Paturici de mai-iunie 2006 - primul capitol :-)
Raspunsuri - Pagina 14
oanaS spune:
AM MANCAT CEVA CARE NU MI-A PRIIT SI AM VOMAT PUTIN (SAU POATE DE LA OBOSEALA NU STIU).IMI SPUNE SI MIE CINEVA URGENT DACA POT ALAPTA?
oana cu Erik (25 mai 2006) si Rebeca (3 august 1999)
26octombrie spune:
oana, alapteaza linistita. daca e de la oboseala nu ii face rau (da tie da, asa ca ia masuri, fa nani!), iar daca nu ti-a priit ceva oricum ai eliminat.
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
arleena spune:
Cristina meniul meu pe zi e ceva de genul:
- dimineata un bol de 2 tipuri de cereale(fulgi de porumb cu ciocolata si musli cu fructe multe)si lapte
- pe pacursul zilei multe fructe . sunt pers. care nu functioneaza fara cafea - eu nu functionez fara fructe si datorita lor si cerealelor nu sunt nici constipata. au fost cateva zile cand nu am mancat fructe si am fost cu zicea Ama, pur si simplu simteam ca nasc cand a trebuit sa
....
asa ca fetelor multe fibre .....ahh, la unii cafeau mai actioneaza ca laxativ....
- seara mai bag cate o zama sau un felu'2 sau comand ceva dar pana imi soseste comanda manac vreo felie de paine cu unt telemea si rosie si gata, nu mai mi-e foame
- beau apa si suc de portocale rosii si mai bag cate un iaurt.
cam asa mananc eu de cand am nascut si nu mai e mama la mine. ca de facut mancare nu-mi gasesc timp(noroc ca nu-i sot'p-acasa in timpul saptamanii ca divorta deja
iar de facut curat nu mai vorbesc..am reusit si eu in 3 zile sa-mi gat de facut curat, nu mare lucru - aspirat, sters praful si curatat in baie si bucatarie.
nu stiu cum se descurca cele care mai au un copil, doi, trei....!?!?!?
piciul mai nou e treaz cam mult timp ziua si tre sa stau cu el, sa ma joc, sa-i cant, sa ma vada, sa-l tin in brate.....si sa puturosesca cu tzatza'n gura.....noaptea ma distreaza ca se trezeste si e orb de somn ca nici nu deschide ochii numai cauta tzatza....suge cam 10 -15 min si apoi baga somn...e total...ca un popandau 
carmina si noi suferim de simptomele astea...maini si piciore umede si reci ....iar noapte asa tare transpira ca tot e ud dimineata.....si nu-mi dau seama dece??ca nu pare sa-i fie cald din moment ce are extremitatile reci....si nu doarme infofolit.....iar la cluj e mai racoare peste noapte ..deci?!?!?!?azi cand am fost la medic am uitat sa intreb
si doar aveam o gramada de intrebari....si mi-am adus aminte de ele cand am ajuns acasa
..ufff cand o sa-mi revin din starea asta???
de
ALEX (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
angelica_g spune:
... am ajuns si eu la pag.5...
sa raspund cate ceva ca iar uit pana apuc sa termin de citit (scuze daca raspunsurile nu mai sunt de actualitate sau au fost date deja!)
Papadie, Adib, Iulyp, Inaioana, Amiss_zip, Arleena , multumin din suflet pt raspunsuri! Daca ati vazut si pozele si vi se pare OK, nu o sa ma mai stresez. De dormit acum doarme pe toate partile, fara nici o exagerare. Pana la o luna prefera burtica (primul dintre copii care o facea), si nu mi-am facut griji de sufocare pt ca de la vreo 10 zile isi intorcea capsorul (pe burta fiind) de pe o parte pe alta. Acum se intoarce si pe spate, cu tot cu picioruse si corpusor.
E intrigant si inspaimantator pt mine ca mi-a facut niste crize de sufocare cand era in bratele mele, de vreo 2 sau 3 ori, cu fata in sus! Am crezut ca lesin de spaima! Nu stiam ce sa-i fac, am intors-o cu capul in jos, am batut-o pe spate, nimic: a stat secunde bune rigida, fara sa respire, cu muschii fetei incordati si rosie de-ai fi zis ca e vopsita! Si-a revenit singura, cred, (nu stiu daca au ajutat-o zgaltaielile mele). M-am speriat ingrozitor! Nici acum nu stiu cauza (prima data s-a intamplat inainte de o baitza, nu era mancata, a doua oara cand am venit de afara intr-o zi calduraoasa, iarasi nu era mancata, doar niste ceai in urma cu vreo 15 minute...)
Irina, cu
Robert (apr '97),
Razvan (oct '03)si
Sara 9 mai 2006
angelica_g spune:
NEDA bine ai revenit la mamici de ciresici! Spune-ne mai multe despre Mihaita! Vrem poze!
Amiss_zip , tocmai facui 29 anisori! Eu fac parte din categoria femeilor care prefera sa-si spuna varsta, pt ca daca las pt intuit, mi-e teama ca mi se da mai mult (deh,... 3 "cupii"...) SI NU VREAU SA-I IAU (anii care mi se dau :) )
In privinta kg in plus... fiecare se stie pe sine: mi-e greu sa vad ca nici o haina nu ma mai incape! (am inceput sa iau de la mama). De aceea ma vaitam (cand te stii cu 52 la vremuri bune, 65 la 2 luni dupa nastere nu-ti pica tocmai bine)!
Iulyp am trecut si eu prin faza cu mancatul. Acum este doar o amintire. Din ceea ce s-a mai discutat pe forum iti rezumez: nu este bine ca o masa sa dureze mai mult de 30 min; pauza dintre mese trebuie sa fie de cel putzin 1h; daca vrea sa doarma las-o sa doarma (nu-i da sa manance imediat ce s-a trezit chiar daca sti ca masa anterioara nu a fost suficienta). Neregularitatea orelor de masa este absolut normala. Programul si-l va face singurica mai tarziu, ai sa vezi!
O intrebare: stiu ca nu e bine sa dai bb-lui miere pana la 1 an. Dar mama care alapteaza poate sa manance?
Irina, cu
Robert (apr '97),
Razvan (oct '03)si
Sara 9 mai 2006
carminabulina spune:
Multumesc frumos si din suflet pentru raspunsul la intrebarea cu "mainile si picioarele umede:
. Daca se intampla si altora este posibil sa fie normal, ideea e sa nu uit pe 18 cand merg la dr. sa o intreb totusi.
Am citit ca va puneti bebele pe burtica si ca doarme ca un ingeras asa. Eu tot incercam sa-l pun dar el se tot scarmocea si se incorda si vocifera si nu-l lasam. DAr am citit ca asa fac toti la inceput. Asa ca am insistat. Prima data ieri dimineata si ce a iesit? BEBE DOARME NON STOP. Acum doarme de la 7.30 si e ora 11.30 si el nu prea da semne ca ar vrea sa se trezeasca. CE FAC? il mai las? Se va trezi el daca ii e foame? Sunt un pic derutata si nu stiu cum sa procedez. Nu mai spun ca o ora am stat si l-am privit cat e de frumos in pozitia aia de broscutza mika, manca-l-ar mama pe el de prajiturica
. DECI: e normal sa doarma atat... si asa de bine si de frumos
?
[poze carmina
intalnire burtici
Varsta lui Mihnea
cristina1702 spune:
carmina
citat din capraru:
"in timpul zilei, pauza cea mai lunga este intre prima si a doua masa (mama are lapte din abundenta).unele mame se plang uneori ca dupa masa de dimineata sugarul doarme dus si nu se mai scoala deloc. credem ca atitudinea cea mai buna este ca, de la inceput, nou nascutul sa fie lasat sa doarma cat vrea intre prima si a doua masa. zicala "copilul creste si cu somn" contine o realitate certa"
ama_kaly spune:
cristina mersi frumos pentru raspuns.La mine nici Duphalacul nu isi face efectul..am luat si eu si in sarcina si iau si acum (nu ii face niciun rau bebeului, in cel mai rau caz ii provoca si lui diaree)..si nu mai da rezultate
Si eu m-am procopsit si cu hemoroizi si e groaznic ![]()
madalinei ca e o scumpete
.Lasa ca o sa treaca si perioada asta ai sa vezi ca o sa inceapa sa doarma toata noaptea si o sa-ti mai revii si tu!
carmina
e normal, lasa-l sa doarma.Si al meu doarme mai mult cand il pun pe burta, cate 3h fata de 2h cat doarme pe spate in timpul zilei.Diana79 mersi, o sa incerc si cu suc de prune.
Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian
cristina1702 spune:
ama_kaly zici ca nu are efect duphalac? eu nu am avut curaj sa iau, dar in sarcina a functionat... eu am nascut prin cezariana si tot mi-am cumparat colac pt ca din cauza hemoroizilor nu mai puteam sa stau in fund...a fost groaznic...dar cu tratament si gheata acum sunt pe sfarsite...dar cu digestia...e ca la colici...nu reusesc sa-i dau de cap...eu am avut tot timpul probleme...
multumim pt complimente...stiu ca mai aveam pana sa nasc si ma uitam la seby si ceilalti bebei cu mare admiratie...ai un baietel superb, dar nu e de mirare cu o mamica asa de frumoasa...