Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 29
simonacip spune:
Nastasika, stiu ca la alergie nu se da antibiotic, chestia e ca eu n-am stiut ca are alergie, pentru ca mie nu mi-a facut niciodata bubite, doar vara de la caldura si nici n-a avut simptome de alergie pina acum. I-au facut testele acelea pe partea din interior a minutei, pune putin lichid(cred ca e substanta la care ar putea face alergii) din citeva sticlute, apoi cu niste lopetele de metal atinge exact picaturile de pe mina. Nu stiu exact, iti spun ce am vazut ca i-au facut...deci nu-l inteapa, nu-s subcutanate, ci la nivelul pielii. dupa un timp s-a uitat la mina si unul dintre locurile unde pusese substantele se umflase.
Despre aerosoli...nu stiu de ce nu i-au facut cu adrenalina. Nu au vrut sa-i faca pina nu l-a vazut alergologul. nu stiu daca toate aparatele au compartimente pentru substante cum zici tu...Baby Halerul de ex am inteles ca are doar un loc unde sa montezi puful.sper sa nu vorbesc prostii, asa mi-a explicat un farmacist.
Azi mi-a dat dr mea trimitere la un pneumolog bun, nu stiu exact unde, care, cum, o sa vad.
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
nastasika spune:
simonacipsa nu mi-o iei in nume de rau ca ti-am zis ca nu se da antibiotic...ma refeream ca nu se da pt bronsiolita, incercam sa-ti spun din experienta mea.Unii medici ( ca fosta mea pediatra) dau antibiotice puternice copiilor cu bronsiolita "pt mucii verzi", ceea ce e total anapoda, si eu i-am dat lui Tavi o caruta de antibiotice, ca sa aflu acum ca de fapt i-am facut f. mult rau...de-asta vroiam sa te invat pe tine sa nu faci aceeasi greseala ca mine fiindca, din pacate, nu toti cei cu parafa de medic se si pricep sa-si faca meseria...
Baby Haler nu este un aparat pt aerosoli, este un dispozitiv care se aplica spray-ului cu puf, pt al putea da unui copil mic, mie mi s-a spus ca sunt mult mai eficienti aerosolii, care nu se pot face insa decat cu aparatul special despre care ti-am vb. Diferenta consta in faptul ca, cu Haler-ul dai un puf, doua si bebica tre sa inhaleze gazul respectiv, trebuie sa inspire profund, ceea ce nu prea stiu ei sa faca cum trebuie. Cu aparatul de aerosoli lucrurile stau altfel:pui subs. in recipient, ii tii mascuta la gurita,substantele se evaporeaza treptat, iar bebica, respirand normal, inhaleaza aburii respectivi.
Anca_emanuelstiu ca ar fi bine sa doarma ridicat pe o pernuta, insa nu se prea poate...Tavi, de teama sa nu se sufoce, instinctiv, s-a invatat sa doarma cu funduletul in sus, deci nici vorba sa ste pe perna, am incercat, dar nu merge...
simonacip spune:
nastasika, stai linistita, nu ti-o iau deloc in nume de reu...
. suparata sunt si eu tot pe medicii astia, fara de care nu putem face nimic...si vorba aia ca daca nu le-am da si o caruta de bani si degeaba.
multumesc pentru lamuririle privitoare la aparatele de aerosoli, farmacistii nu stiu nici ei mare lucru, mai ales ca aparate de aerosoli nu prea se gasesc in farmacii, mai mult baby haler...o sa cumpar si eu unul, daca reusesti sa-mi afli si mie un telefon de la distribuitor, sau ce crezi tu ca m-ar ajuta...mi-ar fi de folos
sa stii ca si david merge la cresa. si aceleasi intrebari mi le pun si eu: sa-l mai duc sau nu, ideea e ca nu am multe optiuni. Bona ar fi singura solutie, dar nu cunosc pe nimeni in care sa-mi pun toata baza, si am atitea prietene ai caror copii le racesc cu bonele acasa, poate mai des decit al meu care-i la cresa....
Asa ca...nu prea stiu ce sa fac nici eu. Salvatoare pentru mine ar fi situatia in care ar putea sta mama cu el, dar asta nu se poate...
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
nastasika spune:
simonacip, incearca aici
http://www.medco.ro/
, aparatul meu este ca cel din imagine(stanga, in spate, cum te uiti). Aparatele cu compresor sunt mai ieftine.
Modelul cel mai ieftin din cate stiu eu este OMRON CX pro, de asta am eu.
Sper sa-ti fie de ajutor!
nastasika spune:
Sunt total bulversata...nu mai inteleg nimic
Stiti ca v-am zis ca i-am facut Ige-ul lui Tavi la Medlife.Valoarea Ige este 16,44 si mi s-a spus atunci ca valoarea normala este <1,5. In seara asta am vorbit cu medicul si mi-a spus ca valoarea normala este de pana in 60, ceea ce ar fi foarte bine in cazul nostru.Lamuriti-ma si pe mine daca puteti. Ati facut cumva aceasta analiza la Medlife? Puteti sa-mi spuneti si mie, va rog, care este pana la urma valoarea normala, ca e diferenta de la cer la pamant intre cele doua valori care mi-au fost spuse.
simonacip spune:
Nastasika, pe pg 18 a acestui subiect sunt valorile pe care le aveam eu pe analiza, si ale mele difera...
Dar fetele, Ramona, anca, gama, pisicuta ce faceti? Ce va mai fac copilasii, nu mai treceti pe la noi?Pupici
si va asteptam, voi aveti experienta aici
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
anca_emanuel spune:
Natasika, eu am facut IgE-ul de 2 ori. Dermatologul a crezut ca este gresala de laborator la prima analiza
.
La prima, facuta la Euroclinic a iesit 440 IU/ml si limitele erau pana in 10 Iu/ml (nu gasesc foaia sa iti scriu precis).
A doua analiza am facut-o la Medicover si ne-a iesit 503 Ul/ml si limitele pana la 5 ani sunt mai mici de 60 Ul/ml
Sincer eu cred ca este vorba de alta unitate de masura
. Totusi vezi ca si la noi valorile maxime sunt diferite de la un laborator la altul si chiar si unitatile de masuta. La primul este iu si la al doilea este ul. Chiar nu stiu ce inseamna dar cred ca daca in valorile laboratorului Ig-e aparea peste limite atunci medicul tau s-a gandit la alta unitate si atat.
Simona, merci de intrebare. Noi eram prin zona, raciti rau. Ieri am fost la pediatru si i-a facut radiografie pulmonara
. Tuseste oribil. Se aude si un fluierat cand respira, nu mereu. La radiografie nu a iesit nimic ciudat, pare a fi doar o viroza. Am vorbit sa il trec pe Imunobaby cand scapam de tuse.
Ne-a dat Hexoral spray, daca va recomanda vreodata pediatrul asa ceva va sfatuiesc sa ii spuneti sa va dea altceva. Este groaznic de amar si Emanuel a vomitat dupa prima pulverizare. Eu l-am inlocuit cu niste pastilute Isla Moos, naturiste, care au un efect nebanuit la rosu in gat si sunt si bune
.
Oricum ne-a avertizat ca tusea va tine 2 saptamani
.
David ce mai face?
Gama, Pepsi pe unde sunt?
Pisicuta cred ca are probleme cu net-ul iar Ramona este in vacanta
.

gama spune:
Buna la toate fetele!Scuze ca n-am scris(multumim Simona), am citit subiectul zi de zi
dar am considerat ca nu ma pot baga in vorba fiind vorba de aerosoli , noi din fericire nu avem alergii respiratorii.
Natashika, multa rabdare si calm, ghideaza-te si dupa instinct.
Anca, multa sanatate, noi acum 2 sapt am scapat de tuse(dupa rosu in gat tratat cu antib.)cu KETOF, dupa ce-am incercat siropuri de tuse uscata 2 zile.Dupa ce i-am dat ketof, a doua noapte n-a mai tusit deloc, i-am dat 5 zile totusi.Intrebati medicii vostri, pe noi ne-a ajutat si mai am o prietena care-i da copilului de mult timp in cazuri de tuse.
POZE MATEI
simonacip spune:
Anca,imi pare rau ca sunteti asa raciti. Si eu i-am dat lui David Imunobaby pina chiar in dimineata asta cind s-a terminat sticluta...nu prea-mi dau seama daca a avut mare efect, de fapt de 2 saptamini nu a mai racit serios, doar raguseala asta si nasucul care ba curge, ba e infundat...Poti inlocui Hexoralul cu tantum verde....in cazul in care n-ai luat altceva. Asta mi se pare ca nu se da pe reteta(e vreo 200.000), dar e foarte bun, David l-a acceptat foarte bine, ba chiar voia mai mult decit trebuia sa-i dau...Expira la 3 luni dupa deschidere si asta... Anca, am si eu o intrebare: cum i-a facut radiografia? L-ai tinut tu sau a stat singur in camera? Nu pot sa-mi explic cum se face la cei mici radiografia asta...
Gama si noi folosim Ketoful foarte mult. Adica aproape tot timpul de cind e asa racit. De altfel si pe prospect scrie ca isi face efectul cam in 4 sapt...V-am vazut in pozici, iti seamana tare bine Matei..
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu