mamici de sept-oct2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katia spune:

Si in Bucuresti e innorat!
Fetelor.....la voi e chiar vreme de facut copii

30s cu bb Katia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cpetrut spune:

Buna dimineata fetelor!

Am ajuns acasa si eu acum de la tara de la soacra-mea si ma grabesc cu mincarica de amiaza, dar tot mai dau un ochi pe aici. Am vazut ca ati vorbit ieri de indemnizatia de maternitate (sper ca bine am inteles) si pentru ca eu paream sa stiu altceva am cautat putin pe internet. Eu asta stiam si acelasi lucru mi s-a spus si de la fortele de munca:

[i[size=1]]Indemnizatia pentru cresterea copilului
14 Ianuarie 2006
Ordonanta de urgenta nr. 148/2005 a adus modificari importante procedurii de eliberare a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand cu data de 1.01.2006.

Persoanele care, in ultimul an anterior nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului de pana la doi ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la trei ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).

STIMULENT. In perioadele in care beneficiarii drepturilor prevazute mai sus realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, se acorda un stimulent lunar de 300 lei (RON). Pe perioada in care se acorda stimulentul, plata indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se suspenda. Stimulentul se acorda pe baza de cerere semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca aceasta realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit. De indemnizatia pentru cresterea copilului si stimulentul lunar poate beneficia, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.

TREI NASTERI. Concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia pentru cresterea copilului se cuvin pentru fiecare dintre primele trei nasteri, iar durata de acordare a concediului pentru cresterea copilului se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, insa, in aceasta din urma situatie, se acorda o singura indemnizatie. Concediul pentru cresterea copilului, precum si indemnizatia sau stimulentul lunar se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid, are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei si locuieste impreuna cu copilul/ copiii si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/ acestora.

Daca vorbeati de latceva, scuze si ignorati. Eu sper sa se respecte legea asta ca altfel nu stiu cum ne-am descurca.

Multa sanatate!

Cricri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Lexi inainte de recoltare pt culturi col toaleta poate fi facuta extern cu apa si sapun intim, dar fara spalaturi interne, care oricum sunt tabu in sarcina.
Pai Alessia, nu vreau sa te sperii, dar cezariana e mai nasoala decat nasterea normala dpdv stastitic. Mortalitatea materna e de 2 ori mai mare (asta insemnand cam 1 la 2.500 de cazuri daca tin minte bine), pierderea de sange e dubla (eu nu inteleg insa de ce, nu se pot pune pense de acelea ca sa blocheze vasele? Cine stie procedura sa ne lamureasca pliiiizz), refacerea mai grea (nu simti durere atunci, cand iese bebe, dar simti cu varf si-ndesat in zilele ce vor urma). Apoi, spui ca preferi anestezia generala. Pai din nou, epidurala e preferabila generalei pentru ca substanta nu e in cantitate atat de mare (se poate doza si progresiv), am impresia ca se foloseste si alt anestezic (adica sigur), riscurile de alergie sunt mai mici. Eu si sora mea ne-am nascut prin cezariana si stiu ca maica-mea a facut o alergie f urata care era s-o coste viata la anestezicul folosit la generala la a 2-a nastere(sorella mea). Se poate face cezariana cu epidurala, eu asa as vrea sa fac. Nu te teme ca anestezistul stie el ce face! Sunt multe legende legate de "paralizia pe viata" dupa rahi sau epi, dar cate cazuri stii, concret? Eu nici unul. Vorba lui Try, doar nu inchide ochii si baga acul la nimereala!
Sephora uite aici http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm si aici http://www.gestation.net/efw/efw.htm formule pt calculat greutatea. Ti-as fi calculat eu dar sincer la tine sunt niste prescurtari pe care nu le cunosc. Sper sa te descurci.
Mephala da' chiar ca-i mai bine cu racoarea asta... Chiar frig nu-i, numai bine cat sa-ti tragi sufletu'.
Katia numa' la shotii ti-i mintea, chiar si racita! Ce vreme de facut copii, n-avem cate unul la purtator? Doar nu vrei sa spui, de facut copii la propriu, acum!?! Ia mai bea tu un ceiuc si nu ne mai indemna la prostiutze ! si insanatosire grabnica!

Eloise 26+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

cpetrut, noi intradevar vorbeam despre altceva, reciteste si poate te lamuresti, daca nu, mai intreaba. Oricum si informatia postata de tine este binevenita! Multumim!

30s cu bb Katia

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Da' ce mai draga Eloise...vrei sa zici ca nu am dreptate? Pe mine ploaia ma face sa ma simt foarte bine...de obicei si imi da un chef de......dunga-dunga!!!!!!! Dar din pacate sunt la servici si nu pot presta ca e foarte aglomerata toaleta la noi si am un tati mult mai cerebral decat mine! ....Imi cer scuze pt off topic Dar ca sa vezi Eloise ca sunt ascultatoare am sa ma duc sa-mi fac un ceai.
Apropo......eu am cotractii nedureroase dar foarte dese in dimineata asta! Am luat o nospa (dr meu mi-a prescris 2/zi) si nu vreau sa mai iau!...Gata ma duc!

30s cu bb Katia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

Eu tot ma chinui cu piciorul asta tampit Mai mult ma enerveaza ca nu pot sa ies din casa pt ca nu am cu ce sa ma incalt la grosimea pe care o are acuma piciorul

inni Iti multumesc pt sfatul cu Fastum Gel. Cat despre neonatolog ai mare dreptate insa n mi se pare rezonabil sa-i dau vre-o 200 Euro pt 2-3 zile. Mi se pare chiar o mare tampenie

AncaMT bine ai venit printre

ionica Imi poare rau pt cistita hemoragica. Asteptam povestea copiilor adoptati

alessia80 In cazul in care afli cat se cotizeaza la neonatologul de la Elias te rog sa-mi spui si mie.

katia

29 +

pozele noastre

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

] PUTZURUCA-

IGNATICA si restul fetelor pest 31 sapt: Eu azi fac 30 si nu inteleg cum va tot creste burtica'vazand cu ochii' ca a mea nimic
ANCAMT- Bine ai venit printre

LULLABAY-Succes la renovari!Sa nu muncesti mult. Si eu la 26 sapt aveam hemoglobina 10.8, acum cine mai stie...

SEPHORA-felicitari ptt bb sanatos!

INNI & TANIMA- si eu mananc icre la greu facute de tata fara maioneza, doar cu lamaie si ulei

LEXI- imi pare rau pt stomacelul tau. Cred ca ar trebui sa vb cu dr tau! Uite sa-ti treaca

KATIA- nashpa rau cu raceala asta!Eu am luat Oscilococcinum pt imunitate 8 zile si muuuuuuuullllteeeeeeeee ceaiuri cu lamaie si miere!

MAPHALA- si eu am 30 sapt azi!

ELOISE-eu am avut o prbl in feb anul trecut si am facut anastezie totala. La 9 dim m-a operat si seara eram acasa! Mi-am revenit f repede! Important e sa fie bun anestezistul! Am vorbit cu CB si am intrebat-o ce-mi recomanda si mi-a spus ca ea a avut 2 cezariene cu anestezie totala!

ALESSIA80 30+
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

La multi ani tuturor Marinelor...daca mai e vreuna in afara de mine!!! Da, azi, 17 iulie, e Sfanta Marina, dar ai mei m-au serbat mereu la Sf Maria. De cativa ani incerc sa le impun (si) ziua asta, dar in afara de un La multi ani (si asta dupa ce le aduc eu aminte) nu reusesc.... Iar la Sf maria imi spun ca eu sunt marina si ca fost deja ziua mea...Asta e viata!
Inni sub cersefel poti pune niste aleze care se gasesc prin farmacii sau la Carrefour, la raionul de tampoane, vata etc. Sunt pachete cu cate 30 de astfel de mici cersefele impermeabile, de 60/60 cm. Mai exista si cearsafuri de patut impermeabile (pe o fata bumbac, pe alta PVC) care se pun direct pe salteluta, astea sunt pe la magazinele Miniblue (acolo am vazut eu, dar probabil sunt si in alte parti) si pe internet, dar costa ceva...vreo 3 sute parca si au dim de 120/60 cm. Eu am avut mari probleme cu fetita mea, fiindca facea caca de 6-7 ori pe zi si ii iesea intotdeauna din pampers. Asa ca din primele zile am avut de spalat multe body-uri, cersefele etc in fiecare zi! Nasol e ca era si mult si moale si colorat...adica pata daca nu spalai foarte bine materialul. Tot am spalat de mana fiindca nu imi permiteam sa le tin asa pana fac de o masina de spalat! Perioada asta a durat 6 luni cat a fost alimentata exclusiv la san, cum i-am dat prima lingurita de mar, cum i s-a legat scaunul si nu a mai facut nici de asa de multe ori. In general, problemele (de fapt nu e nici o problema, decat pt mama ca trebuie sa curete...) apar numai la bebeii alaptati exclusiv, nu si la cei care primesc si supliment de lapte praf.
In legatura cu polemica nastere naturala/cezariana...eu sunt destul de bulversata. Am nascut prima data normal, cu epidurala, o bebelina de 4300 gr... Toate bune si frumoase, dar am avut ceva probleme dupa nastere...Din cauza anesteziei am avut vreo 10-12 ore tensiunea foarte mica, am lesinat de 3 ori si nu am putut merge la alaptat decat la 9 seara (eu nascand dimineata la 6:36). Din cauza ca bebe a fost foarte mare am avut o epiziotomie maxima si, in plus, intoleranta la firele resorbabile, mai exact, s-au resorbit f f greu, asa incat 6 saptamani am avut dureri mari si cand ma stergeam cu hartia dupa pipi...nu mai vorbesc cand era vorba sa am scaun...Cel putin primele zile aveam impresia ca ma rup, a fost mai rau decat la nastere. In fine, sper ca de data asta sa ma coasa cu alte fire si sa nu mai patesc acelasi lucru. Altefel, cicatricea e impecabila, iar acum nu mai am nici un fel de probleme (de fapt dupa 6 sapt cand am mers la control iar dl dr mi-a scoos ultimele mustacioare de fire din vagin, care ar fi trebuit sa se resoarba, dar nu o facusera...nu m-am mai durut nimic). In situatia asta...ma batea gandul la o cezariana, dar medicul meu este foarte ferm in aceasta privinta, nu pare deloc dispus sa faca cezariene la cercere, iar motivele mele nu sunt intemeiate. In plus, nici nu stiu daca asta vreau de fapt. Am scapat o data, oi mai scapa o data. O operatie e totusi o operatie care poate avea anumite urmari pe termen lung (de aexemplu, cicatricea de pe uter). In fine, incerc dupa cum vedeti sa ma conving ca e mai bine sa nasc normal, chiar daca poate iar 6 saptamani voi fi neom! E, cam asta ar fi!
Pupici,
Marina +30 Maruca si Ana de 3 ani

Mergi la inceput

Alessia, sa stii ca nu-i asa mare fericire cu burta mare. Plus ca burtica creste diferit, in perioade, sau constant de la femeie la femeie! Nu-ti fa griji pentru asta.
Hemoglobine si eu o am mica - 9, cu tot fierul inghitit...beachhhh. Saptamana asta ma duc sa fac o investigatie, mi-a dat doctorul trimitere la institutul de homatologie ca sa vedem de unde vine anemia asta.

30s cu bb Katia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Alessia pe mine cred ca cel mai tare ma deranjeaza la cezariana cu anestezie genarala faptul ca vreo 2 ore eu stau "lesinata" si toata lumea imi vede copilul, numai eu, MAMA lui, cea cu care el a fost o singura fiinta timp de 9 luni, NU. In cazut asta sunt geloasa si pe taica-su, si pe bunici, si pe strabunica, si pe sor-mea...Pai cum sa-l vada TOATA LUMEA INAINTEA MEA? ] ?!!??!! Eu nu tolerez asa ceva! Daca o sa fie cazul sa fac cu generala (din motive de urgenta) o sa dau DIRECTIVE CLARE sa nu-l arate NIMANUI pana ma trezesc EU (hihihiii )

Eloise 26+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput