Prichindei martie-aprilie 2005 (103)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

imi place discutia, ma bag si eu. Cu parerea mea desigur.

Ei acum au o perioada in care descopera, orice e nou, nu mai au aceeasi siguranta de sine pe care o aveau inainte de a da piept cu cateva pericole (cazutul din canapea ex.), sau acum constientizeaza mult mai clar ca mama nu este, este tata, sau altcineva... Prin diferite comportamente care noua ni se par ciudate- datul cu fundul de pamant, tipete, varsatul a.. stiu eu ce... ei se elibereaza de energia negativa, fie sunt excese de personalitate - pt ca la varsta asta accepta foarte greu sa fie refuzati, fie pur si simplu cer atentie; si aici am ajuns eu la concluzia ca atentia este cheia. Daca ea primeste atentie, si stam impreuna, nici nu se ajunge ca ea sa puna mana pe lucruri care nu are voie, sa planga, sau mai stiu eu ce, dar cum pe langa Bia mai e si papa de facut, si curatenie, este momentul in care ea ar trebui sa se joace singura... atunci incep datul palmelor in televizor, deschisul sertarelor, bagatul jucariilor peste tot, indiferent in ce fel ii acord eu atentie atata timp cat vorbesc cu ea e fericita si deskide dulapuri in continuare, sau plange pt ca vrea ... tastatura, pentru ca asa considera ea ca obtine ce vrea. Eu ii explic frumos de fiecare data si o iau sa ma asiste - adica facem treaba impreuna. Se plictiseste ff repede de ce face mama.. ca de.. nici nu poate si decat sa stea sa se uite, merge si se joaca cu jucariile frumos. Acum am si eu o mare dilema... cum Doamne sa ii facem sa intaleaga ca le vrem binele si ca ce zice mama si tata e pentru binele lor, uffff.
M-am bagat in discutie pt ca si eu am pedepsit-o pe bia ieri, doua minute dupa ce mi-a varsat cafeaua. Tinea ceasca de toarta si aghezmuia podeaua cu gura pana la urechi, foarte incantata de isprava. Eu intr-un acces de furie am luat-o si fara explicatie am bagat-o la ea in camera. A inceput sa planga asa de tareee, mi s-a facut atat de mila, si mi-a parut atat de rau, ufff. Urmatoarea pedeapsa nu va fii prea curand si nici nu gartantez ca va fi.
Despre emisiunile TV gen dadaca', eu cred ca sunt educative si au efect in cazul unui copil deja scapat din mana. Pt ai nostrii asa de mici inca ii putem corecta fara pedepse. Si vreau sa-mi intre mie in primul rand in cap, si sa ma pun putin in pielea Biei.

Hai ca am scriiiissss...

Va pup

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

An-k asa e...atentie si iar atentie acordata..dar cum singura spui,...mai ai si altceva de facut in casa... eu de obicei am fost singura, acum ce a mai stat iara mama cu mine..si deci trebuie sa se joace si singur..ca si la bucatarie de exemplu daca il iau cu mine.. e de belea.. ca se baga prin toate dulapurile.. dar mai ales se apropie de aragaz..si deci tot pentru binele lui ii interzic ceva... si daca altfel nu va pricepe cand se va face mai mare decat printr-o pedeapsa de genul asta o sa o fac fara sa ezit. tot parerea mea. dece ce am mai vazut eu la emisiunea aceea care nu e romaneasca...este nu neaparat sa ii puna la colt... deci sa aiba un loc anume unde sa fie trimisi cand au gresit si sa se gandeasca la asta... de aia ziceam ca trebuie sa mai creasca..

nu stiu..cum spuneam... de abia de acum incolo vine partea grea... sa reusim sa ii facem sa fie ..oameni.

hai ca m-am intins de nu se poate si mai imi ridic si lumea in cap.. parca vad.. dar asta cred eu..

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Sapatamana buna se cunoaste de luni, iar voi sunteti tare harnicute la scris, sper sa o tinem asa, toata saptamana, cel putin.
Zuzunaki, am vazut pozele si sunt superbe, iar de burticuta, ce sa mai spun esti o dulcica. Nu fi trista ca ai luat cateva kilograme, ca le dai tu jos; trebuie sa fii fericita, ca bebe mic simte ca mami e trista. va pupam.
Danuta_t, scuze , chia nu am observat intampinarea ta. Te rog sa nu te superi, iar fotografiile, de fapt nu ele, ci puiul cel mic este foarte dragalas. Complimente!
Bine ai revenit ellinia!
Ninocikap, imi pare rau ca sunteti raciti, cum ati reusit pe caldurile astea? Multa sanatate!
Aveti grija de voi si de prichindei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Salutare!
Noi am fost in weekend la tara. A cam plouat, dar in rest foarte dragut. Am reintalnit fetitele, Mariuca si-a serbat ziua cu copii de acolo si Ioana a vazut tot felul de animale.
Multumim frumos tuturor pentru urarile adresate Mariucai si mie cu ocazia zilei Mariucai!
Din pacate am avut si o experienta tare neplacuta, sper sa nu mai patesc asa ceva Pe scurt am avut o cadere severa de tensiune in miezul noptii soldata in final cu pierderea cunostiintei si intrare in stare de soc. Totul a evoluat treptat, efectiv am fost martor complet lipsit de control si am experimentat senzatia de shut-down dat de propriul organism. Brr.. A fost cam nasol. M-a gasit Dan alba ca varul toata si m-a adunat de pe jos (ma dusesem la baie si am apucat sa-l strig cand am simtit ca mi se face rau). Totul pe fondul unei menstruatii abundente. Dar habar nu am de ce naiba s-a intamplat. Am maine programare la medic, sper sa aflu cauza repede fiindca ma cam streseaza situatia.
Mi s-a mai intamplat sa lesin acum cativa ani buni cand eram insarcinata cu Mariuca si efectiv am simtit cum raman fara aer in metrou, dar acum a fost complet diferit si mult mai nasol.

Si sa-mi dau si eu cu parerea, tot pe scurt, despre pedepse. Nu la copii atat de mici fiindca pedepsele pe care copilul nu le intelege fac mai mult rau decat bine. Si nu orice pedepse. Trebuie sa fie consecinte ale faptelor incriminate, nu orice pedepse date aiurea. Copilul trebuie sa inteleaga ca orice face are consecinte si ca el trebuie sa le suporte. Adica daca varsa cafeaua pe jos, el trebuie sa curete totul, de exemplu. Dar totul adaptat la nivelul de intelegere al copilului. La varsta piticilor nostrii ei inca nu fac diferenta dintre bine si rau si nici nu ar intelege de ce sunt pedepsiti. E prea devreme.
Cat despre vorbitul cu copilu, sunt intru-totul de acord. Dar nu e o metoda care sa-ti garanteze succesul cu cei mai multi dintre copii. Este insa necesar cu toti copii.
Mai detaliez cu alta ocazie daca e cineva interesat, acum sunt la serviciu si pe deasupra sunt si stresata de evenimentul din weekend.
tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

nino, cata dreptate ai! Cred ca cel mai dificil si mai responsabil rol este de a fi mama, de a educa un copil, forma un om de calitate. Nu toti copii sunt la fel, provin din medii diferite, sunt inzestrati genetic diferit, deci clar nu orice metoda se aplica oricarui copil. In mod cert fiecare dintre noi isi pune problema daca procedeaza corect. Totul e sa avem rabdare, sa incercam sa-i intelegem, sa le acordam cat mai mult timp din timpul nostru, sa-i tratam ca pe copii cand se joaca, cand cer afectiune si ca pe niste adulti atunci cand au nevoie de explicatii.

an-k, imi place ca petreceti mult timp impreuna, avand atatea activitati placute. Intamplarea cu ceasca de cafea se va repeta, ti-a parut rau cum ai procedat cu ea, sigur a doua oara o sa ai rabdare, n-o sa mai actionezi din impuls. Trebuie sa-i intelegem, sa ne stapanim, altfel nu vom face deact sa-i incarcam cu negativism. De unde sa stie copilul cum sa "manuiasca" o ceasca daca nu-l lasam sa invete? E clar ca un copil mic nu poate constientiza ca ii vrei binele, dar el va invata din obiceiurile tale, te va imita, va interactiona cu tine. La varsta copilashilor nostri cred ca exista putine limite, eu cel putin il limitez strict la ce poate fi un eventual pericol pentru el. Si exemplele sunt foarte putine: prize, butoanele de la cuptor, incercarea de a se urca pe tv. Imi dau toata silinta sa fie in orice secunda vesel si fericit, chiar daca se intampla sa strice cate ceva prin casa. In parc e singurul copil care are voie sa intre in tufele de trandafiri, ceilalti care vor si ei acolo nu au voie ca se prafuiesc, ca se inteapa, etc. Ce daca se prafuiesc? Iar de intepat el nu s-a intepat niciodata. Asta e placerea lui si i-o satisfac, deja i se zice biologu':)

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

roxx, multa sanatate

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Rrox imi pare rau sa aud ca ai probleme de sanatate. sper sa afli cat mai curand ce este si sa se rezolve la fel de curand.

si cu sfaturile cum sa procedam cu copilasii.. eu una in mod sigur le astept, mai ales de la o mamica care are deja experienta.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Multumesc Andruzza, Nino!

Nino sanatate lui Alex! Sper sa-i treaca repede. Sigur ca doamna doctor era obosita si stresata si sigur ca Alex nu era deloc o urgenta si nu trebuia sa te duci, dar e medic pediatru si ar trebui macar sa iubeasca copii si sa se poarte frumos cu ei si civilizat cu mamicile. N-avea ce sa-i faca oricum. Altadata incerca sa ataci cu oscilococcinum si vitamina C si sa-i cureti nasucul, nu te mai plimba la spital.
Multumesc ca te intereseaza parerile mele dar, din pacate, desi sper sa nu fie cazul meu , faptul ca ai crescut un copil sau mai multi nu inseamna ca ai si stiut sa o faci cum trebuie si ca te si pricepi la educarea copiilor... de cele mai multe ori copilul doar a crescut langa tine si gata... din pacate, repet. Multumesc pentru credit

Alessia Bine ati revenit, tu si Benny!!! V-am simtit lipsa! Multa sanatate lui Benny si mai asteptam povesti cu ispravile lui

Zuzu am vazut noile poze Sunteti minunati cu totii, iar Bubu din ce in ce mai scump! Imi vine sa-l iau la pupacit! Tie ti-am mai zis ca esti o mamica foarte frumoasa, dar cum esti tu Toma Necredinciosul nu m-ai crezut!

Mamanati ma bucur ca ne scrii Intrebai de Oana, nu ne mai scrie de mult timp, dar din cate am mai aflat pe parcurs sunt bine. micutei din burtica!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Rrox ai dreptate ca m-am grabit.. dar am uitat complet de oscilococcinum .. si inainte de a ajunge la camera de garda..am trecut pe la farmacie sa imi dea ceva in afara de nurofen si panadol..ca pe astea le aveam in casa... dar farmacista mi-a zis ca imi da degeaba ca sa ma duc sa il vada cineva ca daca a facut febra... inseamna ca are o infectie.. asta e..inca ma mai panichez cateodata..mai ales cand sunt singura acasa...
si referitor la experienta.. chiar daca sa zicem ca nu ai stiut exact cum sa faci totul bine la Mariuca.. sunt sigura ca acum privind in urma iti mai dai seama unde ai gresit... si normal ca acum stii mai bine ce si cum... sper sa nu te superi..nu zic ca nu ai fost o mama bunha pt primul copil... si oricum sunt sigura din ce povestesti ca ai stiut foarte bine ce sa faci... de aceea te asteptam cu exemple din experienta ta.. nu cu sfaturi neaparat. si le asteptam si pe celelalte mamici care sunt la al doilea copil.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dantje spune:

Buna!!!

V-am citit dar n-am apucat sa scriu,dar azi sunt bucuroasa tocmai am aflat ca pot sa-mi iau concediu mai devreme decat mi-am propus.Deci cu ajutorul bunului D-zeu pe 15 plecam spre Romania,sunt asa de fericita ca nu-mi vine sa cred.
Ligia daca ai chef de-o intalneala vorbim.Si bineinteles cine mai e prin preajma,ca eu m-as intalni cu toate dar din pacate nu se poate.Chiar, nu am putea organiza o zi unde sa ne intalnim cat mai multe?Sa le facem cunostinta piticilor si sa aiba fun,iar noi asijderea.
Multumim tuturor celor care au intrebat de noi,suntem bine crestem si pe masura ce crestem si nazdravaniile cresc.
Revenim cu amanunte ca mai am de lucru nitel.

pupici nazdravanilor si sanatate bolnaviorilor,

Dantje & Martijn

Mergi la inceput