Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 15
pisicuta si matei spune:
Gama multumesc de informatii!Din fericire le stiam pe toate,caci avem intoleranta de cateva luni bune si ne-am tot documentat
.
Intrebam in mod special de pufuleti pentru ca nu am gasit info pe net si nu am avut inca timp sa merg in Carrefour sa citesc pe eticheta.Si am vazut un caz de alergie la pufuleti si doctorul i-a zis ca are intoleranta la gluten si mie mi s-a parut ca este stupid ca din cate stiam eu nu au nici o legatura pufuletii cu glutenul.Am sa ma mai interesez
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
gama spune:
Pisicuta, scuza-ma ca te-am "plictisit'cu informatii pe care banuiam ca le stii, dar de fapt ce vroiam sa zici este ca, asa cum zici si tu, pufuletii sunt din porumb, doar daca nu cumva amesteca fainuri diverse, ceea ce probabil ca nici nu e trecut pe ambalaj, doar colorantii sunt parca trecuti dar nu explicit.Bafta multa!!!Oricum, soacra mea care este genetician de profesie, asta neavand prea mare relevanta,in ac.caz, mi-a zis sa nu-i mai dau pufuleti caci nu este un alim.de dorit!
Andries spune:
Gama, ma bucur ca te ajuta opinia mea ref la teste. Nu are nici un sens sa il mai chinui acum, ca oricum nu intelege nimic si risc sa il sperii mai tare.
Despre hrisca sa stiti ca este un aliment excelent pentru copii, nu stiu cate ati folosit-o, eu destul de des si ne place foarte mult. Nu stiu sigur daca poate fi data la intoleranta la gluten, dar daca da, este o alternativa bine venita la clasicul orez sau la porumb.
Andries
pisicuta si matei spune:
Gama nu m-ai plictisit,te rog sa nu ma intelegi gresit.
Acum as dori daca se poate sa imi zici si mie exact de ce nu este un aliment recomandat pufulete.As acvea nevoie de o explicatie tehnica ca sa inteleg mai bine.
Aceasi dorinta as avea si legat de testele pentru alergi.De ce nu sunt relevante sub 3 ani?Care teste?Inclusiv cele de sange?
Multumesc anticipat!
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Asa e, nu se fac testele la virste atit de mici. Incercati dieta prin rotatie sa vedeti ce alimente provoaca reactii si nu dati copiilor alimente cu multe chimicale. Pe cit posibil sa primeasca alimente gatite in casa, din ingrediente simple si atunci automat se vor elimina mare parte din chimicale.
Pufuletii ar trebui sa fie din faina de porumb din cite stiu eu. Dar contin E-uri, mai ales nenorocita de tartrazina. Eu nu as da la copil.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
pisicuta si matei spune:
Ramona nu ca as vrea sa ii dau lu Matei pufuleti,ci vreau exact sa stiu ce nu este bun in ei sau ce efecte au sau/sau/sau intelegeti voi.Ce sa mai zic de pufuleti daca spre exemplu Pikovit contine E124 Rosu ponceu 4R care produce alergii si intolerante in special la cei cu sensibiliate la salicilati si la astmatici.In combinatie cu benzoatii poate duce la hyperactivitatea,iar in SUA,Finlanda si Norvegia este interzis pentru ca este considerat cancerigen???Si eu ii dau copiluli pentru ca are nevoie de supliment de vitamine si minerale din cauza alergiilor![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
pisicuta si matei spune:
Mi-am aminti cand am citit informatiile pe care mi le-a trimis Gama ca Aglutenul-mix-ul pentru produse dospite contine proteina din laptele de vaca.Poate sunt persoane care ne citesc si care au si alergie la proteina din lapte,ca apar incrucisat in multe cazuri.Deci acest mix nu este indicat a fi folosit.In schimb noi cumparam de la Medalim(pe langa piata Domenii) biscuiti care nu sunt facuti din Agluten ci din faina simpla de orez.Eu una nu stiu daca aceasta faina este sau nu buna de facut paine ca nu am incercat niciodata![]()
Si o faza draguta:cautam pe google sa vad daca nu gasesc vreo informatie legata de relevanta testelor pt alergii si in prima pagina de rezultate mi-a aparut subiectul nostru![]()
http://www.google.com/search?q=test+alergii+bebe
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Pisicuta, nu ai alta varianta de vitamine? Sint multe feluri pe la farmacii, dar nu stiu care ce contin.
Pe aici le mai gasesc pe raft si iau etichetele la citit...![]()
Dar pufuletii astia nu au o lista cu ingrediente? Eu stiam de faina de porumb, dar vorba ta, s-ar putea sa fie si o combinatie.
Sigur ca se poate face piine din faina de orez. Daca gasiti de orez nedecorticat e si mai sanatos.
Daca va descurcati in engleza uite un website cu retete culinare: www.allrecipes.com Am pus la search "gluten free" si mi-a dat 297 de retete. Daca poti folosi citeva zeci si tot e ceva. Daca aveti nevoie de ajutorul cu traducerea incerc sa va ajut. Sint unele ingrediente care nici nu le stiu traduce in romaneste (sau invers), dar ma stradui.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
gama spune:
Buna dim. tuturor, pufuletii sunt "nocivi"ptr ca sunt facuti in conditii de igiena precare ,din resturi de porumb, explicatia tehnica de producere este"expandarea crupelor de porumb degerminat"????!!!???, contin cel putin E102(culoare galben, inlocuitor de ou, interzis in SUA si Rusia.Am sa ma interesez in curand ce implica procedeul de fabricatie, ca sa pot vorbi in cunostinta.Cat despre orez si derivatele lui, toate laudele din partea medicilor, e pe primul loc, si dupa cum stiti este singurul aliment tolerat de copii nou nascuti!Noi am consumat cantitati mari de zeama de orez incepand de la 1,5 luni, pana am ajuns sa ne stabilizam pe consumul de Humana SL.
gama spune:
pentru variatie, ptr ca am vazut ca sunteti f bine documentate:
http://www.apropo.ro/index.php?channelID=162&channel=E-uri
Cat despre testele(si cele din sange si cele cutanate)ptr alergii, explicatia simplificata este ca pana la min 3 ani sistemul lor imunitar nu este matur, nu sunt relevante, ba chiar poate dezvolta alergii la alergenii testati pe piele.(grea exprimare, scuze!!!)Cu alte cuvinte ii chinuim degeaba.Intr-adevar solutia este de introducere a fiec.aliment cam la 7 zile diferenta, ptr a vedea eventuale reactii, si evitarea totala a mezelurilor de orice fel, nuci-alune-seminte,(mie mi-au zis sa-i dau doar galbenus de ou),organele, afumaturi, CACAO/ciocolata, produsele de patiserie(mi s-a spus sa-i prepar biscuiti de casa dar fara bicarbonati/amoniac, cat mai putine si cele mai putin sofisticate produse din comert.