Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 6
sim spune:
Dolphin multumesc de intrebare si pentru ca ti-ai amintit de mine. Drept e ca n-am mai scris in ultima vreme... Sunt bine, slava Domnului!
De greturi am scapat acum vreo 2 saptamani si drept sa-ti spun ma simt destul de bine. Doar faptul ca au cam inceput sa nu ma mai incapa hainele pe care le purtam inainte imi mai da de gandit, dar dr spune ca 2,5 kg pana acum n-ar fi asa mult. Daca o sa ma mentin in ritmul de 1-1.5 kg pe luna am sanse sa nu ma stresez prea tare dupa venirea puiului. La dr am fost acum cateva zile doar pentru consult si interpretare de analize si a spus ca e ok. Mi-a zis sa iau Elevit 1 la doua zile si dupa inca o saptamana sa opresc utrogestanul.
Uite ca de simtit, inca n-am facut asocierea cu senzatiile pe care le-am avut la prima sarcina. Atunci am simtit pentru prima data prin saptamana 16, asa ca ma astept sa mai treaca putin pana o sa am ceva fluturasi in burtica
. Dar iti spun drept ca abia astept sa vad iar piciorus intinzadu-se parca gata gata sa strapunga burtica.
Tu esti bine? Draguta de Yulia ce spune despre bebe? A inceput sa inteleaga ca e cineva care abia asteapta sa o cunoasca?
Ruxi in fiecare zi vine si incearca sa ma cuprinda, imi mangaie si imi pupa burtica, vorbeste cu bebe. E tare incantata de ce ni se intampla. De curand mi-a facut "cadou" o papusica mica sub forma de bebe (care flexeaza manute si picioruse) cam de vreo 5 cm lungime pe care sa-l iau cu mine la birou. Acela e "bebitzul nostru" si culmea este ca la varsta asta cam atat e de maricel.
Citesc aproape in fiecare zi cele scrise de voi si ma bucur ca aproape toate vestile sunt de bine. Ca ni se mai intampla si incercari mai grele...of, e greu sa treci prin ele, dar orice ar fi ganditi-va in primul rand ca fiecare soc sau tristete ajunge si la puiut in acelasi timp.
Va pup si va doresc sarcini usoare. 
Simona
11+ si Ruxi
CoraHope spune:
Si eu vreau sa stiu care e diferenta dintre o echo normala si una morfologica?
Mersi,
Cora
dolphin9913 spune:
SIM draguta cum te-am cunoscut
Cum sa nu-mi aduc aminte de tine? cand ai fost printre primele pe lista si avem acelasi DPN.
YULIA e ff incantata de bebe, are acelasi chesti ma pupa pe burtica si ma intreaba: "Mami cand iese bebe ca sa mergem la mamaie in Romania?" iti dai seama ce e in sufletul meu.......
In fiecare an mergeam in Romania si stateam cate 3 luni, cum sa nu-si aduca aminte? mai ales vara si spre toamna prindeam si struguri.....bun vin a mai iesit anul trecut . hai ca m-am dat in amintiri , dar ce sa faci dorul asta de tara.
ma bucur ca esti bine
si mai asteptam vesti de la tine si pupici lui blondina ta
MAMI
12+cu YULIA ( 2002)si BEBE
megbeng spune:
cora, cu tot cursul meu de medicina fetala nu cred ca am sa-ti pot da un raspuns prea satisfacator
..noua ni s-a zis asa: un ecografist specializat in eco de sarcina vede la 2D absolut tot ce e necesar..toata morfologia fatului..3D si 4D sunt, citez "mofturi" pentru mamici...ca e mai usor sa-ti imaginezi cum arata puiutul cand il vezi 3D..la 4D se adauga si a patra dimensiune, care e timpul, adica il vezi pe bebe in miscare..ideea e ca sutn iamgini spectaculoase, frumoase si utile pentru un medic care nu are foarte multa experienta.
la o eco de rutina o s-ti masoare diametrul biparietal, femur,lichid amniotic..daca i se zice "eco morfologica" o sa insiste pe fiecare organ
vine bebe!
dolphin9913 spune:
SIm scuze DPN e diferit nu stiu de ce am crezut ca il avem acelasi ![]()
![]()
MAMI
12+cu YULIA ( 2002)si BEBE
ruxi spune:
Eco morfoligica e mult mai detaliata. Mie Iosup imi scria marunt de fiecare data o coala A4, pe ambele parti . Din saptamana a 14-a bebele fiind mai marisor incepe sa-i masoare toate cele: osisoarele de la picioare, cele de la manutze, toate organele mult mai in detaliu...totul, totul mult mai detaliat.
Cel putin la mine asa a fost. La aceasta a doua sarcina, am facut 2 ecografii normale, in sapt a 7-a si in saptamana a 10-a. Prima de morfologie fetala o voi avea saptamana viitoare joi, cand voi avea 13 saptamani implinite si intru in a 14-a.
pupici pe burtici!![]()

Ruxi 11+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Burtica 25 iunie
oana_bucur spune:
Megbeng...bineinteles ca ma doare mai abitir gatul...am ras destul de serios la cele gasite pe linkul tau. Amuzant.
Acum tre sa trec la curatenie...am avut dispensa speciala pana acum...dar acu ne vin musafiri...
Am un chef....
Eu si Noi
10+
sim spune:
Dolphin draga mea, lasa ca o saptamana nu e mare distanta. Cine stie ce surprize ne pregatesc prichindeii din burtici!
Cred ca din pricina printeselor noastre a aparut asemanarea, pentru ca sunt apropiate ca varsta. Draga de Yulia, o sa fie o surioara minunata!
Stiu sigur insa ca invatatura o are de la tine si asa cum incerc si eu cu Ruxi sa o pregatesc pas cu pas, fara sa exagerez prea mult rolul lui bebe in viata noastra, sunt convinsa ca si tu faci ce stii mai bine sa pregatesti terenul pentru intrarea in familie a puiului mic. Veti incerca sa veniti in vizita pe aici dupa ce se naste bebe?
Mi-ar placea tare mult sa ne vedem. Ti-am spus deja ca sunt multe amintiri care ma leaga de Japonia si pretuiesc tara asta cu bunele si mai putin bunele pe care le are.
Simona
11+ si Ruxi
aiska spune:
Buna fetelor!
Nu am disparut, am fost in vacanta in Italia aproape o luna, la verisoara mea care locuieste acolo de multi ani.
Mi-a mai fost si rau, am avut greturi foarte puternice si nici nu ma puteam aseza bine in fata computerului ca iar m-apuca.Am fost si la doctor de teama ca e ceva grav, la prima sarcina neavind asa probleme.
Am pierdut 2 kg si nici acum nu prea am pofta de mincare.Probabil o sa vina mai incolo si atunci o sa ma laud cu greutatea.![]()
Mi-am vazut la ecograf simburelul si sper sa fie bine si in continuare, lucru pe care il doresc tuturor fetelor de pe listuta noastra.
Ce frumos ne-am inmultit!
De-abia azi am intrat pentru prima oara pe DC dupa atita timp si trebuie sa recunosc ca a citit cam pe sarite, dar voi recupera eu cumva, sper.![]()
Oana, iti multumesc ca nu m-ai uitat.
Octavia,la voi costa cam jumatate din pretul ecografiei aici.In schimb suntem avantajate cu analizele care se fac gratuit.
Adinush se spune ca dupa zile grele si necazuri urmeaza intotdeauna ceva bun.Finlandezii spun ca toate problemele au o rezolvare.Ma scuzi daca spun prostii mari,dar nu inteleg pe ce baza sunteti responsabili de restul banilor furati care nu erau asigurati.De ce nu exista o asigurare care acopera pagubele in cazuri din astea?Exista cumva o lege ca sunteti responsabili sau ati semnat vreun contract cindva care prevede asa ceva?Daca intr-adevar aveti asemenea responsabilitate, de ce nu vi s-a oferit masuri de protectie impotriva acestor situatii?Iarta-ma inca o data daca debitez ineptii.
Sim ,ce frumoasa poza de la ecografie ai pus!
Dolphin ti s-a spus cumva de ce primul copil a fost nascut mai devreme? Daca nu s-a descoperit nici o cauza medicala, sau este o cauza care nu are sanse sa se repete, inseamna ca nu ai de sa te te temi.(Asta zic ei finlandezii
)
Oana in general produsele naturiste sunt interzise in sarcina aici fiindca nu se cunosc prea bine efectele lor.Totusi in Norvegia(nu aici) multe mamici le folosesc si au copii sanatosi,spun sondajele.Ti ai verificat ce contine propolisul acela?L-ai intrebat pe doctor?
Scriati despre vise.In cartea finlandeza despre sarcina se scrie ca este efectul progesteronului.Si eu am visat niste iubiti din liceu.Pe bune.![]()
Sabina
10+
mamica lui Aleksi Joel 
aiska spune:
Unele fete intreaba de tripul test.Eu am ales sa particip in mod voluntar la o testare din aceasta tara in care se urmaresc riscurile de defecte cromozomiale ale mamicilor intre 25 si 30 de ani.Am primit foarte multe detalii scrise si pot sa va spun ca din pacate, dupa parerea finlandezilor nu exista nici un test care sa garanteze 100% un copil sanatos.Nici macar analiza lichidului amniotic.Aproape nu am crezut ce era scris acolo.
Din fericire sindromurile de tip Down se pot depista in proportie de 80% prin tripul test si plicul nucal,alte defecte ale sistemului nervos central cum ar fi spina bifida se depisteaza in proportie de 60%.De multe ori tripul test da rezultate false de aceea, doar 30% dintre mamele care au avut rezultate pozitive la el,vor avea rezultat pozitiv si din lichidul amniotic.
Cunosc o familie care a facut test din plicul nucal si a iesit okay, dar a nascut copil cu sindrom Down la 28 de ani desi nu avea nici incidente in familie.La ecografia morfologica s-au semnalat de asemenea citeodata, rar, mici greseli.Tocmai citeam pe forum ca de ex. Iosup nu a putut observa 3 rinichi la o ecografie morfologica.Nu e vina doctorului, aici cel putin asa ne informeaza.
Nu doresc sa va sperii, dimpotriva.Vestea cea buna ar fi ca o asemenea probleme sunt foarte foarte rare.In Finlanda 98% dintre copii se nasc sanatosi si sper ca si in Romania e un procent apropiat.
Aveti idee unde as putea gasi statistici despre incidenta sindromului Down si a copiilor nascuti bolnavi in Romania?