Mamici de sept-oct 2006 (49)
Raspunsuri - Pagina 8
inni spune:
Roxana...ufff...considera ca tot ce ti-a spus Try ti-as fi spus si eu. Imi pare rau pt. ce ti s-a intamplat. Insa parerea mea este ca nu aceasta casa sau soacra ta sau bebe v-a adus in pragul isteriei. Cred ca e altceva...care a aparut cu mult inainte. Aproape fiecare dintre noi a trecut prin aceeasi perioada, cumparare de locuinta, amenajare, fiecare avem soacre mai bune sau mai rele. Nu cred ca asta determina o ruptura intre 2 oameni cu capul pe umeri. Daca se iubesc ar trebui sa stie si in acelasi timp sa vrea sa gestioneze astfel de situatii cat se poate mai bine.
Nimic din toate astea nu justifica purtarea sotului tau. Cat de stresat sa fii de mobila sau cat de enervat pe un nenorocit de ardei umplut fie el facut si de regina Angliei...ca sa ajungi sa dai in propria sotie care-ti mai poarta in burtica si un bebe !!! Este inadmisibil. Incalificabil.
Nu suntem la jug, nu suntem slugile nimanui, iar aruncatul asta de vorbe "divortam" mie nu mi se pare floare la ureche. Nu stiu cine spunea ca fiecare trece prin certuri si se mai lanseaza in astfel de "amenintari". Eu nu impartasesc aceasta idee. Mie nu mi se pare normal sa aduci chestia asta in discutie asa...una-doua. Consider ca este ceva extrem si o data ce ai grait cuvantul apai inseamna ca o "coci" mai demult.Nu stiu...poate gresesc in ceea ce spun, poate sunt eu obisnuita altfel.
Nici eu nu stiu ce sa-ti spun, nu stiu cum as reactiona in locul tau, dar in mod sigur acele 2 palme m-ar face sa ma gandesc serios pt. viitor. Indiferent cum s-ar zugravi el.
Asa cum ti-a spus si Try tr sa te gandesti si la bebe ca e bine sa aiba ambii parinti alaturi, dar tr sa te gandesti si la tine in acelasi timp pt. ca decat sa induri umilinte si sa plangi pe la colturi ca sa nu te vada copilul sau sa fie martor la "n" certuri si izbucniri...mai bine duca-se ...
Eu, de regula, sunt adepta celei de a 2-a sanse dar atat. (a mai zis cineva asta dar nu am retinut). Insa nu mi-am pus niciodata intrebarea daca as acorda-o indiferent de circumstante.
Eu iti doresc sa se rezolve cat mai repede si mai bine pt. toti 3 acest impas si cel mai important in momentele astea ar fi sa nu te inchizi in tine. Sa vb cu cineva. Pe noi, toate de aici, ne vei avea sigur alaturi.
Curaj mult si discernamant.
Poze
Poze tort si pizza
Inni 31+ cu ....
cri19 spune:
ROXANA nici n-ai idee cat m-as bucura acum daca as fi vreo clarvazatoare sa pot sa-ti spun "fa asa si-ti va fi bine si tie si fetitei".Din nefericire sunt un om obisnuit si nu stiu ce-as putea sa-ti spun ca sa te ajut.Am vazut de-a lungul timpului cupluri cu probleme asemanatoare in care deznodamantul a diferit ft. mult.Am vazut femei care au fost dispuse sa treaca peste un abuz fizic si din fericire pt. ele sotii si-au dat seama ca au fost niste animale si acum le coplesesc cu atentie si afectiune si nu mai stiu ce sa faca sa-si spele pacatele,dar am vazut si reversul,femei care au acceptat o data,de doua ori...de nenumarate ori si care nu au avut curajul sa se desprinda de frica zilei de maine( financiar vorbind) si care si-au ratat viata langa barbati care n-au nici cea mai vaga idee ce inseamna cu adevarat iubirea,familia si respectul fata de persoana de langa tine.
E tare greu sa spun "eu daca as fi in locul tau as face cutare sau cutare lucru".Important e sa realizezi ca indiferent de scuze si explicatii ai langa tine un om cu tendinte spre violenta fizica,ca neajunsurile pe care le aveti acum pot fi nimic in comparatie cu ce v-ar putea astepta de-a lungul vietii,dar cel mai important lucru cred ca este sa te analizezi in primul rand pe tine si sa-ti dai seama daca vei putea vreodata sa-l ierti din tot sufletul pentru ceea ce ti-a facut.Daca n-o sa gasesti in tine suficienta iubire si destula capacitate de a-l ierta cu adevarat,eu cred ca e inutil sa mai incerci sa repari ceva pt. ca tot timpul acest incident nefericit va sta intre voi,iar cu timpul cred ca hopul care e acum se va transforma in prapastie.Indiferent ce vei decide eu cred ca trebuie sa fie hotarat dupa o lunga perioada de gandire si nu sub impulsul momentului.Iar daca va fi cazul ,sper sa gasesti in tine forta de al parasi si divorta fara ca amenintarea dezechilibrului financiar sa faca din tine o femeie abuzata de un sot incapabil sa gestioneze perioade de tensiune si criza in alt mod decat prin violenta.E drept ca e de preferat ca un copil sa cresca intr-o familie cu ambii parinti,dar eu cred ca doar in conditiile in care in acea familie exista armonie,iubire,intelegere si respect;daca aceste "conditii" nu sunt indeplinite,copilul ar avea mai mult de suferit decat daca ar avea parte doar de dragostea si ingrijirea unui singur parinte.
Nu stiu daca m-am exprimat suficient de coerent pentru a ma face inteleasa,insa sper ca poate te va ajuta macar in ft. mica masura sa-ti dai seama in ce directie iti doresti sa te indrepti.Oricand simti nevoia sa vb. cu cineva e suficient sa-mi dai un bip(daca nu mai ai nr.,intra in mail-ul comun si ia-l de acolo).
Sa auzim numai de bine.
29+sau poate ???
cricri
http://photos.yahoo.com/dima_crstn
Chuny spune:
Roxana, eu cred ca noi nu putem sti ce se intampla in casa ta. Sunt 3 variante : ori sotul tau e o persoana cam violenta, nu e la prima iesire. Ori astepta de mult ocazia asta ca sa-ti comunice hotararea de a divorta. Ori tot stresul din ultima perioada si comportamentul tau l-au adus la disperare. Intr-un cuplu trebuie totusi sa fie egalitate : nici barbatul nu trebuie sa dea intr-o femeie, dar nici femeia nu are scuza daca se isterizeaza, oricat de gravida ar fi. Incearca si tu sa te analizezi, sa vezi daca nu cumva ai gresit si tu. Si, mai ales, lasa timpul sa treaca, sa va limpeziti gandurile. Curaj !
Sibylle saptamāna 27
Pozele mele Poze noi
cri19 spune:
INNI ti-am trimis PM.
Restul burticilor nu va suparati pe mine,dar m-a indispus rau problema ROXANEI si nu ma simt in stare sa fiu acum draguta si sa socializez.
Va pup pe toate si maine promit sa va raspund la fiecare in parte.
Sa auzim numai de bine.
29+sau poate ???
cricri
cri19 spune:
Cu cat ma gandesc mai mult la situatia ROXANEI cu atat ma enervez mai tare.Pai zica lumea ce o zice ,ca maternitatea e o minune,ca sa dai viata unui copil e sublim,de acord,nimic de obiectat,dar cele noua luni in sine nu sunt vreo bucurie obiectiv privind:ai greturi si versi de-ti dai si sufletul afara,te dor sanii ca la balamuc,poti sa ai si "norocul" sa faci vreo gripa sau vreo infectie urinara si dai si chinuie-te fara medicamente si asteapta sa-ti treaca cu ajutorul celui de sus,ca sa nu mai iau in calcul sarcinile cu risc in care te indopi cu medicamente de sustinere si iti ciuruiesti fundul cu injectii,te ingrasi,te rupi de spate,ti se umfla picioarele,poate daca esti printre cele "alese" te umpli si de vergeturi,basca celulita,toate astea si poate inca multe altele pentru a aduce pe lume un sufletel care sa va umple casa si familia de bucurie,iubire si lumina...Si vine si BARBATUL care nu gaseste nici un alt mod de a te sustine si incuraja in eforturile pe care le faci si in trasformarile pe care le suporti si de a-ti multumi decat tragandu-ti doua capace peste cap.Minunat...n-am ce zice;si ce-i de facut acum..,pai hai sa-i gasim repede scuze...o fi fost tensionat sau poate stresat,saracul cata presiune e pe umerii lui,iar tu n-ai avut de lucru decat sa dai din gura ca sa-i strici de tot omului ziua,saracu' de el...ete in ce stare l-ai adus...si-a pierdut cumpatul.Off ,ar trebui sa-ti ceri scuze,sa remediezi situatia,ca fara barbat e greu,mai bine cu el.Dar a dat in mine,iar eu sunt gravida...cum a putut.Eh ...se apropie momentul nasterii si e micutul de el speriat de responsabilitatile care trebuie sa si le asume,tensiunea si panica momentului nasterii...a clacat,asta e ...mergem mai departe cu zambetul pe buze si speram ca data viitoare sa nu dea mai tare.
Imi cer scuze daca am iritat pe cineva,dar asemenea iesiri mi se par inadmisibile si numai gandul ca la fel de bine putea sa mi se imtample mie,m-a facut sa-mi pierd nota de pacifism din primul mesaj si ultima farama de intelegere pt. sexul opus pe care m-am straduit s-o afisez.De fapt eu asa vad situatia...nu stiu care ar fi rezultatul unei astfel de atitudini,dar ma scoate din sarite tendinta de a le cauta motivari,scuze si circumstante atenuante, tocmai noi care suntem posibile victime ale unor abuzuri asemanatoare.Nu cred ca exista motivatie reala si bine argumentata care sa aiba ca concluzie palmuirea unei femei,mai ales si insarcinata ,cu atat mai putin cred ca acesta explicatie ar putea fi "un ardei umplut".
Si inainte sa deschid calculatorul mi se facuse somn,dar am zis sa intru sa vad cine ce mai face...pai s-a dus dra... somnul meu.Poate am noroc si mai bantuie cineva pe aici,sa am cu cine sa mai dezbat.
Sa auzim numai de bine.
29+sau poate ???
cricri
gripo spune:
Cu riscul de a supara pe toata lumea, mie mi se pare incredibil ce spuneti voi. In mod cert, Roxy va decide ce va face, dar de aici pana la a spune ca poate tu ..., ca poate... astea-s povesti. Ati fost vreodata maltratate? Va dati seama ce inseamna, ca de acum in colo, cand apar probleme, sa-ti fie frica sa iei atitudine, pentru ca oricand poate pleca palma? sau pumnul? Si umilinta? Nicio lege din lume nu te condamna la puscarie pentru cuvinte grele, spuse la suparare, dar pentru lovituri da, ceea ce inseamna ca NIMIK nu da dreptul nimanui sa te loveasca. Pai inseamna, ca daca profesorul va bate copilul la scoala, asa, o palma doua, pentru ca a spus cuvinte grele, sau s-a isterizat, sunteti de acord, daca o face doar o data. Sunt de acord ca trebuie acordata a doua snasa, daca, in primul rand, e constient ce a facut, ca trebuie sa mearga la psiholog, sa ia medicamente, sa faca CEVA ca sa-si rezolve problema violentei, dar sotul ei a continuat. si, din atitudinea lui de dupa, nu face decat sa puna jugul pe ea si mai mult.
Copilul? ce copil vrea sa-si vada mama batuta? umilita?stiu oameni care au trait in asemenea familii, povestile lor din copilarie sunt infricosatoare, daca vor sa vorbeasca, ca in general prefera sa taca, sa tina in ei grotescul si uratenia vazute si traite. In schimb, separati, acest tata are toate sansele sa fie un tata bun pentru copil, pentru ca in general, violenta este asupra sotiei, am spus in general, nici nu vreau sa ma gandesc mai departe.
Inca o data, Roxy este singura care va decide, dar chestii de genul ....poate si tu...poate vorbele tale...poate stresul(si daca viata le rezerva lucruri mai grele?)....NIMIK nu da dreptul cuiva sa ridice mana asupra ta, indiferent de motive, deci Roxy, NU tu esti de vina!, indiferent de ce i-ai spus sau facut, nici soacra, nici nimeni, ci el, si el ar trebui sa invete sa gestioneze mai bine situatiile de genul asta, asta daca vrea si daca nu cumva gesturile astea au fost facute ca sa te convinga definitiv ca vorbeste fff serios in legatura cu divortul, si sa rupa orice cale de intoarcere.
As mai avea multe de spus, dar ma abtin, urasc violenta atat de mult, si sunt atat de inversunata impotriva ei, incat mi-e teama sa nu spun lucruri care nu trebuie spuse, si nici nu e locul sau timpul pentru asa ceva.
30+RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
Lyana spune:
NEATA BURTICI
In ultimul timp forumul a devenit foarte trist
Roxana cred ca a inteles mesajul din partea fiecareia dintre noi.
Dar haideti totusi sa nu continuam sa ne intristam.
Poate si ea intrand in fiecare zi si vazand mesajele noastre care ii aduc aminte de acel incident nu poate sa treaca peste el.
Violenta e un lucru ingrozitor dar nu avem noi cum sa schimbam nimic.
nostrii sunt acum pe primul plan, sa nu uitam asta si orice stres si orice emotie negativa le face rau.
Sper sa revina optimismul in scurt timp.
25+ Teodora
eloise spune:
Draga Roxana e atat de trist ce citesc, si imi pare atat de rau. Ma gandesc ca noi fetele de pe forum stam acum si ne dam cu parerea despre ce sa faci, ne inflamam si emitem opinii, ne doare sufletul si varsam o lacrima pentru tine, dar 2 lucruri sunt clare: unu, e totdeauna mai usor sa dai sfaturi "la rece", decat sa te afli in situatia respectiva, si din pacate nici una nu putem impartasi concret suferinta si zbuciumul tau. si doi: e usor, din nou, pentru noi sa fim moraliste, sa spunem "eu niciodata n-as...." si lucruri radicale sau orgolioase de felul acesta, atata timp cat nu am experimentat pe pielea noastra.
Atatea cuvinte... Ce ti-au spus fetele (Try, Gripo, Inni, Cri) iti spun si eu, nu mai repet decat un singur lucru. Uite pe mine m-a uimit ce a spus Monique si cata dreptate are, in simplitatea cu care a transhat problema. Ce-i cu barbatii astia care se comporta ca niste brute? Daca acum clacheaza nervos, ce vor face dupa ce vine copilul? Eu tie iti acord toate circumstantele atenuante pentru iesirea ta nervoasa (cu aruncatul ardeiului) dar lui nu. Cred ca eu, daca as fi barbat, as fi atat de coplesit, de sufocat de fericire ca o femeie m-a iubit indeajuns incat sa ma aleaga drept tatal copilului ei, ca o femeie imi face cel mai frumos dar din lumea asta MIE... nu mi-ar veni sa cred, as adora-o clipa de clipa si as proteja-o neincetat (macar atata timp cat poarta copilul in pantec si-l hraneste cu sangele ei). Ce a facut el este un gest grav si foarte, foarte greu scuzabil iar tu trebuie sa te gandesti numai la viitor, la linistea ta si a copilului, si apoi la confortul material.
Uite ca nu pot sa ma adun sa iti scriu mai mult, de altfel multe au fost spuse deja si fetele au dreptate... suntem alaturi de tine, atat cat putem fi, sa dea Dumnezeu sa fie cat mai bine pentru tine si copilas!
Eloise 25+ cu
EU
Virsta bebe
pufymic spune:
Buna dimineata burtici!
Si va doresc sa aveti o saptamana frumoasa!
Mai fetelor se pare ca nu ma lasa nici pe mine carceii in pace....m-am trezit aproape plangand de durere ca m-a "prins" unul la gamba piciorului drept.....acum schiopatez inca asa nasol a fost!....de fapt stiti si voi cum e...
Sunt bucuroasa ca azi am intrat in sapt 30! Mai e putin.....dar greu....
Pupici!
Ioana(30+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik