Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 20
ancamironiuc spune:
Pisicuta si Ramona cred ca avem lipici la subiectele asemanatoare
. Am murit de ras cand am vazut raspunsul in cor de la dermatita
.
Andries, ca fericita posesoare de alergie la praf, mucegai si par de animale (mai sunt si unele neidentificate!) pot sa iti spun ca oricat ai aspira degeaba. Cea mai buna solutie este: aspirat, sters praful cu ce poti(eu sunt alergica si la Pronto
) si eliminatul covoarelor si a oricaror tesaturi inutile care tin praf. Acum stau intr-o casa fara covoare, fara draperii sau predele greoiae si tot degeaba. Cea bai buna solutie ar fi de fapt aspiratorul cu apa sau chiar cel care spala cu jet de abur
, eu am simtit diferenta imediat...dar costa o caruta de bani.
Gama ai dreptate cu merele, chiar nu m-am gandit
. Alea din comert de multe ori am senzatia ca sunt umflate cu pompa... Ce dor mi-e de merele de la tara, din livada de la ferma (furate bineinteles
)..n-am mai prins asa ceva.
Pisicuta am testat si Carrefour-ul din Baneasa si nu au nimic. Cred ca m-am tacanit. Scuze pentru dezinformatie. Mai caut. Si eu m-am uitat la produsele ciudate dar nu am gasit decat niste biscuiti (5buc.7Ron). in rest aveau prostii in ele.
Emanuel este bine, ne mentinem dieta. Acum ne-am obisnuit toti cu regimnul. La inceput credeam ca nu voi reusi niciodata
. Bebe Matei ce mai face? Ma gandeam ca la voi va fi totusi mai usor ca va creste de mic stiind ca anumite lucruri nu sunt permise. Asa la noi, toate bune si frumoase, pediatra nesanatoasa mi-a zis ca poate manca mai multe si dintr-o data i-am taiat jumatate de lista. Mare dreptate a avut dermatologul cand mi-a zis ca nu gradinita este problema ci faptul ca trebuie sa ii invatam ca nu au voie. Acum al meu daca ii da cineva o porcarie nu o refuza dar macar imi spune si se mai si abtine.
Sa o ajutam pe BARBYE
POZE: EMANUEL
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Pepsi spune:
buna fetelor, ne puteti trece si pe noi pe listuta, e super ideea!ar fi interesant sa pui si virsta bebeilor.
Dominic 2 ani si 4 luni, alergic la proteina din lapte de vaca(oaie, capra),am descoperit asta cind la 6 luni am inceput diversificarea am ajuns la urgente in soc. intre timp alte manifestari au fost o bronsiolita, si o dermatita atopica, dar de astea am scapat ptr moment!la ultimul test a spus ca i-a scazut reaztia alergica, si cu putin noroc in 1-2 ani scapam de ea. la inceput era nevoie de epipen, acuma cu benadril sirop e ok.
mai nou face reactii alergice si la virusi, se manifesta cu o eruptie violenta pe corp si trece tot cu benadril sirop.
cam asta e, intre timp ne ospatam cu produse de soia!
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
pisicuta si matei spune:
'Seara!
Anca am vazut la produse frantuzesti taitei de orez si constau 85.000lei 300g.iar la dulciuri,de fapt pe partea cu cereale sunte placintele de orez si fulgii.I-am luat lu Matei care evident ca le adora![]()
Legat de faptul ca o sa invete ca nu are voie nu stiu ce sa zic,ca il atrage asa de tare paine si noi ii explicam ca ii face rau,dar el tot incearca sa ajunga la ea.oricum poate ca acum este si mai mic,o sa mearga mai bine in cateva luni,sper
.Ma bucur ca Ema este mai bine
.Matei tocmai se s-a pricopsit cu un purece si este muscat tot
turbez numai cand ii vad buboaiele
.Sper sa moara repede purecele asta sau sa fuga.
Pepsi bine ai venit!Sigur ca te trec in listuta.Pe mine nu ma deranjeaza sa trec si varsta,daca toata lumea este de acord.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Pepsi, bine ai venit. Ati patit-o destul de urit. Lasa ca trece, inca un pic de rabdare.
Anca ai dreptate! Ne intilnim peste tot!
La alergia la praf ajuta si daca ai un aspirator bun, care nu permite sa iasa praful din el (filtru HEPA). Eliminat cum ai spus si tu, covor, perdele, jucarii de plus. Cartile ar fi bine sa stea in spatele unor usi - colecteaza praf. De fapt ideal ar fi sa nu stea nimic pe raft. Jucariile in ladite, de exemplu. Eu nu mai folosesc produse de curatat cu chimicale. Pe jos sterg cu apa pur si simplu, daca ma grabesc. Am produse naturale si un steamer. E foarte bun. Sint si unele mai ieftine, nu stiu daca si in Romania.
Eu am incercat sa elimin cit mai multe chimicale din viata noastra. Un copil cu alergii va fi mai sensibil la orice.
Acum e si Alex un pic racit, cred ca a luat un virus de pe la scoala.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Creola spune:
Buna seara!
Tare mult ma bucur ca v-am gasit!
Ancamirionuc
pt ca ai facut trimitere la acest subiect !
Am reusit sa citesc tot ce ati scris,pacatoase mai pot fi alergiile astea.M-am recunoscut si intr-unul dintre postarile Pisicutei,eu sunt cea care spuneam ca fetita mea daca papa albus se umple de bubite .Nu i-am scos nimic din alimentatie la indicatia dermatologilor (2 renumiti in Cj).chiar eu am fost cea care am intrebat daca trebuie sa nu-i mai dau alimentul care cred ca i-ar provoca alergia!
Acum insa voi incerca sa procedez asa cum faceti si voi.
Creme cu cortizon ne-au prescris :elidel si locoid...eu insa am folosit doar de 6 ori locoidul(de elidel nici n-am vrut sa aud dupa ccate am citit despre el)
Si eu am fost alergica (nu stiu sigur la ce anume,probabil peste) dar de vreo 6 ani de cand mi-am facut vaccinul nu am mai avut probleme.
Incepand de maine ma voi stradui sa elimin cauza...va tin la curent!
Sa auzim de bine!
Poze
pisicuta si matei spune:
Creola ma bucur ca ai venit la noi si o sa va trec si pe listuta.Imi amintesc cand ti-am spus ca poate sa fie de la albus
.
NU stiu ce sa zic de doctori mama lor
Asteptam vesti de la tine
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
ancamironiuc spune:
Pepsi, bine ai venit
. Este buna indea vu varsta copilului dar eu zic sa o pastram pentru urmatorul capitol ca se aproprie. Si cum sunt bolnava cu organizarea ce ziceti daca facem si o lista a alergiilor cu masurile necesare pentru acei copii. De ex: alergie la gluten-ce mananca copilul fara gluten, ce nu are voie delor etc. sau alergie la praf-masurile care se iau ca sa nu aiba reactii, posibile urmari etc. Cand am descoperit alergiile eram terorizata ca nu stiam de unde sa o iau mai intai...ar fi util si ar evita sa ne repetam la fiecare caz nou. Desi este greu de facut...
Creola bine ai venit
, fac trimitere mereu la subiect pentru ca se gaseste greu fiind mereu pe pag.2 si pentru ca multi parinti au copii fara probleme pana la o anumita varsta si cred ca dupa 1 an pot manca orice...si noi am cazut in capcana pe la 2 ani...si nu am fost scutiti. Unde mai pui ca si pediatrii de multe ori merg pe princiupiul de la 1 an mananca orice
Ramona ce este "steamer"? Eu am avut la maica-mea minune d'aia de spalat cu aburi tare buna...aici am gasit la 12mil
si acolo am dat 80E. Cand dau cu aspirtorul folosesc masca ca daca nu stau tot timpul sa imi suflu nasul. Acum nu stiu ce am dar de la 3 dimineata pana ma trezesc o tin intr-un stranut...si Emanuel la fel. Lux si alergiile astea.Multa sanatate lui Alex
Pisicuta atentie la purice ca si noi tot unul am avut dar a fost longeviv
, pana nu l-am omorat cu spary-uri nu am scapat de el. Problema a fost ca a trebuit sa imi las pichilu' la femeie in noaptea aia ca sa nu aiba ceva de la solutie.
Sa o ajutam pe BARBYE
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
pisicuta si matei spune:
Salutare!
Bubitele care le-a pus pe seama puricelui au supurat si pe o umflatura sunt si doua bubite cu lichid si paraca sunt uscate
.cred ca de fapt este dermatit ar putea avea doua cauze:lamaie sau placintele de orez(asta daca au ceva in componenta ce nu este specificat pe ambalaj
).
Asta nu mai patisem,maine mergem la medic.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
ancamironiuc spune:
Of Pisicuta, mama lor de bube
. Cand le vad ma apuca disperarea...stiu cum e sa incepi sa analizezi toate frimiturile mancate in ziua aceea.
Si eu cred ca multe nu sunt trecute in compozitie, totusi ce pot contine minunile acelea de orez... Colorant nu au ca il vedeai, conservant nu e nevoie ca este orez expandat si nu are nevoie, potentiatori...degeaba ca tot gustul ala il au... Nu prea vad ce sa le puna in plus.
Lamaia...stii ca noi am suspectat. I-am dat dupa doua saptamani si nu a facut nimic, era doar sucul. De atunci nu i-am mai dat asa ca nu stiu sa iti spun daca poate fi numai d la coaja. Ma gandesc, nu cumva injecteaza prostii in ele
? Am ajuns sa vad monstrii in lamai
.
Ca un fapt divers, pediatra mi-a zis cand avea Ema cateva luni ca ardeii aia plastici de la Carrefour sunt modificati gentic cu nu stiu ce gene de la pesti
. Asta chiar m-a terorizat. O fi adevarat? Va imaginati ce mancam. Avea dreptate Gama cu proviziile!
Multa sanatate ui Matei si sa ne spui cum merge cu bubitele.
Sa o ajutam pe BARBYE
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Ramona J spune:
Anca, scuze. Ala e steamer, cum l-ai descris tu. Eu cred ca am dat $70 pe al meu si e foarte bun.
Buna ideea cu masca in timp ce aspiri.
Si fiul meu stranuta citeodata in somn, sau din somn. Ce ma deranjeaza la el este ca transpira foarte tare in prima ora de somn. Apoi se linisteste. In afara de asta el a transpirat abundent intotdeauna, chiar si acum. Dar ma innebuneste transpiratia asta nocturna. Citeodata ii schimb si de doua ori bluza de pijama. Dar macar o data in fiecare noapte. Sa nu spuneti ca e prea cald, ca nu e. Dormim si noi la aceeasi temperatura si nu transpiram asa.
Asta e un mister caruia nu i-am putut da de capat.
The best thing you can do for your children is to love your wife.