Prichindei martie-aprilie 2005 (103)
Raspunsuri - Pagina 10
andrruzza spune:

daria, am vazut pozele! Sunt superbi amandoi
roxx, ameteala de zilele trecute poate fi si din cauza oboselii, a stresului, eu zic ca meriti putina odihna
Si n-ar fi rau sa iei ceva Ca+Mg+Zn.
danuta, ma bucur ca nu te-ai suparat
Cand am citit mesajul tau mi-am amintit de multele pedespre pe care le primeam in perioada 6-10 ani, mai ales la scoala. Am facut scoala primara la tara, copii putini, o invatatoare la doua clase. Iar eu eram un copil foarte rau. Dna invatatoare nu mai stia ce sa-mi faca, eram eu si un baiat care n-o ascultam. Zilnic noi doi eram pusi la cotz, de cate ori facea coliva venea cu sacosa de coji de nuca, ne-a pus si intr-o banca in fata si a scris pe ea mare cu vopsea alba "caine rau" si a adus toata scoala cu gradinita cu tot sa ne vada; prima zi nici n-am miscat, dar doar atata a durat. Pentru noi de fapt pedepsele erau distractive. Pedeapsa ta cu statul in baie pe intuneric mi se pare horror:)Acasa am crescut mai mult cu bunica, parintii mergeau la serviciu. Bunica era deja in varsta, avea 60 de ani cand m-am nascut eu. Mama imi aplica frecvent pedepse, dar era deja obisnuinta si nu mai contau. In schimb bunica, femeie in varsta, inteleapta, niciodata nu m-a certat, nu mi-a reprosat ca am facut ceva rau, nu m-a obligat sa fac ceva contra vointei mele, nu imi intrepupea joaca pe ulita chiar daca era ora mesei. Era foarte calma, vorbea cu mine foarte mult, imi povestea despre viata, chiar daca eram mica si nu intelegeam, si acum imi amintesc ce-mi spunea atunci si imi prinde bine. Nu m-a pus niciodata sa citesc, dar ea citea foarte mult, desi era o femeie simpla cu patru clase, si asa m-am apucat si eu de mica sa citesc. Imi spunea poezii si imi plac poeziile. N-am iesit niciodata din cuvantul ei, ce spunea ea era litera de lege pentru mine. Asta-i motivul pentru care cred cu tarie ca se poate fara pedepse, doar cu vorba multa si buna. De exemplu Rares in sufragerie mi-a smuls toate plintele la parchet unde a putut, il fascinau suruburile cu care erau prinse. Acum isi mai aminteste de activitatea asta si merge si trage de ele, dar ii distrag atentia. Noi ascultam tot timpul muzica in casa, pana acum am descoperit ca-i place foarte mult sa aasculte The Beatles si Roy Orbinson. Tot timpul in dvd este un cd, iar el cand vrea muzica deja stie si apasa pe buton. Ei bine, cand vad ca vrea sa smulga plintele alea, opresc muzica si vine imediat sa-i dea drumul si uita ce facea inainte:) Si noi suntem singuri fara ajutor, ne jucam, dansam, dar uneori parca se plictiseste. povestile nu-l fascineaza, ii citesc degeaba. In schimb pare sa-i placa sa-i citesc poezii. Foarte tare ii place sa-i vorbesc cand il iau in bucatarie cu mine, de obicei cand am treaba il pun in carutz si ii explic cu lux de amanunte de ce spal farfuriile, cum le spal, cum functioneaza aragazul, de unde vine flacara, etc :) Iar el este ochi si urechi. Banal, dar interesant pentru el:) Sper si imi doresc sa ii pot da o educatie buna fara a recurge la pedepse. L-am vazut in poze pe Mihai cum da noroc cu un baietel, cum il imbratiseaza. Asta imi spune mie ca este un baietel foarte inteligent si sociabil. Sunt convinsa ca el n-a intentionat s-o loveasca pe fetiza, ci doar s-o iubeasca. 
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
simonela spune:
Fetelor, bine v-am gasit! 
N-am mai avut timp sa intru de citeva zile si vad ca s-a intensificat "activitatea" pe aici...Foarte bine, ma bucur ca se dezbat subiecte diverse...
Daria, mi-ai luat-o inainte, vroiam si eu sa povestesc ca ne-am intilnit si noi cu Daria, cu mamica (gegea)si cu taticul ei. Au fost la Cluj doua zile si am reusit si noi sa ne intilnim putin in parc. Daria e o papusica tare draguta si un copil foarte cuminte si linisttit, la fel ca mamica ei!!! Din pacate eu nu am poze, dar au facut ei citeva si mi-au promis ca o sa-mi trimita si mie si o sa va aratam si voua, cind li se termina lor vacanta si ajung acasa...
Daria si Andrada nu prea s-au jucat impreuna, nu stiu de ce, poate pentru ca erau in aer liber si aveau de alergat si explorat in jur! S-au studiat reciproc, au stat putin in jurul jucariilor (galetusa si lopatele) si-au dat jucariile de la una la alta si...cam atit!! Daria era foaaarte eleganta si, dupa cum ziceam, e un copil foarte calm, fata de Andrada care nu sta locului o clipa! Andrada dupa citeva minute vroia sa plece la plimbare, cind incolo, cind incoace...Ea inca nu merge singurica pe afara, pe asfalt, inca n-o las pentru ca dupa 3-4 pasi cade si nu vreau sa se loveasca. Merge singurica doar prin casa si afara pe iarba...asa ca eu sunt mereu dupa ea, o tin de minuta si ma alearga de colo-colo...
Tocmai s-a trezit Andrada, doarme de 4 ore si jumatate, m-am speriat ca nu se mai trezea si m-am dus sa vad ce face, daca e totul ok!
Rrox, eu folosesc Yasmin cam de un an de zile si sunt ok...Imediat dupa ce am terminat cu alaptarea (la 3 luni, cam repede, din pacate) am trecut pe pilulele astea si n-am avut probleme cel putin pina acum. Dar sigur ca depinde de fiecare organism in parte, e bine ca ai mers la dr.! Iti doresc multa sanatate! S-ar putea sa fie vorba despre o anemie, din cauza pierderii masive de singe...
Ligia [/red], ma bucur pentru voi ca v-ati simtit asa bine la tara! O sa mergem si noi saptamina viitoare, cred, la bunica mea, si o sa stam citeva zile. Sunt curioasa cum o sa reactioneze Andrada acolo, in curte, in gradina si in jurul animalelor...de-abia astept! Sper sa avem vreme buna!
Referitor la subiectul legat de educatie si pedepse, scriu acum pe fuga ca trebuie sa plec: eu nu stiu cum sa procedez cu Andrada in urmatoarea problema - Andrada are momente in care ne zgirie rau pe fata, pe git, pe miini, sau ne pisca (pitiga) sau ne musca (mai rar). Uneori o face din frustrare, pentru ca nu facem sau nu-i dam ce vrea ea, dar alteori pur si simplu din senin o prinde pe maica-mea de fata, de ex. Dupa care ride, probabil crede ca e gluma. Noi ii aratam ca suntem suparate, ii spunem, ii explicam ca nu-i voie, ca ne doare si pe moment se incrunta si ea, ca si cind ar intelege ca a gresit si isi cere iertare pupindu-ne, dar peste o vreme..se repeta faza! Incerc sa gasesc o explicatie si nu reusesc, dar e tare dureros, pe bune, cum ne apuca de fata, ne lasa niste urma de zici ca ne-a zgiriat pisica sau ne-a muscat ciinele ![]()
Daca aveti vreo opinie, vreun sfat, astept cu placere idei, multumesc!!! Altfel, Andrada e un copil cuminte, dar fazele astea ma innebunesc...
Ok, va pupam si va dorim numai bine!
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
andrruzza spune:
pisicuta, thx!
Felicitari pentru cuvintele noi, ai un baietel vorbaret. Noi nu prea ne-am imbogatit vocabularul in ultima perioada, doar doua cuvinetele noi avem: unu( cred ca l-a invatat de la cantecul cu elefantul si panza de paianjen) si pupa( si se intinde sa-l pup). Sa aveti maselute fara dureri
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
caramella spune:
Am mai vizionat pozici cu prichindei frumosi.
Brien care e la fel de frumos si tuns,iar mami e superba in rochia rosie cu palarie.Ce frumos se joaca cu Daria,normal ca a ramas impresionat baiatul de asa papusa carliontata.
L-am mai vazut pe David americanulcare se distreaza la piscina si pe Rarescare are deja succes la fete.
Am uitat o domnisorica Andradacu ochisori frumosi si vesela.
Multumim ligia,pisicuta ca v-ati facut timp sa va uitati la pozele noastre.
Apropos de pedepse ,pe mine nu m-au pedepsit niciodata ,nici pe fratele meu.Mai primeam cate o palma -doua la fund si atat dar rar.
Adevarul ca eram cuminti,dar poate cate odata ar fi trebuit.Veneam la masa cand ne era foame,doar duminica era obligatoriu.Nu aveam reguli,ne culcam cand vroiam,nu faceam curat si acest lucru se cam vede in comportamentul nostru.Suntem niste imprastiati,eu mai putin decat fratelo.Nu ma plang de parintii mei ,sunt niste oameni minunati ,dar ce vreau sa spun e ca niste reguli sau pedepse nu ar fi stricat.
Binenteles ca fiecare isi educa cum crede copilul.
La cealalta extrema adica toata copilaria pedepsita e o prietena si vecina de bloc unde am copilarit.Era ascultatoare si invata bine ,numai premiul 1 dar era vesnic pedepsita,daca lua nota 8 sau 9 era bai.Rar iesia la joaca cu noi.Fiind apoi adolescenta a inceput sa-si minta parintii,nu a mai invatat asa de bine si chiar avea ganduri sa plece de acasa ,ca o tineau prea din scurt.Nu a facut pasul din fericire,dar saraca mergea cu groaza acasa ,zicea ca o cicale toata ziua.Acum e bine la casa ei,ne-am mai intalnit dupa ceva ani si stand de vorba mi-a spus ca nu a avut o copilarie fericita .
Revin mai incolo. Carmen si Alicia.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/krinis_caramella/my_photos
dariaevelin spune:
ligia draga mea,noi ii suntem fideli Alexandrei
.
Ne mai uitam,ne mai imprietenim dar dragostea adevarata si promisa...e lege![]()
simonelacand am descarcat foto de la geani,am descarcat toate pozele. Inclusiv cele in care sunteti voi. Nu mi-am permis insa,sa afisez eu in locul tau. daca le vrei,ti le trimit eu mai rapid,ca pana se inapoiaza ei acasa...mai dureaza 
pisicuta bravos pentru cuvintele noi!!
si,bravos si pentru recuperarea rapiuda a greutatii. ma bucur ca v-ati revenit!
caramella s-a schimbat tare mult frumoasa ta. E mai domnisoara ,delicata foc si iubareata. imi place si asa tunsa, i se vad trasaturile bine de tot. Tu arati fff bine .Unde ati facut picknicul?
andrruzza
am cautat (de mai multe ori)toata lista,poate,poate 'oi gasi un emoticon cu "jos palaria!". Nu am gasit si
nici macar ceva asemanator. Oricum...raman la parerea mea: excelent!
. Nu ca as fi si capabila sa actionez intocmai,dar ,teoretic,e calea cea mai cea!
Brien a mai achizitionat cuvinte ca:
patu= patul
cate = carte
caii= calu'
Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
laura72 spune:
ieri am fost la control si mai luam 2 zile Augumentin ca mai eram discret rosu in gat.si gata am scapat.cu pofta de mancare cam greu dar sper sa-i revina.avem 9350,asaca a luat binisor ,la un an avea 8900.in general am crescut incetisor.dupa control neam oprit in parc unde sa lipit de tricilceta unui baietel de 2 ani si nu vroia sai dea druml de loc.parintii voiaau sa plec si eu nu reuseam sa-l smulg de langa ea.lam luat pe sus si am plecat pe alta alee lam lasat jos unde a inceput sa urle si se tranteasca.cam are el obiceiuri ciudate inainte sa adoarma se trage de par,de cand era mic,isi trage palme peste fata si cand il opresti le primesti tu,ii iei mana se plesneste din nou.acum a ainceput si cu trantitul pe jos,dat cu fundul de pamant,sau cu capul de ce nimereste pat,usa,podea.si culmea ca nu plange chiar ma gandesc serios sa-l duc la psiholog sau neurolog.
si din cele bune am inceput sa mancam fara barbita si nu ne murdarim,ne jucam v-ati ascunsa mai nou se ascunde dupa sifonier si dupa perdea.cu cataratul stam excelent toate bancile din parc sunt parcurse,prin casa ne cocotam cat mai sus si e f. fericit. duminica am cucerit o dra de 21/2 ani care nea dragalit ne-a pus bandana,ne-a hranit cu pufuletisi ne-a plimbat cu caruciorul.
scriu mai tarziu ca sa trezit si e suparat.pa
Poze:http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
dariaevelin spune:
ha-ha
sa va povestesc ceva dragut
geani(gegea),e genul de persoana diafan de draguta
,finuta,calma,calculata. Tare gratioasa si mirific de asezata. ca de poveste.
Io,in schimb,sunt zapacita, aiurita
,repezita,imprastiata
,balbaita si impiedecata. Pe masura ce-o vedeam si ma acomodat cu prezenta ei,ma fastaceam si mai rau(prin comparatie negativa),ma impiedecam si mai tare...stiti cum,ca-n filmele cu prosti.
Imi frangeam mainile,incercam sa-mi calculez cuvintele si glasul(ca ea e tare blanda in graire si io ca un patefon ragusit
)si mai rau ma adanceam in firea-mi de topor. Cireasa de pe tort a venit, cand,de emotii si aiureala,am aruncat telecomanda in chiuveta
,am dat si drumul la apa,ca de' trebuia sa se clateasca!!!
Si cand m-a anuntat Mircea ce facusem(ca normal ca io nu mi-am dat seama)am inceput sa rad in hohote 

,fara regrete,fara mustrari de constiinta,ca doar e o faza caracteristica felului meu de-a fi si distractiva din pdv al meu! Incercati sa va imaginati intalnirea noastra??? Lolec si Bolec! Doamne,io ma distrez,da' poate altii 'or plange....

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
ligia13 spune:
daria 

laura72, am vrut sa vad poze dar ai pus linkul gresit.
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
teodora racz spune:
Fetelor noi de doua nopti n-am dormit deloc pt.ca suntem bolnavi;Antonia a debutat cu o varsatura si apoi cu rosu in gat,febra si temp.39;m-am speriat aseara si chiar mi-am facut in gand inventarul la haine daca trebuie sa mergem noaptea de urgenta la spital;i-am dat Nurofen sirop dar nu i-a scazut febra ba dimpotriva a crescut
I-am mai pus un supozitor de Paracetamol dar dupa minuta bune si-a facut efectul;cand am vazut-o ca numai da din cap si zace intinsa fara vlaga ...nu mai stiam ce sa mai fac;
Astazi suntem ceva mai bine,am fost la dr. la cabinet si ne-a dat Ospamox sirop pe langa antitermice;am mai primit un sirop Eurespal;stie cineva ceva de el?mie mi se pare ca nu-si prea face efectul;nasul ii curge mereu si nu suporta nici picaturi,nici pompa,nici aspiratorul nazal;nu mai stiu ce sa ma fac!
Am culcat-o in pat cu mine ca sa-i verific febra asa ca nu am dormit defel;imi pica capul pe taste si sper sa dorm ceva in noaptea asta
Nu am apucat sa citesc ce ati mai scris dar voi recupera maine(sper!)
Va pup si va doresc noapte buna!
cenia spune:
DAria: m-ai facut sa rid in hohote ca a tresarit copilul in somn din cauza mea! Esti comica rau! Asa patesc si eu ma intimidez in fata anumitor persoane.asa ca anunt ca sunt zapacita, ca sa mai diminuez stresul. In rest, cine ma vede, zice ca sunt chiar cu mult tupeu.
LAura72: nu putem vedea pozele. si al meu a avut reprize cind isi dadea singur palme. am descoperit ca era vinovata cumnata mea care e o adolescenta si nu se juca corespunzator cu el. si isi smulgea parul:l-am tuns nr.1 si a disparut obiectul frustarii.acum testeaza peretii cu capul. se da singr si daca vede ca rizi se da mai tare. il ignor si apoi incerc rapid sa ii distrag atentia cu ceva care stiu ca ii place.
Teodora: speram sa auzim vesti bune.Eurospal ii da dr meu pt fluidizarea secretiilor.
la picnic cu colegii mamei
niste poze