Mamici de sept-oct 2006 (49)
Raspunsuri - Pagina 7
ramomar spune:
buna fetelor,
Dupa un weekend obositor, dar frumos am reusit si eu abaia acum sa intru sa vad ce mai fac fetele si m-am intristat foarte tare citind cele patite de roxana
roxana draga imi pare tare rau pentru cele intamplate. Dupa cum ti-au zis si fetele cred ca cel mai bine e sa va linistiti, sa discutati cu calm si sa nu lasati orgoliile si incapatanarea sa dastrame ceva ce cred ca ati cladit cu dragoste. Stiu, ca pentru noi e usor sa dam sfaturi si ca doar tu stii ce e in sufletelul tau, dar fii tare si nu lasa o suparare mai mare sa te faca sa iei decizii gresite. off, ma gandesc ce greu iti este! Tin pumnii sa se termine totul cat mai repede si cat mai frumos, atat de dragul tau cat si a lui bebe mic.
pupic pe toate! sper sa recuperez si eu tot ce ati scris de 3 zile
28+
mai avem un pic...
katia spune:
Doamne, Roxana, imi pare asa de rau....Si noi am avut probleme, discutii, dispute...dar nu s-a ajuns pana aici si motivele au fost altele....ma rog nu despre mine vroiam sa povestesc. Vreau sa-ti spun ca sunt langa tine cu tot sufletul si......sa stii ca n-am facut-o de mult timp (am si eu motivele mele) dar am sa ma rog pentru tine in seara asta. E eronat si poate deplasat sa-ti spun ce as face eu in locul tau si asta pentru simplu motiv ca nu sunt in pielea ta si deci nici in masura sa dau sfaturi, totusi am sa-ti spun ca indiferent ce ai fi facut sa dea in tine este peste orice limita.
Trebuie sa fii tare si sa te gandesti la copilul care are nevoie de tine acum mai mult decat oricand!
Te pup!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
Crisnemes spune:
Roxane- cu parere de rau am citit cele intamplate.
Cred ca cel mai bine ar fi sa lasi cateva zile 2-3 sa treaca sa-si poata aduna si sotul tau gandurile si sa-si dea seama ca a gresit si dupa aceea e bine sa aveti o discutie.Si eu m-am intrebat de mute ori ce as face intr-o asemenea situatie sau care ar fi situatia extrema la care as putea face fata si l-as putea ierta in cazul in care s-ar intampla ceva.Cred ca daca iubesti o persoana poti ierta multe cu conditia ca aceasta situatie sa fie singura. Daca doamne fereste divortati nu uita nici o clipa de drepturile pe care le ai.
Pupici si multa putere si intelegere
Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO
adameasca spune:
Roxana, imi pare rau ca trebuie sa treci prin astfel de momente, mai ales acum cand esti gravidutza. Nu-ti doresc decat sa fii puternica si sa reusesti sa iei cea mai potrivita decizie pentru voi. Si sa reusesti sa te linistesti cumva!
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
mini_me spune:
Buna seara, fetelor
Roxana01 imi pare rau de ce ti s-a intamplat. Cred ca sarcina este o perioada stresanta pentru un cuplu si daca crizele si schimbarile prin care trece mamica nu sunt gestionate bine de ambii partneri se poate ajunge la astfel de situatii. Eu cred ca sotul tau s-a panicat din cauza resposabilitatilor care vin o data cu bebe si nu face fata. Nu stiu ce sfaturi as putea sa iti dau, pentru ca fiecare situatie e diferita. Probabil cel mai bine ar fi sa iti iei un timp de gandire si sa nu iei decizii pripite la suparare care vor influenta atat viata ta cat si a bebelusului tau.
Mirabelac multumesc ca m-ai luminat: eu simt de mult miscarile astea ca un zvacnet ale lui bebe, dar eu credeam ca se misca mai energic. Referitor la plansul bebeilor in burtica, asta cum se manifesta: noi ce simtim?
Martha78 multumesc pt urari, dar daca ai sti cate am patimit aseara si azi noapte. Am stat cu sufletul strans pentru bebelina pentru ca am facut si putina febra. Azi am reusit sa mananc niste paine prajita, iar spre seara am mancat orez fiert. Ma simt slabita si desi imi e sete am baut cate putina apa de teama sa nu inceapa iar diareea si vomitatul.
mini_me 27+
poze
putzuruca spune:
Fetelor, am mai adaugat 2 pozitze in album, la 27sapt+4zile. Daca vreti sa le vedeti, stiti unde sunt...
In seara asta mi-a venit o idee si am si pus-o in practica. Am filmat miscarile lui bb in burtica. Lumina nu era tocmai potrivita dar rezultatul e multumitor.
Pupicei si noapte-buna!!!!!!!!!!!
putzuruca 27+ cu Andreea-Maria
http://photos.yahoo.com/roxpanait
Lyana spune:
Cu meciul asta nu mai am loc la televizor.
Ocupatii specific masculine.
HELP
MAI DUREAZA MULT MECIUL?
Cred ca ma bag la somn, obligat fortat.
25+ Teodora
lullabay spune:
Salutare burtici !!!M-am intors si eu acasa..dupa un weekend de rasfat acasa la ai mei!!!Si azi avem motiv de sarbatoare:31 de saptamani!!!
Eloise multumesc pt.urari..tu ca de obicei ,asa cum au mai spus si alte fete esti printre singurele care are o vorba buna pentru fiecare!!
Alessia80 multumesc de urari...esti o frumoasa si nu am zis-o numai eu ci si sotul meu!!!!!!
Clara03 bine ai venit in randul nostru!!!Total de acord cu tine cu epidurala...am asistat si eu la un travaliu cu epidurala si am fost convinsa de cat de bine e sa aleg aceasta cale.
Mini_me si eu am cateva"mai multe" :))) capilare sparte si vene dilatate!!!Nu esti singura :)))!!!Si cu diareea :))))eu am patit-o de la porumb!!!Dar nu asa de rau cum spui ca a fost la tine.Bine ca acum te simti mai bine..adica asa sper.Asa-i?.Legat de plans ..eu cred ca nu simtim nimic..adica eu am fost deprimata si am plans aproape o zi intreaga ..dar bebe cred ca era la fel..mai putin activ...si sughitatul eu il simt ca o miscare ritmica intr-o singura portiune a abdomenului.
NokiaMini_me si putzuruca au dreptate:asa stiu si eu- la nivelul cordonului ombilical sunt 3 vase:2 vene si o artera...deci e in regula la echo.Si colul eu stiu (nu stiu daca stiu bine)intre 30 si 40mm e o.k.
Mirabelaceu mai beau bere..e singura bautura alcolizata de care mi-e pofta...pe de o parte are continut mic de estrogeni si stimuleaza lactatia deci nu e chiar asa de rau..dar nici prea multa..ca dupa un pahar imi simt picioarele super grele. Si apropos de bebei plang daca tu esti suparata,daca te certi cu cineva..sufera cand suferi si tu.
Adinazotsi eu ma rugam sa ajung macar la 28 si uite sunt la 31 si acum ma rog sa ajung macar la 36..asa ca o sa fim cu toate bine!!!!Trebuie sa fim optimiste!!!
Lyana hormonii sunt de vina!!Eu mi i-am descarcat pe o vecina acasa la ai mei care se criza ca am parcat pe locul ei..nu stiu de unde era locul ei ca la ai mei in parcare mereu fiecare parcheaza pe unde apuca..dar peste noapte a devenit locul ei.si am facut urat...s-a speriat si mama de mine
bb ralukutzauite ca maine e luni si vezi bebelina!!!
Credosi bebe meu sughite nu asa des dar sughite...si stai linistita finutul meu sughita foarte des cand era in burtica si e foarte sanatos..si acum sughita la fel de mult!!!
Onutzsa ai un concediu cat mai placut!!!
Katianu vrei sa ii faci cunostinta lui tati tau de bebe cu sotul meu?..poate se ia...eu nu cred ca o sa vad asa ceva la al meu...
Roxana01ma doare inima pentru tine>sa trebuiasca sa treci prin asa ceva...of.. e greu de dat chiar si un sfat.Acum lucrurile sunt tensionate..si totul arata altfel..poate tb.putin timp..sa iti pui ordine in ganduri si sa vezi cea mai buna solutie pt.tine si bebe.
Am si eu o rugaminte la voi,miercuri va fi ziua de casatorie a parintilor mei si as vrea sa le fac un cadou frumos..dar nu am nici o ideepoate ma puteti ajuta cu cateva idei
31+
try spune:
Roxana, imi pare tare rau ca treci prin astfel de momente.
E greu de spus ceva care sa fie o solutie buna, salvatoare in cazul tau, tine foarte mult de voi si nu de cei din afara cum rezolvati problema.
