Prichindei martie-aprilie 2005 (103)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Roxx sa speram ca este doar un episod trecator si ca esti sanatoasa.
poate doar o anemie...oricum sanatate, ne rugam sa fii bine!
Noi nu am mai facut mare lucru, am avut oaspeti si vroia exact aceleasi jucarii pe care le lua baietelul mai mare cu un an decit el.Pina atunci statusera neatinse, acum erau principala lui ocupatie. Bineinteles ca celalalt mai ceda cite un pic, dar se isca imediat scandalul.Dupa citeva ore de stat afara, celalalt era frint de oboseala fiindca ei locuiesc la bloc. A Adormit apoi citeva ore bune. Al meu daca e muntean (ca aici avem dealuri!) a rezistat eroic.
gata povestile
pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Nu am mai reusit sa scriu,dar v-am urmarit si am vizionat poze.

DANUTA ce frumos se joaca Mihai cu tati,e foarte fotogenic,imi plac pozele portret.In legatura cu pedepsele ,cred ca sunt prea mici ,dar mai incolo cred ca se pott pedepsi ,chiar ma intereseaza subiectul.

CARMEN blondinul tau e din ce in ce mai frumos si tare finut.

ADSEANAfrumoasa vacanta ati avut,tu arati super,ai slabit!

ZUZULEBubu are talent la dans,ce scump e!Tu esti o graviduta tare frumoasa,ti-am mai spus.

RARESIONUT[b]blondinul tau e un dulce!

Nu mai stiu daca am omis pe cineva dar e tarziu e 2 noaptea.

[b]RROX
sanatate si La multi ani Mariucai!

Avem si noi noi in albumul de iunie.

Carmen si Alicia.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/krinis_caramella/album?.dir=/e5dbre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Rrox, sanatate maxima. Sa vada dr care este cauza si sa-ti treaca repede.
In ceea ce priveste calitatea educatiei, lasa-ma sa te sapunesc un picut, eu chiar cred (si sunt sigura ca sunt in asentimentul tuturor) ca ai facut o treaba tare buna cu Mariuca si acum cu Ioana. Esti de admirat cum poti sa le faci pe toate deoadata si si bine, adica educatia copiilor, sfaturi pentru noi, servici, etc, etc.

Ellinia, bine ai (re)venit. Esti cam in urma cu norma, dar recuperezi tu.

Rareionut, Caramella, ma bucur ca v-au placut pozele noastre.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Mai da ce dilema am mai deschis si eu. Nu ma supar, Doamne fereste, nu cred ca sunt asa de suparacioasa .

Da' va rog sa nu ma intelegeti gresit, incercarea de pedeapsa nu a fost pentru ca a ravasit sertarele, mi se pare normal la varsta lui sa faca acest lucru. Asa cum spunea si Andruzza, An-k, ravaseala sertarelor si a dulapurilor se intampla doar atunci cand nu ii dau atentie, adica atunci cand ii pregatesc mancarea sau sucul sau spal vase. Ca altceva nici nu fac in casa daca e si el. Daca ma joc cu el, nici nu se uita dupa dulapuri, telefoane, cabluri sau orice altceva decat jucarii. Singur nu sta in camera, sta pe langa mine, asa ca se joaca cu ce gaseste in zona. Ca si la Nino, este inevitabil atunci cand esti singura cu el.

L-am pus la colt pentru ca o lovea pe finuta noastra, i-am zis de cateva ori ca nu, dar cred ca il distra ca ziceam "au" si continua cu lovitul. El mai loveste (usor) piticotii, dar o face doar in incercarea de a-i mangaia si cred ca e prea mic ca sa-si controleze intensitatea atingerii. Dar nu a fost cazul momentului care a provocat pedeapsa. M-am gandit ca decat sa dau in el (ca sa vada ca doare), mai bine il pun la colt. Altadata am incercat sa ii spun pe un ton super ferm ca n-are voie, si a avut o figura atat de derutata si trista , pur si simplu nu intelegea de ce-i vorbesc asa. Si nici eu nu m-am simtit grozav in postura asta de furioasa .
Alte incercari de pedeapsa n-am avut inca, dar eu cred ca Mihai este chiar un copil cuminte, cu preocuparile si atitudinile pe care le are orice copilas normal la varsta lui (inclusiv varsatul cafelei pe masa si perete, dupa care linsul, ca deh, era tare gustoasa). De fapt, eu nu cred ca exista copilasi rai, ci doar neintelesi.

Si da, cred ca sunt prea mici ca sa inteleaga, dar repetand figura o sa inteleaga conceptul de pedeapsa.
Nu cred ca a pedepsi poate fi traumatizant pentru un copil, mai degraba tipul de pedeapsa instaurata. Pe mine ma trimiteau in baia mica si stateam pe intuneric, pe mama o puneau la colt pe coji de nuca. Sau nu primeam desert, sau nu ma lasau afara. Mai tarziu s-a ajuns si la rigla peste fund (uf, ca de curea am scapat). Iar cand am fost mai mare, reuseam sa inteleg deja pe figura mamei ca am gresit si zau, ca preferam sa ma bata pana ma invinetea decat sa se uite asa la mine, sau sa nu-mi vorbeasca. Dar eram deja mare (adolescenta) si intelegeam si de vorba buna.
Pana la urma, sunt convinsa ca toate vom ajunge sa apelam la pedespse, oricat am dori sa evitam lucrul acesta. Piticotii trebuie sa-si faca si ei experienta lor de viata, si asta inseamna si incalcarea restrictiilor. Ceea ce inseamna ca vor trebui sa isi si asume consecintele faptelor lor. Si noi ca adult, mai calcam stramb iar apoi platim. De ce n-ar fi bine ca si copii nostri sa invete asta pe propria lor piele (atunci cand fapta sau plata nu reprezinta un real pericol pentru ei) ? Poate vi se pare prea dur spus atunci cand vezi langa tine un copilas de 1 anisor, dar cum putem stabili care e varsta la care poate sa si priceapa ? Acum juma' de an ne doream cu toate ca puiutii sa adoarma singurei, nu era dur si atunci sa ii lasam sa planga, sa invete ca pot sa doarma si fara noi ? Recunosc, eu n-am fost in stare, asa ca si acum adoarme tinut de manuta, noroc ca nu dureaza mai mult de 10 minute.

Parerea mea este ca in formarea omuletului de langa noi, cel mai important este sa petreci cu el cat mai mult timp constructiv si de calitate, sa-i vorbesti, sa-i explici, sa-i arati, sa repeti toate astea de un milion de ori, si de inca un milion de ori. Foarte important este sa il lasam sa-si faca experienta lui de viata, cu bune si cu rele. Dar la fel de important este sa-i arati ca exista si limite, iar incalcarea acestora are consecinte pe care trebuie sa si le asume. Tine de noi, unde punem limitele (ex cu tufa de trandafiri mi-a placut). Tine de noi sa-i aratam consecintele pe intelesul lui. Si tine de noi sa nu abuzam de toate astea.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

dragele mele,ieri am avut placerea sa-i cunoastem pe micuta,delicata si frumoasa Daria, mamica calma si la fel de delicata,Geani(GEGEA),taticul indragostit iremediabil de papusica si bunica. Au trecut prin timisoara,i-am invitat la noi si tare ne-am bucurat de intalnire. Atasez cateva aici

Tin sa va precizez ca fii-miu a fost tare marcat de intalnire. L-am pregatit cu cateva ore inainte ca asa si pe dincolo, pana sa vina Daria m-a inebunit,striga "Da-ia,Daia". Dupa ce s-a finalizat vizita,am iesit la o plimbare si o intalnire cu niste prieteni. Fiecare prunc vgazut pe strada,fiecare om,tufis,pom...trebuiau sa auda ca el s-a intalnit cu "Daia"

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

rroxmulta,multa sanatate! Ai aflat cauza? probabil o anemie mai severa ,accentuata de menstra,sau...posibil ceva carente de diverse adunate de-a lungul sarcinii si dupa.

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Va multumesc pentru grija si urari!

Multumesc Danuta pentru aprecieri ! Ai mare dreptate cu limitele. Nu trebuie numai stabilite, dar si sustinute in permanenta. Aici am esuat noi putin cu Mariuca (defapt mai mult mama...). Am fost cam permisivi, aplicand criterii de libertate si democratie fara sa constientizam ca totusi copii au nevoie de reguli si de un program riguros. Fireste am avut intotdeuna reguli ferme in ceea ce priveste siguranta, poate chiar am exagerat putin cu grija si protectia, ma gandesc ca asta ar fi alimentat tendinta ei naturala de a fi fricoasa. In fine, perfect e greu sa-ti iasa, dar ne dam silinta Cu Ioana totul pare sa fie mult mai usor, e altfel de copil, mult mai deschis, mai vesel si mai optimist (semana cu mami ) si e mult mai usor sa "lucrezi" cu ea. E drept ca si noi suntem mai experimentati acum... dar Mariuca a fost si este un copil care iti incerca limitele in mod continuu, o adevarata provocare Evident, sunt perfect constienta ca altii sunt provocari muuult mai mari... si sunt fericita ca e un copil generos, cu bun simt, nu calca pe altii ca sa-si atinga scopurile, din contra, este extrem de sincera si foarte isteata. Cu restul o scoatem noi la capat Aaaa, si am uitat sa va spun ca are o mama foooarte modesta

Am fost astazi la medic. Si ea e de parere ca totul a fost cauzat de menstruatia abundenta. Mi-au recoltat sange pentru analize. Sa nu fiu anemica de atata sangerat. Verificam si mineralele, desi cu astea eu n-am avut niciodata probleme. Si m-am ales si cu o trimitere la ecografie pentru colecist fiindca m-a durut la palpare, desi altfel nu ma supara. Sambata ma duc s-o fac. Cam atat. Din fericire se pare ca n-am nimic grav. Pe moment ma cam speriasem fiindca ma gandeam (si eu ca inginerul ) ca totusi e putin sange pierdut fata de cat circula prin organism si mi se parea extrema reactia organismului. Acum m-am mai linistit. M-a mai linistit si Mamacita .
Mai trebuie sa merg si la ginecoloaga, as vrea sa-mi schimbe pilulele fiindca da cand le iau pe astea am probleme cu menstruatii monstruoase. Desi e posibil sa fie o urmare a sarcinii numarul 2, nu a pilulelor fiindca n-am avut nici o menstruatie dupa nastere inainte de pilule. Sa vedem. Mai ia cineva Yasmin?

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Hello Hello!

Vad ca v-ati intrecut "cu toatele" in complimente catre rrox3. Ce va doriti de la ea? . Glumesc desigur, cred ca le merita! Sanatate multa rrox.
Eu ce sa zic, o sa incerc sa-l cresc pe Radu cu bun simtz, asha cum percep eu bunul simtz. Mai mult nu pot face. Sper sa nu ratez.

adseana, eu acu m-as urca in masina si as pleca la Timisoara la ginerica. Daca a ramas asha marcat de dragalasha "Daia" sunt shanse sa-l recuperezi, dar repede.
dariaevelin , am vazut pozele. Incerc sa-mi imaginez un Brien calm, stind frumosel pe "fundul lui" si o Daria invartindu-se ca un titirez in jurul lui.

caramella, ti-am admirat d-ra. pt pupacioasa!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Ce harnicute sunteti,nici nu am apucat sa citesc tot ce ati scris ca sunt cu timpul la pamanat,dar mai ales cu psihicul,nu vreau sa va sperii dar am momente cand imi vine sa ma arunc in fata masinii.

Matei e cam marait de cateva zile cred ca ii ies maselute sau ceva.Il doare asa de tare ca ziua nici nu mai poate adormi si daca pana acum nu am mai patin asa nici nu imi dadeam seama ce are.i-am cumparata calgel si dupa ce m-am chinuit cu el vreo 3 ore azi dimineata,m-am gandit sa ii dau putin si a adormit instant!.
In rest este un nazdravan si un mancacios,nu exagerez dar mananca nonstop,si se vede:a facut falcute,gusulita,inclusiv la picioruse se vede tare bine ca s-a ingrasat.Acum vreo 2-3 saptamana ajunsese in sfarsit la 8kg,sper ca acum are mai mult.
De 1 saptamana doarme la el in patut toata noapte fara probleme,remarcasem eu ca nu prea mai avea loc cu noi in pat si se ridica deasupra capetelor noastre si dormea.si m-am gandit ca il culc la el in patut si a functionat chiar din prima noapte.In schimb ne-au terminat caldurile,dormim cu toate geamurile deschise si Matei doarme in pampers si maieu si tot transpira saracutul ma si mir ca nu a facut bubite-chiar am citit ca Brien a facut in schimb sa ii treaca repede.
Are si cuvinte noi in vocabular:caca,cah,ba(banana),papu(pantofior) si mai face 2 propozitii:tata pa si mama mai da(adica sa ii mai dau).
Ne pregatim de vaccin:antirubeloic cred si parca imi amintesc ca voi ati facut mai demult vaccinul asta si in plus ati facut niste rapeluri cumparate.poate imi spuneti si mie despre ce este vorba.scuze ca va pun sa spuneti iar,dar chiar nu am timp sa caut acum in urma.multumesc!

Am vizionat pozici(este o ordine pur aleatoare):Bubu-care este un simpatic ca si mamica lui.Ce tare imi pare ca seamana cu tatal lui.clipul nu mi s-a incarcat si mi-a parut rau,chiar as fi vrut sa il vad;Brien si Daria:superbi,m-am indragostit de buclele Dariei.Brien evident ca este la fel de frumos si fara bucle si ce sa mai zic de vocabularului lui-felicitari Daria pt baietelul vostru ;Rares care a inceput deja sa faca furori printre fetite,Andrruzza o sa te innebuneasca totare fetele care il vor cauta;David cu piscinica lui tare frumoasa de care se vede treaba ca este innebunit-multa sanatate,sper ca sunteti mai bine acum;Alexandra proastpat intoarsa din calatoria in Ungaria- o adevarata domisoara,la fel ca si Alicia pentru toti!

Multa sanatate la toti bebei bolnaviori!
Mariuca si multa sanatate RRox.
Bine ai venit Raresionut

Am incercat noile servetele de la Pampers cu levantatica(cele care se dau la promotie daca achizitioneazi scutece pampers) si mi se pare foarte bune,cu mult mai bune decat cele care simple care sunt acum pe piata.
Acum nu imi mai amintesc ce mai vroiam sa va mai zic,ca ma gandesc la lucrarea de licenta pe care trebuie sa o termin intr-o saptamana!

pentru toata lumea

edit:uitam un lucru important:bine ai revenit Alessia,mi-a fost dor de tine .multa sanatate lui Benny
ce de am mai scris!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Ce mult imi place cand gasesc subiectul nostru pe prima pagina, asta inseamna ca suntem tare vorbarete , dar ne facem si temele , nu?
Azi sunt un pic nervoasa, caci dupa o zi de condus si ca femeie la volan , mai ai ghinionul sa dai si peste niste " fitosi cu bani", care considera ca sunt proprietari de sosele. Ce daca el trebuie sa-mi cedeze trecerea , daca el are nu stiu ce masina? Ma rog, m-a indispus, ca doar parerea unora ca daca esti femeie nu poti si riposta.
Scuze, rrox, uite , intai mi-am varsat oful, dar de fapt trebuia sa-ti transmit snatate si sa dea Dumnezeu sa nu fi fost decat o singura sperietura. Ai grija de tine, totusi un complex de vitamine si minerale nu-ti vor strica, iar de pilule, vezi si de un control endocrin, poate au dereglat ceva pe-acolo. BIne, va pupam.
Ligia, ai gasit rostopasca? Ce mai face Raducu, ai grija ca acesti negi se pot inmulti.
Multi pupici la mamici la prichindeii lor.

Mergi la inceput