mamici de sept-oct2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Eloise, eu stiam ca Materna se da compensat, nu gratuit. Intreb eu farmacista luni.
Lyana, si eu credeam ca ma impinge cu picioarele in vezica, dar ea impingea cu capul, cel putin intr-o seara am mers de vreo 5 ori la baie, din 2 in doua minute, numai acolo apasa.
Try, sfatul cu alaptatul este foarte bun. Si eu vreau sa-mi alaptez bebelina cat pot de mult. Sper sa am si cu ce. Este si spre binele ei si al meu.
Stef81ro, eu tot materna cu seleniu iau, iar No-spa am luat cateva zile pt. ca simteam ca ma apasa o greutate pe osul pubian si in pat cand ma intorceam de pe o parte pe alta, iar simteam o mica durere in zona respectiva. Asa ca, atunci cand m-am intalnit urmatoarea data cu doctorita i-am povestit si ea mi-a recomandat 2 No-spa pe zi. Acum nu-l mai iau pt. ca mi-a trecut durerea.
Acai24, la fel patesc si eu: cum deschid ochii, cum se misca bebelina. Sau ar mai fi o varianta: ea se misca mai de demult, dar pentru ca eu dorm, n-o simt, nu ma trezeste, Probabil cand se va mai mari si ea, n-o sa mai stau asa linistita.
Inni, sincer si mie mi-e mila de animalele de la Zoo. Cred ca in habitatul lor natural le-ar fi mai bine. Si cum stiu romanii nostri sa aiba grija de animale, mai bine s-ar lasa pagubasi, ca nici de ei nu au grija cum trebuie. Dapa-i de bietele animale.
Microbu, am vazut ca majoritatea fetelor te-au sfatuit in legatura cu plecatul la mare. Si eu am vrut sa plec, dar nu m-au lasat. Doctorita de la medicia muncii mi-a zis ca sa iau niste antispasmice cu mine, dar n-am mai plecat, ca n-am vrut sa ma risc. E adevarat ca si drumul era cam lung, cam 8 ore de mers cu trenul, dar toti mi-au zis sa stau acasa, sa fiu langa spital si sa-mi sacrific vara asta pentru sanatatea mea si a bebelinei.
Cpetrut si eu vreau sa incep sa fac niste exercitii pentru femei insarcinate, pana acum n-am facut nimic, recunosc, dar de cand o sa stau acasa, sper sa am mai mult timp si pentru ele. Am sa intreb luni niste asistente daca se face ceva la Maternitate in privinta asta.
Crisnemes, deci nu e prea devreme ca s-a intors cu capul in jos. Sincer, cand mi-a zis doctorita, m-am cam speriat, dar daca ea a zis ca este normal asa, eu i-am dat dreptate. Ea stie mai bine.
Mirabelac, eu am fost mai lenesa, recunosc, despre discutiile cu IR-urile n-am citit. Mai citeam eu cate ceva, dar de asta n-am dat. De ex: la 23 sapt. aveam IRo = 0,67, iar ieri la 27 sapt. aveam: IRo=0,65 si IRc=0,91 (daca am inteles bine scrisul ei si este IRc). Ce inseamna si care-s valorile normale, nu stiu.
Monique_new, eu zic ca organismul nostru sa adapteaza la modificarile din timpul sarcinii. Uite, eu am o ruda care era slabuta, chiar fusiforma, subtirica tare, ca atunci cand ma intalneam cu ea imi ziceam:"vreau si eu sa fiu mai slaba"!, si chiar azi a nascut o fetitza de vreo 3,200 kg, la termen.
Danip, eu iau vitaminele pe care mi le prescrie medicul curant, la medicul de familie m-am dus de doua ori: odata pe la 7 sapt. sa ma ia in evidenta ca sunt gravida si o data acum vreo luna de i-am dus niste rezultate la anlizele care le facusem pana atunci, iar ea mi-a luat tensiunea, mi-a masurat pulsul si marimea uterului (pe linia burtii) de mi-a zis ca-i maricica fetita. Poate o semana cu tat-su ca are 1,80 m, eu sunt mai piticoata, am doar 1,60 m. Dar nu si-a dat deloc cu parerea ce pastile sa beau.
Cam asta e. Sper sa aveti rabdare sa cititi tot ce-am povestit pana acum. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

SALUATARE BURTICOASE!

ELOISE, esti o dulce mult fata si bebe-ul.

ARAMONA, saru'mana, te dulce si pe tine.

DANIP, faptul ca ai burtica mica nu tine de faptul ca esti slabuta, eu sunt o grasa, si pana acum 2-3 saptamani, cand cumparam paine neagra de la magazin, vanzatoarea imi ura succes la cura de slabire, de-mi venea sa o "sinucid" p-aia. Asa ca am intrebat dr. care dupa o analiza minutioasa a cantitatii de lichid amniotic, si a lui bebe, mi-a zis ca e totul ok, si ca, din cauza ca sunt inalta, 1,72m, corpul meu e destul de lung, iar bebe are loc destul, si ca " fetele mici de inaltime, cu o burtica mare, pot da nastere unor copii mai mici decat cele inalte, cu o burtica mai mica". Asa ca stai linistita si lasa lumea sa vorbeasca si sa-si dea cu parerea, tu stai linistita.

ELOISE, pai ce sa fac, azi m-am pus pe o curatenie de-aia reaua, cu spalat de faiante baie si bucatarie, geamuri, cabina de dus, sters praf, si i-am lasat sotului "placerea" de a da cu aspiratorul si cu mopul si sa spele petecul de covor din sufragerie. Maine mergem la nunta la Predeal, asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am aplecat(o fac din ce in ce mai greu) sa-mi fac pedichiura. Diseara sau sa vedem cand o putea, vreau sa chem pe un nene care sa-mi modifice mobila din dormitor, sa-mi adaptez spatiul pentru bebe. Bebe misca, il deranjeaza cand uita mami ca e gravida si mai sta cocosata in pozitia semnului de intrebare, si o bate pe mami sa-i aduca aminte ca e si el marisor de-acum si nu are loc. Mananc pepene, pizza(m-a scos Vio la mall), dar nu prea mult ca nu mai pot mananca mult odata. Si va citesc intr-una.

Va pup si ne mai "citim" duminica seara, ca abia atunci ma intorc.

31+RADU ANDREI

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Gata fetelor m-am conformat si am trecut nr. meu de tel in Notepad-ul din mail-ul comun. Dar acum oricum il stie toata lume. .

Raluka frumos cosuletul - sa aveti parte de un bb sanatos .

Gety e normal stai linistita nu e nici o problema faptul ca bb sta cu capul in jos - problema ar fi daca nu ar sta cu capul in jos. Si nu-ti mai face griji din orice.

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Inni, mersi, sunt binisor, am programare la medic acum, la 6. Revin cu vesti.

Carmen(29+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

ma bucur ca v-a placut coshuletzul! poza nu e prea reusita ca nu era lumina buna, dar va asigur ca e superb!

mephala succes la dr!

ileana ma bucur ca sunteti bine tu si cu mandrutza ta! (am uitat sa-ti zic). cu tensiunea cum mai stai? ai spus la dr de cresterea aia? ti-a mai ajustat tratamentul dupa nevoi sau mergi in continuare asa?
eu de 3 zile am 11.5 cu 6. dar sub tart. nu cred ca il voi mai intrerupe ca tare greu reactioneaza dupa ce apuca sa creasca la loc...!

mai fetelor, luminati-ma si pe mine cu o chestie: pe trim mea de la dr gineco scrie:culturi de col (si pe medii pt streptococ)! vreau sa sun sa ma programez si sa intreb cat costa (sa fiu pregatita), dar nu stiu de ce analiza sa intreb! tot caut pe net dar nu gasesc ceva care sa semene cu ce scrie la mine pe trimitere!

va rog mult daca va suna cunoscut luminati-ma si pe mine!

raluca 31+
cu alexia-maria
yahoo
webshots
...vine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katia spune:

Mephala te asteptam cu vesti bune!!!!!

Raluca, cum adica ati luat ultimul cos??????????????? Si eu de unde-mi mai iau?????? Vreau si eeeeeeeeeeu!!!!!!

Sa-ti porti bebelu sanatos in el.....acum ce pot sa-ti mai zic, da te prind eu la colt pana la urma

30s cu bb Katia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Astazi am primit rezultatul uroculturii si intradevar am infectie urinara cu escherichia coli. Am fost la ginecolog cu analizele si mi-a dat sa iau zinnat(care e antibiotic) 7 zile.
Am fost si la homeopat marti, mi-a dat si el sa iau 2 feluri de globule si extract de merisor. Ginecologul bineintels ca mi-a zis ca nu are nici un efect tratamnetul homeopat.
As prefera sa nu iau antibiotice, dar vreau sa imi treaca mai repede.

Gabi 31+

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Raluca, sfatul meu este sa suni la laborator si sa-i spui lu tanti aia ca ai trimitere si ca uite ce scrie pe trimitere, ca tu nu intelegi exact despre ce e vorba. Eu asa fac in legatura cu orice, indiferent unde sun. Fetele de la receptie de pe la laboratoare, mai ales astea mai cu pretentii sunt in domeniu si se pricep cat de cat! Sper sa reusesti, daca nu zi-mi mie unde vrei sa mergi si sun eu

30s cu bb Katia

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Gabi, imi pare tare rau dar nu te alarma. Si eu am luat zinnat 5 zile si am scapat de infectie! Insanatosire grabnica!

30s cu bb Katia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Salutare! Tocmai ne-am intors de la mare unde a fost FRUMOS!!!! Chiar daca a trebit sa stam cu ochii pe Ana ca pe butelie (pur si simplu o zbughea de langa noi fara nici o teama cum vedea ceva interesant...) a fost foarte relaxant. Am fost la plaja de 2 ori pe zi cate 2 ore (dimineata de la 8,9 pana la 10-11 iar dupa masa de la 17 pana pe la 19). M-am si balacit alturi de micuta noastra (in curand, maricia...), am incercat sa inot, dar mi s-a parut foarte obositor si am lasat-o balta! In schimb, am mancat cat sapte asa ca la cele 30 de sapt trecute fix am deja 11 kg de care NU sunt mandra deloc.... Sper sa nu mai iau mai mult de 4 kg...
Asa ca va sfatuiesc sa mergeti la mare cu incredere, eu m-am intors cu un tonus foarte bun, dar foarte putin bronzata, fiindca m-am dat din greu cu crema cu factor de protectie 20. Partea mai neplacuta e ca se uita lumea pe plaja ca la urs la burtica...unii cu repros (cum, asa insarcinata vii la plaja?), altii cu curiozitate anatomica! Dr meu mi-a spus inainte de a pleca ca nu e nici un fel de problema, ca pot sta la soare, e chiar indicat, daca ma dau cu crema si nu stau intre 11-17. Asadar....n-am mai asteptat nici o clipita. Acum pe 30 plecam la Sinaia...abia astept. Probabil ca e o chestie psihica, dar la mare m-m simtit fizic foarte bine, iar de 2 zile de cand ne-am intors in Bucuresti mi-e tot timpul rau, am ameteli, aerul ma apasa. Abia astept sa plecam din nou!
Spre rusinea mea nu am reusit sa citesc tot ce s-a scris de la 1 iulie incoace...internetul ma costa f.f. mult si tot sper sa imi pun cablu si sa ma relaxez si eu, fiindca dial-up-ul ma omoara!
Va ma tin la curent cu ce se inatampla pe aici,
Va pup,
Marina 30 sapt si Ana (3 ani)

Mergi la inceput