mamici de sept-oct2006 (51)
Raspunsuri - Pagina 31
alessia80 spune:
TASIA- nu stiu cat se da neonatologului! cred ca va trebui sa intrebam mamicile care deja sunt acolo!
KATIA- ok, mai astept sa ma fac
Ai luat Fe in fiecare zi? Ca eu iau cate 3 zile, 2 fac pauza pt a la mine e prbl cu conspti
ALESSIA80
30+ 
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]
alessia80 spune:
ELOISE-mamaaaaa ce 'rea'
esti!![]()
Pe mine m-a trezit imediat dupa operatie cand ma ducea la terapie intensiva. Eu siu ca TREBUIE sa te trezeasca imediat dupa operatie!
ALESSIA80
30+ 
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]
mephala30 spune:
Eloise, e frustrant, dar nu ai ce face. Cand vine vorba de cezariana, te baga obligatoriu pe anestezie generala. E mai comod asa pentru ei...(ma refer la Iasi)
Si pe Iustin l-a vazut intai sotul, apoi bunicii si ultima am fost eu. Adica nu chiar ultima, ca au venit si nasii dupa mine...
Cucuoancea, 'La multi ani!'
Nu stiu ce probleme ai avut tu cu bebele, cu siguranta nu au fost din cauza alaptarii exclusive.
Iustin a papat san exclusiv 6 luni, fara apa, doar san si nu am avut probleme de genul sa-i curga din pampers sau sa faca scaune asa multe/zi.
Inni, sa inteleg ca esti treaza si ne citesti din 'desisuri'? ![]()
Carmen
(30+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
AndraPG spune:
AncaMT, bine ai venit si sarcina usoara pina la capat!
Lexi, si eu ma confrunt de citeva zile cu niste junghiuri destul de nasoale in zona abdomenului, mai ales atunci cind ma ridic de pe scaun sau canapea si noaptea cind ma intorc in pat. Acum 2 seri, chiar intepeneam de durere cind trebuia sa ma intorc. Ma gindesc ca am facut ceva mai mult efort sau creste burtica un pic mai repede si se intind ligamentele,asa ca nu te gindi neaparat la ceva rau.
Poate trece si la mine cineva in listuta datele, chiar daca nu mi le-a cerut nimeni: 10.07.1972.
O saptamina buna tuturor!
O fericita mamica in devenire!
katia spune:
Sa deschide cineva un subiect nou ca eu am mai zis ca nu stiuuuuuuuuu!!!!! Poate ar fi cazul sa invat intr-o zi 

Multumim in avans!
30s cu bb Katia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
Mirabelac spune:
Inni lamureste-ma si pe mine ca din cite s-au scris eu nu am inteles: exista o lege care spune ca medicamentele gratuite pt. gravide se dau doar daca nu ai venit sau daca e mai mic decat minimul pe aconomie? Eu am luat-o la intrebari pe la dr. mea de fam. si asa mi-a spus, dar tot vad ca se discuta aici pe forum altceva si nu mai inteleg nimic.
nicole2005 si pe mine ma mananca burtica si am niste bubite mici si rosii, dar eu cred ca le-am facut de la scarpinat. Se intinde pielea.
anangel_lexi in general in sarcina nu sunt indicate spalaturile vaginale interne dar mai ales in cazul unei recoltari.
mexxa vad ca piticul tau si-a pus margelute. Ia explica-i tu ca alea nu sunt pt. el ci pt. fetite... si daca tine neaparat, o sa-i cumperi tu o pereche cand se va naste, sa faca bine sa si le scoata
. Lasand gluma la o parte, nu cred ca e problema asta pt. ca si le poate scoate pana la nastere.
cpetrut s-a vorbit de salariul bonus pt. nastere (vezi pag. 15). Ala de care spuneai tu este stimulentul de 3 mil. lei vechi acordat in cazul in care te intorci la serviciu in primii 2 ani si iti intrerupi CIC-ul. Apropo, de la anul va fi doar 1 mil. lei vechi.
Ieri toata ziua m-a durut spatele cumplit... o fi si de la vreme... am mai avut asa dureri dar erau suportabile. Stiu ca s-a mai discutat de un unguent indicat pt. asa ceva dar nu mai stiu cum se numeste... nu dati... ziceti-mi si mie, va rog, cum se numeste... please...
Mirabela sapt. 30

POZE
adameasca spune:
Deschid eu subect nou. Indata.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
Lyana spune:
putzuruca gasesti imbracaminte de gravi, foarte frumoasa, la sfantu gheorghe, de la unirea un pic mai sus, unde intoarce tramvaiul 21 si pe calea victoriei, aproape de piata victoriei, de orange. Poate gasesti si o rochita draguta pentru nunta.
Ionica, eu nu am luat nici un calmant, nici no-spa, nici gynipral (desi mi s-a prescris) am suportat cu stoicism toate contractiile fie ele dureroase sau nu.
Cred ca sunt printre putinele care nu sar imediat la calmante si tocmai pe mine m-ai citat.
26+
Teodora
try spune:
quote:
Originally posted by Oanacn
Try, apropo de bagajul de spital, si aici e la fel nu-ti trebuie mare lucru in afara de periuta de dinti, chitul de cord blood si alte chestii de igiena personala, chiloti, tampoane, am inteles ca si aici iti dau si sunt recomandabile celor din comert, sunt mai de "heavy duty". Stiu ca si pentru bebe iti dau din spital termometru, pompita de nas, pampers si alte chestii utile.
Intrebarea mea e: iti trebuie pompa la spital sau nu?
Oana31+ cu
Lisa Maria
Poze
Categoric nu. La spital, daca ai nevoie de pompa de muls sa te mulgi iti dau ei (nu-mi imagienz ca-n State e diferit de Ca la capitolul asta). Trebuie doar sa le ceri sa-ti dea, desi prima lor recomandare va fi sa nu o folosesti (si-am sa-ti spun mai jos de ce).
Iar dupa ce iesi din spital poti inchiria pompa de muls de la spital (discuta aceasta posibilitate cu ei inainte sa te externezi - ei au pompe electrice duble - pompeaza din ambii sani simultan si asta e cel mai eficient muls - si sunt cele mai performante. Daca ai nevoie sa folosesti pompa de muls in mod curent pentru exctractia laptelui in lunile ce urmeaza nasterii, e mai rentabil sa-ti cumperi una decat sa inchiriezi (chiar daca e 150-200$ buc.), dar daca vrei doar sa folosesti ocazional in primele cateva sapt. de alaptare, atunci cred ca te scoti mai ieftin s-o inchiriezi.
In primele 2-3 zile dupa nastere (la cezariana media e de 3-4 zile) ai numai colostru care se masoara in picaturi, nu-n zeci de mililitri asa cum se asteapta proaspetele mamici. Aceste cateva picaturi de colostru pe care le suge bebe la fiecare masa in primele zile sunt suficiente pentru nevoile lui. Nu uitati doua lucruri:
- copilul cand se naste are niste rezerve de hrana in organism care-i sunt suficiente in primele 2-3 zile (de-aia mesele de colostru de cateva picaturi din rimele 2-3 zile sunt de ajuns);
- stomacelul copilului e cat o boaba de fasole mai mare la nastere, asa ca cele cateva picaturi supte la o masa ii pot umple lejer stomacul. Dupa nastere, cu fiecare zi care trece, stomacelul se mareste si ajunge sa gazduiasca acei zeci mililitri din biberoane de care stie toata lumea.
Aici asistentele in maternitate te vor incuraja sa nu folosesti pompa in primele zile pt ca de fapt n-ai ce scoate din san. Cand ai numai colostru si el se masoara doar in picaturi, n-ai ce scoate cu pompa si rezultatul poate fi de multe ori devastator pentru proaspetele mamici: N-AM LAPTE, COPILU' MOARE DE FOAME. Multe mamici, asistand neputincioase la plansetele bebelusilor din primele zile dau imediat vina pe alimentatie: nu-i ajunge laptele, n-am lapte suficient etc. In fond este ABSOLUT NORMAL ca bebelusii sa planga poate mai mult in primele zile. Au trecut de la lumea intrauterina la cea extrauterina, totul e nou, totul e schimbat, aceasta schimbare majora atrage dupa sine un efort de adaptare din partea bebeluslui, efort care el nu stie sa-l exprime altcumva decat prin plans. Deci nu va impacientati, fetelor, la primele scancete ale bebelusilor, e normal sa planga, asta-i "meseria" lor. Voi doar trebuie sa incercati sa le alinati aceste "dureri" (desi impropriu spus sunt dureri). Mangaiati-i, alintatii, vorbiti-le, alaptatii, tineti-i in brate, ajutati-i sa dea gazele afara.. ce sa facem, si ei trebuie sa se acomodeze cu noi si noi trebuie sa ne acomodam cu ei. Iar asta cere putin timp si skils, nu tine numai de instinct.
Mai mult decat atat, se recomanda a nu se verifica productia de lapte prin muls cu pompa nu numai in primele 2-3 zile pana colostrul e inlocuit cu laptele, ci si dupa, adica in primele 2-3-4 sapt. Pt. ca in acest rastimp productia de lapte e inca "ametita", nu e stabila, corpul se adapteaza si face incercari ca sa zic asa. De-abia dupa 3-4 sapt. productia de lapte se stabilizeaza si corpul stie sa "citeasca" clar si precis stimulii si sa produca exact cat cere bebe. Inainte de aceasta stabilizare o sa vedeti ca in unele zile sau perioade ale zilei vi se pare ca nu produceti deloc, iar in unele parca da laptele in foc pe afara. Asta pt. ca corpul inca nu stie exact care-i patern-ul / modelul dupa care trebuei sa produca lapte. Ii trebuei si lui un pic de timp sa invete cum sa-si faca treaba bine.
Uite-asa dintr-o simpla imtrebare, am ajuns sa scriu iarasi romane.
.......in 28+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi