Mamici de sept-oct 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 4
putzuruca spune:
Pupicei fetele cu burtici,
Fetelor, nu inteleg de ce totusi ne facem atatea probleme pentru nasterea prematura. Si eu si sora mea suntem nascute la 32 de sapatamani. Sora mea acum 31 de ani si eu acum 25 de ani, deci posibilitatile de ingrijire are prematurului nu erau ca acum. Se face f multa tevatura pe tema asta. Eu nu inteleg de ce. Intr-adevar am stat amandoua la incubator cate o luna jumate dar suntem bine sanatoase Slava Domnului. Eu am stat cam prost cu imunitatea dar asta a fost singura mea problema in copilarie. Deci, va intreb inca o data, care sunt riscurile unui prematur?
Tamina, imi pare tare rau ca ai trecut prin asa un soc, dar vad ca esti cu moralul ridicat ceea ce este f bine.
Aramona, tu functionezi dupa zicala "toate bubele rele in fundul babii mele", s-au adunat prea multe pe capul tau. Sper sa fie bine glezna sa nu trebuiasca sa stai in gips.
Inni, sper sa vii cu vesti bune de la eco...ce nesimtiti astia de la Sanador, dupa ce le dai atatia bani...
Vauva cred ca ai intrat in 8 luni, nu ai implinit 8 luni...s-au n-am inteles eu bine?
Monique, eu nu m-am informat destul in ceea ce priveste epidurala. Nu stiu f bine avantaje si dezavantaje, dar voi discuta cu medicul meu. Indiferent cum va fi, eu tot natural vreau sa nasc.
putzuruca 26+ cu Andreea-Maria
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait
adameasca spune:
Mirabela, multumesc de lamurire. Eu l-am luat vre 3 sapt pentru hipertensiunea indusa de sarcina, dar n-a avut nici un efect. Si de aia am indraznit sa te intreb, ca n-am mai auzit pe nimeni sa-l ia ptr contractii. Stiu ca scrie pe prospect ca nu se ia in sarcina, dar si medicul meu mi-a zis la inceput sa-l iau fara probleme.
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; Ilinca
aramona spune:
quote:
Originally posted by Monique_new
Mai burtici cum e cu epidurala asta ca pe mine forcepusl ma ingrozeste. Mai bine mor de dureri decit sa-l scoata pe bebe cu asa ceva din mine
Monica 31 sapt
Draga Monica, ceea ce spun eu acum este o observatie nu numai pentru tine, ci pentru multe alte fete...se posteaza si se arunca intrebari fara a se citi mesaje anterioare...
Taman in pagina 1 am descris, cum m-am priceput, nasterea Maysei cu epidurala, (cu dureri in picior, ca nu pot sta cu el in jos) , si tu vii pe pagina 2 cu lamentari...se vede ca n-ai citit...
La ce bun ca unele din noi sa tot scriem, daca nu suntem citite???
Nu vreau sa fiu rautacioasa, m-am grabit sa vorbesc despre epidurala tocmai pentru ca fetele sa nu se panicheze si sa vada ca nu e asha in negru...si cand colo...
Cand vezi astfel de postari...iti mai vine sa scrii?
Mie una nu...
Repet...multa vreme n-am intrat din acest motiv...sunt fete care se documenteaza sau raspund din experientzele lor...din dorinta ca si alte fete sa invetze ceva, si degeaba...E mult mai simplu sa incepem cu "aoleu", cu "valeu"...asta e...
Poate macar una din fete sa fi citi postarea mea din prima pagina...daca oricum n-a contat, sa-mi spuneti ca o sterg!!!
Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!
Lyana spune:
EPIDURALA??? Ma ia groaza cand ma gandesc la acul ala pe care il baga in coloana si iti paralizeaza tot de la mijloc in jos.
FORCEPS? Ingrozitor.
Mie mi se pare mult mai riscant decat o nastere normala. Eu am suportat dureri de colica renala si de spasm piloric toata copilaria, probabil ca nici durerile nasterii nu sunt mai groaznice.( m-a informat mama mea care a trecut de 3 ori prin asta)
Prefer sa ma doara decat sa se intample ceva cu bebe sau cu nervii mei spinali.
Poate ar trebui sa va ganditi mai bine cele care vrei sa optati pentru aceasta interventie.
25+ Teodora
adameasca spune:
Putzuruca, si eu tot prematura , acum aproape 29 de ani, nascuta la 7 luni jumate, dar am avut 2 kile 500, asa ca nu s-a chinuit biata mama prea mult cu mine.
_
POZE NOI; Ilinca
adameasca spune:
Ramona, io am citit postarea ta , da' n-am comentarii, ca nu ma intereseaza epidurala. Ds' am citit-o, parol.
_
POZE NOI; Ilinca
aramona spune:
Tocmai ce spuneam...Lyana mama...citeste mesajul meu de mai sus si vei intzelege!!!
Pufy, multumim pentru retzeta, am notat-o!!!
Anangel Lexi, Roxanae...Putzuruca si celorlalte fete, va multumesc!!!
Tocmai ce m-am intors de la ortopedie...este o entorsa nu stiu de care...(se refera la zona din picior, sub glezna...cum nu stau grozav la anatomie...nu stiu cum se numeste)trebuie sa stau cu piciorul in sus, cu comprese, sa-mi dau cu antiinflamatoare...
Asta e, mi s-a intamplat, voi trece si peste asta...Deocamdata mi-a dat medical compesat 100% pana vineri inclusiv...
Macar maine (daca pot), voi merge cu Maysa la ORL ca are din nou probleme cu nasul...voi discuta cu doctorita sa facem un exudat...cred ca e cea mai buna solutie...asta pana la operatia de polipi...
FIECARE CU CE-L DOARE...
Va pup pe toate, sper ca nota optimista sa se pastreze si sa se incerce sa nu se creeze panici inutile...vad ca e cool chestia asta...
Mai intru cand pot...
Ramona (sapt. 26, pentru a doua oara mamica!!!)
Poze cu Maysa-"Duracell"
tanima_i2002 spune:
Fetelor, sunt cu moralul ridicat pentru ca precum spunea si Mirabela am tot stat prin spital (6 internari la activ pana la 23 de sapt si stau acasa de la 4 saptamani) si am vazut acolo si bune si rele. Am vazut multe fete care pierdeau sarcini la varste mai mici sau mai mari, am vazut si fete care nu mai nasteau odata desi toata sarcina au avut amenintare de avort. Asa ca ce o vrea Dumnezeu. Am incredere in dr meu si in tratamentul pe care il iau si incerc sa fiu optimista si sa am grija de mine. Mai gresesc cateodata si mai spal pe jos parchetul, dar asta o data ca m-am invatat minte, mai am contractii dar m-am obisnuit si cu ele, mai rau e cand nu am ca ma intreb de ce si si mai rau e cand mai apar si alte simptome ca nu stiu de la ce sunt dar imi revin destul de repede.
Eu nici nu ma gandesc sa nu ajung la termen. Nu ma gandesc deloc la nasterea prematura. Ba mai mult, mi-e teama daca bebe nu vrea sa mai iasa, eu dupa 40 de sapt ma duc fortat la spital sa imi provoace nasterea. Asa ca nu va mai faceti planuri ca macar sa ajungeti la 20 sau la 30 de sapt ca trebuie sa ajungem la 38-40. Asa e normal. Vedeti cat optimism pe mine azi? Mi-a priit statul la spital. Am fost la tratament la bai si m-am intors super optimista. Sau o fi de la cele 4 ore dormite azi noapte ca sunt treaza de la 4 de cand bebe nu a mai vrut sa ma slabeasca din picioare in burta si in col mai ales. Ma duc un pic la nani ca parca parca vine mos Ene pe la gene.
Va pup si fisti optimiste...
Offf, ce pofta am de cornulete si de tort de mere. Toata ziua m-mam gandit la ele. Am bagat o savarina dar degeaba. Poate o pun si eu pe mama sa imi faca daca o avea timp. Pana atunci trebuie sa vina sa ma ajute la sarmale si la ciorbic ca singura nu prea ma ami incumet.
Gata am plecat sa mai pap ceva si nani scrie pe bebe al meu. Daca nu, ii dau bataita la ... ce o avea el acolo de ma loveste: piciorus, manuta... Pai mami vrea somnic....
tanima 23+
aramona spune:
quote:
Originally posted by adameasca
Ramona, io am citit postarea ta , da' n-am comentarii, ca nu ma intereseaza epidurala. Ds' am citit-o, parol.
POZE NOI; Ilinca
te cred pe cuvant!!!
O mai las nitzel...poate-o vad si alte fete...panicate...
Poze cu Maysa-"Duracell"
putzuruca spune:
Adameasca, dar ai fost grasunica la 7 luni jumate. Eu am avut 1.750, imi spunea mama ca eram cat o lingura de lemn. Din curiozitate te intreb: pe Luca l-ai nascut la termen? caci auzisem sau citisem undeva ca mamele nascute prematur au sanse mari sa nasca prematur.
putzuruca 26+ cu Andreea-Maria
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait