Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 27
simonacip spune:
anca_emanuel, noi am fost deja la alergolog, care fiind un medic "foarte bun" nici nu m-a pus sa fac IgEul, l-am facut eu din proprie initiativa, in urma a cele ce am citit pe forum. Am in fata si analiza. ozitiv e > 0,220 si negativ e<0,180. El are 0,113. Oricum, aanca, merci pentru informatii, vedem noi ce facem in continuare.Doamne Ajuta!
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
Ramona J spune:
Anca, iti inteleg durerea. Asa simt si eu o tristete cind ii dau bomboane de tuse drept bombonici... adevarate. Alexandru e si el mare amator de Cavit, dar acum nu avem.
Simona, ai vesti bune. Poate a fost altceva totusi. Eu nu stiu exact ce e Ventolin sirop. E ca si Prednison? Trebuie sa scazi dozele treptat? Daca e asa fii foarte atenta. E de preferat sa-i dai pufuri, dozele sint mult mai mici.
Daca nu are astm copilul eu nu as investi intr-un aparat din ala ca e scump.
Noi am cumparat o masca pentru copii, se adapta la puf. Acopera gura si nasul copilului si are o camaruta intre masca propriu-zisa si medicament. Cind dai puf, copilul inspira si respira in masca asta de citeva ori. Mi s-a parut foarte buna si nici nu e scumpa. Poate aduce cineva si in Romania, intereseaza-te la importatori.
Ca sa invete sa ia medicamentul noi am avut un fluier "invers". Copilul trebuia sa inspire cu forta si atunci fluiera. Cu asta repetam zilnic la inceput.
Dupa pufuri nu uitati sa clatiti gura, chiar sa va spalati pe dinti. Altfel copilul poate face candida.
E greu sa gasesti un medic bun. Am schimbat si noi multi si nu pot spune ca am gasit unul de care sa fiu perfect multumita. Asa am ajuns sa fac eu research si le mai spuneam si medicilor despre noile descoperiri...
Sanatate multa tuturor. Noi ne pregatim de vacanta, plecam duminica. Ura! Mai ramine sa-i spunem si copilului, ca habar n-are inca.![]()
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anca_emanuel spune:
Ramona, vacanta placuta si spor la vitaminizare
.Super fluierul ala...nu am auzit sa existe si aici dar asa cum spunea dermatologul referito la o crema, la noi lucrurile bune si ieftine dispar repede.
pisicuta si matei spune:
Salutare!
Ce mai fac vorbaretele mele? Daca o tineti tot asa in cel mai scurt timp trebuie sa dechis un nou capitol![]()
Imi pare rau ca nu mai am timp sa trec pe aici,dar sper sa recuperez cat de curand.O sa va rog sa imi spuneti ce vreti sa scriu exact pe prima pag a cap2 ca sa pregatesc din timp![]()
Va pup pe toate si sper sa va mai vizitez cat de curand!
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
anca_emanuel spune:
Pisicuta, de Matei nu ne spui nimic? Ce ati facut cu puricele? sper ca ati scapat de el. Eu am ramas cu o obsesie de atunci, verific mereu lenjeria de la pat, de parca numai acolo ar sta
.
Pai eu zic sa lasam listuta cu alergeni, E-uri si bbei alergici. Pe noi am sa te rog sa ne treci alergici al praf si tartrazina...si sper sa nu te pun sa modifici
.
Acum suntem raciti, ne curge nasul non stop. Aseara i-am dat Nurofen si Aerius
. Aveam de ales intre Claritine si Aerius dar au la fel de multe prostii in ele. Ma intreb de ce este nevoie de un colorant periculos intr-un sirop de alergii
simonacip spune:
Buna fetele...Gama parca intrebase ceva despre suzeta la un moment dat si am uitat sa-i raspund data trecuta. Idee este, din ce am auzit si eu, ca o solutie ar fi sa ii tai putin cite putin din ea....Asta ar fi o solutie, eu n-am experimentat la David asta, dar cred ca e oarecum similar renuntarii la alaptat. Eu l-am intarcat pe David punindu-i putina sare pe sin....A fost destul de greu vreo 3 zile, plingea (si el si eu), dar trebuie fermitate cind iei o decizie de genul asta, altfel il zapacesti si pe copil si nici nu se mai rezolva nimic. Deci, incearca cu putina sare...poate merge.
SUcces.!!
Noi n-avem inca alte vesti, sper saptamina viitoare sa mai aflu cite ceva sau sa ma lamuresc care-i situatia cu alergia, cu astmul....
Pupici tuturor
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
simonacip spune:
Anca, voiam sa te mai intreb ceva, pe tine sau fetele care mai folosesc Ventolin...M-a sunat o prietena ieri(care are si ea bb alergic ) si care mi-a spus ca siropul se tine doar 28 de zile. Dupa ce am citit si eu pe cutie am vazut ca intr-adevar se poate prepara cu o apa purificata, si in acest caz de tine doar 28 de zile....Dar nescriind nimic in prospect, eu i l-am dat ca atare 3 ml dim si 3 seara...Sper ca nu am facut vreo prostie.
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
anca_emanuel spune:
Da Simona, sunt mai multe siropuri care din momentul in care ai deschis sticla mai sunt valabile decat o perioada scurta de timp. Daca ii dai dupa aceasta perioada nu pateste nimic doar ca poate fi mai putin eficient.
Acum eu nu i-am mai dat de ceva timp Ventolin si nici nu mai am cutia. Pe sticla nu scrie nimic. Am avut alte siropuri la care scria pe sticla... daca ai citi pe cutie si ai depasit acea perioada stai linistita ca nu ii face rau doar ca ar trebui schimbat.
In afara de antibiotice intra in categoria celor care expira dupa deschidere, in termen de 1 luna, Salbutamol-ul si Debridat-ul de exemplu. Ventolin i-am dat doar de 2 ori si am schimbat sticla ca uitasem ca am in casa![]()
pisicuta si matei spune:
Noi suntem in regula acum.
Muscaturile erau de purice de care am scapat miraculos.De fapt venise la noi in vizita fratele sotului si el are pisica.Si banuiesc ca el ne-a adus puricele si l-a si luat cand a plecat de la noi
.Asa ca nu am mai avut alte episoade de muscaturi,si asa au fost foarte nasoale,si acum are bietul copil semne pe picioruse
.
Am mai avut un episod diareeic si i-am dat regim ca vrem sa ii facem ROR-ul,cred ca pe luni si sper sa fie asta ultimul episod diareeic pe care il avem.
Acum ii administram fier ca are nitel anemie si pediatra a zis sa ii dam pana la urma fier cel putin 2 luni.
Ca astea ar fi vestile despre noi.
Am vazut ca vorbiti de antihistaminice:noi folosim cu succes Romergan si am mai folosit pentru foarte putin timp Claritin,iar calciul este nelipsit.E adevarat ca Romergan are un gust tare nasol,dar nu are nici o substanta cu probleme.
.
pentru toata lumea si multa sanatate!
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
anca_emanuel spune:
Pisicuta noi Romergan nu am luat niciodata...nu iti spun ca eram convinsa ca este pentru somn![]()
Am uitat sa iti spun ca am cercetat si Metro si Billa cautand Riso Scotti si nimic...doar orez. Am gasit in schimb, la Metro, la produsele straine paste din orez. Singura lor problema este ca au o proveniente ciudata gen China
. Mai caut.