Bebei cu alergii!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Pisicuta am fost la Carreforur si nu am mai gasit nimic de la Riso Scotti desi sunt sigura ca macar orezul l-am laut de acolo si vazusem si pastele. Cand merg in Metro saptamana asta ma uit si acolo daca nu vorbesc cu fata care a cumparat acele prajituri de orez sa aflu de unde. Am vazut ieri faina de porumb!!! Super scumpa, 17RON 1 kg. Prietena noastra cu fata cu alergie kla gluten ii facea totul in casa (din cauza asta ti-am spus ca mi se pare cea mai grea) din faina de orez, asta nu stiu cum este.

Gama noi am avut probleme cu citricele insa am inteles de ce. Emanuel mananca lamaie cu zahar, taiata feliute. Lamaile sunt stropite pe coaja cu tot felul de substante si desi au fost spalate se pare ca de aici au aparut petele. In momentul in care i-am dat doar sucul de la lamaie nu a facut nimic. De la coaja insa, desi nu a mancat asa ceva ci doar a atins cu gurita, se inrosise tot!

Sa o ajutam pe BARBYE

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Anca, ma sperii, si eu spal fructele dar chiar sa-ti reactioneze ca s-a atins de coaja e cam rau.Mai stii de fapt ?Sa stii ca eu n-am gasit niciodata orez riso scotti in carrefour, chiar am cautat de fiec.data, eu il folosesc cu succes chiar daca e cam "alb", e f bun si nu se lipesc boabele intre ele.In schimb orez expandat si altele erau pe la raionul de biscuti, la inceputul raftului spre interiorul magazinului.

Mergi la inceput

cat despre citrice, sunt oricum controversate cele aduse in RO, se spune ca sunt de calitate inferioara fata de ce importa Vestul!!!Si intr-adevar sunt injectate ptr a se pastra mai mult timp.Din pacate nici nu avem de unde alege, nu exista calitati dferite din acelasi fruct, doar pretul e altul in fct.de zona!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pisicuta am vazut ieri faina de orez. Nu mi s-a parut scumpa $2 kg. Dar oare nu se poate macina orezul undeva? Ca practic asta-i faina. Retete gasesti pe net fara probleme.
La fel cu faina de porumb. Este si aici, presupun ca nu e scumpa. Trebuie sa se poata macina malaiul mai fin si ma gindesc ca asta-i faina.
Citricele ar trebui sa fie ok daca se elimina coaja. Chimicalele patrund mai greu prin fructele cu coaja groasa. Eu cumpar alimente organice, pe cit posibil. Dar informindu-ma despre asta am vazut ca unele gen banana sau citrice sint ok si din cele obisnuite. Evit insa sa dau de exemplu capsuni obisnuite, tratate cu chimicale. De acum la astea le zic obisnuite, nu e trist?
Sper sa se faca si in RO raioane cu produse organice. Sint unele, dar nu prea ai ce alege. In rest nu stii ce cumperi. Eu luam fructele sau legumele romanesti care aratau mai pricajite, in speranta ca sint asa din cauza ca n-au folosit atitea pesticide. Dar nu stii niciodata.
La fel cu carnea. Aici sint sortimente pe care scrie ca animalele au fost hranite cu iarba, ca n-au primit hormoni sau antibiotice.
Doar ca produsele astea sint a naibii de scumpe!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Pisicuta faina de orez nu se gaseste la plafar? Eu am gasit tot felul de faini acolo...nu iti spun pentru ce aveam nevoie(sotul le gatea la pesti).

