IR crescute, grad maturiz placenta si grosime max
Raspunsuri - Pagina 4
madalina28 spune:
Eu am fost la Iosup ieri si:
-IR ombilicala 0.79
- IR uterina dr. 0.70,stg 0.65
-gradul 2 de maturitate al placentei
La medicul ginecolog voi merge de abia in peste o luna.Am vazut ca toate fetele care au scris ca au probleme cu IR-urile au facut eco la Iosup.
O avea ceva daca nu fac nici un tratament timp de o luna?
Madalina 14+
calea sigura a esecului este sa renunti...
http://image.lafemmebonita.com/c/bg440719.jpg
RGE spune:
MADALINA..eu nu am facut tratament..inafar de no-spa si elevit toata sarcina nu am luat nimic ...Iosup e nebun cu Ir urile lui..si oricum nu sunt concludente pana in sapt 28 ...eu in sapt 14 aveam la Iosup IR super marite , cu mult peste limita, placenta gradul 2, etc..dupa ce m-am documentat am afalt ca inafar de Tutu si Iosup nu mai are nici un dr probleme cu Ir-urile si placenta..nu am luat nimic si la ultima ecografie toate erau ok..nu va mai stresati degeaba..Iosup oricum spune la toate pacientele acelasi lucru..esti stresata, muncesti prea mult...Doamne si eu nu am muncit o zi in viata mea..stres de unde?..nu cunosc termenul....asa ca stati linistite..sarcini usoare si fara probleme pana la termen!!
ROXANA 30+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
madalina28 spune:
RGE banuiam eu ca nu e in ordine de toate care au IR crescute au facut eco la Iosup,oricum pana nu merg la dr meu nu iau nici un tratament.Nici eu nu sunt stresata,iar cu munca nu prea ma omor.
Madalina 14+
dany2007 spune:
Madalina - nu vreau sa te sperii, dar daca esti in 14 saptamani si ai gradul de maturitate al placentei II este foarte mult. Eu care am trecut printr-o experienta nefericita (am pierdut o sarcina mare)te sfatuiesc sa mergi totusi mai repede la ginecolog.
Dana 22+
madalina28 spune:
Tocmai am vb cu o prietena care mai are putin si naste a avut cam aceleasi valori ca ale mele si gradul de maturitate la fel,nu a luat nici un tratament,bebe sanatos,aici pe forum daca i se intampla cuiva ceva e panica totala.
De ce toate fetele care au probl cu IR-urile si cu gradul de maturitate al placentei au facut eco la dr Iosup????????????Restul care fac in alte parti unde sunt???????????Banuiesc ca nu suntem unicele cu probl asta!!!
Scuze dar chiar nu am vrut sa fiu rea sau sa jignesc pe cineva dar nu va mai impacientati atat face rau la bb.
Madalina 14+
mihuta spune:
Fara suparare, nu orice doctor competent obsedeaza pe tema IR-urilor ci doar unul, Tutunaru in tandem cu cei 2 ecografisti Pop si Iosup.
Atata timp cat fatul este in parametrii normali de crestere, inseamna ca placenta e bine irigata. Ir-urile - rezistenta pe arterele uterine - se verifica incapand cu 20 de saptamani dar relevante sunt la eco de 32-34 saptamani. Valoare marita inseamna peste 0.8-0.9 . Si asa cum am spus, se coreleaza valorile cu ritmul de dezvoltare al fatului.
In ceea ce priveste placenta, sunt persoane care duc o sarcina de la un cap la altul cu placenta cu calcifieri (portiuni unde e mai prost irigata sau deloc). Ca si mai sus, ceea ce conteaza este ca bebele sa creasca in grafic.
26s + Sophia
ancasoare spune:
Si eu tot in tandemul Tutunaru-Iosup ma aflu si m-am cam speriat.
Am 16 saptamani Ir-urile mele arata cam asa:
IR artera ombilicara - 0.68 S/D = 3.1
IR artera uterina dr. = 0.61
IR artera uterina stg. = 0.74
iar placenta gradul 2 de maturitate.
Incerc sa imi fac programare la Tututnaru sa vedem ce zice dar imi cam fac griji
Bad Dobby!
lumsta spune:
buna fetelor!
eu nu am fost la tutunaru sau prietenii lui....am fost la victor babes la echo....si au iesit IR-urile mari, aretere uterine cu notch...dar artera ombilicala ok....mi-au zis sa revin peste o luna sa refac echo...bebe e in standard dezvoltat!
ma duc peste 3 zile si la doc meu...o sa vad ce zice....sper sa ma linisteasca cu tratament/nu.
LUMI
21+
ellis spune:
Ar fi bine sa stim ce inseamna IR crescute si sa nu asteptam un retard sever de crestere ca sa ne dam seama ca nu ii e bine copilului; daca sunt persoane care au noroc sa duca o sarcina la capat cu IR marite, e ok, eu am avut 4 sarcini oprite din evolutie - si tind sa cred ca pe seama acestor ir-uri, pt ca am facut muuuuulte analize care nu au aratat nimic deosebit; am inteles ca IR-urile marite pot fi si semnul unor afectiuni cardiace ale fatului, in anumite cazuri; nu cred ca ii face placere lui Iosup/Tutunaru sa ne ingrijoreze pe noi, viitoare mamici, ca nu vad ce avantaje ar avea ei din asta...
Ellis28+
Lala_D spune:
IR-urile sunt indicii de rezistenta ai arterelor uterine. Interpretarea lor se face in functie de varsta sarcinii.
Valori normale IR artere uterine:
sapt 20: intre 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: intre 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: intre 0.31-0.59 (media 0.45)
Valori normale artera ombilicala:
sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )