Calcati rufele ?
Raspunsuri - Pagina 6
Creola spune:
Si eu sunt fixata cu calcatul hainelor,calc aproape tot!Este una dintre treburile casnice care o fac cu placere!
Poze
Caroline spune:
Eu cand am venit in Canada stateam la bloc si, ca toate blocurile cu chirie aveam spalatoria comuna (mai multe masini de spalat si de uscat intr-o sala mare). Mergeam in spalatorie si ma tot intalneam cu o batranica, canadianca, tare meticuloasa. Lua ficare rufa spalata o scutura, o impaturea frumos, netezind-o si o punea in masina de uscat, alternativ cu servetele imbibate cu softner, speciale pentru uscat rufe (ea folosea neparfumate, pentru ca avea alergie).
Eu, proaspat venita din ro, le luam gramada din masina de spalat si le puneam tot gramada in cea de uscat. Cand erau gata ale ei erau ca scaose de la "nufarul", ale mele - ca scoase din
Am intrebat-o cum de le are gata "calcate"
si mi-a explicat tot, cum se regleaza temperatura, cum nu se pun foarte multe de-odata, cum se aseaza calde direct pe umeras. Avea chiar un stativ special pe roti cu care si le transporta acasa pe umeras (ca trebuia sa urce cateva etaje cu liftul).
Asa ca.... cine n-are batrani sa-i cumpere
buna vorba asta.
Kittie spune:
Si eu calc. Aproape tot (minus lenjerie de pat kre nu necesita , dar in principiu fetzele de perna le cam klc, sosete si lenjerie intima nu, prosoape nu). Una din concluziile experientei care m-a convins sa calc este ca hainele se pastreaza mai bine (nu in sensul de umplut dulapul cu ele la linie, ci ca material, uzura). Nu exagerez cu tesaturile sau hainele care nu au nevoie de calcat (gen fleece, in etc) dar nici nu judec persoanele care nu calca. Asa c-ar fi dragut din partea voastra sa nu mai aratati cu deshtu , convinse fiind ca cine calca nu-si traieste viata destul..![]()
, mami de
( 13oct04 )
monalac spune:
eu nu calc lenjeria,mi se poare pierdere de timp...adevarul e ca nici sotul meu nu e pretentios...hainele noastre le calc atunci cand ne imbracam in ele,adica in fiecare zi calc cate putin...n am suficient spatiu sa le depozitez sa nu se sifoneze daca le calc pe toate o data,iar daca le pun pe scaun,le trage copilul si le arunca pe jos.iar hainele le intind pe balcon cum nimeresc,fara carlige cand nu e vant...pai de ce sa mi complic viata?spal o masina,cel putin,pe zi,cu exceptia duminicii,de abia am timp sa le intind,da pai sa le mai si sortez...
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by sheherezada
Da!Toate inclusiv lenjeria intima!
sheherezada
sI EU LA FEL.Si perdele , si lenjeria de pat , si cea intima ,tot-tot.
Dimineata mai castig cateva minute bune de somn daca sunt calcate . Calc o data pe sapt. si e suficient , se aduna mai multe haine dar nu conteaza, pt. mine nu e timp pierdut.
Noi 2 singurei
ancamironiuc spune:
quote:
Originally posted by Carolinequote:
Originally posted by daniella4quote:
Originally posted by Carolinequote:
Originally posted by ancamironiucquote:
Originally posted by Caroline
Fetele cumparati-va masina de uscat. Le puneti la uscat, le scoateti calde din masina de uscat si le puneti pe umeras. Nu trebuiesc calcate.
Am masina cu uscator dar le scot creponate!!!! Drept urmare le calc de urgenta...
ANCA si EMA
EMANUEL
Nu stiu cum e masina cu uscator, dar din masina de uscat, daca le pui la uscat bucata cu bucata, scuturate si pliate, impanate cu servetelele cu softner (speciale pentru uscat rufe) si le scoti imediat ce s-a terminat uscarea, calde. Le pui pe umeras si nu-i nevoie de calcat. Aici in Canada lumea nu calca rufe. Poate doar camasa sotului inainte de a merge la o intalnire importanta, dar si aia mai mult pentru linistea mea ca in masina isi trage centura peste camasa si asta-i. Noroc cu sacoul
Edit: daca nu le scoti imediat sau daca nu reglezi corect temperatura de uscare, ai toate sansele sa le scoti "creponate"
Ai vreo poza cu uscatorul? Ca pe aici nu prea am vazut..cred..
Daniella, mama lu' Alexis
Uite www.thebrick.com/Application/StoreFronts/LeafCategory.asp?items=999&categoryID=AB0F0603%2D913D%2D4803%2DA216%2DBF2E0CDF53B1&SiteCode=EN&CategoryTracking=FBD48ED5%2D7389%2D4A02%2DAFD8%2D01DD8490B4D4%2CAB0F0603%2D913D%2D4803%2DA216%2DBF2E0CDF53B1" target="_blank">aici un link cu toate uscatoarele. Clik pe fiecare si ai mai multe info despre ele
Ah, vorbin de lucruri diferite. Masina mea are uscator inconrporat. Adica acolo unde speli le si usuca. In carte nu scrie nimic de impaturit cu atat mai putin de servetele pentru ca oricumk le invarte de le zapaceste! Am laut-o la disperare ca mi se stricase masina veche, in plina vara si imi plimbam rufele prin Bucuresti pe la prietene
Nu stiam ca exista asa ceva
eu calc de innebunesc si cat mai repede dupa ce le usuca, in plus nici vara nu scap de uscator pentru ca unde stau nu am balcon, a fost inchis
!Sincer eu nu am vazut aici uscator separat dar nu ar strica nimanui
ANCA si EMA
EMANUEL
libelula spune:
NUUUUU, decat strictul necesar - cateva camasi la 2 saptamani.
in rest, daca "cineva" doreste tricouri sau camasi calcate, sa puna mana sa si le calce!
Putine lucruri imi sunt mai neplacute decat calcatul - poate gatitul....
Consortul poate angaja menajera daca nu ii convine.
Pe buna acum, daca sambata in loc sa ne distram si sa ne simtim bine am calca cate un maldar de rufe, ce am castiga?
mina spune:
Pentru kinder calc tot. Ma rog, eu sau bunica, dar hainutele lui sunt calcate. Asta pentru ca arata mult mai bine calcate si, esential, pentru ca e o metoda de dezinfectare.
In rest, pentru noi si pentru casa ... care cum apuc. Mi-ar place sa fie toate calcate pentru ca se asaza mai bine in dulap si pe noi insa nu am timp. Cochetez insa cu ideea de a mari salariul doamnei care-mi face curat sa o pun sa si calce. Sa fie toate calcate si puse in ordine in dulap si sa dispara cosurile "de calcat"... un vis frumos nu?
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
pet.cost2005 spune:
Eu calc tot si, pe cat posibil, dupa fiecare tura de spalat. Bine, nu respect mereu, astfel incat ma trezesc cu munti de haine de calcat, ma enervez si stau cate o zi intreaga pana ajung la zi ... si dupa ceva timp chestia se repeta. Oricum, nu pun rufele necalcate in sifonier. Nu calc lenjerii (odata o faceam) de pat, lenjeria intima, sosete si prosoape. In rest ... tot! Nu pot sa zic ca-mi place, da' ... trebuie facut si gata!
Petro