Gama, intr-adevar aici fructele importate sunt stropite, injectate...numai fructe nu sunt. Ma uit la banane, la piata sunt frumoase si galbene in doua ore de cand le cumperi sunt negre. Le-am tinut in frigider, in camara, invelite...nimic. La fel si merele. Pana si cele romanesti sunt date cu tot felul de substante ca sa fie frumoase. Alt orez bun este cel Divella. Eu tin minte ca de acolo am luat Riso Scotti, acum cateva luni. Prietena mea trecuse pe la Metro inainte sa aduca la copii acele prajituri asa ca foarte probabil sunt de acolo totusi este ciudat ca erau cu bucata si acolo nu prea gasesti asa. Daca nu dau de ele o sun

Sa o ajutam pe BARBYE

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

fetelor...de doua zile l-a apucat alergia pe ta-su, au facut curat la serviciu si au spalat pe jos cu nu stiu ce solutie .. offf.. (slava domnului ca Vic nu are nici un simptom), mai este cceva de groaza, nici nu mai stim de unde sa o apucam...cred ca plec in week end din bucuresti sa scap de aerul asta prafos ca nu se mai poate...ce ma fac eu cu doi alergici? si asa la mine acasa se spala si se aspira in permanenta ... ce sa mai fac in plus??

Andries

Mergi la inceput

Andries, pe cel mare il poti trimite la dr.,e mai simplu de tratat, am inteles de la o prietena care are sotul alergic ca-si face in fiec an un vaccin si apoi mai ia claritine nu stiu in ce perioada, si e ok, fiind alergic la multe, inclusiv mucegaiuri.El merge la dr.Filip, unde am vrut sa-l duc si eu pe cel mic dar cand am sunat sa-i fac programare,d-na care a raspuns mi-a zis ca la ei nu e cu programare, se intra in ordinea sosirii, incepand programul de la 7 dim, iar la intrebarea cat costa consult.mi-a raspuns ca nici asta nu-mi poate spune ca e in fct.de.......D-zeu stie!Asa ca am renuntat neputand sa merg de la 6,30 dim cu cel mic si sa stau la usa pana nu stiu cand.Dar profesional vorbind, am inteles ca este in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Aha, am inteles, problema mea este ca si cel mare e un capos si jumatate, nu-si face el vaccin sub nici o forma...totusi, daca o sa mai am probleme cu el si o sa reusesc sa il conving, da-mi si mie un PM cu adresa dr Filip, please.

multumesc,

Andries

Mergi la inceput

Anca,doctora alergolog la care am fost prin iulie mi-a zis sa facem bine sa tragem o excursie in toamna prin zonele unde cresc fructe in curti si sa cumparam mere de la tarani ptr iarna, sa nu mai luam ce se gaseste prin magazine.Si cred ca ar fi o idee f. buna, tin minte cand eram noi copii,tata asta facea, venea cu 2 lazi f.mari de mere pe care le punea randuri intre ziare pe balcon si le foloseam toata iarna,iar perele de toamna le infasura pe fiec.in ziar si le tinea pe sifonier,unde se pastrau mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Salutare!

Andries si eu sunt cam in aceasi situatie ca tine:cei doi barbati din viata mea sunt alergici.Sotul meu cum da nitel cu nasul de praf incepe sa ii curga nasul si stranuta de mama focului,iar de doctor ii e cam frica

Ramona si la noi faina de orez este 50.000kg.Nu stiu cum este pentru ca nu am achizitionat,ca nu am unde si cum sa ii fac eu ceva.Intrebam de paste ca astea sunt deja facute ca sa zic asa,mai trebuie doar sa le incorporez eu in mancarea lui.Multumesc mult pentru informatii

Anca multumesc si tie mult de tot.Cand am fost in Carrefour mi-au zis sa ma uit de paste la raionul cu produse speciale:frantujesti,vietnameze etc,dar nu erau.iar dulciurile sunt la produsele dietetice.Am vazut placintele de care zicea si Ramona dar aveau numai unele cu branza de care nu ii pot lua.Ma mai uit,poate apar si simple.Cum se mai simte Ema?

Gama voi ce ati rezolvat cu bubitele,ati identificat cauza?Din ceea ce povestiti voi eu sunt chiar norocoasa.Noi dupa ce am identificar cauza si asta a fost relativ evidenta si am eliminat din dieta am scapat.Nu am mai avut probleme,slava cerului.In schimb mai avem probleme cu burtica din cauza celichieiSperam sa scapam si de astea repede repede.

Anca-Oana ce mai faci,i-ai facut piciului test?

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput