Mihaelei Bilic de nutritie o gasesti vizavi de Unic(peste drum).Sunt doua librarii.Nu la aia mare, la aia mica.
adelia alin spune:
Fetelor hai ca intru si eu intr-o criza imediat!Poate ma salvati.Am simptome de ciclu,asta ca tocmai ne-a scris Oana-Dana despre acelasi lucru,si eu ma dadeam mare ca la mine nu se intimpla.Dar dupa cum ma simt nu cred ca nu ma loveste in noaptea asta.E normal?Oana zicea ca i-a zis medicul ca da,dar eu din cite intelesesem duminica ar trebui sa fac pregnylul.Nu prea mai inteleg nimic,cind imi mai creste mie endometrul daca acum voi avea ciclu?La fiv-urile anterioare,facind dipherelinul in ziua 2 nu mai aveam ciclu pina dupa cele 12 zile de asteptare,sau dupa ce am intrerupt utrogestanul.dar acum?Am facut diphereline in ziua 21,adica pe 18 mai,pe 16 iunie am avut ciclu normal,pe 12 iulie am inceput injectiile si acum pe 18 iar ciclu????
Lamuriti-ma si pe mine va rog ca si asa sint singura acasa si n-am la cine ma jeli.
Mersic.