Calcati rufele ?
Raspunsuri - Pagina 7
oanab spune:
Eu calc odata la 2 saptamani, camasi si tricouri si lenjerie. Mi se pare ok, plus ca nu-mi place sa ma trezesc dimineata ca trebuie sa plec undeva si repede in graba sa ma apuc de calcat.
hanuc spune:
Buna fetelor,pe cand lucram ma chinuiam rau ptr ca nu aveam timp sa calc,acum a venit si bebe si am inceput prin a calca toate hainutele lui iar acum calc tot in afara de lengerie .E mai comod asa pentru ca atunci cand plecam undeva toate hainele sunt in ordine si nu tb decat sa le imbracam.In plus nu ma mai chinuie sotul dimineata ca vrea nu stiu care camasa musai sa se imbrace ...deci tb sa ma trezesc sa o calc.O data sau de doua ori pe saptamana m-am obisnuit sa imi rezerv o ora sau doua pentru aceasta operatiune ce-i drept mai putin placuta dar absolut necesara.
As vrea sa va salut inca odata ptr ca sunt noua pe aici, desi va urmaresc cam de 8 luni de cand s-a nascut bebe al meu si pot sa spun ca au fost momente cand m-ati ajutat fara sa stiti.Va multumesc mult pentru asta!Pupici
miria_cristina spune:
Eu calc atunci cand imi trebuie ceva.
Exceptie facand camasile sotului si unele tricouri pe care le ia la servici.
Inainte calcam si prosoapele, dar nu numai ca nu mai am timp, nu mai am nici putere.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
oany spune:
Eu le calc...dupa ce le iau de la uscat, le triez care-s de calcat si care nu, si apoi le execut,sau daca sunt putine las sa se mai adune sa nu muncesc de cateva ori pe saptamana... lenjeria nu o calc decat daca mi se pun nu's ce gargauni..mi se pare mai usor...calci o data si gata...decat sa te trezesti dimineata si sa realizezi ca ai nevoie de ceva si tre sa mai pierzi timp si cu calcatul... eu le pun pe umerase si se tin bine, nu-i nevoie nici sa le mai netezesti cand le imbraci...
aelita spune:
Imi lua mai mai mult timp pe vremuri sa calc doar cand imi trebuia,decat acum cand calc tot odata .
Numai pusul mesei de calcat,strans la loc...iti ia timp.
Cu putina experienta calci tot f repede ,in timp ce te uiti la un film o data la o saptamana-doua.
Uneori,le mai "sar " si eu si le iau asa...dar de obicei calc tot,inclusiv prosoape,sosete,lenjerie intima,lenjerie de pat,prosoape de bucatarie.
Aaa ,perdelele le cam pun asa,ude .Dar mi-ar placea mai mult calcate .
Chiar astept sa se adune,pt ca mi se pare mai mare munca sa scot masa de calcat decat calcatul in sine.
Calcatul mi se pare mai usor decat multe altele pe care le facem mai des :aspiratorul in toata casa ,vasele (nu le spal ) , sau altele.
daniela_daneza spune:
Calc doar ce e necesar.Nu mai calc de mult timp lenjeria , ca tot se sifoneaza, nu
..
Si inca ceva le calc cu o zi inainte de a fi imbracate , nu le calc, apoi sa stea in dulap ...aici ma refer la hainele de strada, de ex. acuma vara la pantalon/fustade in, bluze, tricouri....
Mai am si perioade cand ma apuca harnicia si calc ...tot...dar rar ..o data la 23 luni...
Masa de calcat nu o mai scot de mult ...calc pe masa din bucatarie...
Spor la treaba!
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
ralucasimarius spune:
Nu calc decit pt nunti, botezuri si inmormintari.....camasile sotului. Am invatat sa-mi intind halatele foarte bine asa ca am scpat si de treaba asta, in sifonier este foarte ordine si le ipachetez frumos astfel incit scap si de calcatul tricourilor dimineata.
De lenjeria de pat nici nu se pune problema. Sotul....a fost stresat de mama lui o viata intreaga cu calcatul....eu l-am dezvatat.
Stefana spune:
Eu nu calc decat f rar cate o camasa sotului, atunci cand nu poate el sa si-o calce, ca are altceva de facut. In schimb, calc lenjeria intima dupa spalat, pentru igienizare. Recomandat de medic ![]()
Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Caprioara spune:
Nici eu nu calc decat daca hainele sunt chiar botite.
Insa le intind si netezesc foarte bine inainte sa le pun pe sarma, asa ca nu este cazul de mai mult.
Caprioara &
Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Oana spune:
Nici mie nu mi-a placut sa calc niciodata, dar de la un timp (nu stiu ce s-a intamplat cu mine) cand aduc hainele de la spalat le si calc doar pe cele care au nevoie de calcat evident, si calc si lenjeria de pat (din motive medicale cum a spus cineva mai sus, dar si estetice), dar indoita o data sau chiar de 2 ori ca nu am rabdare sa calc ditamai cearceafurile pe fiecare coltisor. Depinde si cat timp am la dispozitie, acum ca am copilul plecat evident ca am mai multa rabdare pt. treburile casei, dar cand este el acasa ma cam calareste si mi-e frica sa nu doboare fierul de pe masa de calcat.
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul