Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 16
ancamironiuc spune:
Pisicuta mergi la un Sensi Blu sau Help Net ca au o gama mai variata de vitamine si cerele ceva fara E-uri. Noua ne-a dat medicul de la ORL Vitamina C...aveau doar cu arome
pentru copii. Cele simple, clasice nu ii plac ca sunt exagerat de acre iar fiole mai nou abia se gasesc. Am citit ca nu au coloranti insa acele arome ma intreb cat de naturale sunt. I-am data pana la urma si nu a facut nimic de la ele.
Testele de sange mi-a spus si dermatologul ca nu sunt relavante iar cele cutanate cu atat mai putin. La DR Radu nu am ajuns inca dar am inteles ca ea face testul cu ace si inainte de 3 ani. Acum ma gandesc sa nu il terorizez degeaba. Cred ca mai astept mai ales ca este bine acum.
Gama si organe nu are voie? De astea nu stiam
. Iar eu i-am acut pate de ficat la greu...
Si acum vin si eu cu o intrebare: de ce suntem asa inapoiati incat nu inerzicem si noi E-uri care afara nu se mai folosesc de ani si ani? Era mai mult retorica![]()
As da la copil Omega3 dar nu prea stiu de la ce varsta are voie. Am inteles ca este foarte bun la copii alergici si nu numai...Omega 3 fiind continut in uleiul de peste, nu ala clasic.
Sa o ajutam pe BARBYE
POZE: EMANUEL
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
pisicuta si matei spune:
E102 nu este interzis in SUA si probabil nici in Rusia, ci in Norvegia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tartrazine
In legatura cu testele de sange stiu ca in cazul celiachiei sunt destul de efective, inclusiv la copii sub 2 ani.
http://www.collectionscanada.ca/eppp-archive/100/201/300/cdn_medical_association/cmaj/vol-157/issue-5/0527.htm
Ar mai putea fi o explicatie la ideea ca sub 3 ani testele ar fi irelevante. Se pare ca la multi copii alergiile si intolerantele dispar dupa varsta de 3 ani, ceea ce ar putea conduce la concluzia unor doctori ca teste facute inainte de varsta aceasta au fost inconcludente sau gresite.
Anca, cura cu Omega-3 din peste am citit ca este indicata dupa varsta de 2 ani, am sa caut niste link-uri sa vad daca mai gasesc.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Gama, multumesc pentru link. Imi place ca scrie si efectele nocive.
Asa e, din pacate tartrazina nu e interzisa aici. E buna si lista cu chestii care ar trebui evitate.
Eu ma gindeam la Omega3... Fiind din ulei de peste, nu afecteaza un copil care are alergie la peste?
Alexandru a facut bubite la ficatelul de pui si nu i-am mai dat mult timp. Acum e ok, dar nu mincam foarte des. Chiar am avut limba de vita zilele astea. I-am mai dat si altadata si nu a fost problema. Dar nu mincam organe foarte des.
Cu testele la alergie parerile sint impartite. Cica se poate sa apara IgE marit, dar sa nu se manifeste neaparat alergia. Eu m-am gindit doar ca nu il poti testa la toate cele, pentru unele alergii poate nici nu exista teste. Asa ca mai bine le depistam noi. Va dau un exemplu: mama are alergie la matase. Oare se gindeste cineva sa testeze pentru asta?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ancamironiuc spune:
Fetelor am gasit niste biscuiti din comert buni! Nu au nimic nociv. I-am dat pichilului si a mer bin. Se numesc Vicenzi si ii gasiti la benzinarii si la Carrefour. Au ingrediente naturale, costa mai multicel 4Ron cutia dar cand nu ai timp sunt ok. Emanuel se smiorcaia ca vrea ceva si i-am luat astia cu teroare...nu a facut nimic. Atentie, sa fie limbi de pisica ca ceilalti au ciocolata sau alune.
Sa o ajutam pe BARBYE
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
pisicuta si matei spune:
Anca si noi am gasit orez expandat in Carrefour 2ron punga de 100g si nu contin decat orez,absolut nimic altceva si seama cu niste pufarine.Sunt albe si fara gust,ca nu au nici macar zahar
.Lu Matei ii plac tare mult
.Si am vazut si batonase de cereale fara gluten:orez,hrisca si inca ceva dar nu imi amintesc exact ce.
Bine astea sunt pentru celiachi si nu numai,dar am scris ca poate ne mai citesc si alte persoane si le sunt folositoare aceste info.
Voi ati vazut prin supermarketuri paine de orez?
Ramona dar in Sua exista paine de orez de cumparat?(eu sper ca da!
)
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Este piine din faina de orez, dar nu se gaseste pe toate drumurile. Am vazut ca in magazinele obisnuite sa gasesc si produse fara gluten, dar gama e redusa totusi.
Am gasit www.glutensmart.com Au multe produse. Preturile sint cam mari, dar macar poti obtine produsele la o adica. Am pomenit de site ca poate iti da vreo idee de aliment nou si mi se pare interesant.
Fetele, sper ca sint bine copilasii. Sanatate!
ancamironiuc spune:
Psicuta am sa ii cumpar si eu, saracul la ce mananca acum se muoltumeste cu putin
. Ieri a mancat unb dinozaur verde
din fericire nu i-a aparut nimic. Acum le spune la toti ca se vor umple de bube ca sunt facute cu acuarele
.
Produse din orez se gasesc de "Riso Scotti" au si paste, dulciuri etc. Gasesti la Carrefour si sunt bune. El a papat la o petrecere o bucatica de biscuite din faina de orez care avea insa si cacao...nu a facut nimic. a fost mai mult de disperare pentru ca s-a pus pe masa un pungoi de dulciuri in care s-au aruncat toti copii...dintre toate astea pareau cele mai bune asa ca l-am lasat sa guste un pic.
Sa o ajutam pe BARBYE
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
pisicuta si matei spune:
Anca unde exact,la ce raion?Ca noi am cautat paste si nu am gasit si am si intrebat pe unul care punea pe rafturi si a zis ca nu au
Ramona multumesc pentru link,am sa ma uit imediat.Daca poti te rog sa imi zici ce inseamna mai scump.Adica sa faci un fel de paralela:cat costa sa zicem un pachet de biscuiti normali si cat unu de orez.[flloare3]
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
ancamironiuc spune:
Pisicuta nu stiu sigur daca nu cumva pastele din faina de orez sunt la raionul de paste si celelate la raionul de produse speciale (alea chinezesti, frantuzesti etc.). Promit ca ma uit cand merg saptamana aceasta si iti spun sigur. Nu am vazut insa acele dulciuri..
Sa o ajutam pe BARBYE
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Ramona J spune:
Pisicuta, am fost azi la alimentara si am vazut piine fara gluten. Erau doua modele, unul cam cu $3.79 si celelalt era peste $5. O piine obisnuita e oricum sub $3.
Parca am vazut si in Romania niste rice cakes, nu stiu cum au tradus acolo. Sint un fel de placintele simple, din orez expandat. Le poti unge cu miere (daca ati introdus-o) sau cu gem de la Bunica. Are un model sau doua care nu contin nici acid citric. Merge de o gustare rapida.