Copiluti de mai-iunie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Teodora are bazdaci frate!
Nu doarme de ai dimineata, nu stiu ce are.
Androix daca darme asta e ok la sase, daca nu doarme nici nu soct decat pe la opt putin in fata blocului ca altfel me termina. Mai, parca stie cand trebuie sa plec undeva

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Nu sarea nimeni pe tine nelia, eu chiar am spus ca autorii articolului. Cat despre faza cu invatatul cu o rutina de la prima luna m-ai surprins ca tosmai tu ai zis asta. In cazul celor care alapteaza sau alaptau dupa cat am citit e firesc sa se trezeasca si la 2 ore sa manance, ca laptele matern nu tine de foame asa ca si formula. Eu sunt o persoana foarte organizata si sufar acum ca nu mai pot avea un program. Felul in care ai spus de englezoaica aia ma face sa cred in cazul asta ca eu am gresit, nu? Chiar tu ai zis ca ai avut un copil agitat si ai acum unul cuminte. Sunt copii la care nu le poti impune un program nici sa stai in cap. Iar asta nu tine la cat e de "buna" mama ci si genetica si personalitatea copilului isi spune cuvantul. Si apoi e normal sa fie asa ca altfel am fi toti o armie pusa la punct si miscandu-se in acelasi ritm.
Am cunoscut si eu o familie extrem de pusa la punct unde copiii se culcau la 9 seara si se trezeau la 7 cu toate ca aveau 11 si 13 ani, deci varsta protestelor. Mi-au explicat cu lux de amanunte ce chin de viata au avut in primii 2 ani cu fetita, care a fost un copil cu probleme de somn, etc. Ei erau dovada ca programul se creeaza treptat si nu din prima luna. Ci cu munca de doia ani continuu ceea ce altul a reusit in prima zi. Si nu pentru ca au fost dezorganizati cu fetita si organizati cu baietelul ci pentru ca erau copiii extrem de diferiti.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

S-a dus la mama naibii mesajul dupa ce mi-a dat un esc Bibicu nazdravan, care mai nou ma uimeste de cate prostioare face, imi sutise din portofel permisul de conducere si doar cateva secunde ce n-a fost in raza mea vizuala, l-am cautat de intrasem in fibrilatii ca ma si vedeam somand sau conducand fara permis (cred ca alegeam varianta 2 cu tot riscul), unde credeti ca era, aruncat intr-un colt de abia l-am zarit si doar trecusem pe langa el de cateva ori, saptamana trecuta mi-am socat sotul ca am intors gunoiul cu susul in jos cautand o amarata (dupa spusele lui) de agrafa, dar de abia ce-o primisem si era superba, i-a facut Bibicu felul si aleia, parca a facut o pasiune din a ascunde lucruri...no, dar sa revenim la raspunsurile alea pe care le-am pierdut

Androix nasol rau de tot sa umbli pe la politie si alea si alea ce ai tu in program azi, ma ia oboseala numai cand ma gandesc cu toate ca am avut si eu o juma de zi stresanta umbland dupa blaturi la mama naibii in celalalt capat al orasului. Mi-au spart si mie rabla intr-o iarna pentru un casetofon, politia mi-a spus sa vin cu masina sa faca constatarea si sa ia amprente, pai ce amprente domle ca era plina de zapada, cand sa deschid usa nu intelegeam ce e atata lumina (de la albul zapezii) si uite ca nu ma lecuiesc si tin in continuare caruciorul sport in portbagaj cu toate ca incuietoarea e stricata, dar eu ma fac ca incui de fiecare data...impresie pentru vecini.
Vecina e culmea nesimtirii si a tupeului, vorba ta ca si mie mi-ar fi fost cam jena sa ma duc sa i le cer (o acuzatie tacita "bai ia o pauzare de ce mi-ai furat lucrurile), solutia ar fi s-o inviti la tine sa-si aleaga dupa inima ei hâtra tot ce-si doreste din cuibusirul vostru, eventual sa i le livrezi tu sa nu se mai oboseasca. Iar cu tara, ai si n-ai dreptate, am fost sambata sa iau niste piciioare de inox si ala imi vara in plasa picioare ordinare negre de plastic, azi la fel, cred ca aveam mutra cu stampila in frunte "e proasta, incearca", pai isi permitea neamtu' sa faca asa ceva?

Mstroie vazut pozele, se pare ca v-ati simtit bine si noi am stat acum 3 ani tot la Apollo, dar pe-atunci nu era renovat si asa cum spui si tu ne obisnuisem spre final cu drumul pan' la plaja, trageati niste soamne la pranz de belferoi dupa o juma de zi, asa-i?
Cum mai e manuta lui David? Tot asa voinicut a ramas si la kg, ca in poze asa pare

OlgaT imi dau si eu cu parerea ca un EKG e cam traumatizant pentru Tony, i-am facut lui Bibi la 8 luni EEG si mi-a urlat in nestire pana i-a instalat toate firele alea si asa cum zicea si TDI nu e prea relevant, decat daca e in criza. Succes si sa aveti vesti bune, spre cat mai bune, la fel si lui Filipu'

Laura sa nu dai cu pietre in mine dar insist sa mergi la medic pentru cap, e bine sa-ti faci timp si pentru el (cap), aulinul si eu stiu ca e un antiinflamator pentru oase, mie imi cedeaza capul doar la efimigrin si de-astea de migrena, acum poate ai probleme cu coloana, cu ochii sau de alta natura dar nu e bine sa te neglijezi, hai ca mai amani o perioada din lipsa de timp, chef de cautari, dar nu prea mult...ma opresc aici ca daca iti mai spun de invatatoarea pe care a pierdut-o Andreas te speriu, hai du-te!

Ioana concediu placut, zau ca incep sa va invidiez din toate colturile inimii, NU MAI SUPORT VREAU SI EU LA MARE, ma ia cu rau cand vad marea in pozele voastre, rand pe rand ajungeti toate la mare nu mai eu stau pe uscat...mi s-a strans stomacul cand am citit cum a cazut Ana, si Bia mai trage cate-un cap de mobila, parchet, gresie, dar de fiecare data ma albesc cand vad cat e de disperata si cu cat patos plange

Mercedes, Pisik bravo si felicitari primilor pasi, sa va tineti alergatura de acum incolo...asteptam continuarea

Vazut copiii la tasnitori, superbi de dragalasi ce sunt

Cornelia sanatate Mariei! Ce are, mi-a scapat mie sau n-ai spus?

Program eu urasc sa am asa ceva cu toate ca sunt constienta ca e un lucru bun, dar ideea de fi incorsetata in el ma omoara, maica-mea m-a innebunit sa ii fac program lui Andreas cand era bb, ti-ai gasit, a fost un chin somnul si masa pentru el, iar pe Bibi am lasat-o cam dupa capul ei, dar ea a fost un copil cuminte si a cam pastrat limita si bunul simt. Somn o data pe zi, pe la pranz, uneori il fura si pe nr.2 dar mai rarut, 3 mese pe zi, 3-4 kk pe zi, 2 plimbari pe zi, dar cum am tot fost ocupati cu santierul si ne-am facut carare la Praktiker si Brico a cam sarit anumite etape de somn sau plimbare ca deh, donsoara nu serveste somn decat in patutul ei drag. Noaptea NU se trezeste (scuze OlgaT si alte mamici) eventual pentru suzeta (ori si-o baga singura in gura, ori renunta si doarme mai departe), doar ca se culca destul de tarziu, spre 22.30 - 23 si se scoala pe la 8.30 - 9, uneori si mai mult, dar n-a fost mereu asa, de cand e in vacanta Andreas, ca inainte datorita galagiei lui frate-su era treza de la 6.30. Traiesc si eu vremuri fericite!

No, va las, poate mai intru pe seara. Apropos, ati mai avut seri de chat, ca eu nu v-am mai prins?

Mami de puiuti: Bianca (13.06.2006) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Pisik si Mercedes felicitari pentru mergatoare. Tineti-va ca incepe show-ul.
Andutzy cum adica sa nu aiba rost? S-ar putea ca prin minune el sa nu aiba si-l zapacesti cu tratamentul ala. lasa ca vine si kk si mergeti ca e bine sa fii sigur. Nici tratamentul asta nu e total inofensiv.
Elisor bine ai revenit. Sper ca in forta.
Lucas de ce mama bolnavioara? Sanatate multa oricum.
Casa de piatra si tie mstroie. Si noi am facut 7 dar in mai. Cand ma gandesc ca am stat 7 ani fara bb imi vine sa mor. Puteam sa avem copil de scoala.
Apropo blackpantero pe unde esti? Sunteti bine?
Chiar ma gandeam cum de nu ai intrat deloc ieri Clara. Nici macar pe messenger.

Copilul meu e un scump si dulce asta pe langa ca nu doarme si mananca si are energie misterios de nu stiu unde. Tot i-am zis la bietul ca sunt kk ciresele care cad pe jos in gradina si ma grabeam sa se adun sa nu le vare in gura cu sambure cu toata mama lor. Ieri cand am incercat sa-i dau o cireasa buna sa manance s-a uitat cu o mocutza surprinsa la mine si a zis kk. Traducere " ce-mi dai sa mananc nu vezi ca e kk?". alaltaieri seara era rupt in doua la ora 6 seara si se tranteste pe o perna pe covor si in 5 minute sforaia. No ce sa fi facut? A trebuit sa-l las macar o jumate de ora sa doarma. face niste super faze mai nou... Ieri s-a aruncat in piscinutza plina cu apa de ploaie rece ca naiba imbracat cu papuci, salopeta, inclusic palaria si-a udat-o.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

OlgaT care fortza ca o cam pierd, mi-e foame si mi-e lehamite sa mananc (nu inteleg de ce ca eu sunt o mancacioasa de felul meu, de dulciuri) si in sfarsit am si eu frigi plin c-am fost ieri harnicuta...daca a cazut Tony cum a cazut Bibi in piscina de la magazin atunci mi se strange carnea pe mine.

Andutzy no, a produs Dragoselu ceva?

Simona si noi buzita nazdravanului e mai bine, nu?

Florentina ma doare sa stiu ca iar aveti probleme si eu cu draga inima v-as face o infuzie de carnita de la mine si Bibicu ca partea masculina e supla, Maya e tare inalta, am vazut-o si eu, dar tu trebuie sa te linistesti sa prinzi puteri ca mai ai putin si misca bb (mai repede la bb2) si n-o sa te mai tii pe picioare, n-am solutii, nici sfaturi dar vreau sa te simt din nou vesela. Stiu ca e al naibii de stresant sa tot bati cabinetele doctorilor dar nu-ti pierde credinta ca va fi bine, veti fi bine amandoua, (toti trei, si burtica). Incearca o cura la Fagaras, ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

elisor- avand in vedere ca si tu ai al doilea copilas imi permit sa te intreb ( sper sa nu te superi)ca e ok ca micuta ta sa aiba atatea scaune pe zi? sau este din cauza caldurii?

referitor la somn -pot spune ca si bianca le doarme de pe la 21.30-22.30( depinde de zi) pana dimineata 6.30-7.30.undeva pe la 3 dimineata ii dau apa pentru ca am observat ca se trezeste( probabil ii este sete) si adoarme la loc imediat

Mergi la inceput

Mercedes nu vad nici un motiv de suparare, ce sa zic, asa a avut de cand s-a nascut, hai sa zic din amintiri de pe la 2 luni (ca inainte stiti si voi ca schimbati cate 8 scutece/zi), am tot intrebat pediatra si n-a tras nici un semnal de alarma asa ca demult am lasat-o balta. Crezi ca face prea des?
Pe seama caldurii am pus bubitele de la fund si pasa care tin la nesfarsit, pana la 11 luni n-am stiut ce-i aia iritatie si uite ca acum nu se mai da dusa, apare sub diferite forme, am incercat o multime de unguente si tot degeaba, intai au fost pustule cu lichid si puroi acum a trecut pe roseata care e atat de contrastanta cu pielea ei alba, acum se pare ca e mai bine dupa ce folosesc de 2 zile crema de galbenele, care inca o data semnalez ca e o minune a medicinii homeopate sau ce-o fi, aaaaaaaaaaa si mai am un pitik mare pe care incerc sa-l tin acolo dar...nu i-a trecut crescatura aia de la fundulet si e o luna, ce mai, cred ca ma infiintez la pediatra cu ea si probabil ajungem la chirugie, nu stiu, incepe sa-mi fie frica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetele,

intru putin sa va spun de noi dar nu pot sa stau si nici sa citesc din urma.Scuze ca nu sunt foarte activa dar avem musafiri si ma tot invart dupa ei....eu trebuie sa le fac pe toate....

Am fost azi cu Aidan la dr la vaccinuri, au fost 3 asa ca a plans Aidan de s-a saturat.Apoi i-a luat si sange din deget pentru analize sa vada daca e ok la un an, daca nu are lipsa de ceva.
Si sa mai vedeti o chestie....pentru ca am fost in Romania trebuia sa ii faca si testul de tuberculoza(cica asa e cand calatoresti din "tarile civilizate" in estul Europei, Africa, Asia, America de Sud) asa ca am vrut sa il facem dar tampita aia nu s-a descurcat si l-a intepat degeaba nepunandu-i destul ser asa ca am renuntat si o sa il facem cand mergem la dr la 18 luni ca atunci e urmatoarea vizita daca nu sunt probleme intre timp.M-am enervat firar ca l-a intepat asa a proasta si i-am spus sa o lase balta.

Fetele de prin alte tari asa se cere si la voi cand veniti cu copiii din tara???

Nu s-a mai ingrasat deloc de la 10 luni jumate.Are 77 cm si 9.500g, iar circumferinta capului este 48,5cm.Mi-a spus dr ca e ok, si ca e un ganditor cu creier mare
L-a mai testat sa vada daca merge si mi-a mai pus intrebari despre ce mai face si a zis ca e foarte bine si atat.
Mai mergem la dr la 18 luni si nu stiu daca mai sunt vaccinuri ca nu mi-a spus nimic.Sper sa nu mai fie.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Aidan Alexander

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Mda. nici nu mananca daca to nu doarme, sa fie tot tacamul.

Ioi! Am vazut niste mesaje si am citit pe sarite.
Gabitza, multi ani ianinte fericiti, sa aveti o casnicie lunga si plina de impliniri, sa va mearga ca pana cum si mai bine!

Dar ieri a fost nu?.

Nu stiu ce sa fac, daca nu doarme pupaza asta nu pot sa mai plec si mai aveam un drum scurt de facut. Am fost la Selgros dupa pampers si alte nimicuri si ziceam ca dau o fuga sa ma uit la niste incaltari. Adio!
OlgaT, nu am avut timp, daca nu doarme dra nu pot sa misc in front. Dimineata am facut dus si m-am spalat pe cap cat a fost mama la piata iar ea s-a uitat la bebe ainstain. Acum daca e obosita nu o pacalesc cu nimic.
Am luat ulei de palmier sa il incerc, va spun cum e dupa ce prajim peste:)

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Eli, fir-ar sa fie uite ca nici pana la ora asta Dragoselu nu a produs nimic.Parca vad ca va face diseara si uite asa parca vad ca dorm cu "rahatii in frigider", vorba lui Loreen,ca nu pot uita ce suparata era ea pe tema asta acum vreo luna, doua si uite sa atunci ma amuzam de expresia ei, pe cand acum o simt pe pielea mea....
Intre timp m-am mai linistit pentru ca m-am tot informat si treaba cu giardia totusi nu este chiar atat de grava nici in ipoteza lui bb2 deoarece nu afecteaza sarcina si pot face totusi tratamente naturiste, cat despre Dragoselu il scapam noi si de astea...vorba aia, am scapat noi si de altele, enterocolita, amigdalita, scapam si de giardia daca o avea...
Va multumesc mult oricum pt suport, va pup,revenim oricum cand avem noutati!

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput