mamici de sept-oct2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaMT spune:

buna fetelor! sunt si eu o mamica de septembrie mai precis 20 septembrie, UM 14 decembrie 2005, si am o mare problema cu alegerea numelui fetitei mele. am citit numele din mai multe site-uri dar in fiecare zi imi place altul. Va rog ajutati-ma cu o metoda sa ma hotarasc.
va pup, si va doresc multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Salutare burtici!
Am intrat mai rar in ultimele zile pt.ca in sfarsit ne apucam de curatenie...tineti-mi pumnii sa nu cedez nervos...desi mesterii inca nu au intrat in casa deja au aparut "n"probleme...am gasit cu greu 2 meseriasi dar care nu fac decat sa zugraveasca...eu am vrut rigips,sa imi puna parchet ei mi-au spus sec ca nu se pricep....asa ca neavand alta alternativa am zis o.k si asa dar sunt tare nemultumita.Sa speram ca macar se tin de treaba si termina in 2 saptamani cum au promis.
Marti o sa reusesc sa imi vad si eu odorul dupa 10 saptamani..nu am mai facut nici o echografie de la 22 de saptamani,sper sa fie in limite normale..pt.fetele care se plangeau de burtica mica..si eu am avut burtica mica...pana acum o saptamana decand a inceput sa creasca vizibil.
Fetele de la Bucuresti cu cosuletele pt bebei,mi-a placut asa demult ideea incat am hotarat sa o adopt pt.prima luna de viata macar..numai ca aici in Iasi nu gasesc asa ceva...o sa incep sa caut pe la magazinele de pisicute si catei :))) poate gasesc acolo cosulete.
A am uitat ca mi-am facut analizele si ma "mandresc" cu o hemoglobina de 10,5 :)))),sper ca macar pana la sfarsitul sarcinii sa nu ajung la 9.
Va pup pe toate!!!!!!!!!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

leliutza La multi ani

Eu stau de 2 zile in casa... e un adevarat calvar pt mine sa nu ies in parc sau sa casc gura prin magazine, nu ma stiu ce sa fac la piciorul asta care sa inflamat ca un butuc

eloise si eu sunt la fel la capitolul kg, ziua si kilul. Inainte nu aveam treaba.. mancam de spargeam acuma nu stiu ce se intampla Arat ca o gogoasa infuriata

alessia80 Nu am auzit nimik despre neonatologul de la Elias, ce inseamna sa cotizezi serios? doar n-o vrea sa-i dau mai mult ca la doctor si anestezist pt 2-3 zile in care se uita de copil, oricum nu ii da ea tzatza la bebe si nici nu-l schimba de scutece. Ai dau cat cred eu ca merita.

Ma duc sa mai pun gheata la glezna si dupa aia ma culc.
Noapte buna

29 +

pozele noastre

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Va pup pe toate
Am reusit si eu sa citesc ce a-ti scris in ultimele zile,de cand nu am mai intrat.
Precum v-am spus a venit sora mea ,asa ca am stat cu ea si am si umblat o gramada zilele astea prin oras, ca ea trebuia sa-si mai cumpere cate ceva ptr nunta.Normal ca eu am cumparat ptr bebe iar.A fost ziua lui Ste pe 15 asa ca i-am cumparat si eu bady-ul cu "eu si mama il iubim pe tata" a fost super incantat.
Am fost si la doctor ne-a zis ca totul e ok si cu colul meu care a ramas inchis,cu placenta posterioara,normala de gr2,am facut si control pe masa si mi-a zis ca totul e ok si curat.Bebe e in pozitie pelviana asezat pe partea stanga in fundulet cu picioarele pe dreapta,daca nu se roteste am pus-o cu nasterea naturala nu mai pot sa o fac cum mi-am dorit.Mi-a zis doctora ca se poate roti si in ultima zi depinde de el asa ca inca mai sper.Inimioara 155 batai pe min.Tensiunea mea 110/40 e ok si asta.In schimb nu mi-a zis cat cantareste bebe am doar niste masuratori daca puteti sa m-a ajutati cu un link ceva,cred ca MIcrobu ziceai ca ai ceva.
BPD 78 mm,DAP 80 mm,DAT 74 mm,LF 54 mm,DOF 96 mm.
Cam asta a fost cu noi.Voi vad ca sunteti bine toate.
Vacanta placuta celor care au plecat.
La multi ani celeor care se sarbatoresc.
ITZY sper ca esti bine,te astept cu vesti bune.
Pufy bafta la control.
In rest cate un la toate burticoasele.

IO29+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Pup burticile !

Putzuruca...Sunt prezenta ...Cum a fost in oras ?

Am avut un week-end foarte ocupat. Am fost sa luam patutul si caruciorul pt. bb (ca le-am imprumutat). Sunt asa dragute ca-mi vine sa stau eu in ele. Am cumparat cele de trebuinta pt. pat (aparatori, pernita, pilota, saltea) ..azi ..am cumparat o lustra ca nu aveam la bb nimic..decat un bec gol ..si camera e gata. Mai am de luat cercelusi, niste pampersi...si cam atat.

As vrea sa va intreb ceva. Exista vreo chestie de pus intre cearceaf si saltea sau pe cearceaf in caz ca bebe face pipi si kk din abundenta si iese prin pampersi ? Ca am auzit ca se intampla si ...daca murdareste salteaua..ales bules..trebuie alta...

Tanima tot ce ai inghitit tu se dadea gratuit inclusiv pregnylul. Plafon pt. medici nu mai exista demult..asa ca ce ti-a spus e gogorita (cum ca nu ar mai avea plafon la sfarsitul lunii) Plafoanele sunt puse numai pe farmacii acum (inainte au existat la medici apoi au mers in paralel si medicii si farmaciile..iar acum doar la cele din urma mai exista asa ceva). Farmaciile nu au treaba cu venitul tau salarial. Aceasta e doar responsabilitatea medicului.Daca tu ai 100 mil salariu si el ti-a prescris o reteta gratuita, farmacia este obligata sa ti-o onoreze. Nu-i treaba ei cati bani iei tu si nu tr sa-ti ceara hartie doveditoare. La casa de asig se poate verifica si atunci medicul e luat la intrebari.Dar daca asa e politica farmaciei...du hartie..asta e...cele de acolo nu cunosc regulile indeajuns..si oricum asta nu te impiedica pe tine cu nimic. Ti-am zis doar ca informatie generala.
La No-Spa si unele vitamine se plateste o diferenta de pret, pt. ca exista medicamente cu aceeasi substanta, care sunt mai ieftine, si atunci acestea se vor lua ca referinta la pret. Cele care au pretul mai mare decat "referinta" se pot ridica in baza retetei platind acea diferenta. Daca nu se doreste..atunci poti sa iei produsul cel mai ieftin existent in farmacie la care se plateste cel mai putin sau deloc.
O sa vedeti ca acelasi lucru il veti intalni si la retetele gratuite de copii. Unele medicam. sunt gratuite, la altele apare o suma de platit.

In concluzie, medicul tau ori este pe dinafara si nu s-a interesat ce are voie sa faca si ce nu ori nu vrea sa faca.
Eu ti-as spune sa te gandesti bine cand iti vei alege medicul pediatru...sa nu cumva sa nimeresti un altul identic...sa trebuiasca sa dai bani si pe medicamentele lui bb.

Alipiticot..ce tot vorbiti voi de salariul de nastere ? ca eu nu stiu absolut nimic. Parca si Katia a mai pomenit de asta. Ce e cu salariul asta ? E o suma fixa sau e in functie de incadrare ? Nu sunt acei 1.900.000 pe care ii primesti de la stat ? Indemnizatia de nastere ? Unde sa ma uit sa gasesc legea...ati zis de contractul minim colectiv de munca....o sa gugalesc sa vad ce gasesc...Sefa mea e foarte draguta. Nu s-ar pune problema ca nu mi i-ar da, daca ar sti de ei, dar sunt convinsa ca nu stie...

Spun si eu cu intarziere :

LA MULTI ANI, DANIDANI !
LA MULTI ANI, LELIUTZA !
Sarcini usoare si bebei sanatosi. Sa ne auzim cu bine si in urmatorul an.

Microbu Adriana mica....concediu placut. Sa nu va prajiti prea tare si cand faceti baie sa va ganditi si la mine.

Lexi...mini-vacanta placuta la Brasov. Sa te intorci cu bine.

Acd2You...am sa te trec cu [surpriza] si iti doresc sa ai atata laptic incat sa-si scoata bb 2 parleala si pt. bb1.

Lyana nu sunt direct proportionale kg tale cu cele ale bebelui. Totul e in functie de conformatie. Eu am intalnit femei cu o burta cat casa si au nascut niste pisoi, dar si slabe cu ditamai bebeloii...intre 4 si 5 kg.

Tasia...vai de mine....da' ai reusit-o. Nasol moment. Pune gheata insa nu stiu cat de repede iti vei reveni, desi te asigur ca Fastum-ul gel dat in strat normal...nu pus cu lingura nu are nici un efect negativ pt bb. Toate antiinflamatoarele sunt contraindicate in sarcina, insa cele cu aplicatie topica (pe piele) nu sunt atat de nocive.

Cpetrut...Fenistil ...restul ti le-a zis bine Eloise..sau mixtura mentolata preparata in farmacie.

Tanima..icrele sunt interzise in sarcina, dar pot sa-ti spun ca eu am mancat cutii intregi pana acum....ca pe peste nu am putut sa pun gura, si acum daca dau de miros mi se face sila...si inainte nu eram asa. Dar la icre am poftit la greu. Eu stiu ca nu avem voie pt. ca sunt preparate cu maioneza si ca nu sunt stabilizate termic.

Aaa..am uitat sa va spun ca totusi am poftit la hamsii...eram in fatza la zoo si stiti cum e acolo...vanzatorii cu gratarele. Faceau peste, hamsii ...si mi s-a facut , dar m-am abtinut ca nu puteam sa cumpar de la oamenii aia. Aratau prea bine (oamenii...)

Ooooo am vz ca a dat ceva detalii MirabelaC despre salariul ala de nastere...o sa citesc mai tz.

Tasia vezi ca neonatologul, chiar daca nu-i da tztatza si nu-l schimba de scutece pe bb este extrem de important pt. copilul tau. Treaba lui nu este sa-l curete si sa-l hraneasca ci sa-l bibileasca sa vada daca e in regula si nu are nimic "suspect". Intereseaza-te cat merge "suma" si asta e...daca e nesimtit si acorda atentie in functie de cat e plicul de gros eu te-as sfatui sa te aliniezi celorlalte sume care se dau. E totusi bebele tau. Born in Romania. Sa stii ca am mai auzit de neonatologi care s-au uitat cu guru la copii din cauza lipsei plicului si tocmai acei copii aveau probleme. Nu vreau sa te sperii. Dar e mai bine sa lasi de la tine in situatii din astea.
Nu sunt adepta spagii si a perpetuarii ei dar uneori chiar nu se poate altfel.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 33+ cu ....

Mergi la inceput

AncaMT bine ai venit printre burticile noastre. Iti doresc o sarcina usoara in continuare si multa sanatate bebelushului.
Am vz ca ai postat primul tau mesaj. Pana la mesajul cu nr 10 toate iti vor aparea ceva mai tarziu pt. ca vor fi moderate. Noi daca scriem ca "dupa dictare" s-ar putea sa trecem de pagina pana iti apare tie postarea. Asa ca te sfatuiesc sa scrii mesaje scurte ca sa treci de 10 si sa te putem "vedea" la timp.

In ceea ce priveste numele fetitei tale, nu-i mai bine sa te consulti cu tati ???? Noi nu avem cum sa te ajutam in alegerea numelui, decat sa-ti spunem ca sunt pe toate site-urile cu si despre bebelushi rubrici cu nume de copii.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 33+ cu ....

Mergi la inceput

AncaMT te-am trecut in listuta la noi. Banuiesc ca nu ai nimic impotriva, nu ?

Poze
Poze tort si pizza

Inni 33+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna Gabitzica,

Imi pare rau ca te confrunti cu acesta infectie pacatoasa.
Sfatul meu personal;
nu te juca cu asa ceva,continua-ti traamentul cu antibiotic asa cum ti-a recomandat doctorul tau.

Eu nu am crezut ca se poate agrava si am refuzat sa iau antibiotic,drept rasplata ieri noapte m-am trezit cu sange in urina,am ajuns la urgenta,mi-au facut analize plus urocultura si mi-a iesit ; cistita hemoragica,acum sunt obligata sa iau antibiotice pana voi naste.
Ai grija de tine.

quote:
Originally posted by gabitzica

Astazi am primit rezultatul uroculturii si intradevar am infectie urinara cu escherichia coli. Am fost la ginecolog cu analizele si mi-a dat sa iau zinnat(care e antibiotic) 7 zile.
Am fost si la homeopat marti, mi-a dat si el sa iau 2 feluri de globule si extract de merisor. Ginecologul bineintels ca mi-a zis ca nu are nici un efect tratamnetul homeopat.
As prefera sa nu iau antibiotice, dar vreau sa imi treaca mai repede.

Gabi 31+

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Gabi,din nefericire tie nu ti-a fost prescris corect medicamentul si tocmai de aceea ai suferit mult timp.
Normal ar trebui sa ti se faca inante o "uricultura" pentru a se determina exact ce tip de bacterie .
Flora bacteriana nu are cum sa se distruga de la ZINAT

bye

quote:
Originally posted by Lyana

GABI ZINAT ti-a dat????????
E suuuper TOXIC
Eu am luat inainte sa fiu gravida ca nu mai imi trecea cu nimic infectia si dupa ce am terminat tratamentul ma simteam pur si simplu "otravita", imi zapacise flora stomacala.
Poate exista si alte remedii.

26+ Teodora

+30SOPHIA Uraaaaaa mult a fost putin a mai ramas!!

Mergi la inceput

Este mai mult decat normal ,e vorba de contractiile BRAXTON si nu trebuie sa te doara,pur si simplu respira si relaxeazate,daca revine la un interval regulat suna-ti doctorul.

Mai fetelor de ce va aruncati mereu pe No spa?
este recomandat doar pentru cazuri extreme,eu nu spun ca acum trebuie sa suferi .
Corpul nostru stie ce face!

"mi s-a intarit burta parca eram o bomba cu ceas, simteam ca explodez....ca niciodata, m-am dus sa stau jos in masina ca nu mai puteam. Sotul meu era in elementul lui printre suruburi care mai de care, cum fac eu cand intru intr-un magazin de hainute de bebe nu ma mai dezlipeste nimeni de acolo.
Am ajuns acasa, m-am pus in pat...am stat ceva timp dar cum nu pot sa stau locului m-am ridicat si iar s-a "pietrificat", ati mai patit asa?
"
"

Mergi la inceput