Bebei cu alergii!

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

Buna fetelor!Permiteti-mi va rog sa ma inscriu si eu in clubul vostru...mai bine zis baietelul meu, Tavi in varsta de 1,5 ani.
Tavi a avut pana acum 9 bronsiolite cu weezing recurent, prima facand-o la 2 luni.Am schimbat de curand pediatrul si am fost la dr Marcu, care, cand a auzit despre trecutul lui medical si cum poate harai ne-a trimis la dr. Iordachescu Mihai.Acesta ne-a spus ca Tavi trebuie tinut sub observatie pt. astm bronsic alergic (IgE=16,46, valoarea normala<1,5).Acum ii fac tratament de criza cu ventolin - solutie de nebulizare(in aerosoli) si cu Zyrtec.
Urmeaza sa faca apoi un tratament cu sigulair jr. cpr. 4mg, 1/zi seara in perioada oct. 2006-iun 2007.

Dr. ne-a spus ca Ige=16,46 reflecta statusul alergic/atopic al pacientului.

Tavi a avut de foarte multe ori probleme cu burtica- diaree si de 2 ori a avut si bubite pe piele - ceea ce indica in mod clar acest diagnostic.

Problema este ca Tavi nu este alergic la alimente.Inca nu am putut sa-mi dau seama la ce este alergic...crizele lui debuteaza ca o raceala, cu muci si tot tacamul, dupa care incepe sa suiere si sa tuseasca, mai ales noaptea, iar secretiile din nas devin purulente(verzi).

Am auzit si eu despre Phadiatop Infant , dar nu am inteles daca acest test indica doar valoarea ige sau indica factorii alergenici...stiti cumva?

Mai exista pe aici mamici cu pitici care au aceeasi problema? Imi cer scuze, dar nu am reusit sa va citesc in totalitate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Anca...da, stiu despre Debridat, dar despre salbutamol nu stiam si cred ca am folosit unul...la mult timp dupa deschidere.Eu am presupus ca doar cele care se fac cu apa au termen de utilizare dupa deschidere(cum sunt antibioticele, Debridatul..
Nastasika...noi avem oarecum simptomele descrise de tine. Davidnu a avut 9 bronsiolite, dar vreo 5 tot a avut, din care 4 in ultimele 4 luni, de cind merge la cresa. Deosebirea la noi e ca IgE-ul i-a iesit negativ, iar in urma testatilor i-a iesit o alergie la acarieni si praf de casa. Eu insa suspectez o alergie la mincare...Cred ca la cacao, ciocolata ceva, dar nu ma pot pronunta inca
Tratamentul cu aerosoli cu ce i-l faci? Mergi la dr sau ai aparat acasa?

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

Am aparat acasa si ii fac aerosoli cu ventolin si ser fiziologic, dupa sfatul medicului.

Mie mi s-a spus ca dupa 3 bronsiolite facute la interval mic de timp, se considera ca acel copil este predispus la astm!!!....din pacate eu am aflat asta dupa 9...din cauza fostei noastre asa zise pediatre...mare grija la ce medici va duceti copii....

Mergi la inceput

simonacip - ce teste i-ai facut de ai aflat ca e alergic la acarieni si praf? Nu inteleg cum, daca cel mic e alergic i-a iesit Ige-ul negativ...ce explicatii ti s-au dat? Raspunde-mi te rog, sunt foarte interesata, am ajuns in cateva zile la disperare

Mergi la inceput

Nastasika...toata perioada asta in care am avut probleme serioase, dr mea pediatra a fost in concediu. Asa ca dupa ce am mers la dr care o inlocuia si care ne-a dat un antibiotic (l-a ascultat si a spus ca-i ok din punctul ei de vedere la plamini), apoi iar la ea, ca nu-i trecea nicicum hiriitul, alt antibiotic. Nu i-a trecut, am mers la Medicover, unde ni s-a spus, dupa ce l-a ascultat bine, ca aude niste raleuri usoare si sa mergem sa-i facem aerosoli. Ne-a dat trimitere la fosta Emilia Irza, dupa ce ne-a prescris ea Ventolinul si serul fiziologic (cred ca folosesti un aparat de aerosoli similar cu ce aveau ei, din moment ce ai un compartiment pt substante...poate-mi dai si mie informatii, de unde l-ai luat si cit costa. O mamica aici imi spunea ca poate n-as avea nevoie, dar pt ca David are tendinta sa-mi raceasca urit si sa hiriie, inclin sa-i cumpar unul, indiferent cit costa)Dupa un we de aerosoli, duminica seara, l-a ascultat alta dr de la Emilia Irza care ne-a dat sa-i facem aerosoli in continuare ...: dar cu adrenalina si trimitere la Cetatea Histria ca eu stau linga aceasta policlinica. Aici n-au vrut sa-mi faca cu adrenalina, m-au trimis la pediatru (care mi-a dat tratament pt laringita ca nu ar avea nimic la plamini). Totusi si pediatrul m-a trimis la alergolog aici, la Cetatea Histria, unde ni s-a prescris singulaire-ul si ne-a programat la niste teste alergice, peste vreo 10 zile, iar cu 5 zile inainte am oprit administrarea de Ketotifen si Aerius....I-a iesit la acarieni si praf de casa...Despre alergiile alimentare nu stiu nimic, cred ca trebuie sa-l monitorizez eu...Intre timp noi i-am facut si IgE-ul, fara nici o recomandare...De vineri stiu ca i-a iesit negativ, urmeaza sa vad cum procedam in continuare. Saptamina care vine, am sa merg la dr de familie(care e si pediatra) si sa vedem spre ce ne indruma.
Cam asta ar fi ultima lunga si urita experienta de-a noastra.Ii caut in disperare Lantigen B, nu se gaseste nicaieri. Intre timp ii dau imunobaby si vad ca e mai bine, in afara de mucisorii astia si putina raguseala.

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

Alta problema pe care am inteles ca o au copii nascuti in ultimii 5 ani: rahitismul. Noi am inceput sa luan Vigantolete iarasi, dar nu stiu nimic despre calciu, am sa intreb dr...Oricum, nici fiole de calciu nu se gasesc prin farmacii...

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

In bronsiolita NU se da antibiotic, n-o sa-i treaca in veci haraitul cu antibiotice...aceeasi greseala am facut-o si eu pana acum si i-am dat o gramada de antibiotice care mai de care mai puternice, care nu au facut decat sa-l sensibilizeze si mai rau...
Aparatul l-am cumparat cand avea Tavi 2 luni si a costat 100 euro.Am auzit ca firma respectiva si-a schimbat sediul, dar o sa ma interesez si-o sa-ti spun. Am auzit ca exista si in farmacii, dar sunt ceva mai scumpe...toate aparatele de aerosoli au recipient de pus substantele, altfel n-ar mai fi aparat de aerosoli...

Nu inteleg de ce nu au vrut sa-ti faca aerosoli cu adrenalina...eu i-am facut de la 2 luni...

Tot n-am inteles cum au descoperit alergiile...ce teste i-au facut, cum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Natasika, alergiile se depisteaza, cel mai sigur prin testele clasice. Aceste teste se fac de regula dupa 3-4 ani sunt insa medici care le fac si ianinte si medici care le fac mai tarziu. Nu prea stiu motivele ca am inteles ca raman la fel de concludente.
Testul Phaditrop nu mi-a fost recomandta nici macar de cei de la Medicover, singurii care il fac. Dumnezeu stie de ce. De fapt primul motvi invocat de o pediatra a fost ca este scump...ies in off tpoic daca comentez.
Din ceea ce povestesti ma duc cu gandul iar la praf, mucegai, acarieni, puf, pene si blana de animale. Faptul ca face aceste raciri dese cu simptome asmatice trebuie asociat totusi cu ceva. Ca astmul nu incepe de la frig ci de la alergii, chiar si de la cele alimetare.
Totusi ma gandesc ca ai spus ca a avut si bubite iar alergia la praf...mai greu sa dea bubite.
Ar fi tare bine sa reusiti sa depistati cauza altfel numai cu aerosli si medicamente nu veti putea sa tineti situatia cat de cat sub control. De ce nu intrebi, poate ai mai mult succes de testul Phadiatrop macar la praf si cele scrise de mine care sunt adesea cauza de astm? Am intles ca este singurul care poate fi facut la orice varsta insa nu-l recomanda nimeni

Simona, eu tin minte ca siropul "Salbutamol" expira si asta repede...chiar nu intelege de ce.

Noi am racit...ne-a apucat si o tuse de toata frumusetea de mi-e teama ca intru si eu in clubul "Ventolin" in curand. I-am dat Nurofen, Aerius si Humex. De muci am mai scapat dar tusea este inca la inceput. Pediatru scrie pe noi

Mergi la inceput

Dupa 2 zile de aerosoli cu ventolin, inca nu da semne prea mari de ameliorare....adica tot ii mai curge nasucul, mai haraie, putin ce-i drept, dar tot se mai aude si tuseste sec, mai ales in pozitia culcat...sunt foarte frustrata ca nu-mi pot da seama ce-l deranjeaza...E clar ca ceva nu-i face bine, dar ce? Cu burtica nu mai are probleme si bubitele s-au mai estompat, unele au disparut.

Am devenit paranoica, aspir zilnic si scutur tot, i-am scos jucariile de plus din camera, covorul...
O sa mai vb astazi cu medicul sa vedem ce teste sa-i fac, asa fac doar presupuneri fara rezultat.

Tavi e inscris la cresa, nu a mai fost de vreo saptamana decand cu problemele astea, dar nu stiu daca e bine sa-l mai duc...voi ce parere aveti? Lui ii place foarte tare si nu as vrea sa-l privez de cresa decat daca as stii ca e mai bine pt el sa stea acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Natasika, pentru un copil astmatic cresa nu este o alegere fericita. Acolo nu mai ai cum sa tii situatia cu praful sub control si chiar daca nu este alergic la praf in mod special, tot il deranjeaza.
Nici racirile dese tipice pentru copii de la cresa sau gradinita nu sunt de ignorat. Daca poti eu te-as sfatui sa-l tii acasa.
Cand doarme ar fi bine sa stea cat de cat ridcat pe o pernita din burete sau vata. Priame ste mult mai practica.

Mergi la inceput