Mamici de ianuarie-februarie 2007(10)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Buna viitoare mamici!
Ieri l-am vazut pe bebe la echograf! Ne-a facut cu manutza! A ridicat manutza stanga sus (ceea ce ma face sa cred ca bebe e stangaci ca si mine. Avem 10 saptamani si 5 zile si 1,33cm! Am vazut manutzele si piciorusele si culmea, am vazut si degetzelele lui bebe...Abea asteptam urmatoarea echo!!!
Rferitor la fumat, am reusit sa ma las imediat ce am aflat ca sunt insarcinata. A fost mult mai usor decat ma asteptam- am avut o motivatie mare. Si totusi...am trecut prin niste pase de nervi de nedescris Acum insa poftesc cumplit la o tzigara cand il vad pe sotul meu ca fumeaza...si mai trag de la el cate un fum. Eu nu mi-am mai aprins nici o tigara!
Cu constipatia am reusit sa ma mai reglez, azi a fost chiar bine (am mancat ieri multe prune!!!).Doctorita mi-a spus ca problema asta la mine e accentuata si de uterul meu retrovers, care apasa pe nu stiu ce...

Gio, TERBITZA, multumesc pentru rasounsul legat de sexul lui bebe.Acum abea astept sa ajung la Dr. Iosup la echo! Am programare in sapt 12, deci sper din suflet sa ne spuna si noua sexul lui bebe!
ada1976, morfo fetala se face in saptamana 20! In sapt 11-14 se face translucenta nucala (am inteles ca cel mai bine e in sapt 11),iar in sapt 16 se face triplutest (= analiza sanga + o echo pentru calculul de risc).
monu, stiam ca fructele de mare sunt de evitat pe perioada sarcinii, la fel ca si: mezelurile, carnea cruda sau nepreparata termic corespunzator, branzeturile moi (pastoase)si cele cu mucegai, oua ai voie numai fierte tari (nu ochiuri, nu omleta)! Ce lista lunga...E bine totusi sa intrebi medicul daca ai voie.
ckristina, o maternitate buna este cea CMU (este in incinta spitalului Elias). Viziteaza pagina lor de pe internet si intreaba acolo preturi. Pt. arondati stiu ca o nastere normala este circa 1300 eur si o cezariana 1800 eur. De Euroclinic stiu ca e mai scumpa siam auzit ca CMU este mult mai buna.

Va pup pe burticutze
wanna 10 weeks & 5 days

wanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ckristina, singura maternitate privata ,dar privata din Bucuresti, e la EUROCLINIC, de langa Spt De Urgenta Floreasca.Anul trecut o nastere normala la ei era cam 1000 de Euro.In banii astia intra totA nascut o cunostiinta de a mea acolo si e super super.
Pe locul doi, desi nu e privat , dar platesti, ar fi garsonierele de sau apartamentele de la spt Elias.E renovata maternitatea,dar nu e privata.Poti alege in salon si nu platesti, sau cu plata la ce ti-am zis mai sus.
In rest cam toate maternitatiile au cate ceva asemanator.

AniS 13+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

offf Doamne fetelor ce-i oare cu grupul nostru?????prea multe fete care au pierdut sarcinile!nu mai vreauuuuu

Bubule o si un gand bun pentru tine!sa de-a DD sa vina bebe cat mai repede

octy14,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

pako, gravidutele ar trebui sa aiba un carnet de gravidute! O graviduta este in urmarirea a 2 medici, ginecologul si medicul de familie. Cel din urma ii da gravidutei acest caietel. Tot medicul de familie ii face gravidutei o fisa, o ia in evidenta. Vizita la medicul de familie se face imediat dupa consultul ginegologic(cu alte cuvinte, dupa ce mergeti la medicul gineco, mergeti si la medicul de familie). Caietelul trebuie sa fie in permanenta la graviduta, in el completeaza medicul ginecolog, medicul de fam. si eventual alti medici (daca graviduta mai merge la alte specialitati: stomatologie, de ex.)
wanna & bebe: 10 weeks & 5 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Aelita, felicitari pentru fetitza, sa se nasca cu bine, si sa fiti amanoua sanatoase! Si eu imi doresc fetitza, dar soaca-mea tot ii dainainte ca o fi beietzel, caci nu prea am greturi. Stie cineva cum e cu semnele "babesti" pentru sexul copilului?

Helenutza, nu prea cred ca ar trebui sa te chinuie cu controlul ginecologic. Pe mine doctorul m-a vazut la eco, mi-a facut carnetul gravidei cu antecedentele necesare, m-a cantarit si mi-a luat tensiunea si m-a trimis la laborator pentru analize, atat. Nici nu imi doream sa ma sui pe masa, ma simt handicapata doua zile dupa o chestie d-asta. E adevarat si faptul ca in ianuarie am facut papanicolau si restul minunilor. Sper sa ma lase in pace tot restul sarcinii, ca si eu mor cand vad "cracitoarea" si sculele alea metalice.

Catalina, nu cred ca iti strica un pic de soare, dar uita de orele fierbinti. Eu sunt alba la piele, ma rosesc in loc sa ma bronzez, la ora asta nu mai am ce cauta afara. Sper ca bb va mosteni pielea lui tati, care se bronzeaza in cateva zile mai ceva ca la mare.

Fetelor, incerc a doa oara sa postez mesajul acesta, am facut vreo prostie de-a disparut prima varianta?

cristiana 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Aelita, acum am vazut ca o sa ai fetitaaaaaa!!! Bravoooooo!

Cat despre ecografie, eu cred ca nu e asa negru dracul, pentru ca bebeii nu par prea deranjati in diversele "poze" pe care le-am vazut - daca nu le-ar fi convenit ceva, zic si eu, poate s-ar fi strambat macar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

mey eu am ecografii facute la greu la prima sarcina.Kenzo al meu e sanatos tun si e destept de mama focului.nu cred ca i-a facut rau ecograful.

Cristiana70 ce daca ai greturi faci fata?pai eu la sarcina lui Ken am varsat pana la 6luni si a fost baiat.si burta era rotunda de-mi spunea lumea ca fac fata iar cu pofta de dulciuri am ajuns la 85kg.mey depinde de organismul fiecareia.cel mai sigur e ecograful.el iti spune cu siguranta ce va fi bebe.si ce crezi ca daca ai sa faci baiat nu-l vei iubi?ehe heee pai si eu mi-am dorit fata(chiar cumparasem lucruri roz)si acum nu l-as schimba pe Ken nici pentru 10 fete.sanatos sa fie bebe ca nu mai conteaza ce e!

octy14,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Si eu am avut carnetul garvidei, adica foile alea...la prima sarcina...nu am facut nimik cu ele.Mi le-a medicul de familie.Dr ginecolog a zis ca n-am ce sa fac cu ele...ca majoritatea se uit la ecografii etc..nu la alea..
Si a ramas alba..

AniS 13+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

bubulina, imi pare tare rau ca s-a intamplat asa....

eu aici am evitat sa scriu o perioada pt ca tot pierdeau fetele sarcini si stiu din experienta de data trecuta ca e f trist sa deschizi o pagina si mai citesti ca unei fete i s-a intamplat ceva.offfffff....

cristiana, cred ca treaba cu greturile e doar o superstitie. iar legat de ce sex am vrea sa fie bb; la prima sarcina imi doream sa fie baietel, dar am aflat la 2o de sapt ca e fetitza si nici nu m-am mai gandit ca ar putea fi altceva. am ales si nume si tot; iar acum, nu mi-as putea imagina sa fi fost baietel.
acum, chiar nu mai conteaza ce este. sanatos sa fie. ma tot gandesc, ca doua surori s-ar intelege clar mai bine. oricum, m-as bucura indiferent ce mi-ar spune dr la eco. astept cu interes, mai ales ca dupa ce o sa aflam, o sa ii spunem pe nume.

va pup

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Se pare ca nu a avut nimeni probleme din cauza ecografiilor. Asa ma gandeam si eu, ca doar sunt ultrasunete si nu radiatii! Sa dea DD sa fie bine pentru toate!
Un gand bun pentru Bubulina

Nunta noastra

Mergi la inceput