Bibi poate a reusit sa fie cea mai rationala prin sfaturile ei. Insa stiu ca e foarte, foarte greu sa nu te lasi prada emotiilor si orgoliilor in astfel de momente. Pentru mine personal, violenta fizica e un prag sensibil dincolo de care nu mai vad nimic bun. Chiar si doua palme date la nervi pentru mine sunt o chestiune definitiva si ireparabila. Eu nu as putea sa duc mai departe o relatie fireasca, normala cu cineva care a dat in mine. Dar, pentru ca e vorba de u ncopil care-n curand se va naste, ceea ce vrei tu, simti, gandesti si-ti doresti tu, devine secundar. Va trebuie sa iei decizia cea mai buna pentru copil, nu pentru tine sau pentru sotul tau. Va trebui sa clarifici si ce simti pentru el, chiar daca un timp vei simti numai ura, dorinta de rabunare, durere sau orice altceva. Timpul le aseaza pe toate.
Mult timp am crezut ca divortul este o solutie gresita la neintelegerile dintre doi oameni care au impreuna copii. Am tins intotdeauna sa cred ca daca mi se va intampla sa ajung la neintelegeri majore cu sotul nu voi divorta niciodata pentru ca am crezut ca telul este sa tii cei doi parinti impreuna, asa cum i-a cunoscut copilul si ca e mai "sanatos" asa pentru copil decat divortati. Cu timpul insa am ajuns sa nu mai cred cu atata tarie ca ramanerea impreuna e cea mai buna solutie pentru copil. La ce bun cand doi parinti sunt inca impreuna daca nervii lor sunt in pioneze tot timpul, certurile si frustrarile sunt "la vedere"? Nu are cum sa fie sanatos pentru copil asa ceva. Din pacate, neintelgererile nu se rezolva cu una cu doua. De cele mai multe ori ele vor reveni. Doar cand amandoi isi doresc din tot sufletul sa rezolve problema si sa revina la o relatie normala se poate spera intr-o reusita. Dar de cele mai multe ori fiecare din cei doi parteneri asteapta ca celalalt sa faca mai multe concesii, compromisuri gandind ca el a lasat destul de la sine pana atunci. Si din pacate copilul va fi oglinda paritnilor, iar cand doi parinti nu se-nteleg, copilul simte, vede, imprumuta o astfel de mentalitate.
Am ajuns la concluzia intr-adevar ca unii copii o duc mai bine intr-o familie monoparentala decat intr-o familie biparentala, dar cu probleme. Sanatatea mentala si emotionala sunt de 10 ori mai importante ca cea financiara. Dovada sunt miile de oameni cumsecade si la locul lor, normali si fericiti chiar daca au crescut intr-o familie cu neajunsuri.
Mi-e ciuda de mor cand aud de cazuri de-astea de violenta in familie si ma cuprinde asa o neputinta...
Asta ca sa nu mai vorbesc de abuzul emotional, verbal la care multe femei sunt supuse. Cred ca ncii o femeie nu trebuie sa stea sa suporte astfel de chestii din partea unui barbat, insa, asa cum am mai spus, aici nu mai e vorba doar de tine, ci si de viitorul bebelusului. Daca intr-adevar divortul este concluzia la care vei ajunge, nu pot sa-ti spun decat sa faci asta cand esti intr-adevar sigura ca esti capabila sa te descurci singura in rolul de single mother pentru ca altfel risti sa ajungi sa nu poti satisface copilului tau nevoile de baza: hrana, imbracaminte, locuinta, o mama focusata pe nevoile copilului si nu pe problemele ei personale etc. Intr-un cuvant risti siguranta zilei de maine a copilului.
.......in 26+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Va dati seama ca bebe sughite cand miscarile sunt ritmice (la intervale egale de timp) si egale in intensitate (adica nu odata mai puternic, odata mai slab). Plus de asta trebuei sa se repede aceste miscari de mai multe ori, nu doar de 4-5 ori si paoi sa se opreasca. De regula miscarile provocate de sughit nu-s asa puternice ca loviturile de picioruse.
E posibil uneori sa simtiti mai bine cum sughite, alteori sughite mai slab, depinde foarte mult de pozitia in care se afla bebe si deci cu mse propaga miscarea catre suprafatza. Locul unde simtiti sughitul nu inseamna automat ca acolo e capul. Poate fi spatele, poate fi trunchiul. Dr. meu mi-a explicat la sarcina cu alex ca nu te poti ghida exact dupa sughit care-i pozitia lui bebe. Poti doar presupune ca undeva pe-acolo este partea superioara a corpului lui bebe, dar nu poti spune exact care parte din corp este fara sa iei in calcul si alte semne.
Pe bebele asta inca nu l-am simtit sughitand. Nu-mi mai aduc aminte exact cand am inceput sa-l simt pe alex sughitand, dar sigur sughita la 28 de sapt.
.......in 26+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi